Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Narko-bos kupio hiljade hektara oranica  (Pročitano 44389 puta)
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
ONI su mu oduzeli deo imovine..........ali ta imovina opet nece biti podeljena...beskucnicima....nego ce neko uzeti od drzavnih sluzbenika......oduzeli su mu 60 posto imovine sto se vodila na njega....a 40 ostavili.....a to 60 posto imovine....je za Celu njegovu imovinu 1 posto...jer nije bio glup da sve vodi na sebe....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

...umetnost je dodirnuti visine gazeci po dnu....

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 16146
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Malac u pogresnom baji vidis idola  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Finansijska istraga protiv pljevaljskog narko-bosa
Šarićeva imovina vredi više od 100 miliona evra Foto
Tamara Marković-Subota | 03. 02. 2010. - 00:02h | Foto: V. Stančević | Komentara: 42

Darko Šarić, pljevaljski narko-bos, u poslednje dve godine u kupovinu firmi u Srbiji uložio je više od pedeset miliona evra. Isto toliko novca Šarić je uložio i u kupovinu kuća, stanova i ugostiteljskih objekata. Na njegovi ime zvanično se u Srbiji ne vodi ništa.

- Ni u jedno preduzeće Šarić novac nije "investirao" pod svojim imenom. Za njega su to obavljali njegovi najbliži poslovni saradnici, među kojima je nekoliko novosadskih i beogradskih advokata i kontroverznih biznismena. Naravno da su svi oni znali da je novac koji ulažu za Šarića zarađen u trgovini kokainom, ali su poslovnu saradnju s njim debelo naplaćivali novcem, kućama i funkcijama u kupljenim firmama - kaže izvor "Blica" iz vrha MUP Srbije.
On navodi da dosadašnja istraga koja se vodi protiv Šarića ukazuje da je on u kupovinu firmi koje su mahom u Vojvodini uložio više od pedeset miliona evra. Policiji je posebno interesantno Šarićevo poslovanje sa Miletom Jerkovićem, zvanično trećim agrarnim veleposednikom u Srbiji.
- Osim Mileta Jerkovića, proverava se još nekoliko firmi koje su kupili Šarićevi poslovni saradnici, ali za njegov novac - tvrdi izvor „Blica“.
Istovremeno, u finansijskoj istrazi protiv Šarića na meti provera su i vile, kuće, luksuzni stanovi i ugostiteljski objekti na čak 17 adresa u Novom Sadu i Beogradu. U Novom Sadu pretresene su četiri kuće na Tatarskom brdu u Ulici Ivana Franka 10 i 11 i u ulicama Vladislava Demiškara 6 i Bogdana Gavrilovića 21.

* Kafe „Paskući“ na Terazijama
    * Restoran „Code“ u Bulevaru Arsenija Čarnojevića
    * Splav „H2O“ na Zemunskom keju

U Beogradu policija je kao nekretnine čiji su nezvanično vlasnici Darko Šarić i njegovi najbliži saradnici zavela tri stana i restoran "Code" u Bulevaru Arsenija Čarnojevića pod brojevima 52a, 54, 78 i 80, dva stana u ulici Antifašističke borbe 29, zatim na Bulevaru Zorana Đinđića 67, u Španskih boraca 32a, kao i nepokretnosti u ulicama Živojina Lukića 19, Bukovičkoj 88a, Omladinskoj 23. Osim restorana "Code", kao Šarićevi restorani zavedeni su "Paskući" na Terazijama 8, splav "H20" na Zemunskom keju i noćni klub "Magacin" na Savskom pristaništu.
Istraga protiv Šarića, koja je pokrenuta posle zaplene 2,2 tone kokaina sredinom oktobra u Urugvaju, u međuvremenu je pokrenula akcije policije ne samo u Srbiju već i u Italiji i Crnoj Gori. U Kotoru je tako preksinoć izvršen pretres kuće Kotoranina Dragana Dudića, zvanog Fric (50), jednog od Šarićevih bliskih prijatelja. Pretresena je i Dudićeva diskoteka "Maksimus", a policija je iz ta dva objekta oduzela veći broj mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica, računara, medija za skladištenje podataka, manju količinu pištoljske municije i određenu dokumentaciju. Od Dragana Dudića je zatim u svojstvu građanina uzeta izjava u tamošnjoj policiji. Na informativni razgovor, osim njega, pozvano je još trinaest osoba, ali niko od njih nije osumnjičen da je pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se bavila švercom narkotika iz Južne Amerike. Dudić je, kako navode crnogorski mediji, u prijateljskim odnosima i sa jednim od uhapšenih u akciji "Balkanski ratnik" Markom Vorotovićem (29), koji je u "Maksimusu" bio šef obezbeđenja.
Uprkos tvrdnjama crnogorske policije da je Darko Šarić iz Pljevalja pobegao u jednu evropsku zemlju, u srpskoj policiji veruju da se trenutno najtraženiji balkanski begunac i dalje krije u Crnoj Gori, i to na Primorju.
Crnogorska policija prošle nedelje je pretresla porodičnu kuću Šarića u Pljevljima, ali on u njoj nije pronađen.

