Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Навијачка свест  (Pročitano 11953 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Nisam ocekivao to Smile Obicno kada sa nekim pricam o navijacima lokalnih klubova sledi recenica "ma lako je vama 10 minuta do stadiona meni je svaka tekma gostovanje" kao argument  Smile

Citat
а знаш и сам зашто је то било окачено

znam, ali opet mislim da je moglo mnogo elegantnije da se odradi tako nesto ovako je vrlo sirok dijapazon ljudi koje ta recenica obuhvata i koji se mogu pronaci u istoj Smile

Citat
ово је брате неистина, и сам то знаш, ако се узме у обзир ко води навијање на последњим утакмицама Партизана.
pravo da ti kazem morao bih da proverim ko vodi navijanje nisam upucen  Smile Smile Pitah drugara pre par dana on mi nista nije odgovorio  Smile
Verovatno taj lik zivi u BG vec 10-ak godina a i dosao je tu gde je dosao zato sto se desilo to sto se desilo.... Znam pouzdano da se cak i kod cigana grupe van Beograda druze zajedno a da se beogradske grupe druze odvojeno, kada je neka ozbiljnija akcija onda ucestvuju svi. Jednostavno postoji jaz i to ne mali jaz izmedju beogradjana i ne beogradjana i sigurno i sam to znas. Ti nisi lik koji ulazi u sablon cak si vrlo specifican... Lako sklapas prijateljstva nemas komplekse, nemas tripove, pricas otvoreno ali vecina ogromna vecina nije takva.

Ovde npr dolazi do izrazaja navijacka svest u prvom planu trip da ce ako 'mene' velikog Grobara/Deliju koji ide na svaku utakmicu neko prebije u mom gradu sutra da mu dodje 100 ljudi iz beograda da ga masakrira od batina Smile Mislim da smo svi svesni cinjenice da se ce se to desiti nikad a mozda ni tad Smile To je jos jedan razlog odlazenja mnogih ljudi na utakmice.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Nisam ocekivao to Smile Obicno kada sa nekim pricam o navijacima lokalnih klubova sledi recenica "ma lako je vama 10 minuta do stadiona meni je svaka tekma gostovanje" kao argument  Smile
јебига шта ћеш само истину зборим  Smile не видим сврху лагања никога осим девојака, осим ако и ти нећеш да ми даш пичке у том случају и тебе ћу да лажем  Smile Smile Smile

Citat
znam, ali opet mislim da je moglo mnogo elegantnije da se odradi tako nesto ovako je vrlo sirok dijapazon ljudi koje ta recenica obuhvata i koji se mogu pronaci u istoj Smile
јбг брате то је тај неки фазон који АЛЦЗ фура, народњаци ово оно
да се ја питам југ би остао у овоме

Smile

Citat
beogradske grupe druze odvojeno, kada je neka ozbiljnija akcija onda ucestvuju svi.
брате? па то је нормално. јеботе да има група навијача слободе из београда не би ти долазио да стојиш самном на стадиону него би стајао са својим ортацима са којима си дошао. шта знам. Smile поздрав ово оно. иначе, шта да причамо кад 80 посто људи из ББРС не чине Београђани, али добро, да не улазимо у то.
Citat

Jednostavno postoji jaz i to ne mali jaz izmedju beogradjana i ne beogradjana i sigurno i sam to znas.

добро али то не верујем да долази из малициозности. мислим да је више последица културолошког јаза. живи се другачије. људи другачије размишшљају. мени је рај био док сам био са Марином и дођем у УЕ и тамо су људи тааако опуштени и супер и смеју се и шале и шале су им добронамерне и нема зне намере... а овде...  Smile не можеш да се испалиш ко човек а да те не товаре 1000 година. Мислим, и ја то радим али не свиђа ми се то. јебига, опет, шта знам.  Smile

Citat
Ovde npr dolazi do izrazaja navijacka svest u prvom planu trip da ce ako 'mene' velikog Grobara/Deliju koji ide na svaku utakmicu neko prebije u mom gradu sutra da mu dodje 100 ljudi iz beograda da ga masakrira od batina Smile Mislim da smo svi svesni cinjenice da se ce se to desiti nikad a mozda ni tad Smile To je jos jedan razlog odlazenja mnogih ljudi na utakmice.
потписујем. ма, људи не капирају да ако немаш своју екипу... сигурно неће неко са Дорћола да долази у Ниш или Краљево да некоме јебе мајку због тебе... моји познаници са Дорћола не би дошли због мене на Палилулу а ја сам 4 станице трамвајем од Калиша Smile

Citat
Ti nisi lik koji ulazi u sablon cak si vrlo specifican... Lako sklapas prijateljstva nemas komplekse, nemas tripove, pricas otvoreno ali vecina ogromna vecina nije takva.
Smile Комплекси су неизлечиви  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

za sve se navija partizan se voli

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2632
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
HTC najskuplji
маса људи на трибини је из унутрашњости,искрено ценим и више од 70% али да не улазимо у дубљу полемику око ситница. неки су приврженији од београдких шмекера100%.. нема потребе теби да објашњавам колики је трошак долазити из било ког града два пута недељно у односу на колико ти људи зарађују. е то је по мени навијачка страст...

