Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Narodna banka zabranila onlajn plaćanje na tuđe ime  (Pročitano 2696 puta)
31. Jul 2017, 15:41:18
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Narodna banka zabranila onlajn plaćanje na tuđe ime

Građani koji su putem interneta plaćali račune na tuđe ime moraće da prestanu jer krše zakon, poruka je koju je Narodna banka Srbije poslala bankama.

Narodna banka zabranila onlajn plaćanje na tuđe ime
Kako piše "Blic", to znači da podstanari koji su na ovaj način plaćali komunalije od sada moraju da idu u poštu ili banku, čekaju red, ali i da plate proviziju od 70 dinara. Isto to važi i za, recimo, građane koji su umesto starih i bolesnih roditelja izmirivali sve obaveze onlajn.

Narodna banka Srbije je, naime, prošle nedelje poslala dopis bankama da obaveste klijente da plaćanje bilo kojih računa preko interneta koji su na tuđe ime nije više dozvoljeno.

"Dobili smo ovaj dopis pre nekoliko dana i svi smo bili u čudu. Već smo počeli da obaveštavamo klijente. NBS je navela da je plaćanje na tuđe ime protivzakonito, ali nisu rekli koji se to zakon krši. U objašnjenju kažu da su postojale brojne malverzacije i da na ovaj način hoće da ih spreče", ističe izvor beogradskog lista iz jedne banke.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić kaže da je ovakav potez centralne banke besmislen.

"Država bi, uključujući i NBS, svojim odlukama trebalo da smanjuje troškove za građane, a ne da im nameće nove ili povećava stare. Ako postoje neki drugi razlozi za ovakvu odluku, NBS treba da ih jasno navede", ističe Arsić.

I urednik portala "Kamatica" Dušan Uzelac začuđen je ovakvim potezom NBS.

"Potpuno je pogrešno da se zbog nekih zloupotreba sankcioniše ceo segment. To samo pokazuje da ne postoji spremnost da se radi, već da se zabranom smanji posao kontrole", kaže Uzelac.

Narodna banka Srbije navodi da je otkrila malverzacije zbog kojih je ovako reagovala.

"Utvrdili smo da određeni subjekti neovlašćeno, bez odgovarajuće dozvole, pružaju platne usluge građanima, i to usluge plaćanja komunalija, pa je NBS tim subjektima izrekla mere iz svoje nadležnosti. Bez posebne dozvole koju izdaje NBS, platne usluge mogu pružati samo banke i javni poštanski operater", kažu u NBS.

Izvor: 021
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
a vi što 10 godina držite ljude na ugovor o radnom odnosu na određeno vreme, bez prava na bolovanje i odmor ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
Znaci ja sad ne mogu da platim racun online za telefon koji se vodi na majku ili struju koja se vodi na dedu ](*,)jebem te drzavo kad te vode ovakvi maloumnici
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
ne moze to da bude...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Cudni smo ti mi pingvini!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
mob
SonyEricsson k750i
  srbija  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
tacno ponekad pomislim da su zuce medicinski fenomeni...i da uopste nemaju mozak...
ili pak puse neke travke... Smile

NBS POJASNILA ZABRANU PLAĆANJA SA ONLAJN RAČUNA: Može da se plaća, ali je naplata provizije protivzakonita

Građani će i dalje nesmetano moći preko interneta da plaćaju račune za svoje domaćinstvo i članove porodice, saopštila je danas Narodna banka Srbije i navela da se dopisom obratila svim bankama kako bi blagovremeno opomenule one koji neovlašćeno pružaju platne usluge radi naplate provizije.

Povodom navoda u pojedinim medijima da ubuduće plaćanje preko interneta na tuđe ime neće biti omogućeno, NBS saopštava da je taj dopis pogrešno protumačen, te da njegov cilj nije bio da onemogući klijente da obavljaju onlajn plaćanja i za domaćinstvo, članove porodice i rodbinu, već da se takvo plaćanje ne vrši u komercijalne svrhe, odnosno kao poslovna delatnost.

Navodi se da je NBS reagovala jer je takav način neovlašćenog pružanja platnih usluga postao sve masovniji.
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
zasto je onda rajfajzen banka slala dopise da nije moguce placanje osim u svoje ime Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
to ne znam ...

ali znam da svaka banka moze da postavi svoja pravila...i svoje uslove...po pitanju bilo cega..sto je u skladu sa zakonom...i bankarskim propisima...
posebno mogu da uspostave svoja pravila
ako je zakon rekao da je naplacivanje provizije ..u takvim slucajevima...nezakonito...

raspitaj se u samoj poslovnici pomenute banke...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
vecina banaka trazi da se potpise FATCA obrazac iako srbija nije taj sporazum zvanicno potpisala

i onda dodje neko ko sto si ti i prica mi o zakonima i ugovorima

i racun sam u rajfajzenu odmah zatvorio i otvorio drugi u mts banci gde placanja online po prici korisnika  nisu banovana
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
sta si ti neki amerikanac  Smile 

i zamisli ti  ... 'neko kao ti'  Smile Smile Smile

sou zivi....

ispaljujes se kao tipicni papan...i to neprestano...i ne pisi gluposti..ili se barem pre toga informisi . Smile
ovako mi dodje kao da  vrsim prepisku sa poluretardiranom osobom iz neke vukojebine ...

i sto si stalno napet i besan...opusti se....ne zanimas me ni ti ni tvoja mama niti tvoja banka...

« Poslednja izmena: 04. Avg 2017, 14:15:35 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.