Jerković: Agencija bez naknade ustupila moje preduzeće

Mile Jerković juče se javio redakciji "Blica", tvrdeći da su Akcijski fond i Ministarstvo poljoprivrede ustupile njegovo preduzeće "Mladi Borac" iz Sonte advokatu Darka Šarića, Radovanu Štrpcu, i to bez naknade.
- Agencija za privatizaciju je od mene otela poljoprivredno preduzeće "Mladi Borac", iako je kupoprodajna cena plaćena odjednom, a obaveza održavanja kontinuiteta poslovanja prestala da važi godinu dana pre raskida ugovora. Akcije ovog preduzeća zatim su prenete u Akcijski fond, koji je "Mladi Borac" potom ustupio Štrpcu bez ikakve naknade - tvrdi Jerković. On potvrđuje i da je poljoprivredno preduzeća "Jedinstvo" Gajdobra, čiji je on bio suvlasnik, ustupljeno Šarićevom advokatu.
- Ja sam izašao iz firme, a u njoj je ostao Milorad Savić. Uz saglasnost Agencije za privatizaciju, Savić je ugovorom o prodaji ustupio "Jedinstvo" Štrpcu - kaže Jerković. On kaže i da je Štrpca upoznao pre dve i po godine i da mu se predstavljao kao advokat najvažnijih ljudi u državi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.78
mob
Apple 15
ŠEF KABINETA MINISTRA DAČIĆA NEGIRA VEZU SA ŠARIĆEM
Lazarević: Izašao sam iz firme 2007.

Tamara Marković-Subota, Vuk Z. Cvijić    | 06. 02. 2010. - 00:02h | Foto: S. Đalić    | Komentara: 13
Nikola Dimitrijević, šurak Branka Lazarevića, šefa kabineta ministra Ivice Dačića, koji je u junu prošle godine preko svoje firme „DTM Relations” kupio „Mitrosrem” i u Upravnom odboru zadržao saradnike pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, prošle nedelje je Agenciji za privredne registre podneo zahtev kojim je firmu prebacio na kompaniju „Avio-rent” Banjaluka vlasnika Zorana Ćopića.

