Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Monstruozno! Psu odsečene sve četiri noge!  (Pročitano 78097 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.100
Citat
Ne znam kako definišete značajnost, ali mi smo defitivno najbitniji faktor Sunčevog sistema.

Ha, ha..mora da se šališ. Smile

reci mi da si se šalio  Smile
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Aman ljudi ... citajte sta se pise..ne stvarajte svoju iluziju toga sto je napisano.

Planeti nije bitno ko ce da zivi na njoj.
Covek se prilagodjava prirodi a ne priroda coveku.

Ljudi su najsuperiorinija rasa na zemlji .. Bezobzira da li nas je stvorio Bog ili nas posrao majmun.
Ja mislim da je to ocigledno i da ne moram da nabrajam razloge zasto smo superirorni u odnosu na druge vrste.
I ne mozete da odredjujete zivot na zemlji u univerzumu na osnovu bitnosti ? Prosto nema smisla za tako nesto.Kako bi odredili stvarnu bitnost necega moramo da imamo sve informacije o tome necemu.Ljudi jos ne znaju ni kako su nastali a da ne odlazim jos dalje.
Drugo priroda funkcionise na osnovu lanaca ishrane.Jedan orao moze da bude na vrhu lanca ishrane u nekom sumskom ekosistemu.Taj orao ne odredjuje bitnost kad treba da nahrani mladunce.
Takav je zivot.Slobodno moze da se kaze da je surov ali je takav.Ignorisanje cinjenica je ne menja ljudi.

Citat
Baj d vej, da se razumemo, ja ovde ne lobiram ne znam ni ja kakva prava zivotinja...Samo eto, ne slazem se sa tim da je covek svetinja i da je njegov zivot nesto najbitnije na celoj kugli Zemaljskoj, a da sve ostalo moze da se ubija kako god jer njihov zivot nije bitan...Kao da smo mi jedini koji zele da zive i jedini koji se bore za zivot  

Lepo ti kazem.Pitanje ti nije na mestu.Razumes.Ne postoji bitnost tako necega.
Zamisli da je kuca - planeta .. a stvari u kucu-stanovnici.
I jel toj kuci bitnija ves masina ili elektricni sporet ?
Jel ti ima smisla takvo pitanje ?

Citat
Ali isti taj isti razum i inteligencija govore razumnim i inteligentnim ljudima da ne bi trebalo da sakate kerove, niti im to daje pravo. Samo zato što im se može.

Upravo suprotno.
Daje im za parvo.
Pitanje je da li je to moralno ? I da li treba sakatiti pse i ugrozavati druge vrste samo zato sto nam se moze.
I lavu niko ne daje za pravo da me raskasapi kad naidje na mene u sred dzungle.

Citat
Znaci li to da onda sva na proseravanju o pomaganju ljudima u nevolji i deci po sirotistima padaju u vodu po toj logici

Naravno da ne padaju.
Ljudi razlikuju dobro i lose.Imaju sistem vrednosti i svesna su bica.
Zivotinje nisu.I nemaju bolnice...zive po sistemu opstanka.

Citat
Bućni se malo u Pacifik, pa ćeš videti da nije.
Prošetaj malo po savani ili džungli, pa ćeš videti da nije.
Čovek nije čak ni prvi među jedankima.
"-Ljudi su zaboravili tu istinu, rece lisica. Ali ti ne treba da zaboravis. Ti si zauvek odgovoran za ono sto si pripitomio." Mali Princ

Covek ima oruzija koja mogu ne da pobiju sve vrste nego da sjebu celu planetu za vek i vekova.

« Poslednja izmena: 24. Jun 2011, 11:46:56 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.100
Citat

Prvo, lava nećeš sresti u džungli.
Drugo, daje mu pravo njegov lovački instikt i potreba da odbrani svoju teritoriju u koju si zašao.To je njegov svet, njegov ekosistem i ti tu nemaš šta da tražiš.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung 111111
Citat

Prvo, lava nećeš sresti u džungli.
Drugo, daje mu pravo njegov lovački instikt i potreba da odbrani svoju teritoriju u koju si zašao.To je njegov svet, njegov ekosistem i ti tu nemaš šta da tražiš.

Dobro lupam..nzm gde se vec maju lavovi.Nit me intersuje.
Znaci lavu njegov instikt daje za pravu da me ubije ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Tel.Me Your.Number
Hahaha... kakva bre pravila. Uzmeš pušku ubiješ tigra... šta onda?
Koga je on sve pobio da bi došao na vrh piramide u tom ekosistemu je nebitno. Smiley

Bengalski tigar živi u prašumi Smile

Citat
Ne znam kako definišete značajnost, ali mi smo defitivno najbitniji faktor Sunčevog sistema.

Ha, ha..mora da se šališ. Smile

reci mi da si se šalio  Smile
Pošto si shvatila na svoj način neka za tebe bude šala.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2011, 11:55:08 od LaserXP »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
Nokia krntija
Ko je bitniji iz tvoje percepcije?

Nije to poenta. Ne možeš ti govoriti da smo mi planeti i Sunčevom sistemu najbitniji kad bi sasvim sigurno i planeta i Sunčev sistem nastavili da postoje i bez nas.  Smile Mi smo isto tako beznačajni kao neka baketrija.

Lepo ti je rečeno, da čovek samo zato što ima razvijeniji mozak nije postao nije postao najvažnija vrsta. Takođe ti je isto lepo rečeno da sva dostignuća koja je čovek postigao, u najvećoj meri služe samo njemu i kako bi njemu život bio olakšan.

