Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Možemo li bez ubijanja da bi smo živeli?  (Pročitano 35975 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Niste blizanci, on je druge rase .. sitnica  Smile

* liv, oprosti mi za off, necu vise  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Citat
Jedan razuman razlog za ishranu mesom NE postoji, a ova Aneina glupost o abortusu i plodu biljke je... pa jednostavno glupost (nemoj svaki svet uporedjivati sa svojim... ne funkcionise sve kao i ti)!

A, zasto?
To je jedan prilicno iskljuciv stav...
Plodovi prvenstveno sluze da bi se biljke razmnozavale, a ne da bi se zivotinje i ljudi hranili njima...
E, sad.. sto se tebi takvo misljenje ne dopada... to je drugi problem...
OK je reci da je ubijanje zivotinja genocid, ali nije OK reci da je ubijanje biljaka genocid...  Smile
To je ona iskljucivost o kojoj pricam Wink

Citat
Kao sto znate biljke NE osecaju i molim vas ne mojte mi izigravati nekog Sokrata ovde (koji je izmedju ostalog bio veg)...

Do pre par stotina godina mislili smo da je Zemlja ravna, danas znamo da je okrugla...
Do pre hiljadu godina, ljudi robovi su bili tretirani kao stvar... danas imamo ljudska prava...
Ako mi nesto ne znamo, to ne znaci da to ne postoji...
A, ljude svakodnevno prosiruju krug svog znanja... Wink
Takodje... meni je idiotski razdvajati jastoga i cveklu... Smiley
Ako se dobro secam, ni jastozi nemaju centralni nervni sistem, a ako je verovati tatexu, samo oni koji imaju centralni nervni sistem mogu da osecaju... Smiley

Citat
stvorene su da sluze i zivotinjama i ljudima, bespokretne su, zdrave, ukusne (za one koji zele da me presecu "pa i meso je ukusno" >>> odjebite, da nije zacina vi meso nikada ne biste jeli...

Zasto su biljke stvorene, ne znam... ali znam da proizvode kisonik koje i same koriste... Wink
Taj stav... one su u nasoj sluzbi... je krajnje.. iskljuciv i gotovo nacisticki... Wink
Takodje, so je osnovni zacin, a on se ne dobija od biljaka... Wink
Kao sto sam rekla, medju ljudima ne postoje iskljucivi mesozderi... ljudi jedu i jedno i drugo.. ljudi su svastojedi Wink
Tako da ta logika "onaj ko jede meso je mesozder i ne jede biljke" u realnom svetu bas i ne prolazi... Smiley

Citat
Jedite leseve, govna [5%-10% svake piletine je govno], srcite krv sa prezacinjenih delova tela bilo u obliku pljeskavice ili masne snicle,... zabole me, ali mi molim vas nemojte govoriti i protivreciti, jer mi niko jos nikada u zivotu nije naveo 1!!! normalan razlog da se ne hranim kako se hranim... sve sama puka proseravanja i ignorancija.

Nema potrebe za histerijom i agresijom...
Tehnicki gledano, i vegeterijanci jedu govna... mislim... biljke trunu, hrane zemlju... a, takodje.. biljke se dohranjuju zivotinjskim izmetom... tj. stajskim djubrivom... Smiley

I opet... niko ovde nije rekao nista protiv biljaka, jer ih svi mi jedemo...
Ali, za razliku od tebe... mi jedemo i meso... i zaista ne vidim u cemu je problem... Wink

Citat
Posrani pasnjaci nikada ne mogu postati obradive povrsine>>>pogreska... Ne mozes od babe devojku da napravis!

Dobro, znaci... potrebno je obezbediti nove obradive povrsine...
Kako cemo to ucininiti... iskrcicemo sume...
A, krcenje suma je brutalni udar na ionako osetljivu zemljinu biosferu...
E, sad.. moguce je ozeleniti pasnjake, ali da bi jedno drvo izraslo, potrebno nekoliko generacija... U tom vakumu mogli bi se konacno oprostiti od naseg dragog ozonskog omotaca... Wink

Citat
ne verujem da ima bilo kome velikog realnog straha protiv dobrog hemiju.
al kazem ponovo, bez dobro motivaciju, nece ni toliko ostati iz zdravog hranu. a postoji prosvetlenje ...i bla bla posedjivajucki lenjstvo.