- Promena osnivača i zastupnika „DTM Relations” izvršena je 29. januara. Pod jednom registracionom promenom Nikola Dimitrijević izbrisan je kao osnivač i zastupnik „DTM Relations”. Kao novi vlasnik sa 100 odsto udela upisan je „Avio-rent” DOO Banjaluka, a kao zastupnik Zoran Domazec - rečeno je „Blicu” u Agenciji za privredne registre.
Nikola Dimitrijević juče je „Blicu” poslao saopštenje u kojem je potvrdio da je „DTM Relations” osnovao 2001. godine i da je njegov zet Branko Lazarević bio suvlasnik preduzeća od novembra 2006. do avgusta 2007. godine. Dimitrijević dalje navodi da nije vlasnik „DTM Relations” i da to može biti provereno u Agenciji za privredne registre. Dimitrijević, međutim, nije naveo da je svoju firmu „DTM Relations”, kako je „Blicu” potvrđeno u Agenciji, na ime drugog osnivača i vlasnika prebacio pre samo osam dana, upravo u vreme kada su mediji počeli da najavljuju finansijsku istragu protiv Darka Šarića, hapšenje njegovih poslovnih saradnika i zaplenu imovine.
Mišo Dobrić, zastupnik banjalučkog „Avio-renta” za „Blic” je potvrdio da je prošle nedelje ova firma kupila DTM „Relations”.
- Kupili smo većinski paket „DTM Relations”, delom u novcu, delom kompenzacijom. Kupovinom smo preuzeli i „Mitrosrem” - kaže Dobrić za „Blic”.
Dimitrijević u saopštenju „Blicu” nije spomenuo kako je i za koliko prošlog leta kupio „Mitrosrem” i zašto je u Upravnom odboru zadržao bivšeg suvlasnika Zorana Ćopića, biznismena koji u ime Šarića po Srbiji kupuje i rukovodi firmama. Kao predsednika UO Dimitrijević je zadržao i Andriju Krlovića, takođe Šarićevog poslovnog saradnika. Zaposleni u „Mitrosremu” kažu da se promena vlasnika osetila u velikoj količini gotovog novca.
- Bili smo u blokadi od milijardu dinara. Iz duga smo izašli kada je „DTM Relations” preuzeo „Mitrosrem”. Odmah. U poljoprivredi milijardu dinara je ogroman novac, nezamisliv da ga bilo ko isplati, a letos jeste, isplaćene su i zaostale plate, i zasejane sve oranice na 4.000 hektara naše zemlje i na 2.000 državnog koje držimo u zakupu. Odakle toliki keš, nikome nije jasno, ali iz poljoprivrede sigurno nije - tvrde radnici „Mitrosrema”.
Prema podacima Agencije za privatizaciju, na ime Dimitrijevića
vode se još dve firme, „Q- Sphere Solutions”, registrovana u novembru 2007, koju popola drži sa istoimenom firmom čije je sedište u Londonu, kao i „DTM Investment”, osnovana u martu prošle godine sa nenovčanim kapitalom od 1.140.364 evra.
Dimitrijevićevo ime do sada nije bilo poznato javnosti. Za razliku od njega, Ćopićevo ime se često spominjalo u medijima. Hapšen je u januaru 2004, kada je započeo saradnju sa Antonom Stanajem, suvlasnikom „Rokšpeda”. Saradnju sa Šarićem počeo je posle Stanajevog hapšenja u septembru 2007. godine. Na Šarićevo ime u Srbiji se ne vodi nijedno preduzeće, ali se Ćopić, osim u „Mitrosremu” nalazi u upravnim odborima privatizovanih kompanija Industrija prerađevina od kukuruza - IPOK u Zrenjaninu, „Banat seme”, koja je 2006. kupila „Hemovet”, „Agrocoop”, AD „Alpis”, poljoprivrednog preduzeća u Stanišiću, Industrije kotrljajućih ležajeva - IKL Beograd.

Rodbinske veze sa Karićima
Firma „DTM Relations” do pre osam dana na ime Nikole Dimitrijevića zvanično je bila registrovana za prodaju dopuna mobilnih telefona. U taj posao koji je započeo sa 19 godina, a u kom mu se kao suvlasnik od 2006. do 2007. pridružio i Lazarević, ušao je zahvaljujući rođačkim vezama sa Milankom Karić, suprugom Bogoljuba Karića, nekadašnjeg vlasnika „Mobtela”.

