Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Narkomanija ~ Vrste droga I njihove posledice  (Pročitano 177541 puta)
Jet set burekdzija

L'ame n'a pas de sexe

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 6769
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
SonyEricsson Xperia mini
Moj post se nije odnosio na tebe.To je bio cisto licni komentar(a zapitaj se odakle mi toliki revolt)(U  skoli su me tako ucili, da je narkomanija kao i lepra-kada vidis bjezi i osudi...ccc..to sigrno nije u pitanju).Narkomanima je najteze upravo zbog takvog tretiranja okoline, a tu bih umijesala i politiku drzave po kojoj je lijeceni narkoman unaprijed sahranjen-zato sam i rekla na groblju, sto u pravom, sto u prenesenom znacenju, jer  mu niko nece dati sansu da nastavi normalan zivot, dobije posao i sl.Narkomanija je bolest zavisnosti  i treba je tako i tretirati(prevencija, lijecenje, post stanje i stanje izlijecenosti(ili tacnije lijecenosti) koliko god ono trajalo.O psihickim posljedicama (a ne ubrajam tu lake droge-iako bi po pravilu i to trebalo) u smislu razvoja licnosti mislim da ce me podrzati svaki psiholog koji je razgovarao sa narko-uzivaocem u toku terapije.I velika je razlika izmedju njihove nesposobnosti i nesnadjenosti u
 nekim tako svakidasnjim situacijama i problemima koje ostali ljudi imaju i psihicke nestabilnosti osobe koja pati od gojaznosti zar ne...mislim da i sam mozes da uvidis razliku.Dalje svaki covjek ima potrebu da voli i da bude voljen, a mislis li da je to kod tezih narkomana zadovoljeno...i nemoj da mi spominjes tzv. narkomansku ljubav, jer ni oni sami vecinom njom nisu ispunjeni vec samo u "odredjenim okolnostima", sto opet rezultira pretjeranom osjetljivoscu, bjegu od ljudi, bjegu u svijet narkotika.
  Sto se tice tvojih postova  Smile.I ja se salzem sa tim metodom.I da treba ljude sto vise edukovati(jer vecina uzivalaca kaze da nije imalo pojma u sta se stvarno upusta po principu-ma nije to bas tako, a ono bi jos gore-cak mnogi nisu ni svjesni zavisnosti i promjene u njihovom zivotu.Ne vide izvan toga.), a sto se tice pruzanja pomoci osobama sa tim problemom, to je vec individualno, ne nosi se svaki narkoman isto sa tim problemom.Nazalost vapaj vecine za pomoci je cisto samoobmanjivanje i obmanjivanje drugih i to u momentu psiho-fizicke krize...znaci mogu pomoci samo sami sebi a drugi treba da im budu podrska, pruze razumijevanje , paznju a ne osudu i uputiti ih na svu strucnu pomoc.naravno najbitniji je preduslov njihova volja i jaka zelja da se prestane s agonijom.A drugom prilikom mozemo da pricamo o stvarima koje ih tjeraju to da rade.Ovo je samo u kratkim crtama komentar na tvoj post.
Ja sam ovisna samo o cokaoladama(a nisam gojazna ni malo) ali sam povremeni uzivalac cigareta rjedje alkohola..narkotika nikad jer imam oko sebe i previse jasnu sliku stvari u smislu da vidim ono najgore a ta agonija  ne vrijedi ni jednog sekunda tripa... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

L'ame n'a pas de sexe

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 6769
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
SonyEricsson Xperia mini
I da, treba biti ostar u prevenciji i upozorenju, ali zato i pun razumjevanja u lijecenju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
ok nisam shvatio da se ne obracas meni ali tako mi je zvucalo (... ne insistiraj...) a bilo je odmah nakon mog posta tako da ..  Smile .

ok ti je stav sto se teskih narkomana tice, ali ti ko da pricas samo o teskim slucajevima ili ljudima koji to nisu probali, a najveci broj ljudi koji koriste to nije ni jedno ni drugo ( a takvih je najvise, dug je put od povremenog koriscenja do teskog narkomana ili do nekog ko je ostavio) . Ako cemo sve ljude koji su koristili drogu (probali, redovni su ...ili na koji vec nacin ) svrstati u narkomane onda da mislim da mogu da vole (svako moze das voli, mislim bar ja gledam na sve ljude  Smile ) .

