Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 06:21:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Naser Orić na slobodi  (Pročitano 79276 puta)
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T28
Pa ko je kokno Juku Prazinu? Ostace vjecita misterija! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Pa isti oni koji su koknuli Arkana i sto se kokaju izmedju sebe za pare moj igorexxx (kao i onaj voditelj sa pala RTRS)sto se je toboze okliznuo na bananu u Hotelu Vidikovac pokraj Zvornika i upao u provaliju u drinacko jezero preko ograde koja je preko metar bila i mnogi drugi koji se trenutno kokaju po RS-u.
A ti pricas o necemu moj Igroxxx pare pare pare...
« Poslednja izmena: 03. Jul 2006, 13:39:25 od Lafcina »
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T28
E kad spominjes pokojnog novinara Ristu Djogu, govri o njemu sa malo vise postovanja, posto on nije nosio pusku! a njegov dnevnik nije bio provokativan, kao Alijin dnevnik , gdje je svaka druga emisija pocinjala agresori sa brda!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ti ocito nisi gledao njegove dnevnike ama izgleda niti jedan(gde uci Fatihu BIH  i nacionalno rasisticki huska posteni srpski narod)  Smile Kako je on postovao druge tako je i zasluzio postovanje od drugih
A te Alijne nisam gledao i nemogu da komentarisem
« Poslednja izmena: 03. Jul 2006, 14:16:37 od Lafcina »
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung Note 10+
Vratite se vi na mudzu Orica!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 575
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Прво Бошњаци не постоје они су потурчени срби, не постоји ни бошњачки језик нити бошњачки народ. Што се тиче Орића њега би требали да осуде на доживотну робију, да иструли у затвору, мада сви знамо какви су Хашки затвори. Исто важи и за све убице из рата у Босни.
А то да се срби и хрвати уједине иоставе муслимане саме, то ће бити кад на врби засврби, сви знамо колико католици и муслимани мрзе православце, увек се ратовало на тромеђју и колико видим увек ће постојати мржња. Незнам шта треба да се уради на том Балкану да се сви ти народи један пут заувек помире.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
e ti ćeš mi reći da ja nepostojim Smile..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Prvi intervju Nasera Orića po dolasku kući

U Hagu sam saznao informacije o užasnim srpskim zločinima

Drago mi je što svojim ponašanjem ni u jednom trenutku nisam uprljao obraz domovine niti pravedne borbe mojih boraca

- Ni na koga se ne ljutim, pa čak ni na one koji su mi svojim što javnim, što tajnim istupima otežavali dokazivanje istine pred Sudom u Hagu. Jednostavno, halalim im svima. Drago mi je što u ove tri godine svojim ponašanjem ni u jednom trenutku nisam uprljao obraz domovine niti pravedne borbe mojih poginulih boraca - bile su riječi koje je Naser Orić, nakon neprospavane noći po dolasku iz Haga, izgovorio u prvom intervjuu ekskluzivno datom za "Dnevni avaz".

Kakav je osjećaj biti napokon slobodan, posebno što su tužioci tražili da budete kažnjeni sa 18 godina zatvora? Izgleda li sve pomalo nestvarno?

- Pa, sretan sam. Nisam sretan što sam kažnjen sa dvije godine zatvora. To je sudska odluka i ja neću o njoj govoriti. Moji advokati time će se baviti. No, nakon svega što sam vidio u raznim dokumentima i što sam u ličnim kontaktima saznao od haških pritvorenika "suprotne strane", ponosan sam što sam branio svoj narod, pa makar cijena bila i ovih više od tri godine provedene u zatvoru.
Dokazi u ovom predmetu više su rekli o "njima" nego o meni. Iskreno, da su četnici znali šta će se o njima sve saznati kroz moj predmet, i sami bi činili sve da me što prije izbave iz Haga. Svaki dan mog boravka gore bio je nova užasna informacija o zločinima koje su činili ili imali namjeru učiniti.

Žalim Stankovića

Ima li razlike između onoga što ste vidjeli u dokumentima o kojima govorite i onoga što su vam vaši haški sustanari, Srbi s kojima ste u zatvoru kontaktirali, ispričali?

- Ima, kako nema. Dokumenti su mila majka šta su mi ispričali neki od njih, posebno Miroslav Deronjić. On je bio direktno na vezi s Karadžićem od 1992. godine i ispričao mi je kako su tekle operacije počev od ubistava Bošnjaka u školi "Vuk Karadžić", zatim Glogovoj... pa do onih 1995. godine kada je pobijena Srebrenica.
Ništa nije krio. Karadžić mu je naređivao gdje treba pobiti ljude. Znao sam i ja mnogo, ali nisam znao ko je sve od onih koji su još na slobodi u ovome učestvovao. Posebno sam zaprepašten ulogom srbijanskog vrha u svemu tome.

Srbijanski ministar Zoran Stanković, negodujući zbog presude koja Vam je izrečena, zatražio je obnavljanje procesa protiv Vas.

- Čuo sam sinoć njegov komentar i ne znam da li da se smijem ili da ga žalim. Naravno, on ima mnogo razloga zbog kojih daje ovakve izjave. Saznao sam da su obdukcije sve do jednog ubijenog Bošnjaka u Zvorniku, Bratuncu i Srebrenici i Vlasenici od 1992. do 1995. godine djelo njegovih ruku. On sve ove godine taji gdje su masovne grobnice, posebno one iz 1992. Vjerujem da dolazi i njegovo vrijeme. Samo treba vjerovati u pravdu.

