Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Narkomanija ~ Vrste droga I njihove posledice  (Pročitano 178151 puta)
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
e da absint Smiley))))))))) mada moram da ti kazem da nema vise pravog  Smile bar ne u BG ne znam gde si ti (mada sumljam da ga ima igde) mada mozda postoje "privatne destilerije". Ali nema veze sve urbane legende (mislim na umetnike) vezane za Absint su do jaja tako da...  Smile  http://en.wikipedia.org/wiki/Absinth

Kako god, pravi Absint za koji su vezane legende se meča sa tinkturom opijuma i/ili sa nekom woodworm susptancom koja je halucinogena. Od tog "drvenog crva" ostala je samo aroma, a "pravi" Apsint o kojem pričaš ima samo veči procenat alkohola (70%). Sad je po standardima EU apsint sa tolikim procentom alkohola zabranjen, tako da se sad proizvodi sa 55%. To je cela fora. Nema ga u BG jer to proizvodi ili Češka ili Francuska, koje su članice EU. Ali, opet, ni to nije bio onaj legendarni. Takav "originalni" samo rade još ljudi , privatno, u Francuskoj "za svoju dušu".
                            P.S. - citat preuzet iz druge teme
pa, samo neko ko je poprilicno ogranicen moze da usmrkava bilo sta u nos, a da to nisu kapi za nos...
    Ne, ne...grešiš. Ako ne poznaješ neke stvari, nemoj misliti da si iznad njih i pametnija i načitanija od drugih.. Kapi za nos su takođe štetne za sluzokožu a neke (efedrin) su i psihoaktivne.
    Ima ljudi koji vrlo dobro znaju medicinsko stanovište droga i štetne efekte, ali ih povremeno uzimaju jer imaju i pozitivna svojstva. Isto važi i za lekove. Naravno, to je rizik. Neko ume s tim, neko ne. Znači, imati kolektivnu svest i podržavati zvanične stavove vezane za stvari koje nisu predmet tvog interesovanja, prihvatati stvari "zdravo za gotovo" bez analiza ličnog mišljenja o tome, to je ograničeno. Mislim, jasno je da ako nešto čoveka ne interesuje, onda i ne zalazi u dubinu problema nego iznosi stavove koji su "najtransparentniji", bez potrebe da ih proveri. OK, ali taj nije kompetentan da kritikuje.   Tako da...Svet zdravlja je u ovom slučaju nešto kao Kurir, Svet i Skandal.  Btw, cena ice-a, speeda i slično : u navedenom članku piše 70 dolara po gramu, a to bi značilo da ova hemijsak droga ima veću cenu od "najfensije"-kokaina.   Kod nas, inače, taj ice može da ide do 20 eu gram...tako da su te informacije...bullshit!!
« Poslednja izmena: 16. Maj 2007, 21:29:12 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
e da absint Smiley))))))))) mada moram da ti kazem da nema vise pravog  Smile bar ne u BG ne znam gde si ti (mada sumljam da ga ima igde) mada mozda postoje "privatne destilerije". Ali nema veze sve urbane legende (mislim na umetnike) vezane za Absint su do jaja tako da...  Smile  http://en.wikipedia.org/wiki/Absinth

Kako god, pravi Absint za koji su vezane legende se meča sa tinkturom opijuma i/ili sa nekom woodworm susptancom koja je halucinogena. Od tog "drvenog crva" ostala je samo aroma, a "pravi" Apsint o kojem pričaš ima samo veči procenat alkohola (70%). Sad je po standardima EU apsint sa tolikim procentom alkohola zabranjen, tako da se sad proizvodi sa 55%. To je cela fora. Nema ga u BG jer to proizvodi ili Češka ili Francuska, koje su članice EU. Ali, opet, ni to nije bio onaj legendarni. Takav "originalni" samo rade još ljudi , privatno, u Francuskoj "za svoju dušu".
                            P.S. - citat preuzet iz druge teme

