Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 12:29:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Naser Orić na slobodi  (Pročitano 79257 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Ono što mene jako zanima, to je spisak svih poginulih naših sunarodnika koje su pobile jedinice Nasera Orića oko Srebrenice u periodu od 1992. do 1995. godine.  Znam da postoji jedna knjiga "Hronika našeg groblja" autora Ivaniševića o tome... ako iko ima ovakve podatke, molim da mi se javi.  Hvala unapred.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Samsung Note 10+
Obraz je prosle godine organizovao parastos u Bratuncu,ujedno u saradnji sa Ivanisevicem
izdao knjizicu sa imenima pobijenih Srba.
Videcu da ti nekako posaljem,ne znam da li imam u elektronskom formatu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi, o čemu vi raspravljate, pa neće muslimana osuditi, kad su USA zavisne od nafte iz muslimanskih zemalja, i kada su  u svemu, pa moraju da im se dodvore i uvuku, kao hrišćanski, kao islamski, kao mirni odnosi između vera,a šta je iza svega: NOVAC i MOĆ, boli nekog na zapadu kurac dal se mi ovde na balkanu krstimo ili klanjamo, dal nosimo šajkaču ili turban, jedino je bitan ekonomski interes i profit, taj bog nad bogovima,PROFIT, za profit se ubija, gazi i okreće dupe. Boli kurac i ove korumpirane političare da reaguju, njihove sinove nisu klali, njihove kćeri nisu silovane, one su po privatnim školama, i uče ih da stvaraju PROFIT, iz svega i svačega. Oni su školovani na zapadu, pa ubačeni, kroz vekove su nama vladale poturice, samo glupi srbin to nikad nije uspeo da vidi. Treba da mu se crta, pa ni onda ne kapira. Ma jok (turska reč) nije to istina, zašto bi to neko nama uradio? mi to nikad ne bi smo drugom. Pa mi ne bismo, ali oni nama bi, i rade, to je ono najgore, samo zato što smo pravoslavci i Srbi. Pa bre nas ni "braća Rusi" ne zarezuju 2 posto, bre, kakvo pravoslavlje, kakva slovenska braća, DAJTE BRAĆO AMERI PARE< PA DA IH CEPAMO ZAJEDNO. Sankcije, izolacije, bombardovanje, sve su Rusi i Kinezi mogli da spreče, da su hteli, imaju pravo veta. Al das mu šaku dolara i on okrene glavu. Sećam se koja euforija bila kada Rusi prvi došli na aerodrom u Prištini 99, ijao, pa jebaćemo amerima majku, saće vide ameri, budi se ruski medved...... Tresla se gora, rodio se miš, otišla braća, nemaju pare za dnevnice, ali sa punim poverenjem ustupaju aerodrom. Ej bre, koji je to cinizam i bruka. A mi da nam kažu u rat za Ruse, svi bi otišli da ginemo, ko ovce.

Malo je off, ali jebi ga, kad tako počnem, ne ummem da stanem, jače je od mene.

Uvek je Srbin jeban, i uvek će ga jebati, kad ne ume da iskoristi svoja znanja. Sve smo velike ljude rasterali, mlade mozgove i dan danas gubimo, jer samo su bitne pare, i da se naguzimo....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Predsjednik RS i potpredsjednik parlamenta RS razmijenili teške riječi

Čavić: Hafizović obična budala
                                              Hafizović: Čavić obični primitivac

BANJA LUKA - Predsjednik RS Dragan Čavić nazvao je juče Ševketa Hafizovića, potpredsjednika Narodne skupštine RS, "običnom budalom" reagujući na njegovu nedavnu izjavu da bi mu bilo drago da sa Naserom Orićem popije kafu u Banjoj Luci.

"On je obična budala. Nikad nisam koristio ovakav rječnik, ali je Hafizović budala koja hoće da dovede ratnog zločinca u Banju Luku. Neka ga vodi svojoj kući, a ne u glavni grad RS da ga narod linčuje", kazao je Čavić.

Eventualni dolazak Orića u Banju Luku bi, prema riječima Čavića, izazvao reakciju hiljada ljudi i pitanje bi bilo kako bi se to završilo. Dodao je da bi i "Hafizoviću i njegovim istomišljenicima bilo bolje da ovdje ne dolaze".

"Nemam riječi. Ogorčen sam i bijesan i zato ovako govorim", rekao je Čavić.

Hafizović je Čaviću odgovorio u sličnom maniru nazivajući ga "običnim primitivcem".

"Od nekoga ko obnaša funkciju predsjednika RS, iskreno, očekivao sam da može svašta kazati, ali da može s toliko primitivizma reći za nekoga ko također obnaša javnu funkciju da je obična budala, onda mogu samo reći da je predsjednik RS Dragan Čavić jedan obični primitivac", kazao je Hafizović.

