Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: На малограђански начин НЕСТАЈЕМО: Зашто је данас срамо  (Pročitano 14956 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
Ali rečenica nema boljeg i odgovornijeg posla od odgajanja dece?!-pa bravo kralju zamene teza,tri bambija za tebe Smile
Imas li neki demant? Postoji li veca investicija u drustvo od zdravog pojedinca?

Republika Srpska: Vitalni događaji u 2013
April 26, 2014   Posted by Administrator under 2 Republika Srpska, Demografija   
No Comments
Према подацима из Мјесечног статистичког билтена Републичког завода за статистику Републике Српске у 2013 години је рођено 9.648 беба, умрло је 14.403 становника те је негативни прираштај био 4.755 лица. У односу на 2012 годину број рођених смањен је за 3,3%, број умрлих је повећан за 4,4%, а негативан салдо повећан је за 24,5%.

Број рођених био је мањи само у 2011. години (9.561), а у односу на највећи број, од признања постојања ентитета Република Српска, 1999. када је рођено 14.500 беба, смањење у 2013. години је тачно за трећину.

Број умрлих је највећи до сада, а у односу на послератну 1996 годину повећан је за 31,8%.

И негативан салдо је рекордан, па се и у 2014. и у наредним годинама може очекивати још гори негативан салдо. У 6 година након грађанског рата позитиван природан прираштај износио је 7.089 лица, да би у претходних 12 година
негативан природни прираштај износио 35.108 лица.

Zanimljivo je da prirastaj pocinje ide u negativno u momentu kada smo "prosperirali", uveli "slobodu i demokratiju" : ) To je pravilo, izgleda
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 600.1.4
mob
Apple 15
Sergio, ne mogu da prihvatim 14-15, mogu 16-18.

Doduse, govorimo o kulturnim razlicitostima i socijaln stalezu...

Npr. moja prababa, full seljanka, rodila je prvo dete bas moju babu u 20. godini, pradeda je bio 10 godina matoriji. Isti slucaj je i sa ostalim u porodici i sire.
Logika je vrlo jednostavna - zasto mladu radnu snagu opteretiti dodatnim obavezama. Trudnica ili mlada majka od 18. moze manje sa povuce od one koja nema decu i obaveze, jer bez obzira na romanticnu sliku, zene su radile barabar sa muskarcima u domacinstvu. Nij sve samo cuvanje dece.

Opet kazem, moguce je da se u nekim krajevima ranije zenilo, ja sam od onih drugih.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
androidNepoznat
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung 
Kristal nisam se od tebe nadao da ćeš smisao ljudskog života svesti na čist darvinizam, reprodukcija radi opstanka. Kao i to da guraš ideologiju kapitalizma koja stimuliše priraštaj zato što povećava potrošnju. Više ljudi, veća potrošnja, jeftinija radna snaga, gori uslovi rada veće bogaćenje svetskih moćnika. Sva ova kukumavka oko nedostatka radne snage i ostalih problema oko održanja sistema su posledica kapitalističkih odnosa u društvu. Uvoz radne snage i kontaminacija evrope je samo privremeno rešavanje problema.

Nego, kao pozitivan primer pominju se arapi, crnci, indijci...
Priraštaj kod njih je posledica njihovog načina života i mesta žena u društvu.
Mi bi da živimo kao evropljani, da budemo skolovani, pametni,kulturni, profesionalno ostvareni, dobro stituirani, da deci obezbedimo pristojan život, kvalitetno obrazovanje i dobru šanse, sa jedne strane, a sa da se razmnožavamo kao arapi, crnci i indijci ne ide to tako.

Kvalitet ili kvantitet.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2015, 13:32:42 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Evo šta si "uradilo",

Uzelo si odokativnu brojku od -0.5 odsto prirodnog priraštaja izmerenog pre 2012. godine i pomnožilo sa uopštenom informacijom o popisu stanovništva (nešto preko sedam miliona). Pošto si to žmurećki i na brzinu uradilo, predlažem ti da na isti način sečeš nokte. Zanimljivije je!  Smile

Umesto toga, pogledaj link sa Javnog servisa.

Citat: RTV.RS
Stopa prirodnog priraštaja je 2012. bila u minusu 4,9 odsto, odnosno prirodni priraštaj stanovništva Srbije u 2011. godini iznosio je minus 37.337, a prošle godine minus 35.143.