Iskreno, moja majka je biotehnolog... 20 godina je radila kao prehrambeni tehnolog...
Ako ona ne zeli da koristi bilo kakve hemikalije na nasem rancu iz straha od kancera i drugih oboljenja, zasto bih se ja zalagala za upotrebu hemikalija u proizvodnji biljaka...
Jednostavno, nama je mozda OK, ali niko ne zna kakve ce posledice primene hemikalija i genske modifikacije hrane da trpe nasi potomci...  Smile
Mi bas i nemamo neki izbor... Zemlja je nas jedini dom... a, poljoprivreda je jedan od najvecih zagadjivaca naseg doma... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
ovo je Anea jednostavno je manipulisanje sa tvojom (ne) znanjom. Plodovi bas su zato bogaceni sa varljivim stvarima da pojedu zivotinje. al taj oralnog fiksacija da li je dovoljno da naucimo da od ploda necemo imati grzi savesti, dosta je diskutabilno. a zivotinje kao ljudi ne jedu plod drugog zivotinje osim iz lova, isto kao jedan Jelen nece pojesti vukov mladuncadu.to nije prirodno. al vuk teoretski mogao bi da zivi na genetski modifikovano soju.
« Poslednja izmena: 11. Sep 2007, 14:53:43 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
ovo je Anea jednostavno je manipulisanje sa tvojom (ne) znanjom. Plodovi bas su zato bogaceni sa varljivim stvarima da pojedu zivotinje. al taj oralnog fiksacija da li je dovoljno da naucimo da od ploda necemo imati grzi savesti, dosta je diskutabilno. a zivotinje kao ljudi ne jedu plod drugog zivotinje osim iz lova, isto kao jedan Jelen nece pojesti vukov mladuncadu.to nije prirodno. al vuk teoretski mogao bi da zivi na genetski modifikovano soju.

Zasto je to manipulisanje neznanjem... Smiley
Mislim, ljudi su u pocetku lovili zivotinje, zatim su ih pripitomili i na kraju ih masovno proizvode... Znaci, masovna proizvodnja je posledica evolucije lova...
A i sam kazes da zivotinje love Wink
Pre neki dan je objavljen tekst u kome se kaze da su simpanze pocele da koriste orudje... znaci... evolucija je ipak nezaustavljiva...
Mi ne znamo kako ce svet izgledati za par hiljada godina... mozda ce jelen da lovi vuka.. Smiley

Jos jednom kazem... ja zaista nemam nista protiv vegeterijanstva... Smiley
Svako ima pravo da se hrani kako zeli...
Ali, imam protiv tretiranja jednog nacina zivota kao jedinog i pravog bez prihvatanja kritike na racun istog...

Znaci... ovde je hiljadu puta ponovljeno da su ljudi koji se hrane i mesom ubice, ali se kao totalno nemoguce i neshvatljivo odbacuje mogucnost da biljke osecaju, pa samim tim i da su vegani ubice...
Iskreno, mene nesto preterano ne ubija u pojama cinjenica da jedem zivotinje i biljke... kao sto me ne bi preterano potreslo to da me neka zivotinja smaze... Na kraju krajeva, ponjupace me jednog dana crvi i musice... Circle of life.. Wink

Pa, ko je sad iskljuciv i ogranicen?
« Poslednja izmena: 11. Sep 2007, 15:03:20 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
pa da Jelen lovi Vuk Smile
a jos plus Biljka je zivotinja, ili vec Covek Smile
al eticki bilo bi bolje  jesti biljke, a zivotinjski produkte kao sir i mleko.
al ovo je stvarno etika, u praxu ja jedem hleb, i pecurku. jos i meso, narocito piletinu. al ne ja ubijem te.
al ponekad iz samoobranu trebalo bi ubiti, al postoji mogucnost samoubijenja, onda niko nece se braniti. stvarno tu varijacije i kombinacije skoro su bezgranicne. i mislim to je uzrok da psihodinamsko prica je glupost ili svatanje na taj nacin.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Trt-mrt.. zivot ili smrt...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
Unamuno je bio u soku kad u spanskom revoluciju fasisti su imali uzvik da zivi smrt. Unamuno je izgubio svoje dete kad je rodio, uvek jako mracno je pisao. Taj mrak je ljubav prema zivotu. Ja nisam takav, ja vise sam aktivniji.
« Poslednja izmena: 11. Sep 2007, 15:19:35 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 959
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Kad bi ja morala da ubijem zivotinju koju jedem nikad ne bih jela meso.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Nokia 
ne treba ubiti, treba jesti fino, i voditi ljubav dovoljno, itd Smile Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Čovek nije biljojed već mesojed!
Ne, čovek je svaštojed. Možete slobodno jesti i karton i zarđale eksere, mada to nije neka posebno pametna ideja. Jedina ideja gluplja od nje je pretpostavka da je čovek mesojed. Čovek se evolucijom razvio od biljojeda, a sposobnost adaptacije je ta koja mu je omogućila varenje svega mogućeg i nemogućeg radi što veće šanse za opstanak. Inače, ukoliko sagledate karakteristike nekih osnovnih fizioloških osobina videćete da je daleko, daleko bliži biljojedima nego mesojedima (pa čak i istinskim svaštojedima - kao npr. psi!)

Veganizam
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 41
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.