Saradnik uhapšen u Crnoj Gori

Goran Soković (39) iz Pljevalja, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je s Darkom Šarićem organizovao krijumčarenje više od dve i po tone kokaina, uhapšen je juče u Pljevljima. Srbija je 21. januara raspisala međunarodnu poternicu za Šarićem i Sokovićem, osumnjičenima za organizaciju šverca kokaina iz Južne Amerike u oktobru prošle godine. U međuvremenu bilo je nekoliko policijskih akcija u Pljevljima, ali Soković nije lociran. Šarić je u bekstvu i, prema tvrdnjama crnogorske policije, krije se u nekoj od evropskih država. Soković je, inače, vlasnik dva preduzeća u Pljevljima.

Lazarević: Nisam suvlasnik firme od 2007. godine

Povodom teksta koji je objavljen u vašim novinama pod naslovom „Dačićev šef kabineta povezan sa Šarićevom firmom“, osećam dužnost i obavezu da Vas upoznam sa par činjenica.
U firmi „DTM Relations“ bio sam suvlasnik do 2007 godine, nakog čega je moj udeo preuzeo Nikola Dimitrijević i od tada, sa gore navedenom firmom, nisam ni u kakvom poslovnom odnosu.
U kabinetu ministra unutrašnjih poslova radim od jula meseca 2008. godine, znači godinu dana pošto sam izašao iz firme „DTM Relations“. Prilikom prijema u radni odnos u Ministarstvu vršene su bezbednosne i terenske provere, koje se rade od strane BIA i policije. Pošto nije ustanovljena nikakva nepravilnost niti povezanost sa kriminalnim krugovima ja sam zasnovao radni odnos u Ministrastvu unutrašnjih poslova od jula 2008.
Još jednom napominjem da se osim posla koji trenutno obavljam ne nalazim ni na kakvim drugim javnim funkcijama niti sam vlasnik niti suvlasnik ni jednog pravnog subjekta u Srbiji.
Tačno je da sam se iz Vašingtona javio vašoj novinarki, ali moram da naglasim da je to bilo na njeno insistiranje. Ona je pitala kakva su moja saznanja o poslovanju firmi “DTM Relations” i “Mitrosrem”. Predočavajući mi činjenicu da je upoznata sa mojim statusom u firmi DTM Relations do 2007 godine, pitala me je kakve su moje veze sa gore navedenim firmama. Odgovorio sam, da od trenutka istupanja iz firme DTM Relations, znači od 2007. godine, nemam nikakve informacije o poslovanju firme DTM Relations i poslovnim odnosima ove firme sa firmom Mitrosrem iz 2009.godine. U nadi da je razumela i imala mogućnost da proveri moje navode, jer kako i sama kasnije u tekstu navodi, moj aranžman u firmi je završen 2007. naš razgovor je okončan molbom da me neosnovano ne pominje u tekstu koji je nameravala da napiše.
Ono što je još važnije, lica koja se u tekstu pominju, a protiv kojih se vodi istraga, nikada nisam upoznao, niti sa njima imao poslovni odnos.
S obzirom na to, da radim u Ministarstvu koje se bori protiv svih oblika korupcije i kriminala moja želja i moj osnovni cilj je da se sve činjenice u ovom slučaju rasvetle. Smatram da je opasno da se ovakvi tekstovi objavljuju i da se ljudi na poslovima na kojima sam ja stavljaju u ovakav kontekst, naročito dok se protiv navedenih lica preduzimaju mere od strane nadležnih državnih organa, a koje su poznate javnosti.
Na osnovu svega iznetog zatraziću da se proveri istinitost navoda u tekstu, jer ceo tekst može imati posredni zakljucak da se dovede u pitanje kredibilitet lica koja rade u MUP-u i čiji je osnovni zadatak borba protiv kriminala i korupcije.

Šarić ostaje bez imovine

Specijalno tužilaštvo podnelo je zahteve za oduzimanje vile na Dedinju i nekoliko stanova u Beogradu u vlasništvu Darka Šarića, saznaje „Blic” od izvora bliskih istrazi.