Za običnog čovjeka u Bosni malo je čudno što ste imali prisniji odnos s nekim od pritvorenika. Kako je to izgledalo, s kim ste se u zatvoru družili?

- Možda je čudno, ali to su ljudi s kojima se srećete svakog dana. Ja se nisam libio kontakata i razgovora. Šešelj je posebna priča. Znam da mi je zavidio na braniocima i stalno govorio: "Gde si bre pronašao ove advokate." Neki su mi se obraćali: "Gdje si, heroj", a ja njima: "Evo me, predsjedniče."
Pa, čovjek bi poludio da se ne prilagodi. Naravno, nije bilo zbora o kontaktima s onima koji su osmislili ubistvo Srebrenice. Intenzivno sam se družio s generalom Hadžihasanovićem, Isakom Muslijem, Lahijem Brahimajem i još nekima. Jadranko Prlić zvao me "heroj", ali najveća "šega" bili su Šešelj i Tuta. Roman bih mogao napisati...

Nevjerovatni Milošević

Jeste li kad razgovarali s Miloševićem?

- U dva-tri navrata. Jednom mi je prišao i rekao: "Orić, napiši mi bre izvještaj o stanju u Srebrenici u toku rata, treba mi to." Ja mu kažem: "Pa, predsjedniče, vi imate bolje informacije od mene, zašto bih vam to pisao", a on meni: "Dobro, ali dobro je da imam i vaše viđenje te situacije." Nasmijao sam se. Pa, on je stvarno nevjerovatan čovjek...

Odbili ste se upisati u knjigu žalosti kad je Milošević umro?!

- Da smo načisto: kako da žalim za onim čija je politika učinila da izgine toliko nevinih ljudi. Meni niko nije nudio da se upišem u tu knjigu, ali su mi kazali da je ona otvorena i da svako ko hoće da se upiše to može učiniti.

Vjerovao sam u Boga i imao povjerenja u advokate

- Znao sam da je srpska vizija bila da ja budem uzrok za ono što su oni počinili 1995. godine. Bio sam svjestan tih optužbi, ali mislim da nikad u životu nisam bio čvršći, jer sam vidio da gomilaju laži protiv mene.
U svemu mi je pomogla vjera u Boga, ali i povjerenje koje sam imao u advokate Vasviju Vidović i Džona Džonsa (John Jones). Oni su sa svojim timom istražitelja iskopali toliko dokaza za koje nisam mogao ni sanjati da postoje. Odbrana je radila dan i noć.

Osoblje me simpatiziralo

- I pritvor i Sud i sve te institucije imaju pravila ponašanja. Ja sam ih zaista poštovao i pridržavao ih se. Službeno osoblje u pritvoru je strogo profesionalno, ali ja sam imao sa svima korektne odnose. Mislim da sam im čak bio simpatičan. Malo ko bi prošao pored mene a da mi ne kaže: "Haj Naser."

Razgovarala: Almasa HADŽIĆ  Avaz

ovo oko sudjenja stvarno više nema smisla   Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Дирљиво.Шта још од њега можемо очекивати?Сабрана дела?Сценарио за филм?Нову"плоћу"?Хај Насер!Бај Насер!  Smile Са жељом да се и теби може халалити(ко има снаге),што пре да те видимо на табуту...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

se ipsum vincere pulcherima res est

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 3624
Zastava Periferija razuma
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Dragi moji eha-meha i rainMaker
neću uzeti u obzir činjenicu da ste vi došli na srpski sajt i da meni ne pada na pamet da posećujem vaše sajtove (ne zato što vas nešto posebno ne volim, već zbog toga što me, jednostavno ne interesuje), pa kad ste već došli na ovaj sajt, za očekivati je da ljudi koriste kojegod pismo u skladu sa svojim sklonostima, navikama, pismenošću, tehničkim mogućnostima itd... Ne poznavanje ćiriličnog pisma je vaš problem a ne moj. Elem (đelem, đelem u ratnog heroja vam se serem), kao što rekoh to što imate potrebu da branite svoj narod je sasvim OK, ali to što imate potrebu da branite osvedočenog ratnog zločinca već zalazi u domen psihopatologije i ja sam tu nemoćan. Što se tiče naših "junaka" ili kako ih Jokanović na vama omiljenoj ružičastoj televiziji onomad nazva "generala baba"oni su naš problem i zbog nas samih smatram da bi bilo najbolje da se nađu Hagu iako Hag ne predstavlja ništa više od tendenciozno-groteskne pravne skalamerije. Želim to zbog svoje dece i da najzad izađemo čisti pred svetom i kažemo: "Eto, mi smo se sopstvenih zabluda i budalaština rešili.". Ali, vi ničim ne zaslužujete niti moje izvinjenje niti moje poštovanje. To što su Srbi bili žrtve vašeg psihopate sa viškom hormona i manjkom moždanih vijuga ne znači da su oni manje žrtve od bilo kog Bošnjaka iz Srebrenice ili bilo kog drugog nesrećnika koji se našao u toj nesrećnoj istorisjkoj kasapnici. Žalosno je to što ste nesposobni za normalne civilizacijske vrednost,i pa ste još sebi dali za pravo da takvi jadni i puni predrasuda, drugima držite vakele o moralu i "ukalupljenosti u civilizacijski kod".
S' neizmernim prezirom vas pozdravlja cenimirius.
IP sačuvana
social share
Na silu ne biva...al, ne se znaje - Заре игра.
Ћклај  конза
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 06:21:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.