Isto tako ti je ponovo lepo rečeno da se život prosečnog čovek suštinski ne razlikuje od životinjskog. I čovek kao i životinja spava, piša, jede, sere, pije, jebe, spava. To što ti učiš školute uopšte ne razlikuje od životinje, zato što ti učiš školu da bi sutra našao neki dobar posao kako bi lakše mogao da zaradiš pare i na taj način postigao tvoj i svačiji drugi osnovni cilj - hrana, sklonište, porodica.

Njuzfleš - te iste ciljeve imaju i životinje. Samo ih dugačije postižu.

I da... obzirom da za razliku od drugih imamo razvijeniji mozak, možemo ga koristiti u razne svrhe. Probaj iskoristi ga za sagledavanje stvari iz tuđe percepcije i stavi se u poziciju bilo koje životinje i zapitaj se koliko joj je bitan ljudski život.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2011, 11:57:20 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11

Nego dajte mi da se organizujemo da napravimo akciju kako bi pomogli tim kucicima. Nista previse, dogovor sa azilom sta im treba, ulica, skupljanje dobrovoljnih priloga i odnosenje istih u azil. Nije tesko a treba samo malo vremena...

Nobody?

Vi svi shvatate da je to o cemu pricate relativna stvar, zar ne?

Kako cete staviti cenu na bilo ciji zivot(bilo coveka ili zivotinje) i proceniti da li je on vredniji od nekog drugog zivota? Odgovor je jednostavan: Perspektiva, nekome jeste, nekome nije.

Drug mi je iz Amerike doneo loptu za NFL(nezivu stvar), i ona je meni vrednija od zivota pola ljudi koje znam. To ne znaci da bih zbog nje pobio tu polovinu ljudi, samo da bi mi vise bilo krivo da se njoj nesto desi nego njima. Evo vam i drugi primer, moja drugarica se bila naljutila na mene kada sam zgazio pauka. Voli devojka zivotinje i bilo joj krivo sto sam zgazio jednu. Njoj je zivot cak i tako malog(i dodao bih groznog  Smile ) stvora kao sto je pauk veoma bitan.

Ljudi jesu superiornija rasa, ali to ne znaci da smo iz necije perspektive nesto mnogo "vredniji" u odnosu na bilo koju zivotinju.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Tel.Me Your.Number
Prvo forsirate da je ljudski život nebitan a onda kad vas pitam a čiji je bitan dobijem odgovor ničiji. Tom logokim ništa nije bitno, univerzum je nebitan.

Citat
Lepo ti je rečeno, čovek samo zato što ima razvijeniji mozak nije postao nije postao najvažnija vrsta.
Koja je najvažnija vrsta? Je l' i to nebitno?

Citat
I da... obzirom da za razliku od drugih imamo razvijeniji mozak, možemo ga koristiti u razne svrhe. Probaj iskoristi ga za sagledavanje stvari iz tuđe percepcije i stavi se u poziciju bilo koje životinje i zapitaj se koliko joj je bitan ljudski život.
Životinja ne poseduje mogućnost da razmišlja o takvim stvarima, ona nema saznjanje koje sve vrste postoje na Zemlji, ona ne zna šta je Zemlja, ona ne zna šta je univerzum.

Drug mi je iz Amerike doneo loptu za NFL(nezivu stvar), i ona je meni vrednija od zivota pola ljudi koje znam. To ne znaci da bih zbog nje pobio tu polovinu ljudi, samo da bi mi vise bilo krivo da se njoj nesto desi nego njima.
Upravo sam to počeo da pišem. To je vrednost i osećanje koje iskazuješ prema bićima i predmetima u svojoj okolini. Naravno da ti je važniji ker koga čuvaš nego neki tamo lik. Da moj ker koga volim najviše na svetu počne da se davi a da se sa druge isto davi čovek, naravno da bi skočio čoveku da pomognem Smiley 1

Ova rasprava definitivno za cilj nema sagledavanje vrednosti živih bića, ovde se debelo umešala mržnja prema drugim ljudima čim nekome pasji život može biti značajniji od ljudskog. Kada likovi sa ovakvom mržnjom pišu postove ja nemam reči.

Neka mi neko "lepo" kaže koje je to živo biće važnije od čoveka iz perspektive univerzuma pa da završimo.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2011, 12:40:37 od LaserXP »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Mi smo najbitniji, jer mi vladamo i mi pisemo pravila Smile Jeste, a onda padne jedan lep veliki meteor, sta god i zbrise nas sve sa lica zemlje u sekundi  Smile

'Ajde sad ovako, da nema tih ostalih zivih bica, koja su toliko nebitna i ciji je zivot toliko beznacajan u poredjenju sa nasim... kako bismo mi bili superiornija rasa, nad kime, nad cime?  Smile Ako nista drugo osim nas ne postoji? Kako bismo onda bili toliko bitni, i kome bismo bili bitni?

Opet, ne vidim kako bilo ko moze da odlucuje ciji je zivot vredniji i bitniji a ciji ne, to je poenta, i to vas ja pitam, a niko ne moze da mi odgovori nego mi prosipate sranja kako smo mi uzasno superiorni u odnosu na jednog kera i zato sto smo izmislili liftove imamo prava da govorimo ko moze da zivi a ko ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
Samsung SGH-E590
Jao boze gde je otisla ova tema... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.