- Vrednost vile i stanova je nekoliko miliona evra, i to je samo početak finansijske istrage. Šarići su počeli da pokreću poslove u Srbiji 2000. godine, novcem zarađenim od droge. Ispituje se kako je moguće da do 2008. nisu bili predmet nijedne operativne istrage BIA i MUP, niti su se njihova imena spominjala u operativnim izveštajima iako su njihove narko-mreže bile predmet stranih službi koje su o tome obaveštavale naše. Obaveštenja da Šarići prodaju drogu stizala su i pre nekoliko godina, prvenstveno iz američke DEA i italijanskih službi - kaže izvor „Blica”.
Njihova imena nijednom nisu spomenuta, čak ni za vreme akcije „Sablja”, nema ih u belim knjigama MUP i BIA, gde su popisane sve kriminalne grupe.
- Ne zna se još da li je razlog što ranije nisu bili pod operativnim istragama, strah ili korupcija. Za Šarićeve kokainske poslove se znalo od stranih službi, ali očigledno niko po njima nije postupao. Tragovi Šarićevog novca, koje je davao u poslednjih deset godina, vode na razne adrese od političkih stranaka u Srbiji i Crnoj Gori - napominje izvor blizak istrazi.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 3220
Citat
Tragovi Šarićevog novca, koje je davao u poslednjih deset godina, vode na razne adrese od političkih stranaka u Srbiji i Crnoj Gori

Bas bih volela da objave imena tih stranaka. Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Srbija traži objašnjenje od Crne Gore
Kriju razlog hapšenja Šarićevih saradnika
Vuk Z. Cvijić | 08. 02. 2010. - 00:02h izmena vesti 12:07h | Komentara: 38

Beograd, Podgorica - Crna Gora još nije dostavila Srbiji nijedan podatak o hapšenju Gorana Sokovića i Dejana Šekularca, osumnjičenih da su kao saradnici Darka Šarića umešani u šverc više od dve tone kokaina.

Beogradska kancelarija Interpola na zahtev Ministarstva pravde Srbije poslala je juče drugi dopis u kome traži zvanično obaveštenje o hapšenju da bi mogla da traži izručenje uhapšenih, saznaje „Blic“. U novom pismu poslatom pod oznakom „Hitno“ podseća se da je prethodni zahtev poslat 5. februara i da su nadležni u Srbiji saznali za hapšenja Sokovića, Šekularca i Tošića iz medija. U zahtevu se konstatuje da nadležni u Crnoj Gori nisu dostavili podatak o tome da je Sokoviću određen pritvor, kao i da Srbija nije upoznata ni sa svrhom pritvora, niti pravnim osnovom za njegovo zadržavanje, kao ni o fazi u kojoj se postupak nalazi.
Postavljaju se pitanja da li je pritvor određen u cilju ekstradicije Srbiji ili radi vođenja krivičnog postupka za krivično delo izvršeno u Crnoj Gori. Pitanje je i da li je pritvor određen zbog krivičnog dela izvršenog u inostranstvu, a na osnovu odluke o preuzimanju krivičnog gonjenja ili je u pitanju zasnivanje nadležnosti za vođenje krivičnog postupka na osnovu činjenice da je Soković, državljanin Crne Gore, izvršio krivično delo u inostranstvu.

Sokoviću i Šekularcu određen pritvor

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je danas pritvor crnogorskim državljanima Goranu Sokoviću i Dejanu Šekularcu za kojima je Srbija raspisala poternicu kao osumnjičenima za švecrc kokaina iz Južne
Amerike u Evropu, preneli su danas podgorički mediji.