Nezavisne novine
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
                                          "Nagrada za paljenje i ubijanje"

Mještani srpskih sela u okolini Srebrenice i Bratunca ogorčeni zbog presude Naseru Oriću

SREBRENICA, BRATUNAC  - Naser Orić je trebao završiti kao i naši komandanti. Ono što smo mi preživjeli, spaljena sela, ubijani ljudi i divljaštvo koje su Bošnjaci provodili u našim selima nije uzeto u obzir na suđenju u Haškom tribunalu. Naša djeca su izginula, a Orićevi ljudi su ih ubijali, ogorčeni su mještani srpskih sela u okolini Srebrenice i Bratunca.

U selu Kravice, koje su, kako kažu mještani, Orićevi ljudi zauzeli na Božić 7. januara 1993. godine ništa nije ostalo čitavo. Žene, djeca i starci su bježali preko Drine, a neki u Bratunac. Tada je u Kravicama ubijeno 49 mještana.

"Pobjegli smo u šumu, gdje smo čuli Orićeve ljude kako pjevaju 'Ko 'no sinoć kroz Kravice prođe, Naser Orić, nije Karađorđe'. Poslije dva i po mjeseca, kada je selo vraćeno nije se moglo u njemu živjeti, sve je bilo uništeno", kaže djed, kojeg smo sreli u Kravicama, a koji nije htio otkriti svoje ime.

Borka Radović i njen sin Nebojša ne kriju ljutnju zbog presude Haškog tribunala. Borki su ubijeni muž Božo i dva brata.

"Na Božić, kada su upali u selo, pobjegli smo, a kad smo se vratili, ostali su samo zidovi prizemlja kuće. Čak su čupali nasade na njivama. Kažem vam, ni srpska mačka nije ostala živa", tvrdi Radovićeva.

Njen sin Nebojša, koji je u to vrijeme bio maloljetan, kaže da je čuo za brutalna ubistva muškaraca, te da je nekoliko ranjenika, koji nisu bili u stanju da bježe iz sela, kasnije pronađeno spaljeno u ambulanti i osnovnoj školi.

Koviljka Janković i Zdravka Ivanović iz Kravica ranjene su iz snajpera prije nego što je selo palo u ruke Orićevih ljudi.

"Bile smo na njivi, žnjale kukuruz i jedan metak iz snajpera je prvo prošao kroz nogu meni, a onda Zdravki. Pet sati smo išle pješice do ljekara u Bratunac. Ovakva kazna za Orića je nagrada. Kao da nismo ni mi, ni ostali bili žrtve. Ispalo je da niko od naših nije poginuo", kaže Jankovićeva, pokazujući prema brdu i selu Sandići, odakle su iz snajpera pogođene.

Mještani srpskih sela u okolini Srebrenice za presudu Haškog suda ratnom komandantu bošnjačkih snaga u Srebrenici dijelom okrivljuju i vlasti RS, koje se, kako kažu, ne bore da pronađu dokaze koji bi pomogli da kazne budu oštrije. Smatraju da je dvije godine zatvora Oriću faktički nagrada, jer su, kažu, desetine sela do Zvornika bila popaljena.

"Ovo je bruka. Hag bi trebalo srušiti, pa nek' svako svom sudi za zločine", smatra Zdravka Ivanović.

Jedna od odbačenih tački optužnice protiv Nasera Orića je spaljivanje sela Ježestica, gdje je, prema tvrdnjama mještana, tridesetak muškaraca poginulo. Ljubica Milanović, koju smo zatekli u dvorištu obnovljene kuće, kaže da je otišla prije pada sela.

"U selu su bili samo muškarci, a žene i djeca su otišle prije pada Ježestice. Naserovi su stalno upadali. Moje tri kuće su izgorjele, štale popaljene", kaže Ljubica.

Djevojka koju smo sreli na seoskom putu u Ježestici odmahnula je glavom kada smo je upitali za komentar na presudu Naseru Oriću.

"Svjedočila sam u Hagu i opet ništa. Bruka je šta nam rade. Mi džaba pričamo šta su radili, jer mi smo, očito, nula za njih. Srbi u Hagu ništa ne vrijede", prokomentarisala je ona ne odajući svoj identitet.

Nezavisne novine
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Naser Orić, bivši komandant bošnjačkih snaga, poslije izlaska iz haškog zatvora, za "Nezavisne"

"Nisu me mogli više osuditi"

TUZLA - Nisam imao razloga da očekujem neku kaznu u Hagu jer sam nevin, branio sam svoj narod u okviru svojih mogućnosti i zato sam cijelo vrijeme tokom suđenja bio opušten, rekao je za "Nezavisne" Naser Orić, bivši komandant bošnjačkih snaga u Srebrenici.

S Orićem smo razgovarali u kući njegove majke Hate u Pascima kod Tuzle gdje je stigao u subotu uveče nakon puštanja iz zatvora u Ševeningenu.

