Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: На малограђански начин НЕСТАЈЕМО: Зашто је данас срамо  (Pročitano 15085 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Milane

Istina,velika nezaposlenost u Srbiji je posledica problema koji je počeo još pred kraj SFRJ, a kulminirao  90ih i 2000ih, posle ratova, sankcija i rasturanja privrede. Ali to je što se tiče uzroka. A ja pričam o rešavanju tog ogromnog problema. Dokle god Srbija ima ovoliko visoku stopu nezaposlenosti, siromaštva i nestabilnosti, svaka priča o povećanju nataliteta ne pije vodu. Jer iako sam svestan ozbiljnosti oba problema, mislim da je rešavanje nezaposlenosti i siromaštva koje nas muče već četvrt veka prioritet u odnosu na rešavanje slabog nataliteta.

Citat
Мање становника значи и мање потрошача/корисника услуга па то повлачи и мање шансе за запослење.

Dok višak nezaposlenih znači i više siromaštva, kriminala, socijalnih problema i opšta stagnacija države.

Citat
Аутоматизација производње се пре свега односи на индустрију, која није толико значајна као што је некада била, сада доминирају услужне делатности.
Сигурно је да нас неће роботи услуживати по пекарама, пиљарницама, кафићима бар још добрих 100-нак година, ако не и више.

Industrija nije toliko značajna kao što je nekad bila??? Druže ajde molim te samo se osvrni oko sebe za čas, i zamisli da izbaciš svaki predmet koji si video, a da je industrijski napravljen. Pa maltene sve se danas pravi industrijski. Od hrane koju jedeš, preko odeće koju nosiš, kompjutera sa kog postuješ, vozila kojim ideš na posao, pa sve do građ. elemenata koji ti čine kuću. Sve je danas industrija. I svakog dana, nešto što je juče pravio ili radio čovek, danas to rade čovek i mašina zajedno, a sutra će raditi samo mašina.

Ti si se vidim uhvatio za uslužne delatnosti. Prvo, uslužna delatnost sa najvećim rastom je informatika. A ta informatika traži ograničen broj ljudi, a oslanja se opet na kompjutere, mašine i programe. Sve ostale uslužne delatnosti su i dalje miljama iza industrije koja je danas glavni pokretač sveta. A u toj industriji, ponavljam, je svakog dana sve više mašina koje zamenjuju ljude. A da stvar bude gora, uz to ljudima populacija i dalje raste, a količina hrane, vode i resursa se smanjuje. Jel treba dalje da objašnjavam šta se dešava kad imaš prenatrpan svet gladan svega i svačega, a samo šačica onih koji mogu da rade i prežive?

A drugo, ovo što kažeš za pekare, kafiće i radnje - pa neće nas robot usluživati u njima još bar 20 godina. Ali će se i tu skresavati ljudska radna snaga koliko god može, a tipičan primer toga su radnje gde nema kasirki nego sam skeniraš, pakuješ i plaćaš robu. To je već sada uobičajeno po svetu, a zamisli čega će se još pametni bogataši setiti do 2030. ili 2050. ne bi li skresali mesečne troškove za još koju stotku evra.

I za kraj - to je dakle to što se tiče tih ugostiteljskih i trgovinskih usluga. A da ne pominjemo tek ostale delatnosti gde takođe mašine sve više istikuju ljude, kao što su proizvodnja, vojska, saobraćaj, nauka, medicina i još što šta. Šta ćemo sa njima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Svet nije prenaseljen, nije problem prenaseljenosti, vec ekonomskog sistema, pogresne regulacije novca. Nekad su ljudi radili 12-16 sati dnevno, sa sve decom u fabrikama, pa se izborili sa krace radno vreme (8 sati), danas opet rade vise od 8 i pored sve tehnologije.

Slažem se s tobom da je aktuelni ekonomski sistem obična prevara i vraćanje robovlasništvu. Ali se ne slažem po pitanju prenaseljenosti. Kada bi ljudi kolektivno kao rasa bili malo razumniji, pametniji i zreliji... e onda bi ova planeta mogla bez problema da izdržava i 12 milijardi ljudi.
Ali... pošto znamo da su ljudi kolektivno kao rasa jedna žešće opičena, nasilna, kontradiktorna i (samo)destruktivna rasa... prepuna alavih izroda koji mare samo za svoje dupe... u takvim okolnostima, sa takvim ljudima na njoj, ova planeta neće moći još dugo da izdržava ni ovih 7 miliajrdi ljudi, a kamoli nešto preko toga.
Prostije rečeno - dokle god su ljudi ovakvi kakvi su, 7 milijardi je previše za planetu.