Soković i Šekularac su saslušani sinoć i sudija im je produžio pritvor, a specijalni tužilac za organizovani kriminal Đurđina Ivanović bi do sutra trebalo da odluci da li će pokrenutu istragu protiv njih, objavila je "Pobjeda".
U pismu se navodi da je u srpskim medijima objavljen podatak da su u Crnoj Gori uhapšeni Šekularac i Tošić, pa se i za njih traži obaveštenje o osnovu hapšenja.
Nadležni u Crnoj Gori se obaveštavaju da ni Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, ni Viši sud u Beogradu nisu dobili nikakvo obaveštenje o trojici uhapšenih, kao ni o njihovom slučaju. Napominje se da te institucije u Srbiji do sada nisu primile nikakav zahtev za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima, niti zamolnicu.
U zahtevu poslatom preko Interpola traži se od nadležnih u Crnoj Gori da daju obaveštenja o tome da li su Soković, Šekularac i Tošić državljani Crne Gore. Ukoliko su trojica uhapšenih njeni državljani, njihovo izručenje neće biti moguće, ali zato može da im se pred crnogorskim sudom sudi za delo za koje ih tereti srpsko Specijalno tužilaštvo jer su Srbija i Crna Gora potpisale sporazum kojim je moguće međusobno preuzimanje krivičnog gonjenja i vođenja postupka.
Goran Soković (39) iz Pljevalja, za kojim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je s Darkom Šarićem organizovao krijumčarenje više od dve i po tone kokaina, uhapšen je u Pljevljima. Srbija je 21. januara raspisala međunarodnu poternicu za Šarićem i Sokovićem, osumnjičenima za organizaciju šverca kokaina iz Južne Amerike u oktobru prošle godine. U međuvremenu bilo je nekoliko policijskih akcija u Pljevljima, ali Soković nije lociran. Šarić je u bekstvu i, prema tvrdnjama crnogorske policije, krije se u nekoj od evropskih država. Soković je, inače, vlasnik dva preduzeća u Pljevljima.
Nekoliko sati nakon Sokovićevog hapšenja, u Podgorici je uhapšen Dejan Šekularac (29) iz Bijelog Polja, za kojim je beogradska kancelarija Interpola raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je učestvovao u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu.
Specijalni tužilac Miljko Radisavljević juče je potvrdio za „Blic“ da nikakvo obaveštenje nije dobio iz Crne Gore.
- Da bismo bilo šta preuzeli, moramo da dobijemo zvanično obaveštenje o lišavanju slobode, što se do sada nije desilo - rekao je tužilac Radisavljević.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Apple 15
Alo! posetio Pljevlja, rodni grad odbeglog kokainskog barona 
Crnogorski „Tvin Piks“!
Ponedeljak - 08.02.2010
Zabačeni gradić na severu Crne Gore uvek je bio poznatom po “belom”. Donedavno je to bio beli pljevaljski sir, a odnedavno je reč o kokainu čiji se šverc odavde organizovao širom planete.

Danas atmosfera u hladnim i snegom zavejanim Pljevljima neodoljivo podseća na poznatu američku seriju “Tvin Piks”. Iako “glavnog glumca”, Darka Šarića, nigde nema, njegov “duh” oseća se svuda u vazduhu, a opet retko ko o njemu želi da priča...

Iako od Beograda do Buenos Ajresa stižu optužbe za šverc kokaina, Šarić u rodnim Pljevljima važi za dobrotvora i uglednog građanina, a mladi u njega gledaju kao u boga. Kako i ne bi, napravio je pravu poslovnu imperiju vrednu desetine miliona evra, a ovoj crnogorskoj zabiti vratio život. Ipak, o načinu na koji je to uradio niko ne želi ni reč da kaže, pogotovo ne pred objektivom fotoaparata. Mnogi su čak potpisali peticiju za prestanak “medijske kampanje”, kako ovde zovu izveštavanje o prekookeanskim poslovima Šarića. Za samo dva dana prikupljeno je 1.314 potpisa, uglavnom radnika njihovih firmi i članova porodica.
- Mnogi u Pljevljima zahvaljujući njima imaju hleba, uložili su u sport i u ugostiteljske objekte kako bi mladi u ovom gradu imali gde da izađu. Strašno je šta se u medijima piše o njima, pre nego što istraga kaže šta ima - kaže Predrag Golubović, jedan od organizatora potpisivanja peticije.
Pljevlja su posle otcepljenja Crne Gore od Srbije ostala slepo crevo, ali su od referenduma iznenada procvetala. Mnogi kažu da je upravo Šarić režimu u Crnoj Gori obezbeđivao glasove, ulagao u grad i zapošljavao ljude, a zauzvrat mu se u poslove niko nije mešao. U svojim firmama zaposlio je preko hiljadu ljudi u vreme kada na ovaj gradić od 30.000 stanovnika niko nije okretao glavu.

