Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 115 116 118 119 ... 125
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Napišite vlastite stihove,misli,pesme,sonete...  (Pročitano 306245 puta)
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Ja sam vašar...tristo čuda....

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 23
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Nestajanje

Bledim
pri plamenu
sveće.
Znam da me
više nema.
Ni u travi,
ni u ruzmarinu,
ni u vrelini
ognjišta.
Snovi su
premetnuli,
uništili,
sahranili
stvarnost.
Ni snova
više nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 23
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Otkrivanje duše

Večeras padaju oči.
Nestvarne svetlosti
leče,a peku.
Umem,a neću.
Otvori dlan
na njemu su moje tajne.
Nikad ih ne možeš
otkriti.
Ja sam poslednji sanjar
kamenovan pre rođenja.
Sanjaj!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 23
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Povratak

Raspletene kose
kroz šipražje teku,
lomeći granje,
prkoseći mraku.
Vekovima mili
da prikupi nadu
što skrivena čeka,
u grudima jeca.
Svaki pram hrli
da prigrli zvona
i molitvu,u hramu,
bezglasje da ode
u sunovrat bez traga.
I, tada bi ruke
mirne da počinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
paljevina snova

Zapali snove najdraža
nogom ispred vatre
noćas pusti neka gore
ujutro ispd bledog mjeseca
ostaće prazna duša
i sjećanje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Onako iz bliza a bez ikakvog niza
gori su kad ih vidim iz bliza
neke su stavile zekine usi
pa misle da se svaka cigara pusi
neke su stavile belo maramce
pa misle da im viri bruskalce
a neke mlakonje glupe ko noc
misle da imaju neku moc
da pleve koga i kako stignu
da sami sebi rejting dignu
al vidi se brate iz aviona
da im svima fali roze bombona
pa da onako u duetu
pevaju nesto u epitetu
i srozaju sebe pred ocima ljudi
il si smrad ili covek budi... Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 133
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
E ja sam noviu na forumu a i tek sam poceo da pisem pesme pa evo malo stihova koje sam nedavno napisao za jednu devojku koja svira violinu:D

Ajde ponovo odsviraj onaj ton na violini,
merak mi vecim ucini.
Dok okidas polako na njoj zice,
ja gledam u tvoje lepo lice.
Tvoje oci mi ne daju mira,
osim kada violina svira.
Dok gledam kako na violini pucaju strune,
moja dusa ne moze da trune.
Mogo bi te slusati celu noc i dan,
pored te lepote meni nije potreban san
Ne das mi da se setim starih vremena,
dok mi tvoja kosa dodiruje ramena.

Dajte svoje komentare.Smile
« Poslednja izmena: 03. Jan 2012, 12:46:02 od Buggy Boy »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.63
Ti
zarobljena u mrezi tudjeg ribara,
koja sred ugusenog jecaja
priziva tisinu,
oblaci plast crnila
da sacuva neobjasnjenu istinu...

Ti
mogla si voljeti nekada
usudila prkositi moru i buri,
a sada srce ti rezu
hrapave ruke,
i ne postojis...
ne...
nisi nikada postojala
za ribara tog samo si plijen
zarobljen njegovim mrezama...

Ti
koja samo snu smijes  reci
koji zov divljine te mami,
dok cutis zivec zivot koji ne zivis,
sama u sebi places...
krijes,
suze krijes...
da ne otkriju
koliko u Tebi krhke zene ima...

Ti,
koju imam
kao sapat tisine...
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Pozdrav.  :wave: Potreban mi je komentar.  Ostavljam samo početak nečega dužeg, zanima me vaše misljenje. . .   Nadam se da ne griješim temu.  Unaprijed zahvaljujem.

