Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 11:22:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 344 345 347 348 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 732835 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
OK, jel hoce neko novinarima idiotima da objasni sta su imdb liste i kako funkcionisu. Pa da ne moram da citam o "Srpskom filmu" kao da je dobio bezmalo Oskara a ustvari je neko sa nadimkom na imdb-u "sergrjtrifunovicfan2002" napravio listu koja Sergeja proglasava za najboljeg negativca a "Srpski film" za najmorbidniji ikad.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
previse su oni glupi za to
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Francuski “Vanity Fair” : Kusturica-ljudozder!

Covjek s planine

Reporteri cuvenog magazina su obisli kako  kazu, “Ljudozdera sa Mokre gore” koji je prema njihovim zapazanjima covjek nekog drugog vremena, cija umjetnost vise nije sto je nekad bila. Podsjecaju citatelje kako je prije cetiri godine u Cannesu, tadasnji ministar kulture Frédéric Mitterrand, koji je “covjeku s planine” urucio galsku Legiju casti, istakao :” Srpski reditelj je kreirao jedinstvenu i kontrastriranu filmsku intrpretaciju, odnosno sinteticno izricanje zivota u kojem nadpriodno, ublazava brutalnost stvarnosti a bujnost postojanja, prolazi kroz vjetar historije”!

Po zapazanju galskog izvjestaca Joshue Levina, reditelj, rodjen u BiH i Bosnjak, je kao izasao iz osobnih filmova :”Visok, iznijansiran i nezgrapan, nesposoban vladati najednostavnijim instiktima. Kusturica je od tog sirovog ponasanja napravio svoj image pa je na Canneskoj smotri, kada je 1995 godine nanovo dobio Zlatnu palmu za “Underground”, sa sinom Sveborom upao u tucu jer je jedan od cuvara ocijenio kako se netko previse priblizio francuskoj glumici Carole Bouquet.

Emir odnosno Nemanja, odveo je Francuze i u Andric grad pa se naljutio jer su ga pitali kako i zbog cega je dobio velika sredstva da sagradi turisticki grad, koji je kako isticu “jedno veliko kich selo”!

Levine  je susretao cineastu 18 mjeseci pa je imao priliku vidjeti u Drvengradu projekciju dvije scene, jos ne zavrsenog ostvarenja “Mlijecni put”. Siguran je kako se Kusturica nada staroj slavi i uvrstenju u zvanicni program dugometraznih ostvarenja u Cannesu, za godinu dana. Thierry Frémaux, glavni delegat najpoznatije svjetske filmske smotre je cest uzvanik Kustendorfa, grada koji mu je na raspolaganje stavio nekadasnji prvi ministar Srbije, Vojislav Kustunica, za smijesan iznos od 2500 eura. Reditelj je  galskom reporteru objasnio  da je u ratu izgubio Sarajevo sa kojim je u “hladnom ratu” pa mu se egzil impozirao. Tako je bio u Francuskoj te je 2004 godine prodao kucu u Normandiji,  popevsi se na planinu u Srbiji. U svom improviziranom selu,  spoju lokalnog folklora i baroka, nazvao je kuce Luchino Visconti ili Naom Chomsky a jako karikaturiranog Georgea Busha je zatvorio u celiju, smjestenu u blizini crkve. Reditelj  mrzi Brucea Willisa iako mu ovaj nista nije uradio, osim sto je izjavio da  ce pokloniti dva milijuna dolara onome tko uhvati Saddama Husseina, sto Kusturica smatra pogresnom ideologijom. Zanimljivo je da je drzavnik u pitanju, vec dugo mrtav!

Trivijalan i tezak film

Kusurica prima i svjetske umjetnike u selo.Lavine je vidio Bérénice Bejo i Paola Sorentina. Saznao je kako je novi No Smoling orkestar, bio jako dobro primljen u Rusiji i Latinskoj Americi .