- Plaćao je ljudima operacije u inostranstvu, mnogim momcima je pomogao tako što im je platio boravak u kampovima za lečenje od droge. Opremio je gradsku bolnicu. Dobili smo i savremenu benzinsku pumpu - kažu mladi Pljevljaci kojima se u očima vidi strah da bi se njihov san vrlo lako mogao raspasti kao mehur od sapunice.
I stvarno, diskoteka “Municipium”, kojom se Pljevljaci hvale kao najmodernijom na Balkanu, a kojom su prodefilovale skoro sve zvezde estrade, benzinska pumpa, nekoliko firmi, fudbalski klub Rudar, pekara - skoro sve što vredi u ovom gradu je u posedu Šarića i njegove porodice. U ogromnom kafiću “Četiri sobe” teško je i u podne naći slobodno mesto. Na stadionu “Rudara” koji posle prvog dela prvenstva vodi u prvoj crnogorskoj ligi treniraju samo omladinci. Prvi tim je otišao na petnaestodnevne pripreme u tursku Antaliju. Kažu da je Darko Šarić veliki poklonik sporta i zdravog života. Pitanje je samo gde se tu uklapa kokain?

Šarićev mauzolej od pet miliona evra

Pokušavajući da se raspitamo o Šarićima iz prve ruke, zakucali smo i na vrata njegovog kompleksa vrednog, kako se procenjuje, oko pet miliona evra. Ogromni mermerni stubovi i skulpture podsećaju na Njegošev mauzolej na Lovćenu, dok je ispred vozni park od nekoliko stotina hiljada evra. Posle kraće konsultacije sa šefovima, ljubazna službenica koja nas je dočekala nam kaže da ne zna gde se Šarići nalaze i da nam ne može obezbediti da sa njima razgovaramo.
- Znate, mi ovde samo radimo i ništa ne znamo - odgovara nam vidno uznemirena.
- Viđate li nekog od porodice ovih dana? - pravimo se nevešti...
- Znate, mi samo radimo... - prekida ona svaki pokušaj komuniciranja.

Saslušan Soković

Ministarstvo pravde Srbije tražiće od Crne Gore izručenje Gorana Sokovića, umešanog u šverc 2,1 tone kokaina iz Južne Amerike, ukoliko je uhapšen na osnovu poternice Interpola Srbije.
Ipak, specijalni tužilac Miljko Radisavljević juče je izjavio da naše tužilaštvo nije zvanično obavešteno po čijoj je poternici uhapšen, ostavljajući mogućnost da bi mogao da bude uhapšen i po nekom drugom osnovu. On je podsetio i da je Soković državljanin Crne Gore, koja, prema ustavu, ne izručuje državljane drugoj državi.
Soković je uhapšen u Pljevljima i juče je saslušan pred istražnim sudijom. U petak kasno uveče, u Podgorici je uhapšen i Dejan Šekularac (29) iz Bijelog Polja, za kojim je Srbija takođe raspisala Interpolovu poternicu zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Istražitelji veruju da je Šekularac bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza droge, a da je Soković sa Darkom Šarićem jedan od vođa narko-kartela.

V. PAPOVIĆ - J. P.

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ako si mi prijatelj ne razgovaraj sa mnom!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 9793
Zastava Mallevila
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Alcatel Mikajlo Pupin
Zasto se ljudi toliko plase "dobrotvora"??!
IP sačuvana
social share

Ko je nasadjivao ovu sikiru oca mu jebem?!
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Nokia 3220
Crnogorski Pablo Eskobar  Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
upravu je ovaj mali Smile oni ce njemu da zaplene 10% imovine maximalno Wink Da ako ga ikad uhvate a ocigledno nece cim ovoliko pricaju o tome Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.