Juče sa Njim željeh podijeliti svoju radost, oduševljenje svijetom.  Juče htjedoh bar grumen svoje snage pokloniti tebi, a u njemu šapat riječi šarenih i žamor slika možda davno zaboravljenih.  Htjedoh, možda malo sebično, učiniti da i on vidi ono što i ja, pa da ga na tren oduševi dan i ostane zatečen kulama od pijeska kraj ceste, plesom grana na vjetru, ili oblicima od svijetla na zemlji.
   Danas pokleknuh.  Sapletoh se o sebe.  Pobjegoše ptičice što cvrkutaše kraj moje glave vesele. . .  A zašto? Želim se dići, objasniti se, ali batrgam se i ludim, a ne ide. . .  Ostadoh na zemlji, sa srcem na dlanu i kamenom na grudima.  Kako ustati? Kako zatražiti da mi pruži ruku? Da li je uopšte moguće primiti se za ruku sa drugog svijeta?
         Sami po sebi počeci su teški.  A šta tek kad dođe do sudara svjetova? Da gradimo mostove? Mostove ruše oluje i nevremena. . .  Uđi u mene, slobodno, ionako si već unutra.  Zarašćemo jedno za drugo, zemlja za zemlju, ispod tvojih ćemo brda prostrijeti moje ravnice, neka u moja jezera uteku vode tvojih vodopada, želim da liše tvojih oblaka natapaju moja polja.   Zaboraviću strah, on više ne igra na poziciji dobrog štopera.  Zamijeniću ga, prepuštam ti gol.  Pokloniću ti pokoju mirnu rijeku, poneku šumu rasplesanu vjetrom, izazovne visine, šarene dubine. . .  Pokloniću ti sve svoje.  Samo te molim, prihvati i koji opasan kamenjar, koju sušnu pustinju- i oni su dio mene. . . . . . . . . . . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 133
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Mnogo je dobro iskreno.Ja se ne razumem bas u sve to posto imam samo 15 godina ali je super.Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
E
vo moje druge drame!Ako ko zna šta ću s njom neka mi javi

NOJEVO    JAJE

Likovi:
-Blagoja;filozof koga je dobro znati jer zna mnogo toga i ima veze
-Gricko;postariji momak koji ne može da se oženi i stalno gricka
-Grof; brkajlija koji nadimak nosi od milošte jer nikad nisu bili siromasi a on posebito
-Krpičarapa;mlada žena koja pokušava da se umetne u mentalitet seljanke a odrasla na asfaltu
Nateza;I ona ne zna što se tako zove ali joj piše u L.K.(plavuša)

Nebitni likovi(kamerman i novinar,kafe kuhar ,sufler koji publici odgoneta  neverbalnu komunikaciju,ostali učesnici skupštine...)

Našli se Grof i Gricko u nekoj skupštini o kojoj ovisi istorija nasamo.A skupština liči na velike skupštine mada i ovu zovu ~bugaraska~.Grofu i Gricku pomalo prisjela večera:Morali su da gledaju neko pozorište a posle toga da se slikaju za novine,pa da jedu neke morske plodove i sad da sjede u skupštini.E prava je sreća da je pauza i da su česte.I za tako mukotrpan posao još im bace neku sirotinjsku platicu sa kojom ne može ni čestito na odmor da se ode.
Grof:
-Sreća da ovaj hrvat zna ovaku kavu,kahvu ili kavu vako dobro ispeć.Ako ga išnu i dodje neko drugi valja ću se proć politike dibidus.
Gricko.
-Jakako braco!
Grof:
-A znadeš li da je on Bosanac?
Gricko:
-E Boga mi ne znam ali raspitaću se kod filozofa!
Grof:
_A znadeš li dje je,ja ga dugo ne vidjoh?
Gricko:
-Dobro ti je pitanje.Zna Nateza!A ja znadem Natezu otkako je bila podmladak ove naše partije.
Grof:
_Na koju partiju misliš.???
Gricko:
-Meni je peta ko i tebi!Ti si malo mladji pa se Nateze ne sjećaš kad su je primili u partiju...Ehee kakva je to ženska bila.Nije ni sad za baciti.Medecena čini čuda...E gledaj je sad..Od babe djevojka!
Grof:
-E što ti je medecena!I to zapadna?
Gricko.
-Odo ja da nadjem Natezu pa da ispitam kud je otišo filozof.Nešto ne ide  ovo kako valja.A onaj blesavi hadžija ako povuče konopce odosmo u helać.

Zvoni zvono.Liči na crkveno jer pobožno ustaju učesnici skupštine dovršavaju kahvu,neko kafu a neko bogami i kavu.Toliko je knjiga i leksikona da oni što imaju pojma ne bave se više glupošću zvanom leksika.Sramota ih da kažu da su lektorisali za ’’BIGZ’’.
Sa skupštinske govornice neko deklamuje verbalni tekst koji je filozof ostavio.Snima ga kamera da sve bude kako valja u istorijskom trenutku.Momak koji snima a posao je dobio jer ga je neko preporučio brzo je uvečao platu fakultetskom diplomom mada nikad nije otvorio vrata nijednog univerziteta ali ima dosta drugova i kolega sa najvećim akademskim zvanjem.