Ali nakon neuspjeha  djela “Obecaj mi” iz 2007 godine, sa kojim je bio nanovo u Cannesu, producent Pierre Edelman, takodjer cest posjetitelj Drvengrada je povjerio Vanity Faire-u “Kritika ga je ocijenila “trivijalnim i teskim” a film je u stvari, istinska katastrofa. Sto je najneobicnije, Kusturica i dalje zeli dostici vrhunac, dobiti i trecu Palmu u Cannesu a profesionalcima predstavlja mediokritete. Najvise mu smeta gubljenje razine.Jedini cilj mu je nanovo biti medju najcjenjenijim rediteljima, sto vise nije” istice pariski izvjestac!

Pokazane scene su navodno, daleko od ocekivanog sto su oba Francuza zamjetila. Film je prozet religioznim osjecajima i evoluira u neobicnom pravcu, daleko od smjera koji strucnjaci i filmski djelatnici od njega ocekuju. Edelman nije siguran da ce prodati djelo.

Uglavnom, Kusturica koji je odgojen kao Bosnjak, postaje pravoslavac 23 travnja 2005, uzima ime Nemanja po osnivatelju cuvene srpske dinastije, jos uvijek jako slavne i popularne medju stanovnistvom Srbije. Reditelj nosi ime cija se velicanstvenost-rasprsila!

“Veliki sam vjernik. Vratio sam se pravoj vjeri i zbog mojih pravoslavnih korijena, prije dolaska Otomana. Otac mi je bio partizan. Borio se protiv nacista. Majka takodjer. Uprkos nasem muslimanskom prezimenu, dijelimo isto porijeklo.Nakon  raspada Jugoslavije, lokalni i medjnarodni autoriteti  su odlucili podijeliti Bosnu na male nacije, nasao sam se u dramaticnom polozaju. Majka mi je bila na samrti  a ja sasvim obezglavljen dogadjajima u zemlji. Otac mi je umro pocetkom rata i nisam imao niciju podrsku, niti znao sta raditi. Nista vise nije bilo kao prije.”

Cineast je americkom Parizaninu pokusao razviti veliko srpske teorije koje ovaj nije prihvatio nego je objasnio citateljima nacionalisticka nastojanja Vuka Karadzica i Ilije Garasanina , cineastovim  uzorima

Joshua Levine je citirao Tima Judaha i njegova istrazivanja kojim je pokazao da su vecinski stanovnici BiH, potomci Slavena koji su tu zivjeli prije dolaska Otomana, pa su sa susjedima i rodjacima, nazvanim Hrvati ili Srbi, odrzavali uglavnom dobre odnose. Problem je sto se ta stvarnost mnogo ne dopada Srbima, koji odmah izgube smisao za rasudjivanje.

U tekstu je navedeno misljenje Dennisa Gratza koji je upozorio Levina na scenu iz “Undergrounda” sto pokazuje slovenske i hrvatske naciste, dok su kod Kusturice, svi Srbi rodoljubi.

Andric grad je umjetnicka galerija u logoru

Cineastov rodjak, Edin Numankadic, sto jos uvijek zivi u  Sarajevu po zapazanjima galskog izvjestaca je ugladjen i pristojan, koliko je Kusturica svadljiv. Iako jos uvijek blizak “covjeku s planine” objasnio je da je reditelj napasne naravi, na oca Hercegovca iz Plane. Slikar je pokazao Francuzu predmete sacuvane iz rata, uvjerivsi ga da njegov rodjak nista nije izmislio jer su Sarajlije bile u podrumima. On  je njihovo prostojanje prenio na filmski jezik, koji se pokazao pogresnim.

Jasmila Zbanic je izjavila kako je Andric grand i sto sto i umjetnicka galerija u Auschwitzu.

Kusturica nije propustio ispricati reporteru Levineu da je njegov otac bio opljackan od strane “muslimanske milicije” te su policajci provalili u stan i pod pretekstom bombe sakrivene u cijevima, odnijeli na tisuce eura koje je obitelj nastojala sakriti i sacuvati.