Citat
Kljuc je odrzanje, kako se to radi i na koji nacin, zna se. Mozemo da pricamo sta hocemo ali Srbija gubi 30 000 ljudi godisnje

A šta bi ti radio sa svih tih 30.000 ljudi godišnje da ih Srbija ne gubi? 30.000 godišnje, dakle to je 350.000 više u periodu od 10 godina. Reci mi, šta bi jedna Srbija 2025. godine radila sa postojećim nezaposlenim (koliki god on bio, mada sigurno nikad neće pasti ispod pola miliona do 2025.) + dodatnih 350.000 ljudi koje treba zaposliti, nahraniti, udomiti i zbrinuti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Ništa gubili bi ih kroz emigraciju,to ti je zatvoren krug,na jedan ili drugi način ti ih gubiš ako ekonomija ne ojača,to ti je osnova priče,ovo ostalo što oni pričaju je sviranje q
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Baš tako, džaba ti rojevi Srba ako nemaju šta da rade u svojoj zemlji (a za 40 godina neće imati šta da rade ni u tuđim).

Ma znam ja šta pogoni ljude da kukaju o tom natalitetu, čak i one koji nisu ekstremni u svojim stavovima. To je zbog medija i drugih ljudi koji stalno prave kataklizmu od tog našeg negativnog nataliteta i bele kuge. I ruku na srce, to jeste problem. Ali majku mu, pre nego što se pozabaviš takvim problemom, prvo moraš da središ ekonomiju, inače je sve kao gradnja solitera koji nema temelje - džaba radnja koja može da donese samo još veću štetu, a ne korist.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Slažem se s tobom da je aktuelni ekonomski sistem obična prevara i vraćanje robovlasništvu. Ali se ne slažem po pitanju prenaseljenosti. Kada bi ljudi kolektivno kao rasa bili malo razumniji, pametniji i zreliji... e onda bi ova planeta mogla bez problema da izdržava i 12 milijardi ljudi.
Jebene su to teme ali je cinjenica da se ljudi uce da budu sve ono sto ne bi trebali da budu, upravo kroz sistem.

Citat
Ali... pošto znamo da su ljudi kolektivno kao rasa jedna žešće opičena, nasilna, kontradiktorna i (samo)destruktivna rasa... prepuna alavih izroda koji mare samo za svoje dupe... u takvim okolnostima, sa takvim ljudima na njoj, ova planeta neće moći još dugo da izdržava ni ovih 7 miliajrdi ljudi, a kamoli nešto preko toga.
Prostije rečeno - dokle god su ljudi ovakvi kakvi su, 7 milijardi je previše za planetu.
Ima istine u tome. Svakim danom se sanse za mirno resavanje problema smanjuju.
Nasilni? Da smo nasilni, kako se to popularno kaze, odavno bi svetska sirotinja, sama od sebe izasla na ulicu i lomila sve sto im padne saka, da sruse svetske tirane. Ali nikad ljudi nisu pravili spontanu revoluciju, jer su mahom neorganizovani i drugacijeg mentalnog kova za razliku od onih koji vladaju.

Citat
A šta bi ti radio sa svih tih 30.000 ljudi godišnje da ih Srbija ne gubi? 30.000 godišnje, dakle to je 350.000 više u periodu od 10 godina. Reci mi, šta bi jedna Srbija 2025. godine radila sa postojećim nezaposlenim (koliki god on bio, mada sigurno nikad neće pasti ispod pola miliona do 2025.) + dodatnih 350.000 ljudi koje treba zaposliti, nahraniti, udomiti i zbrinuti?
To je veliko drustveno-ekonomsko-socijalno pitanje...ne moze se u dva reda objasniti, nisam siguran da mogu da dam pravilan odgovor.
Sto se ekonomije tice, prvo treba raskinuti sve veze sa MMF-om i ECB, i drugim zelenasima, stvoriti/vratiti svoju valutu, koja nece biti bazirana na dugu, obnoviti poljoprivredu kao jedinu nadu za Srbiju, traziti nova trzista...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 600.8.9
mob
Apple 15
Cilj likova koji hoce da imaju troje i vise dece ili zele da imaju je da budu socijalni slucajevi, tj. da ih drzava izdrzava i nagradjuje za njihov neumereni seksualni nagon.

U novinama uglavnom srecemo takve likove koji sa osmero dece zive u kuci od blata i kukaju kako im je tesko, jer je drzava duzna da ih izdrzava.

Nikada mi nije bilo jasno zasto je drzava duzna da te nagradjuje zbog 5 sekundi zivotinjskog seksa.

