Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 62 63 65 66 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Monstruozno! Psu odsečene sve četiri noge!  (Pročitano 78253 puta)
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11
Ajde da se slozimo svi zajedno da je lov iz zabave los nacin da se ubije vrijeme. Ja volim da igram Hunting Unlimited ali nikada takvo nesto ne bi mogao da radim u prirodi. Sa druge strane postoje slucajevi kada je ljudska egzistencija ugrozena, sto zbog stetocina i parazita koji samo sire zaraze; sto zbog agresivnih pit bulova koji kopaju po kontejneru da nadju 10 kila mesa. 

Ako je covekova ekzistencija ugrozena (pa i od strane drugog coveka) covek ima pravo da uzvrati. Zecevi su biljojedi, koji se ne hrane iskljucivo kulturama koje covek gaji, pa je s' toga njegova nametnuta uloga stetocine nepravdana. S' druge strane, covek ce se cesto naci u situaciji da napakosti nekoj zivotinjskoj vrsti radi golog prezivljavanja, sto je deo prirodne selekcije i u sta se ne treba mesati. Lov na zeceve, fazane i ostalu "divljac" iz sporta je uglavnom los nacin da se provede vreme.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11
I da, ako za tebe vazi sledeca proporcija:

Psi : Otac = Deca : Majka

onda.. ne znam sta da ti kazem.

Tu leži tvoj glavni problem.
Što ti uopšte praviš proporciju.

Verovatno neću ni razumeti do samog kraja čemu taj "ili-ili" proces razmišljanja, ali:
Misliš da će deca u ustanovama početi tretirati humano, čim prestanemo da marimo za osakaćene životinje?  Smile

Cekaj malo, ti si poredio ta 2 kao majku i oca, a ne ja.
Dalje, ja kazem da je tretiranje sirocadi veci problem od sudbine pasa lutalica. To ti sve vreme govorim, a ti izvrces. Proporcionalno se ne poklanja dovoljno medijske paznje deci u odnosu na doticnu kuju Milu, koju jos samo u frizideru nisam zatek'o. Jos sad ove price o ucenjenoj glavi  Smile . Ne kazem da ne treba brinuti o zivotinjama, vec da se to ne radi selektivno i da se paznja balansira. Svo vreme govorim o balansu, kog nema, a ne da sve pse treba pobiti i poseci im noge. Naprotiv, covek koji je odgovoran za to sto se desilo Mili treba da odlezi vreme u Zabeli ili u Lazi, gde god se pokaze da mu je mesto. Jednostavno, ne zelim o tome da citam vise u novinama. Mila je jedna, a ugrozenih zivotinja je mnogo, sto ide u prilog mojoj prici o selektivnoj brizi. Covek koji pokazuje vise saosecanja prema psima nego prema ostalim zivotinjama ne moze za sebe da kaze da voli zivotinje, vec da je sebican.

Citat
Nema zeka nista. Ali ima cela vrsta zeceva. jer se tako kontrolise i ogranicava izlov. Naravno da ne mozes da zabranis lov na zivotinje (aj nateraj nas sve da budemo vegeterijanci) ali mozes da ogranicis.

Lov na zeceve nije kontrola brojnosti jedne "stetocine" vec nacin da se ubije vreme, koji podrazumeva sistematsko trebljenje jedne vrste iz stanista u koje je ubacena da bi se lovila. Isto je i sa fazanima (koji su uvezeni da bi se ubijali). Ako se na zeceve gleda kao na gamad, onda se isto tako moze gledati i na pse, u cijoj ishrani ima mesa, koje je, naravno, dobijeno ubijanjem drugih zivotinja, pa je isto tako i covek stetocina jer ubija doticne zivotinje. Zec jede da bi se prehranio, a ne da bi namerno sjeb'o coveka, pa je trebljenje istih jednako trebljenju pasa lutalica.

Pogresno sam se izrazio. Nisam hteo da kazem da je zec stetocina i da se zato treba ubijati (iako pravi dosta stete) i da se ubija samo zbog toga. Hteo sam da kazem da je velika razlika u lovu na divljac (koji je zakonski kontrolisan i sve...) i ovoga sto je neko predlozio (lova na pse lutalice Smile kakva ideja) Ja NE podrzavam lov bilo koje zivotinje ali bi se problem pasa lutalica morao resiti na druge nacine (sterilizacija, azili, bilo sta sem ubijanja po ulici ili sakacenja...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11
Citat
Pogresno sam se izrazio. Nisam hteo da kazem da je zec stetocina i da se zato treba ubijati (iako pravi dosta stete) i da se ubija samo zbog toga. Hteo sam da kazem da je velika razlika u lovu na divljac (koji je zakonski kontrolisan i sve...)

Veruj mi da tim zecevima nista ne znaci to sto je lov na njih zakonski kontrolisan. Nije sve sto je legalno dobro.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11
Citat
Pogresno sam se izrazio. Nisam hteo da kazem da je zec stetocina i da se zato treba ubijati (iako pravi dosta stete) i da se ubija samo zbog toga. Hteo sam da kazem da je velika razlika u lovu na divljac (koji je zakonski kontrolisan i sve...)

Veruj mi da tim zecevima nista ne znaci to sto je lov na njih zakonski kontrolisan. Nije sve sto je legalno dobro.

Koje bi bilo bolje resenje? Ne mozes zabraniti lov. Mozes ga jedino ograniciti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11
Citat

Koje bi bilo bolje resenje? Ne mozes zabraniti lov. Mozes ga jedino ograniciti.

Pazi majku mu. A zbog cega ne moze?
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11
Zato sto bi dobio gomilu ne zadovoljnih lovaca, poljoprivrednika. Zato sto smo jos malo drustveno zatucani...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11
Pogledaj koliko je nezadovoljnih, zatucanih ljudi ostavila "parada ponosa" za sobom, pa nikog ne bole brige, a ponajmanje samu drzavu. Razlika je u tome sto bi se zabranom lova zapravo postiglo nesto.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11
Pogledaj koliko je nezadovoljnih, zatucanih ljudi ostavila "parada ponosa" za sobom, pa nikog ne bole brige, a ponajmanje samu drzavu. Razlika je u tome sto bi se zabranom lova zapravo postiglo nesto.

Kandiduj se za predsednika! Imas moj glas (i moje prof gradjanskog) Smiley samo sto niko od politicara ne obraca paznju na to. NJima verovatno to dodje kao bespotrebni negativni poeni.. Ja bih rekao da smo mi malo (vise) otisli off topic...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11
I dalje se (donekle) bavimo pravima zivotinja. Cenim da je to i poenta ove teme, koja je zapoceta pricom iz naslova.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
Nokia 

Problem čopora lutalica koji napadaju decu i odrasle treba rešiti... ali testerisati im ekstremitete... zabadati im eksere u glavu, hraniti ih sunđerom, vezati im žice oko stomaka, vezati ih za kuku kola i voziti ih kroz svoj pičkovac ...ne vidim baš kao deo rešenja.

Moze to i daleko jednostavnije.

Ako postoji lov na lisice i vukove, sto ne bi mogao da bude i na pse.  Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 62 63 65 66 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.384 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.