On koji voda Dodika po Cannesu koji je po dolasku na vlast, sto su mnogi zaboravili imao podrsku visokog predstavnika EU zaduzenog za primjenu Daytonskog sporazuma. James Lyon koji dobro poznaje njegov slucaj i auor knjige izdate 1995 “Serbia and the Balkan Front” je podvukao:

“RS ostvaruje najlosije ekonomske rezultate u oblasti. Zivotna razina se smanjuje ali Dodik napada one koji mu iskazuju istinu, optuzujuci ih da djeluju za muslimane”!

Kusturica mu je vjeran nazivajuci Dodika “grizzlyjem” ciju kozu nitko nece lako dobiti.

Oko cijene i finansiranja Andric grada su brojni nesporazumi, price izmedju RS i cineastove investicione tvrtke Lotika, pa je  Slobodan Vaskovic snimio i film o sadrzaju utvrdivsi da je ulozeno 23 milijuna km u gotovom a da je grad u cijelini stajao 17,9 milijuna eura.

Aktualno je zapadu najcudnije sto se snimanje “Mljecnog puta” stalno prekida. Kusturica ima u glavi nekoliko projekta : “Zlocin i kazna” koji zeli snimiti u Brooklynu. Zatim adaptaciju knjige Prime Levija sa grupom Rusa koji ce ici od Moskve do Torina.Zeli raditi i na scenariju Grodana Mihica  o zivotu Panche Villa, za koje je htio angazirati Johnnyja Deppa pa Benicia del Toro, ali su oba glumca promijenaila misljenje i odkazala ucesce u projektu.

Levine podsjeca kako je cineast, prije nego sto je postao Nemanja htio snimiti “Most na Drini”. Umjesto toga je konstruirao Andric grad : “Emir mi je oduvijek govorio da veliki reditelji ostvare pet ili sest dobrih filmova, ni jedan vise, povjerila je galska producentica “Arizona dreama” i “Amélie Poulain”, Claudie Ossard. Kusturica je ostvario svoje i on to zna”!

Joshua Levine pise za New York Times i Forbes

Prevela i obradila

Dzana Mujadzic

Izvor http://www.vijesti-x.com/francuski-vanity-fair-kusturica-ljudozder/

OK, jel hoce neko novinarima idiotima da objasni sta su imdb liste i kako funkcionisu. Pa da ne moram da citam o "Srpskom filmu" kao da je dobio bezmalo Oskara a ustvari je neko sa nadimkom na imdb-u "sergrjtrifunovicfan2002" napravio listu koja Sergeja proglasava za najboljeg negativca a "Srpski film" za najmorbidniji ikad.  Smile Smile Smile

Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
'Kocka' dobija rimejk!

Naučno fantstični triler Kocka iz 1997. godine dobija savremenu obradu. Lionsgate je objavio kako je postavio početne planove da od poznatog SF misterija devedesetih napravi rimejk.

U vremenu rebootova i rimejkova ovakva odluka nije neočekivana, a iako je "Kocka" imala, i još uvek ima, dovoljan broj vernih obožavatelja zasigurno nije privukla pažnju velikog broja publike. Ipak, film je doživeo i dva nastavka, 2002. i 2004. godine Kocka 2: Hiperkocka i Početak, koji su znatno slabije primljeni od strane obožavatelja.

Izvorni film je režirao Vincenzo Natali, koji je pripremio i scenario u saradnji s Andréom Bijelicom i Graemeom Mansonom.

Rimejk kojeg planira Lionsgate režiraće Saman Kesh, dok će scenario napisati Phil Gawthorne. Projekat je na samom početku pa se još uvek ne zna u kojem smeru će reditelj krenuti s ovim rimejkom, ali teško će se oteti upečatljivom vizualnom utiskukojeg je uspostavio originalni film.

Radnja originala prati šestoro neznanaca koji se iznenada bude u neobičnoj prostoriji. Glavni likovi se nalaze istrgnuti iz svakodnevnog života, uhvaćeni u klopku nadrealnog zatvora, u naizgled beskrajnom lavirintu međusobno povezanih kockastih prostorija opremljenih smrtonosnim zamkama.

