Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jun 2025, 06:16:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Наша чуда  (Pročitano 33111 puta)
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
mislio sam na cenzuru........
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
шта да вам кажем, познавати нешто не значи прочитати него разумјети прочитано.

Боље познаје библију онај ко једну библиску књигу прочита са
разумјевањем и барем нешто схвати, него онај ко прочита читаву Библију па се буса у прса да познаје вјеру боље од вјерника а нема појма ни о чему.
Smiley

Лако је књигу прочитати, тешко схватити. Читајући странице Библије, читао сам полако с опрезом, на неке стватри се више пута враћао, па нешто поређења ради тражио... Могао сам више пута све прочиати, али која вајда од тога ? За библију треба и енергије и времена. Не браним ја атеисти да се горди да познаје вјеру боље од вјерника, али питање је шта он познаје ?   

citav svijet poima bibliju na isti nacin samo ti nesta kontas nosto svoje..... Smile Smile Smile Smile

<hr />
Obavestenje: Poruka je obrisana od strane moderatora Livingston (Vreme: 12. Jul 2007, 14:40:39)

Пријатељу, па читав свјет поима библију на хиљаду и један начин, а од тога је један и атеистичи - приступ који се ограничава на покушај его-интелекта да себи појасни како вјерник може брда и планине да помјера ако иде Божијим путем.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

(чак и секташи налазе боље тумачење)

Pa advokatom se ne moze nazvati neko dok ne zavrsi pravni fakultet  Smile. Isto ni vjernikom se ne postaje dok ne saznas osnovne postulate svoje vjere  Smile. S obzirom na tvoje godine, Magic Master, jedino sto se moze ocekivati da procitas i razumijes je Biblija, ali ni to nisi uradio....
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
nije mi jasan covjek koji kaze da se biblija u citavom svijetu tumaci razlicito......znaci svaki svestenik ima slobodu tumacenja i propovedanja vjere na svoj nacin!!!!ti si za crkvu sektas u ovom trenutku jer ne vjerujes u djavola ,a to je dio hriscanskog ucenja!!! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
I to temelji dio ucenja....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49487
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
@ bannnnjac

его-интелект је битан чинилац свих нас, међутим, код неких он покрива читаво њихово биће.

Постоји мноштво хришћанских секти и свака од њих разматра Библију на свој начин. Чак и католици, православци и протестанти имају своје виђење Библију. Чак и муслимани имају једну верзију Библије коју називаку Кураном, тј. не искварним светим писмом. Чак и атеисти тумаче библију на свој начи. Тако да не можеш реци да цјели свјет има совје тумачење. Свако има своје, а чије је колико добро то је питање.

Што се тиче мене секташа, уколико сам кренуо правим путем, ни у ком случају ми то неће сметати.

@ Raven

Вјеронауку сам ја имао осам година у основној школи, тако да сам основе православља савладао; а за разлику од оних који прочитају библију и немају представе о чему се ради.

Може неко рећи да колико година имам не треба уопште да се бакћем религијом. Али то је празна реченица.

Пошто си устрајан у мисли да вјерник може бити само онај ко прочита библију у цјелости, како схваташ чињеницу да је библија преведена на српски тек у ХIХ вјеку. Зар до тада није било вјерника у Србији ?  Smile  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@ bannnnjac

его-интелект је битан чинилац свих нас, међутим, код неких он покрива читаво њихово биће.

Постоји мноштво хришћанских секти и свака од њих разматра Библију на свој начин. Чак и католици, православци и протестанти имају своје виђење Библију. Чак и муслимани имају једну верзију Библије коју називаку Кураном, тј. не искварним светим писмом. Чак и атеисти тумаче библију на свој начи. Тако да не можеш реци да цјели свјет има совје тумачење. Свако има своје, а чије је колико добро то је питање.

Што се тиче мене секташа, уколико сам кренуо правим путем, ни у ком случају ми то неће сметати.

@ Raven

Вјеронауку сам ја имао осам година у основној школи, тако да сам основе православља савладао; а за разлику од оних који прочитају библију и немају представе о чему се ради.

Може неко рећи да колико година имам не треба уопште да се бакћем религијом. Али то је празна реченица.

Пошто си устрајан у мисли да вјерник може бити само онај ко прочита библију у цјелости, како схваташ чињеницу да је библија преведена на српски тек у ХIХ вјеку. Зар до тада није било вјерника у Србији ?  Smile   

A ja se pitam zasto ti je kvalitet price jos na osnovnoskolskom nivou. I ja sam imao vjeronauku u osnovnoj, pa opet nisam ostao odusevljen neistinama, prostim tumacenjima i  nebulozama koje sam tu cuo. Banalizujes neke stvari. Ili nisi razumio sta sam unazad nekoliko postova rekao, ili ne zelis da razumijes...
Sto se tice Biblije, bila je prevedena na crkveno-slovenski, jos u vrijeme Cirila i Metodija (oni su je i preveli)
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 17:00:07 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49487
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
само што црквено-словенски нико није знао, као што и данас рјетко ко зна, јер то није наш језик- то је страни језик. На српски је преведена тек у ХIХ вјеку.

Вјерник који није има прилике да прочита библију ни у ком случају нија "слабији" или "лошији" од онога који је имао среће да се с том књигом сусретне...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
само што црквено-словенски нико није знао, као што и данас рјетко ко зна, јер то није наш језик- то је страни језик. На српски је преведена тек у ХIХ вјеку.

Вјерник који није има прилике да прочита библију ни у ком случају нија "слабији" или "лошији" од онога који је имао среће да се с том књигом сусретне...
Moram da se ispravim, Cirilo i Metodije su jos u X vijeku preveli Bibliju na narodni jezik svih Juznih Slovena. Kasnije su nastajale recenzije tog jezika (srpska redakcija, bugarska recenzija...itd). Jezik se mijenjao, ali i Biblija se prevodila na svaki od tih jezika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49487
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
остаје чињеница да то скоро нико није знао прочитати сем попова, и која вајда од тога ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Престаните да се препуцавате и вратите се на тему.
Није све у Библији.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jun 2025, 06:16:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.