Laudanum   Smile
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Da... laudanum..sad sam se setio...nego, pošto na flaši onog najkonzumiranijeg apsinta kod nas, češkom, zelenom piše da sadrži taj "woodworm" u količinama propisanim standardima EU , čisto arome radi, zbog toga sam nešto googlao pa našo za taj woodworm.. Inače, za laudanum sam prvi put čuo u  knjizi "Potamneli anđeli"- Vilijama foknera  Smile .... to je valjda taj sastojak " morfinskog" tipa.
    Ali, to opet ne objašnjava priču o halucinacijama izazvanih "originalnim" apsintom.... Možda je taj "crv" tu umešao prste ?  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
nisam cuo za to tvoje (crvic)... apsint je jako blizu pelinkovcu... tako da njegova jacina i aroma zavisi ne samo od procenata alkohola nego i travki koje su u njemu...

a laudanum je "jeftini derivat" opijuma ... mogao je da se kupuje ili malo (koncentrovano) ili na veliko (razblazeno) ali bio je jedno vreme u apotekama ko danas bensedin  Smile ... zato su ga i koristili cesto (bar ja tako mislim).
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
   PA da, kažem "morfinskog" tipa, što znači opijumskog  Smile ...Ali, tripovi, to ne dolazi od opijumskih derivata ... Smile E da... samo ukucaj wormwood u google-u i naći ćeš. Znači, ne woodworm nego wormwood!
    To je u stvari biljka, nije crv. Što se tiče crva u piću,postoji ona o "halucinogenom" crvu u tekili. U stvari je to crv koji je jeo  mescalito kaktus(peyote) i onda ga stave u tekilu...mudro  Smile   
                  Nego...pre neki dan mi je pao glupi eksperiment na pamet. Da probam  muskatni oraščić. Koristim ga kao začin, kad nešto spremam, ali sad sam ga "namenski" pojeo, onako...dosta Smile    Sve u svemu, efekti...glupost, samo blaga opijenost, a sutra blagi mamurluk, kako mi se čini. Tako da... benefits vs side effects - pobeda za side effects  Smile Onda sad ovde na forumu pročitam nešto za šmrkanje istog. Ali, nepoverljiv sam, a link koji je lik ovde dao vodi na raspravu o domaćim neonacistima na ganja forumu... Smile Ako ima neko neki link, nek baci. Smile

Mali dodatak :
1. Ako se uzme unutrasnjost banane ( bele lespirice), i osusi se (u rerni), potom se isecka i popusi kao marihuana,dobija se  isti efekat (cak i jaci od marihuane).
2.  Ako se uzme orascic (koji se koristi kao aroma za kolace), izrenda se,potom se usmrka (u nos),dobija se efekat jaci od LSD-a.

naravno da je nemoguće se dobije od oraščića ni približan efekat onom od LSD. A što se tiče kore banane, postoje glasine vezane za to i još uvek ništa nije dokazano. Opet, da bude isti ili jači efekat od marihuane....not true  Smile
     bez obzira gde to piše, to ne pije vodu. Znam. teorija i praksa.  Smile   
« Poslednja izmena: 17. Maj 2007, 04:07:19 od DJedai »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
ma mani se te kucne radinosti... pozovi ministarstvo unutrasnjih poslova (ima broj na 988) cujem da je jocic ponovo tamo on je uvek imao najbolju robu u gradu  Smile
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
   Hahaha.. pa da. inače, pročitao sam malo o muskatu, loše je to, ipak, neću opet da se trudim  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

www. damir88.blogspot. com

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 6500s
ako vam treba jocicev broj javite se  Smile
ja stalno od njega zavrsava,  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
  Šta ima Jočić?  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Uopste ne mogu da razumem ljude koji govore u prilog drogama. One koje se koriste u medicinske svrhe, treba da se koriste u bolnicama, pod nadzorom i uz saglasnost lekara. Zasto bi neko, uopste, uzimao nesto sto mu menja svest, zar ovaj svet nema mnogo toga lepog da pruzi? Cemu droga? Da bude supstitut realnosti? Ne razumem i nikad necu!
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.