Nadamo se kako će premisa i izvorna ideja "Kocke" ostati sačuvana u rimejku, dok će novi reditelj uneti potrebnu svežinu.

Izvor prolog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
HBO razvija seriju `Pharaoh´ sa Ridleyem Scottom

HBO razvija seriju o drevnim vanzemaljcima u Egiptu čiji je kreator David Schulner. Iza serije koja će nositi naziv Pharaoh staće Ridley Scott u ulozi režisera i producenta. Sci-fi serija baviće se drugačijim objašnjenjem za nastanak i uspon egipatskog carstva, onom u kojem su veliki uticaj imala bića iz drugog sveta. U Hollywoodu je trenutno egipatska tematika u trendu pa tako, s druge strane, Fox radi na pilotu pustolovne serije Hieroglyph o lopovu koji mora služiti faraonu koji je opsednut zadržavanjem moći.

Pre dve godine Scott je istraživao mogućnost da su vanzemaljci stvorili život na Zemlji, od kojih je jedan bio Isus – u Prometeju. Zatim, posvetio se priči o Mojsiju, egipatskom princu koji se okrene protiv porodice koja ga je odgojila – u filmu Exodus: Gods and Kings sa Christianom Baleom u glavnoj ulozi.

Scott će producirati i mini-seriju Killing Jesus koja će prikazati Isusa kao voljenog i kontroverznog mladog revolucionara.

Izvor http://www.prolog.rs/HBO-razvija-seriju-%60Pharaoh%C2%B4-sa-Ridleyem-Scottom-article-16163.htm
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
"Pedeset nijansi Crnog": Stiže parodija na film "Pedeset nijansi Sivog"

Evo dobre vijesti za sve one koji vole parodije, kao i one koji smatraju da je film "Pedeset nijansi Sivog" precijenjen.

Indie Wire javlja kako će slavni film "Pedeset nijansi Sivog" uskoro dobiti svoju parodiju i satiričnu verziju, a u kojoj će glavnu ulogu ostvariti Marlon Wayans kojeg pamtimo po ulozi u filmu "Scary Movie".

Radi se o filmu naziva "Fifty shades of Black" ("Pedeset nijansi Crnog"), a Marlon Wayans je ovaj projekat već najavio na svom Instagramu.

"Seks i komedija idu ruku pod ruku i radujem se ovom projektu jer će biti zabavan. Film ovakvog kalibra jednostavno traži parodiju", kazao je Wayans.

Izvor http://www.klix.ba/magazin/showbiz/pedeset-nijansi-crnog-stize-parodija-na-film-pedeset-nijansi-sivog/1505120
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Top Gear se na ekrane vraća sledećeg proleća sa novom voditeljskom postavom

Prema pisanju britanskog Sunday Expressa, popularna automobilistička emisija Top Gear se vraća na male ekrane na proleće 2016. godine i to sa potpuno novom voditeljskom postavom.

BBC je u pregovorima sa glumcem Philipom Glenisterom, voditeljem sa Channela 4 Guyjem Marinom i voditeljicom emisije Classic Car Show Jodie Kidd.

Iako je šef BBC2 nedavno nagovestio da bi se voditelji James May i Richard Hammond mogli vratiti, sada se čini da će Top Gear doživeti promene i započeti novu eru s novim voditeljima.

Sunday Express je objavio da je bivši producent Top Geara Andy Wilman spominjao imena budućih voditelja u razgovoru sa pevačem grupe Jamiroquai.

Od proleća sledeće godine će se prikazivati 23 nove epizode nakon tri dosad neprikazane epizode, koje nemaju delove snimljene u studiju.

Izir prolog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Asa Butterfield novi Spiderman.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
moguce da je sergej sam napravio tu listu na svom imdb profilu  Smile
mada i jurkovic mi je sumljiv  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
moguce da je sergej sam napravio tu listu na svom imdb profilu  Smile
mada i jurkovic mi je sumljiv  Smile

Pomešao si me sa Borkesom Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 344 345 347 348 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 11:22:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.