IP sačuvana
social share
ОТАЏБИНО МОЈА бранићу те пушком... кад останем без муниције ... бранићу те бајонетом ... кад ми сломе бајонет... бранићу те рукама... кад ми сломе руке... бранићу те зубима... када ми сломе зубе и смртно ране... пашћу им на пут... да им и мртав сметам!!! KOСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ !!!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
Citat
потписујем. ма, људи не капирају да ако немаш своју екипу... сигурно неће неко са Дорћола да долази у Ниш или Краљево да некоме јебе мајку због тебе... моји познаници са Дорћола не би дошли због мене на Палилулу а ја сам 4 станице трамвајем од Калиша

Само реци ко те дирао и организујем комби Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1202
Zastava Sirbistan
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3310
Да се разумемо има дебеле истине у ономе што Диас везује за одрастање,утицај ћалета овога онога... али верујем да  то и не мора да буде пресудно.Разумем у потпуности оне који пре поласка у основну школу иза себе имају већ десетине утакмица на стадиону... и који за свој клуб везују најлепше успомене из детињства...Дакле такве ствари су ми кристално јасне... деда,отац...касније син донекле је и нормално да се традиција настави... човек заинтересован,ово оно...сасвим ок.Уколико такав приврженик остане на том нивоу,дакле не изгради мало другачији став према противницима.. можемо касније говорити о мањку навијачке свести.

Подржавам исто тако свакога ко је мање више посећивао утакмице ''вечитих'' да би на крају срећу пронашао на неком трећем стадиону.Као што у горе наведеном примеру љубав може бити створена на традиционалан начин,тако исто млад човек крене на стадион под притиском... бива окружен људима за које мисли да су му све у животу,гура тако пар година и онда сазревајући схвати неке ствари.Наравно ово се односи на здраворазумске одлуке не повезане криминалом и сл...

Да људи у Србији,мало више баратају историјом... имали би неки клубови далеко више навијача,конкретно ОФК Београд и Војводина... за које неизбрисиво стоје чињенице да су основани далеко пре комунистичких творевина.

Што се тиче тих злих времена...знамо како су основани Партизан и Црвена Звезда.Ја не желим никога од данашњих навијача ова два клуба да сврстам под петокраку... или називам комунистима јер сам сигуран да су многи од њих натерани на то... како медијским тровањем тако и манипулацијама на другим пољима,но то је широка тема.

Завршио бих са овиме да ме не схватите погрешно... а може бити везано за пољуљан термин навијачке свести.Партизан и Звезда треба да постоје,али не треба скрнавити историју противника који по годинама постојања далеко предњаче.Не треба ни њихове навијаче национално деградирати,али то сам раније говорио и не бих се враћао на то...иако не могу да скапирам да је то зајебанција.
IP sačuvana
social share
like.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Требало је да завршиш пре тога. Данашњи Партизан и Звезда немају апсолутно никакве везе са комунистима. Игром случаја, знам баш доста о томе, зато ћу ићи толико далеко (да ће чак људима изгледати парадоксална моја изјава) да кажем да никада нису ни имали осим чињенице да су основани од стране истих и у та времена. Наравно, причам о публици и навијачима. Она прича Звездаша која каже да су војна лица и удбаши и људи који су прескакали шине да их не удари струја навијали за Партизан а прави Београђани и они који су "реакција" навијали за Звезду је инфантилна исто колико и онај који у то може да поверује. Smile Једноставно, не верујем да су људи који су навијали за Партизан и Звезду икада свој неоспорни (  Smile ) комунизам везивали за те клубове и да су чак видели те ствари у истој равни и димензији. Једноставно, политичко опредељење и национална припадност нема апсолутно никакве везе са тиме за кога навијаш. То би било исто рећи као да ја сада кажем, примера ради:
"Звезда је режимски клуб, значи ДС-ов клуб, сви који навијају за Звезду су деесовци, ја сам радикал, и стога не могу да навијам за Звезду него ћу да навијам за Партизан (или који год клуб важи за Радикалски, како год)"

надам се да је парафразирање имало поенту. али не можеш ти људима објаснити то, као што ни сада нема поенте негирати нашост Звезде или Партизана, то су клубови и то је то, не комунистички, не југословенски, него наш ко год да смо ми.