Neverbalna komunikacija u skupštini.(Izmedju Grofa i Nateze teče iz usta suflera.Poput PANTA  REI kao plahovita Drina) 

-Grof namignu Natezi
(što će reći –dje si na kafi?)
Nateza ga pogleda drsko i poprijeko.
(što će reći’’hajvanu tako se ne razgovora sa jednom damom.Prošlo je vrjeme kada su žćene  po Bosni bile potcjenjene.Sad je žensko pravo jače.)
Grof šmeker je gleda sa puno razumjevanja.
(Što će reći’’Nemoj Nateza ko Boga te molim.Samo da ispratim ove medjunarodne sudije...)
Nateza se sažali na starog šmekera i uputi mu osmijeh koji obećava
(što će reći~~ma hajde ,ne boj se...i  uprijeće da medjunarodni sudija nikad ne ode.)
Grof je gleda zahvalno
(Što će reći’’a kučko!Dobro je da pamtiš onaj šamar na SORA Sarajevo pre olimpijade kada si na  Ilidži  popila šamar za onu zajebanciju sa zidnim novinama’’)
Nateza mu doturi papirić
’’Kaži šta hoćeš?Čula sam na poslednjoj kafi si reko baba –djevojka se oporavila američkom medecenom pa izgleda dobro’’
Grof vrati ceduljče  diplomatski napisano
’’Svi mi kažu da im kažem a ja kažem da ne kažem opet kažem da im kažem da ne kažu da im nisam kazo...DJE JE ON?’’
Nateza napisa i bi to kraj neverbalne komunikacije.
’’NE ZNAM...priča se da nedje jede NOJEVA JAJA’’
I ljutitim pokretima ispisa.
’’znaš da krpičarapa zna sve!’’
Opet zazvoni zvono.Fakultetlija kamerman i tonac ugasiše kamere.Pošto kraj bugarske skupštine ionako znaju odoše da namontiraju reportažu.
Kamerman i tonac sa lijepim platama izabrali su lijepo zanimanje hljeba brez motike i svaki fening filozofovih para se vratio njima stostruko.
’’’E lijepe li  je države ostavio nam onaj blesavi ćopo...Šta će nam bolje.Poteci sjedi,poteci lezi a ovi glupi političari ne znaju sebi ni ručka platiti a imaju tolike novce!’’
’’E jes vazda gazda...Danas ovaj ,sutra onaj i brezkonačno tako.Ko plati više bolje se onjemu piše!’’
’’Baš tako!Što ti je televizijska sila!Brez nas onaj govornik nije ništa.A ovako narod misli što mi kažemo’’
’’E jes vala baš tako.E jes lijepo biti bogat medju ovom fukarom’’
’’Baš tako i nikako ne mere biti drugačije.Mater li mu ćopavu’’
’’Znadeš li dje je filozof?’’
’’Čuo sam dje šapću da nedje jede NOJEVA JAJA’’
’’A znadeš li dje se to jede?’’
’’Otkud brate ja  to da znam? Ne daju mi da pišem iz inostranstva.Vele ispeci ti ovdje zanat.A ta nojeva  jaja se jedu nedje u bijelom svjetu.Ovdje nema.’’
’’Ajmo ja i ti u burence na pivce za živce a posle valja rmbat!.I onaj blesavi lektor neće neće da radi!Valja ću reći onom filozofu da ga išne u penziju pa nek nekog drugog zajebaje’’
I stvarno se izgubiše a da ih niko ne primjeti da više ne snimaju.I onog govornika nekako zateče onaj istoriski govor o lijepoj budoćnosti kaja čeka ovaj univerzitetski akademski narod,školovan sa ovakvim zgradama i skupštinama i akademijama nauka.
ZVONI ONO ZVONO!
Ponovo je ispijanje kafe,kahve ili kave kako kome paše i na jeziku koji mu tumači onaj njegov iz akademije nauka.
-rvat,deder ispeci kako znaš samo ti i usput Krpičarapi reci da mi se javne i popije sa mnom i gledaj da bude i nešto žestoko..
-u redu šefe
-i ne zaboravi da bude nešto žestoko jer drugačije neće doći
-u redu šefe

I rvat ide od jednog do drugog i uz kahvu,kavu ili kafu nabacuje ono  -u redu šefe-što je po navici

-donesider meni onu moju i ne zaboravi onu mineralnu sa malo onog za varenje i bolji rad stomaka
-u redu šefe
-jel Boga ti dje nauči ovako dobro kuvat kafu
-U Zagrebu
-Pa oklen ovde?
-Recite mi  Vi šefe,pa da vam kažem?Znam koliko i VI.A što se kafe tiče u carskoj Austriji je kuhali neki askurdjeli pa prenbjeli znanje a i ja ću nekjom.Eto šefe da mi se ne naljutiš što mnogo pričam?
-ama neću,ne boj se
-e jesi li ti Bosanac života ti?
-e jašta sam šefe pravi bosančeros i tup i glup ko što veli onaj Meša da prostiš.

