Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:36:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nacionalizam  (Pročitano 42151 puta)
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
mob
LG G3
Ne neki nego većina,isto je i u Crnoj Gori,i Makedoniji.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
otkud znas da je bila vecina?
u crnoj gori je situacija jasna - crnogorci kao narod do skoro nisu postojali nego su se svi nayivali srbima.

ali je u makedoniji vec vrlo mutno. taj narod tamo nije imao skoro nikakvu nacionalnu svest. na severu i zapadu je bilo onih koji su se smatrali srbima, ali su mnogi smatrali da su bugari ako su imali ikakav stav.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
mob
LG G3
Popisi nedvosmilseno pokazuju da je većinsko stanovništo Srpsko,samo su zbog uticaja zapada bili katolici ali se izjašnjavali kao Srbi i služili se Srpskim jezkom.

Makedonija je jasna,Bugari svoje pretenzije ostvaruju tek u I svetskom ratu,do tada se Makedonija nigde ne pominje.Još za vreme Dušana,a i pre njega Bugarski kralj (pojma nemam koji  Smile) piše da je zauzeo zemlju grčku,albansku i još srpsku.Dušan u svom zakoniku navodi da su stanovnici Srbije:
Srbi,Grci,Arbanasi i Arumuni.

Jedino Mađari iz nekog spisa pominju Makedoniju koja je danas Srbija,a svi ostali u žitijama i spisima sebe potpisuju kao Srbi iz gradova koji su danas u Makedoniji.

Dakle oduvek se pominjala kao deo Srbije,a Vuk uveo termin stara Srbija,koji se i danas koristi.

Dakle bugari su tu zahvaljujući teroru VMRO-a
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Popisi nedvosmilseno pokazuju da je većinsko stanovništo Srpsko,samo su zbog uticaja zapada bili katolici ali se izjašnjavali kao Srbi i služili se Srpskim jezkom.
na kojim popisima?

Makedonija je jasna,Bugari svoje pretenzije ostvaruju tek u I svetskom ratu,do tada se Makedonija nigde ne pominje.Još za vreme Dušana,a i pre njega Bugarski kralj (pojma nemam koji  Smile) piše da je zauzeo zemlju grčku,albansku i još srpsku.Dušan u svom zakoniku navodi da su stanovnici Srbije:
Srbi,Grci,Arbanasi i Arumuni.

Jedino Mađari iz nekog spisa pominju Makedoniju koja je danas Srbija,a svi ostali u žitijama i spisima sebe potpisuju kao Srbi iz gradova koji su danas u Makedoniji.

Dakle oduvek se pominjala kao deo Srbije,a Vuk uveo termin stara Srbija,koji se i danas koristi.

Dakle bugari su tu zahvaljujući teroru VMRO-a
makedonija je daleko od jasnog
postoje i slucajevi da se dusan nazivao carem srba grka bugara i arbanasa
u rano srednjem veku bugari su osvojili ne samo makedoniju nego i veci deo danasnje srbije. jedna od prestonica bugarske je bio ohrid

vizantija je pokoril prvo bugarsko carstvo u XI veku i onda se desava sledece:

Бодин је за време новог устанка Словена против Виѕантије у данашњој Македонији, на Косову и у јужној Србији, проглашен у Призрену 1072. г. за вођу устанка и цара Бугара. Поражен је од византијске војске и заробљен, а Дукља је претрпела одмазду.
Разлог што је Бодин назван бугарским царем је тај што је Бугарска била назив државе за коју су Словени тих делова Балкана везивали некадашњу политичку и верску самосталност. Архиепископија са центром у Охриду која је покривала и данашњу Србију се називала бугарском архиепископијом. Византијска тема тј. провинција на територији данашње Македоније и великог дела Србије се звала Бугарска. Са освајањима Немањића, становници бар крајева северно од Шар Планине ће се називати Србима. У сваком случају, тада није постојала нека нарочита разлика између Срба, Хрвата и Бугара, нити модерни национализам.

makedonski jezik vise lici na bugarski nego na srpski, uostalom
« Poslednja izmena: 11. Okt 2016, 00:49:54 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.148
Vidim ja da će i Makedonci uskoro da dobiju svog Deretića sa Burek foruma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
ja ovde upravo tvrdim da su makedonci u ranom srednjem veku bili bugari
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.148
Da pređemo na suštinu - Srbi zapravo i ne postoje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
vidis, ja bih rekao da postoje ali su malo promenili mesto

« Poslednja izmena: 11. Okt 2016, 01:07:22 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
mob
LG G3
Pa u ranom srednjem veku se Bugarska prostirala i na teritoriju današnje Turske,što ne znači da se stanovništvo deklarisalo kao Bugari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
mob
Ericsson jeste
znači
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 22:36:38
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Nacionalizam

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.