Oni koji, pak, rade i imaju, a pri tome imaju 2, 3 i vise dece... ne kukaju... A i deca im nisu gladna i nevaspitana sa granicnim IQ.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Da se odvojis od macketina i nadjes decka/devojku, shvatila bi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Baš tako, džaba ti rojevi Srba ako nemaju šta da rade u svojoj zemlji (a za 40 godina neće imati šta da rade ni u tuđim).

Ma znam ja šta pogoni ljude da kukaju o tom natalitetu, čak i one koji nisu ekstremni u svojim stavovima. To je zbog medija i drugih ljudi koji stalno prave kataklizmu od tog našeg negativnog nataliteta i bele kuge. I ruku na srce, to jeste problem. Ali majku mu, pre nego što se pozabaviš takvim problemom, prvo moraš da središ ekonomiju, inače je sve kao gradnja solitera koji nema temelje - džaba radnja koja može da donese samo još veću štetu, a ne korist.
Ja sam zato i reagovao kad je on otvorio temu.Nije problem,pričaj ti o tome,i treba da se priča,ali majku mu nemoj mi lupati neke gluposti,o kučićima,mačićima,zapadnim vrednostima,bla,bla jer su to gluposti,imam dosta prijatelja i jedini problem koji postoji u vezi osnivanja porodice i braka je ekonomski,NEMA DRUGOG,nema pasa,mačaka,seks i grada ili bilo kakvih karikiranja,samo i isključivo,svest da želiš da osnuješ porodicu,ali da nećeš da te opali srce za 5 godina od stresa i brige jer nemaš za stanarinu,pelene,knjige deci votever...

Svi iz mog društva koji su imali sreću da nadju posao su ili na putu da stupe u brak ili su već stupili to je toliko prosta činjenica da nema šta da se doda...evo najbolji primer drug koga smo oženili 29 avgusta je 6 godina u vezi sa devojkom sada suprugom,u januaru je dobio stalno zaposlenje,svadbu je zakazao negde početkom maja...i tu pada svaka teorija...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Hajde
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Jes da sad cepidlačim i skrećem s poente, ali moram da odreagujem na ovo :

Citat
odavno bi svetska sirotinja, sama od sebe izasla na ulicu i lomila sve sto im padne saka, da sruse svetske tirane.

Lomljavom svega što padne pod ruku se ne postiže ama baš ništa. Štaviše, sve što se polomi u svakim neredima, revoluciji ili građanskom ratu... sve to posle dođe na naplatu običnim ljudima. Dakle, sve što lomiš, sebi lomiš. Ako postoji nešto što treba izlomiti u toku pobune, onda su to oni koji su svojim akcijama doprineli da uopšte dođe do pobune. E njih treba lomiti i skloniti iz društva. A sve ostalo je samo pucanje sebi u nogu. Dok ljudi ne nauče i ne prihvate to, neće biti ni drastične promene u svetu. Nego će sve da se svodi na iluziju promene i nekakve moći naroda , a u stvari sve ostaje isto, ako ne i gore, dok narod ispašta, a oni koji treba plate, samo još više zarađuju.

Znam da to inače nije fokus ovog tvog posta, ali sam morao da napišem jer previše je ljudi danas koji misle da će nasumičnim divljanjem nešto da promene. Ne neće.

To je veliko drustveno-ekonomsko-socijalno pitanje...ne moze se u dva reda objasniti, nisam siguran da mogu da dam pravilan odgovor.
Sto se ekonomije tice, prvo treba raskinuti sve veze sa MMF-om i ECB, i drugim zelenasima, stvoriti/vratiti svoju valutu, koja nece biti bazirana na dugu, obnoviti poljoprivredu kao jedinu nadu za Srbiju, traziti nova trzista...

Ja i ne očekujem pravilan i precizan odgovor. Prvo, znam ja da je dosta tu promenljivih u igri. A drugo, nije ovo stručna debata, nego ćaskamo i razmenjujemo stavove. Hoću da vidim i kako drugi razmišljaju.

Elem, slažem se s tobom da treba bežati od zelenaša kao što su MMF i uopšte, svake vrste dužničkog ropstva. E sad, što se tiče obnove poljoprivrede... probaću da skratim što više - ja to podržavam. Ali danas nam za to ne trebaju armije ljudi. Već je potrebno da se taj sektor dovede u red (u svakom smislu te reči), da se napravi jasan plan, i da se sprovede u delo. A što se tiče traženja novih tržišta, to je razumna ideja, ali ipak nije tako lako jer nažalost, bili mi uz zapad ili ne, on nama najviše diktira s kim ćemo i koliko da trgujemo.

Ramose, slažem se.
« Poslednja izmena: 08. Sep 2015, 13:51:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.