Trznu se Gricko.Kroz glavu mu kao sa hiltovkom burgijaju misli i nešto ne može da skonta.On profesor ,akademik,doktor nauka a neki Meša napisao!
-E mater mu ćopavu kako opismeni Mešu?
-E recite mi VI šefe,da Vam kažem...Ali znam koja budaletina je navrla da bude na novčanici od deset maraka.
-Toliko i ja znam!(glup na mater a da se bacio na oca kakav bi to bio čovjek!)

I hitri rvat poslužuje brzo.Skupštinari zamoreni se nadaju da filozof nije prekoračio vrjeme i da će ovaj istorijski dogadjaj brzo proći.A Boga mi se filozof raspisao prekoviše.

-Nema Krpičarape nidje.Dosadilo joj da pijhe kafu sa Vama,šefe a izgleda ne ferma više nikog?
Šapuće....
-od intelektualaca nikakve asne,načuo sam da ima nekog ko uživa u njenom bogatstvu samo tako,a nije joj babovina,što da  ostavlja nekom?Pametna žena!

Grof
-MOMAK

Momak iz obezbjedjenja se pravi da ne čuje.Možda se i zamislio.Iza ogromnih ramena krije se i sjeta.Nije on samo sirova snaga.Ima tu i duše.
Grof
Momak(sada glasno da svi čuju) ali skupština bugarska ispija kafe,kahve i kave i takoreći ih ne interesuje ova vika.Momak brez struke ali izgleda jako,strpo fakultetsku diplomu.Nema ženu i djecu.
Grof
Momak...(ko nekada njegovi stari kad su dovikivali se sa brda na brdo grlatim glasovima brez zvučnika)

-Šta je!Što ponavljaš triput nisam gluh...
-’’Aman čovječe...Samo opušteno’’
-’’Aman zaman,pohiti polako pa se opustiš...Kičma mi ode vozikajući se ovim limuzinama i niko vam ništa neće,niti se bojite dupetu ni obrazu stidite..’’
-’’ok...ne sekiraj se.Poslaćemo te na odmor.Ako hoćeš invalidsku penziju....Kaži lali šta ti fali sve će lala da nabavi,’’
-Ama ne treba mi od vas takih ni zdravo,ni merhaba,ni selam malejkum,ni hvaljen Isus,ni pomoz Bog,ni pomaže Bog....’’
’’-Samo opušteno...obustavi i kaži šta ti je potrebito??treba li ti para?Samo reci.Pa ne znamo se od juče,kaži...’’’
-’’Je li ti to mene zajebaješ ili oćeš da me razljutiš da izvadim pendrek jer mi dodijaste sa istorijom kao da ne znam od kojijeh si ti i kakva si nesorta,i da li znaš koliko si težak u nekim hartijama i ovo ću prijaviti filozofu!’’
-’’Aman čovječe!Valja još soli da pojedemo’’
-’’E nećemo.Uvrjedio si me i nećeš nikad više.Dosta mi je vaše politike i nabijem i tebe i ovu bugarsku skupštinu i više me ne zovi’’

-’’’Ja brezobraznog čovjeka’’ ide momak ulicom i priča u sebi kako su mu dosadili ovi što pišu istoriju po kojekakvim ćoškovima.Priju su ćoškovi služili da se sačeka ženska a sad je okruglo pa na ćoše.Po ćoškovima se vodi politika a na oku javnosti  ali blizu komadića vitraža koji neko skuplja i pokušava da odgonetne ono što je bilo.A bio je ’’RATO’’
’’O kakvom ti ratu pričaš.šta je bilo ja ne znam?’’’
Grof
’’Ne dobacujte za moj astal.Mislite ako sam sam da ne mogu popiti ovo crno natenane.Svemijedno.Navikli ste dangubite i na moj račun nema više sprdnje.Ako neko ne zna za kulturu dijaloga i ne zna šta je čovjeku potrebito da bude kulturan nek pita filozofa’’
’’Aj ba morebit da i ti možda otidješ u bijeli svijet i jedeš NOJEVA JAJA’’
’’Opet sprdnja na moj račun.Zapamtio sam te barabo.Znam ja ko ti potpisa papir da ovdje dangubiš’’
’’Isti onaj što i tebi i nećemo ovdje da vodimo politiku!’’
’’Dobro se dobrim vraća a pošto ovi ćeraju tvoji.I kako krenu naopako kako se neće naopako završiti?’’
’’Opet političiš a ja neću.Zapamti barabo nećeš daleko.E i šta ćeš na rjeci kad ne znaš da plivaš?’’
’’Ti to meni pljuješ na obraz.Sram te bilo!!’’
’ee ..ajd reci da nije.Ostavila te ona tvoja a ti zagorio.’’
’’Ne ujedaj!dosta više!Imaćeš priliku za repliku a ja znam sekretena iz ove kobajagi medjunarodne.Ima da bude udri Mujo u tepsiju’’
’’Dobro nastaviću da pričam s tobom preko skupštinske govornice i ne zarjevaj više’’