а ово за прозивање навијача воше и национално деградирање чак бих рекао да је озбиљније у обрнутом смеру него овако. сад ја треба да прозивам што је вођа војводининих навијача хрват? треба ко им јебе матер са једне стране  Smile а са друге стране, прозивање да су Усташе или Мађари ми је на месту, али не озбиљно наравно, чак знам неке од њих, и то су како бих рекао "пријатељска" прозивања  Smile (исто као Цигани Гробље и остало), невина и дивна чак понекад  Smile Smile Smile

мени је грозније то што поједини навијачи војводине и офк београда, специфично, кад си их поменуо, ударају на историју (потпуно нерезонски) и представљају навијаче Партизана и Звезде као не-србе зато што навијају за "комунистичке творевине"

ми смо били комунисти и комунисти су били ми. Smile такви смо и дан данас.
IP sačuvana
social share
Комплекс - Искуство за које је везана снажна емоција, спој овог когнитивног садржаја и емоције снажно утиче на понашање, нарочито када је из свесног потиснут у несвесни део психе.

Љубазно вас молим да, ако нисте схватили, без преке потребе не употребљавате термин.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1202
Zastava Sirbistan
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3310
Чињенице брате чињенице....

БСК (данашњи ОФК Београд) основан 1911 године... клуб који је до тада био репрезентативни узорак доброг фудбала и клуб правих Београђана бива укинут ... дакле режимски скрнављен.Распитај се мало и о историји вашег стадиона,има ту материјала за пренети овамо...

Војводина је основана 1914 године... има традицију,историју,шмек.... довољно је.Дакле навијачи ових клубова имају право и велику дозу револта да пркосе онима у које је неплански и репресивно улагано.Многи играчи који су стасавали у предратном БСК-у отимани су и давани Црвеној звезди...

И још нешто...замисли како неком припаднику тих старијих генерација данас звучи оно 65 година уз тебе је реакција  Smile  неко коме је уништен клуб који је волео...

Поновићу се... не сматрам навијаче Партизана и Звезде не-србима ни комунистима.... али бих волео да се људи више баве историјом и да знају основне ствари о својим љубавима.Поштујем све навијаче,и никада никога не бих деградирао на тој основи па звао ти то пецкање или љубав... Фирму посебно ценим...свакако,па можда све то има другачију димензију...   Smile

Citat
мени је грозније то што поједини навијачи војводине и офк београда, специфично, кад си их поменуо, ударају на историју (потпуно нерезонски) и представљају навијаче Партизана и Звезде као не-србе зато што навијају за "комунистичке творевине"

недовољно познавање исте... нема друге
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 22:40:25 od Kolestan »
IP sačuvana
social share
like.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1439
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Да људи у Србији,мало више баратају историјом... имали би неки клубови далеко више навијача,конкретно ОФК Београд и Војводина... за које неизбрисиво стоје чињенице да су основани далеко пре комунистичких творевина.

Што се тиче тих злих времена...знамо како су основани Партизан и Црвена Звезда.Ја не желим никога од данашњих навијача ова два клуба да сврстам под петокраку... или називам комунистима јер сам сигуран да су многи од њих натерани на то... како медијским тровањем тако и манипулацијама на другим пољима,но то је широка тема.

Неможеш да бираш,кад ћеш да се родиш,али можеш да изабереш како ћеш живети.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1439
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
.
« Poslednja izmena: 09. Apr 2010, 23:06:02 od дај гол »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 14494
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Дакле навијачи ових клубова имају право и велику дозу револта да пркосе онима у које је неплански и репресивно улагано.Многи играчи који су стасавали у предратном БСК-у отимани су и давани Црвеној звезди...
Па нек имају револт. Ко им брани? какве то везе има са било чиме данас? и са љубави коју осећаш или не осећаш према неком клубу? као да срце бира кога заволи. Smile Заиста не разумем на шта циљаш.

Не могу ово остало да ти цитирам... Машиш поенту брате. Срце и права љубав је слепа. Потпуно треба да се одвоји то од љубави. сада, ја знам за историју и све, али оног тренутка када сам видео црно-беле момке како трче по травнатој површини догодило се нешто, нешто што вуче далекосежне последице а тих последица тек почињем да будем свестан... Smiley љубав. сазнао сам ја у међувремену и за темпа и загреб и режим и ћопавог загорца и јенеа и "близанце" и све... али то ми не умањује љубав нити ме пошаље на другу трибину да одједном волим неког другог ко је не-комуниста Smiley

Citat
Поштујем све навијаче,и никада никога не бих деградирао на тој основи па звао ти то пецкање или љубав... Фирму посебно ценим...свакако,па можда све то има другачију димензију...
приписаћу то општој необавештености  Smile Smile хехехех али пази, брате, то заиста нису злонамерне прозивке, мада треба да буду са дозом реалности, колико је глупо да ми фирмашима певамо Мађарске пичке толико је глупо да они нама прво вичу Ђилкоши а онда Марш у Београд (е нека су нам рекли  Smile ) зачињени са сјајним паролицама и алудирањем на турско порекло особа из шумадије  Smile Smile Smile Smile По свецу и тропар. Навијачка пецкања немају везе са деградирањем и то преозбиљно схваташ, што те одводи у погрешне закључке.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.142 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.