Videćeš da su podaci "ažurni" za 2011 i 2012. godinu.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2015, 13:22:33 od Ywatt »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Kenja mi se više od ovih naricanja zbog niskog nataliteta.

P.S. Vidim, nacije i kulture gde se ljudi množe ko miševi su baš onako prosperitetne i uspešne...
« Poslednja izmena: 28. Avg 2015, 13:23:44 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Nemam demant,nego sam govorio o finansijskom stanju mladog bračnog para,u smislu da bar mogu da priušte deci osnovne stvari hranu,odeću,školovanje,a ne da deca žive ispod svake granice humanih uslova,a ti mi prosipaš priču kako nema boljeg posla od odgajanja dece,ma nemoj?!

Anea ok,za moju poentu je dovoljno i 16 do 18 pa i 20,nisam ja baš strogo precizirao,hteo sam da kažem da je danas granica minimum 26-28 pa nadalje,da je prosto pitanje i fizičke izvodljivosti neke ogromne porodice...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
Prosta reprodukcija nalaze da je potrebno teorisjki imati 2.1 dete po porodici, a sta kaze realnost:

Naravno, nadam se da znate da pozitivan prirastaj u drzavama EU odrzavaju "Migranti" sa bliskog istoka i iz Afrike, a ne autohtoni Evropljani!?

Evo šta si "uradilo",

Uzelo si odokativnu brojku od -0.5 odsto prirodnog priraštaja izmerenog pre 2012. godine i pomnožilo sa uopštenom informacijom o popisu stanovništva (nešto preko sedam miliona). Pošto si to žmurećki i na brzinu uradilo, predlažem ti da na isti način sečeš nokte. Zanimljivije je!  Smile
Mnogo su te ошишали маћоре, postajes nervozan : )

Koga briga za koju godinu je uzeto? Bitno je da opada.

Kristal nisam se od tebe nadao da ćeš smisao ljudskog života svesti na čist darvinizam, reprodukcija radi opstanka. Kao i to da guraš ideologiju kapitalizma koja stimuliše priraštaj zato što povećava potrošnju. Više ljudi, veća potrošnja, jeftinija radna snaga, gori uslovi rada veće bogaćenje svetskih moćnika. Sva ova kukumavka oko nedostatka radne snage i ostalih problema oko održanja sistema su posledica kapitalističkih odnosa u društvu. Uvoz radne snage i kontaminacija evrope je u svrhe održanja ali i povećanja nivoa proizvodnje i potrošnje.
Naprotiv! Ja sam za to da drzave zive i postaje jedne pored drugih, a nisam za nasilne i vestacke promene demografije zarad odrzanja sistema. Pa naravno da kada covek/narod dodje na ivicu da se javlja darvinizam, to je normalno.

Nemam demant,nego sam govorio o finansijskom stanju mladog bračnog para,u smislu da bar mogu da priušte deci osnovne stvari hranu,odeću,školovanje,a ne da deca žive ispod svake granice humanih uslova,a ti mi prosipaš priču kako nema boljeg posla od odgajanja dece,ma nemoj?!
Vi uopste ne mozete da se otrgnete od "finansija", to je imaginarno, to je graDZanska ideologija. Teoretski, Srbija moze sad da se izoluje od sveta ili da se pribije uz "saveznike", osnuje svoju valutu, osnje svoju proizvodnju i nastavi da zivi, ne bi to bilo "demokratski" i "napredno" kao sad ali ne sme se zivot podredjivati novcu. Vidimo gde svet ide zbog toga.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2015, 13:35:35 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Mi bi da živimo kao evropljani, da budemo skolovani, pametni,kulturni, profesionalno ostvareni, dobro stituirani, da deci obezbedimo pristojan život, kvalitetno obrazovanje i dobru šanse, sa jedne strane, a sa da se razmnožavamo kao arapi, crnci i indijci ne ide to tako.

Kvalitet ili kvantitet.

Lepo rečeno.
I što se tiče izbora između ova dva, posebno kad se radi o deci - definitivno kvalitet.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2015, 13:34:53 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157

Kvalitet ili kvantitet.

Lepo rečeno.
I što se tiče izbora između ova dva, posebno kad se radi o deci - definitivno kvalitet.
Zato imamo ovo sto imamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Šta imamo? 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.