Opet zvono.Neko glupo ne mere mu se zapamtit zvuk.Idemo jarani,pajde drugovi i ostali dečki.Još jedan težak dan.Nije lako biti u ovoj bugarskoj skupštini.Svako nekom nešto hatori i čeka priliku da vrati.

Ovo što nazivaju skupštinom bugara je izgleda skup mali ali odabranih grešnika.Valjda inercija kojom se sve objašnjava.A niko ne zna gdje je nestali filozof...
’’Moj bratac vidje li kretena kako provali Krpičarapu.Ofira je javno.E kada počnu prozivke zagore stolice pa gleda dje će se uvalit’’
’’Jesi li ti Bosanac?’’
’’Jesam valjda i krštrena duša i uvijek sam na liniji onoj našoj’’

U skupštini ona budaletina drži govor u praznoj Sali.I ne primjećuje da nikog nema.Završava istorijski govor.Sala bugarska dobro izolovana da ne smeta ljudima dok natenane jedu i piju i pričaju i zakazuju često sjednice da malo pobjegnu od žena kojima je Bog dao dugu kosu i kratku pamet,da poslije sjednice se nacugaju i bude u kući opet Bonus penis pax in domo i počnu opet neku politiku do koje im nije stalo ko do lanjskog snijega.

-’’pogledaj der  mala moja sa prozora da l je zora?’’ poče Gricko pjesmu filozofa i svi je zapjevaše prisutni u restoranu.
Donese rvat neku armonjiku zaostalu iz drugog svjetskog rata i ori se pjesma iz grla stranačkih a muzikant dobro zna dugmetaru rusku da prebira po dirkama.
’’Znadeš li onu bol boluje čelebića Fata svaka riječ hiljadu dukata’’
-’’’šefe ja sam samouk ali pjevam sve najljepše pjesme naših naroda i narodnisti’’
’’Znadeš li šotu?’’
Prekrsti se kafekuvar i poče da prebira po dirkama i opet pjesma i antifašista i onih koji mudro ćute jer ne znaju o tome ništa dok ne pita se filozof.A on nedje potpisuje nešto na dobrobit naroda a tu će vjerovatno biti šićara a ako ništa da nije tu ostao bi seoski političar.Ovako lansiran u elitu odleteo je nedje dje ga i ljudi gotive.
’’Pjeva sala svadbarsku igru’’i odjekuje salkom’’Ja sokakom idem sija mjesec žut kao fenjer s neba obasjava put’’

Dodje koverta od Blagoja otvorena.
Opet je sufler na sceni.
Hartija trpi sve pa i ovog pisca.Jer papira i budala neće nestati.A pisac je invalid u mozak kad piše ovakve drame.
A ko će da igra ovu dramu ispisanu od invalida u mozak koji ne zna da se zaustavi kada ga spuca inercija.
-(naći će se invalida koji ćče da igraju isto ko što se našao pop da osvešta zgradu u kojoj stanuju povremeno najgrešnije duše)

Najzad i onaj glasnogovornik je skontao da su otišli novinari da u prazno priča i da je dangubi dobre dvije kafe i cigara.Zajapuren upada i čuvši pjesmu još sa praga.

_’’deder rvat onu moju’’
-’’U redu šefe’’

I harmonika razvuče šano dušo šano mori otvorider vrata.Prilaze svi i počinje pjesma a svi uljuljkani ljepotom života idu u dvije,tri kolone,pet kolona i deset kolona i mediji tamo na čak-čak odakle se neće vratiti jer ima ljudi koji cjene  grumen zemlje koji jedino radjs stostruko.

A dj je taj čovjek?
Nojeva barka odnjela ga nedje.A podrepio se samo zato što neće da jede nojeva jaja.Može i golubije.Jer to i jeste njegov golub,taj vrabac,taj i taj....

Navlači se zavjesa.Muzika polako  počinje iznova.Glumci se vraćaju.Poklanjaju se publici.Navlači se zavjesa.

K   R   A   J
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 115 116 118 119 ... 125
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.101 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.