Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 21:47:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Наша чуда  (Pročitano 33106 puta)
Svakodnevni prolaznik

Gospode pomiluj

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson ne znam koji

~Protinice, kako znate kako izgleda Bog? Tj. kada ja  cerka sanjala Boga, bese prica- kako on izgleda, i ima krst... da li je Bog- svestenik?

Не,сањала је Исуса Христоса.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49487
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24

Magic, onaj ko veruje u Boga, ne moze odbaciti veru u Djavola- kao suprotnost. (Drzim se Biblije- tvoje, omiljene)

зависи како тумачиш библију. Шта bannnnjcu вриједи библија, када се човјек чуди што вјерници не могу помјерати брда и планине, као што у библији пише да ће моћи они који крену Божијим путем.

Такође, да бих схватио библију читао сам нешто друго, па онда прешао на њу, мада је нисам сву ни прочитао. Али оно што сам прочитао добро сам размотрио, имам биљешке, нисам читао на једно око...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

Magic, onaj ko veruje u Boga, ne moze odbaciti veru u Djavola- kao suprotnost. (Drzim se Biblije- tvoje, omiljene)

зависи како тумачиш библију. Шта bannnnjcu вриједи библија, када се човјек чуди што вјерници не могу помјерати брда и планине, као што у библији пише да ће моћи они који крену Божијим путем.

Такође, да бих схватио библију читао сам нешто друго, па онда прешао на њу, мада је нисам сву ни прочитао. Али оно што сам прочитао добро сам размотрио, имам биљешке, нисам читао на једно око...

Magic Mster, toliko nam tupis o Bibliji i o licu bozjem, a uopste nisi procitao do kraja knjigu temelj tvoje religije!!!!!! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Sto nam to nisi odmah rekao, nego tek sad? Izgleda da su svi ateisti i drugi  sa foruma bolje upoznati sa Biblijom od tebe... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Hm.. a, kako je znala da je to Isus...
Imao je veliki natpis iznad glave: "Ja sam Isus Hrist, sin Bozji" ?

Ja sam pre neko vece sanjala kako letim...
Da li to znaci da sam ptica ili da ce mi magicno izrasti krila?  Smile

Takodje, sto se tice Biblije... svako ko ima bar osnovna znanja iz istorije, kako verske, tako sekularne, zna da je Biblija vise puta menjana...
Kako je kome skupu verskih poglavara odgovaralo, delovi su izbacivani ili dodavani...
Uvrsteni tekstovi su pisani godinama posle smrti Isusa Hrista...
Sve to dovodi u pitanje znacenje i tumacenje samog teksta...

BTW. citala sam neki krimic koji se bavi Svicima sa Mrtvog mora, pa da li neko zna gde mogu da ih pogledam i da li su prevedeni na srpski ili neki slican jezik ili cu morati da uzivam u blagodetima engleskog?  Smile
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 12:56:14 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Hm.. a, kako je znala da je to Isus...
Imao je veliki natpis iznad glave: "Ja sam Isus Hrist, sin Bozji" ?

INRI... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
e moj magic master...........ne cudim se ja nego dostojevski ,to je tekst iz jedne njegove knjige koju ti najvjerovatnije nisi ni procitao tako da se ti Cenzura! Vredjanje ucesnika foruma je strogo zabranjeno!  smijes dostojevskom!!!! Smile Smile Smile Smile Smile

citav svijet poima bibliju na isti nacin samo ti nesta kontas nosto svoje..... Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 14:41:09 od Livingston »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49487
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Galaxy S24
шта да вам кажем, познавати нешто не значи прочитати него разумјети прочитано.

Боље познаје библију онај ко једну библиску књигу прочита са
разумјевањем и барем нешто схвати, него онај ко прочита читаву Библију па се буса у прса да познаје вјеру боље од вјерника а нема појма ни о чему.
Smiley

Лако је књигу прочитати, тешко схватити. Читајући странице Библије, читао сам полако с опрезом, на неке стватри се више пута враћао, па нешто поређења ради тражио... Могао сам више пута све прочиати, али која вајда од тога ? За библију треба и енергије и времена. Не браним ја атеисти да се горди да познаје вјеру боље од вјерника, али питање је шта он познаје ?   

citav svijet poima bibliju na isti nacin samo ti nesta kontas nosto svoje..... Smile Smile Smile Smile

<hr />
Obavestenje: Poruka je obrisana od strane moderatora Livingston (Vreme: 12. Jul 2007, 14:40:39)

Пријатељу, па читав свјет поима библију на хиљаду и један начин, а од тога је један и атеистичи - приступ који се ограничава на покушај его-интелекта да себи појасни како вјерник може брда и планине да помјера ако иде Божијим путем.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

(чак и секташи налазе боље тумачење)
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 14:53:34 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Едит: порука није обрисана већ је спојена са поруком испод.

O tri stvari ne žuri dok govoriš: O Bogu, dok ne utvrdiš veru u njega, о tuđem grehu dok se ne setiš svoga i o sutrašnjem danu, dok ne svane.
Vladika Nikolaj Velimirović
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 14:58:00 od Livingston »
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
шта да вам кажем, познавати нешто не значи прочитати него разумјети прочитано.

Боље познаје библију онај ко једну библиску књигу прочита са
разумјевањем и барем нешто схвати, него онај ко прочита читаву Библију па се буса у прса да познаје вјеру боље од вјерника а нема појма ни о чему.
Smiley

Лако је књигу прочитати, тешко схватити. Читајући странице Библије, читао сам полако с опрезом, на неке стватри се више пута враћао, па нешто поређења ради тражио... Могао сам више пута све прочиати, али која вајда од тога ? За библију треба и енергије и времена. Не браним ја атеисти да се горди да познаје вјеру боље од вјерника, али питање је шта он познаје ?   

<hr />
Obavestenje: Poruka je obrisana od strane moderatora Livingston (Vreme: 12. Jul 2007, 14:40:39)

Пријатељу, па читав свјет поима библију на хиљаду и један начин, а од тога је један и атеистичи - приступ који се ограничава на покушај его-интелекта да себи појасни како вјерник може брда и планине да помјера ако иде Божијим путем.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

(чак и секташи налазе боље тумачење)

to da citav svijet poima bibliju na hiljadu i jedan nacin!!?!!??!!ateisti mozda......ali vjernici??stari zavjet je preuzet od jevreja i on vrijedi mnogo, a novi je samo ista prica isrpicana na 4 nacina...... Smile
a ti mislis da je tvoje tumacenje pravo?i da je tumacenje sekti lose?nekih sekti da ali??uostalom sigurno ti je neki pop rekao da su sekte bez vaze.... Smile Smile Smile Smile

taj izraz ego-intelekt je izgleda jedini koji znas, posto vidim da ga cesto koristis!!!! Smile

P.S. livingston.......mislim da nije bilo potrebno ono brisanje......ali nema veze!!!
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 15:10:03 od bannnnjac33 »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
e moj magic master...........ne cudim se ja nego dostojevski ,to je tekst iz jedne njegove knjige koju ti najvjerovatnije nisi ni procitao tako da se ti Cenzura! Vredjanje ucesnika foruma je strogo zabranjeno!  smijes dostojevskom!!!! Smile Smile Smile Smile Smile

Као што видиш, није ти обрисано, већ су поруке спојене јер си писао два поста за реодм![b][/b]
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 21:47:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.