Malo mi nije jasno kako se slazes sa mojom metodom, jer ja nisam za ostrinu u prevenciji i upozorenju, cak suprotno ja sam za totalan liberalno-opusten stav prema vecini droga.
1. jedina ostrina koju bih uveo je prema derivatima opijuma (hors) dilere toga "ko za ubistvo" a narkomane na hitno i obavezno lecenje
2. lake droge - totalna legalizacija
3. ekseri, speed, tripovi, koks zabranjeno ali liberalno (inace u holandiji na lokalnim vestima javljaju trenutne sastojke ovih droga i upozoravaju gradjane ako su npr. ekseri losi ovih dana ili u kokainu ima stakla ili kako vec.. cisto da ljudi znaju  Smile

mislim da ostrina u prevenciji ne donosi rezultate.... ali zato ima jaku politicku moc, ustvari celo moje iteresovanje za droge je prilicno geopoliticko a tvoje je vise ljudsko-licno ispravi me ako gresim (mozda se zato malo i ne slazemo) ... i bas mi je drago sto si  ovisna  o cokaoladama (a nisi gojazna ni malo)  Smile
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

L'ame n'a pas de sexe

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 6769
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
SonyEricsson Xperia mini
u pravu si, ja i jesam govorila o teskoj narkomaniji te shvati moj post kao dopunu na tu temu ...a o ostalom se slazem sem u tacki 1 oko pitanja ostrine...mislim da je tu na sve nacine potrebno ljudima pribliziti svo zlo koje nosi hors za potrebe prevencije, a o lijecenju vec sam rekla + tvoj komentar.
Ono -ne insistiraj...je kopirano iz Elektronusovog potpisa....
"Ako cemo sve ljude koji su koristili drogu (probali, redovni su ...ili na koji vec nacin ) svrstati u narkomane onda da mislim da mogu da vole (svako moze das voli, mislim bar ja gledam na sve ljude"-ovo nisam razumjela sta si htjeo reci...pojmom heroinska ljubav htjela sam nesto drugo reci i tu se nismo razumjeli..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
             Zlatno pravilo: Ne braniti, nego edukovati!  Smile
             Legalizacija droge: smanjenje kriminala uopste, manje izdvojenih para za tzv i nicim izazvano  "suzbijanje" droge. Te price o nemogucnosti da se planeta ocisti od droge su price za laku noc. Terorizam, smrt i porez se ne mogu spreciti, sve ostalo moze!
« Poslednja izmena: 29. Mar 2006, 15:33:10 od Gimbrowsky »
IP sačuvana
social share
How can I live when you won't let me in
How can I die without reasons why
How can I laugh when I want to cry
How can I go on with nothing nowhere
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

L'ame n'a pas de sexe

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 6769
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
SonyEricsson Xperia mini
"Svaka ti je k'o u Njegosa" Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Pre nego sto si promenio post, jako sam se slagao sa tobom. Ja ovako gledam, stvari koje se ne mogu izbeci : Radjanje,  zivot ( e tu jebeno dodjiu jebene droge, isto kao i alkohol (ja ga obozavam) , zlato, cokolade (osoba iznad ih obozava Smiley ) hrana i td...... ) smrt.  U tvojem "izlaganju" rekao si terorizam, porez i smrt. Ja mislim da su terorizam i porez u velikoj vezi sa drogom na ovaj ili onaj nacin i da zavise jedni od drugih. Smrt je jako duhovan pojam za prethodna dva, da je po meni ne-ukusno da ih stavljas u istu pricu(konteks ne-zaobilaznih stvari zivota, mislim ovim si dao terorizmu mnogo vece znacenje nego sto stvarno ima).