"Nevina čovjeka ne mogu osuditi. Vjerujem u boga i pravdu. Ne sumnjam u moju presudu, zato što jednostavno nisam kriv", kaže Orić, od kojeg se maloljetni sin Amar nije odvajao, a okupljeni članovi porodice i prijatelji htjeli znati sve detalje o zatvoru. Orić se tokom razgovora s prijateljima prvo prisjetio ratnih dešavanja oko Srebrenice.

Telefon u majčinoj kući nije prestajao zvoniti, a brojne komšije i poznanici pristizati na vrata.

"Nisam imao teških dana u zatvoru i jedan sam od rijetkih koji nisu tražili pomoć zatvorskog psihologa. Dane sam popunjavao vježbajući, kako bih ostao u fizičkoj formi, a učio sam i engleski jezik", ispričao je Orić.

On kaže da je u zatvoru redovno pravio i bilješke, ali nije htio da otkrije da li će ta svoja pisanja tokom trogodišnjeg boravka u Hagu nekada i objaviti.

"U Hagu mora da vlada harmonija. Ako se ne ponašaš po PS-u, onda moraš da snosiš određene konsekvence i normalno utiče ti to i na visinu kazne. Tamo si obavezan da se ponašaš u okviru kućnog reda", priča Orić.

Kaže da su mu najbolje komšije u haškom zatvoru bili Albanci, a da se najviše družio s generalom Hadžihasanovićem.

"S hrvatskim generalom Antom Gotovinom bio sam takođe u veoma dobrim odnosima", kratko je rekao Orić.

Pominjući iznenadnu smrt Slobodana Miloševića, Orić kaže da mu je žao što nije dočekao da bude osuđen. Dodaje da je tokom boravka u zatvoru pratio bh. medije i zbivanja u zemlji.

On priča da je čuo o potjerama za Ratkom Mladićem, ali da je skeptik kada je u pitanju njegovo dovođenje pred sud. Orićeva porodica deložirana je iz stana u Tuzli koji su proteklih godina koristili, zbog čega će on za sada da živi u majčinoj kući, a njegova bivša žena je kod sestre u Sarajevu.

Sin Amar je trenutno s njim u Tuzli, a kćerka s majkom.

"Od vlasti u BiH očekujem da mi riješe stambeno pitanje jer sam kao borac za BiH to i zaslužio", kazao je Orić.

Haški tribunal osudio je u petak Nasera Orića, ratnog komandanta bošnjačkih snaga u Srebrenici, na dvije godine zatvora, zbog zločina nad srpskim civilima iz okolnih sela, počinjenih u periodu od 1992. do 1993. godine.

Pošto je u pritvoru Haškog tribunala bio od aprila 2003. Sudsko vijeće je naredilo da Orić odmah bude oslobođen.
"U ubistvo Gorana Zekića nisu umiješani Bošnjaci"

Rezimirajući zbivanja u Podrinju od prije 15 godina, prijatelji i saborci Nasera Orića su u subotu uveče pomenuli i ubistvo Gorana Zekića, prvog predsjednika SDS-a u Bratuncu. Miroslav Deronjić je za taj zločin, tokom svjedočenja na suđenju Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom, optužio Bošnjake, koje je predvodio Orić.

Međutim, Orić tvrdi da su ubistvo Zekića naručili Srbi.

"Deronjić da bi došao do svoje političke pozicije morao je s prijateljima odraditi to što je uradio. Nema tu upetljanog nijednog Bošnjaka", kazao je Orić.

Nezavisne novine
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Србија последњих неколико година добија тако контрадикторне поруке из Европе и од међународне заједнице, да се мени једноставно чини да они желе да дође до заоштравања ситуације у Србији... Једно понижење за другим...

Сада сам сасвим сигурна да Европи није у интересу "стабилност" у региону, и да нам не желе добро. Све је то фарса. Плашим се само да се европска политичка елита сврстала већ пре неких 15ак година на погрешну страну, а то ће им се пре или касније олупати о главу.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Ericsson T28
Ja mislim da sad BiH ne može dobiti tužbu protiv Srbije, jer Naserova osuda ide nama u prilog!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Ех, igorxxx, тако би требало да буде следећи здрав разум, логику, али и право...
Само, ти фундаментални принципи нису намењени српској страни.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
izgleda se ovdije vodi jednoglansno kriva politika..
čovijek nije osuđen da je ubijao,klao niti slično,već da nije spriječio zločin..
a i to mu je dosuđeno baš da bi se zadovoljili takvi kao vi,jer on uopšte nije imao kontrolu nad svim dešavanjima
a vaš pokušaj da svoje zločine opravdate nečim tuđim vode u propast..
ja osuđujem svakog zločinca s bilo koje strane,a to što vojska gine,to je stvar rata..
a kada ginu civili to je stvar perverzije..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 12:29:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.