tj. ono sto ja hocu da kazem je Radjanje, zivot (kratak ili dug), Smrt se ne mogu izbeci... a mi pricamo, bar po mom misljenju, u ovoj temi o drogama (delu zivota, isto kao i terorizmu i porezu)   .

tako da ako pricamo u vezi droge ponovicu tvoju recenicu: Zlatno pravilo: Ne braniti, nego edukovati

to isto mislim i o terorizmu i porezu, ali ne o radjanju i smrti.........
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Pijem, Pusim, Drogiram se cini mi se popravljam se

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3886
Zastava ARG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 3G
i ja sam za liberalan stav, u stvari ja sam za to da svako radi sta hoce i koliko hoce
IP sačuvana
social share
I sat back looking at the stars and began to think.. where the HECK is my roof?!
Ko voli Slobodana Milosevica manji umro nego sto se rodio
[ icon_paper  by galileo011]:Ne budi buljas
[Ovo je default odgovor u slucaju da se pitanje ponovi].Burek SK spam team®
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
"Svaka ti je k'o u Njegosa" Smile

Nisam nesto ocaran Njegosem (ne bih sada o tome), ali ipak cu radi uctivosti da kazem "hvala". Ima i vecih faca od njega....mnogo vecih.

IP sačuvana
social share
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Pre nego sto si promenio post, jako sam se slagao sa tobom. Ja ovako gledam, stvari koje se ne mogu izbeci : Radjanje,  zivot ( e tu jebeno dodjiu jebene droge, isto kao i alkohol (ja ga obozavam) , zlato, cokolade (osoba iznad ih obozava Smiley ) hrana i td...... ) smrt.  U tvojem "izlaganju" rekao si terorizam, porez i smrt. Ja mislim da su terorizam i porez u velikoj vezi sa drogom na ovaj ili onaj nacin i da zavise jedni od drugih. Smrt je jako duhovan pojam za prethodna dva, da je po meni ne-ukusno da ih stavljas u istu pricu(konteks ne-zaobilaznih stvari zivota, mislim ovim si dao terorizmu mnogo vece znacenje nego sto stvarno ima).

tj. ono sto ja hocu da kazem je Radjanje, zivot (kratak ili dug), Smrt se ne mogu izbeci... a mi pricamo, bar po mom misljenju, u ovoj temi o drogama (delu zivota, isto kao i terorizmu i porezu)   .

tako da ako pricamo u vezi droge ponovicu tvoju recenicu: Zlatno pravilo: Ne braniti, nego edukovati

to isto mislim i o terorizmu i porezu, ali ne o radjanju i smrti.........
     Ok...uzmi ovaj primer: Sutra u 14:36 opizdi neka kamencina koja luta po svemiru u nasu lepu, mirisnu, postenu planeticu Zemljicu. Nista ne prezivi (kao sto verovatno i ne bi), samim tim nema vise zenki i muzjaka na planeti , pa nema ni radjanja=>radjanje se moze izbeci! A nastupila je totalna smrt! Pu, pu daleko bilo!!!!
     Sto se tice terorizma: uvek ce se pojaviti neki smeker koji je tog dana ustao na levu nogu i odlucio da nekom j..e kevu, zato sto nista nije kako on hoce! Mozda odluci da okupi grupicu "istomisljenika" i da zajedno krenu u "konacnu pobedu". Naravno rat je skup, pa ce da potrazi sponzora (neku drzavu ili ....ma moze da pita nase plasticne devojcice u vezi sponzora.....nek' ode na pink))! A mozda covek samo trazi ljubav suprotnog pola koji ga nece (pa ko veli...'odo ja u islam, tamo primaju razne), pa svoju "snagu" pokazuje bombicama! Veruj mi, takvih ce uvek biti!
     Porez: Idi u sumu pa tamo zivi kako hoces!
     Medicina se zasniva u velikoj meri na drogama, ali ja pricam o tzv "zabranjenim drogama".

IP sačuvana
social share
How will I make it
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.