Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Monstruozno! Psu odsečene sve četiri noge!  (Pročitano 78226 puta)
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11
Citat
Problem čopora lutalica koji napadaju decu i odrasle treba rešiti... ali testerisati im ekstremitete... zabadati im eksere u glavu, hraniti ih sunđerom, vezati im žice oko stomaka, vezati ih za kuku kola i voziti ih kroz svoj pičkovac ...ne vidim baš kao deo rešenja.

Za ime krasnog Staljina, ko je rekao da je to resenje?

Ja sam, dakle, rekao da postoje bitniji problemi, na cije resavanje se ne poklanja dovoljno paznje drustva u kom zivimo, te da se previse paznje (proporcionalno) poklanja pravima zivotinja ili ti u ovom slucaju kuji Mili, cija je nesrecna sudbina, ma koliko nesrecna bila, bar u mojim ocima minorna u poredjenju sa sudbinom dece u sirotistima, bolesne dece, pa i odraslih cija su prava ugrozena.

A što ti uopšte porediš ta dva?  Smile

Ima smisla, kao kad bi ja tebe pitao... kad bi mogao da biraš jel' bi više voleo da ti upucaju majku ili oca?  Smile

(ako se ne setiš na vreme, tačan odgovor je: nijedno od ta dva)

Ja nisam taj koji je ucinio da postoji takav izbor. Cinjenica je da se deca na tretiraju humano u ustanovama u kojima su, pa bi vise paznje, koja bi eventualno bila posvecena toj deci, donelo boljitak. I da, sta je konkretno intervencija na Mili ucinila po pitanju zastite prava zivotinja? Potseticu te da nisu sve zivotinje psi, pa se tako ne vrsi nasilje samo nad njima. Ova medijska hajka nije nista ucinila po pitanju zastite prava zivotinja. Prove me wrong.

I da, ako za tebe vazi sledeca proporcija:

Psi : Otac = Deca : Majka

onda.. ne znam sta da ti kazem.

Kao sto sam mnogo puta ranije rekao, tek kad se ukine lov mozemo da pricamo o pravima zivotinja (naravno, ovde ne govorim o lovu kao nacinu da se prehrani covek/porodica, vec lovu kao "sportu", koji se cesto navodi kao "zdrava rekreacija"). Zec, srna, fazan, vuk = pas. Ne vidim da neko na sva usta laje o zabrani lova, koliko se laje o ovome.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11
Pa zar nije covjeku dopusteno da se brani od onih zivotinjskih vrsta, koje svojom brojnoscu mogu da nanesu ogromne materijalne stete ili cak da ugroze sigurnost ljudi?  Smile Sta mislite zbog cega postoji lov na divljac? Ako lovci mogu po sumama da idu i ubijaju bez poslijedica zivotinje niko nema pravo ni meni da zbarni da se branim od agresivnog copora pasa lutalica.
Pa brani se ti ako te napadnu. Ne vidim razlog da se te zivotinje sakate. Treba (hitno) da se nadje resenje za pse lutalice ali to sigurno nije sadisticko uzivanje u mucenju. Lov na divljac? Valjda ti ljudi vole tu vrstu sporta... Nekda se lovilo zbog hrane  a danas je to zbog sporta, valjda. Licno ne znam kako uzivaju u ubijanju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49806
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
Pa zar nije covjeku dopusteno da se brani od onih zivotinjskih vrsta, koje svojom brojnoscu mogu da nanesu ogromne materijalne stete ili cak da ugroze sigurnost ljudi?  Smile Sta mislite zbog cega postoji lov na divljac? Ako lovci mogu po sumama da idu i ubijaju bez poslijedica zivotinje niko nema pravo ni meni da zbarni da se branim od agresivnog copora pasa lutalica.
Pa brani se ti ako te napadnu. Ne vidim razlog da se te zivotinje sakate. Treba (hitno) da se nadje resenje za pse lutalice ali to sigurno nije sadisticko uzivanje u mucenju. Lov na divljac? Valjda ti ljudi vole tu vrstu sporta... Nekda se lovilo zbog hrane  a danas je to zbog sporta, valjda. Licno ne znam kako uzivaju u ubijanju...

Danas se lovi kako bi neke zivotinjske vrste ostale na nivou koji ne  ugrozava ljude. Znaci, da medvjed ne bi mogao da dodje kod tebe u grad i ubije nekoga vrsi se kontrola i smanjenje populacije. Ako je to dozvoljeno za divljac ne vidim sto ne bi bilo i za pacove i pse. Ili ja treba da se otrujem pa da tek onda posaljem tuzbu drzavi... I dobijem presudu kada umrem?     
« Poslednja izmena: 23. Jun 2011, 17:00:03 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11

Danas se lovi kako bi neke zivotinjske vrste ostale na nivou koji ne  ugrozava ljude. Znaci, da medvjed mogao da odje kod tebe u grad i ubije nekoga vrsi se kontrola i smanjenje populacije. Ako je to dozvoljeno za divljac ne vidim sto ne bi bilo i za pacove i pse. Ili ja treba da se otrujem pa da tek onda posaljem tuzbu drzavi... I dobijem presudu kada umrem?     

To vazi za neke vrste. Neke su cak i previse izlovljene (istrebljene) ali to nije tema pa i necemo o tome. Da bi ti lovio divljac moras prvo da platis dozvolu za lov, za oruzije, mislim da ima cak i porez na posedovanje oruzija (prijatelj mi je pricao). Za pse u gradu posteje sinteri i azili (makar bi trebalo. Drzava je kriva Smiley ) Verujem da ima  i resenje za pacove i sl gamad (dele otrove ili nesto sl) Ne mislis valjda da trcis okolo sa puskom i pucas na pse lutalice? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11
To vazi za neke vrste. Neke su cak i previse izlovljene (istrebljene) ali to nije tema pa i necemo o tome. Da bi ti lovio divljac moras prvo da platis dozvolu za lov, za oruzije, mislim da ima cak i porez na posedovanje oruzija (prijatelj mi je pricao).

Sta ima zec, kog upuca neki baljko, od toga sto je taj doticni baljko platio dozvolu, pusku, kurac, palac?
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
HTC Wildfire S
Pa zar nije covjeku dopusteno da se brani od onih zivotinjskih vrsta, koje svojom brojnoscu mogu da nanesu ogromne materijalne stete ili cak da ugroze sigurnost ljudi?  Smile Sta mislite zbog cega postoji lov na divljac? Ako lovci mogu po sumama da idu i ubijaju bez poslijedica zivotinje niko nema pravo ni meni da zabrani da se branim od agresivnog copora pasa lutalica.

Again...
Vazdušnom puškom?  

Nije (meni) problem da uzmeš normalno pušku i upucaš psa, lutalicu koji ti pravi problem.... daleko daleko humanije od svih ostalih budalaština koje manijaci ovde rade.
Jer, para za način na koji je predviđeno uklanjanje ovih problema... nema.

Al' šta ćeš postići sa vazdušnom puškom majke ti?  Smile

Tu leži tvoj glavni problem.
Što ti uopšte praviš proporciju.

Verovatno neću ni razumeti do samog kraja čemu taj "ili-ili" proces razmišljanja, ali:
Misliš da će deca u ustanovama početi tretirati humano, čim prestanemo da marimo za osakaćene životinje?  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11
To vazi za neke vrste. Neke su cak i previse izlovljene (istrebljene) ali to nije tema pa i necemo o tome. Da bi ti lovio divljac moras prvo da platis dozvolu za lov, za oruzije, mislim da ima cak i porez na posedovanje oruzija (prijatelj mi je pricao).

Sta ima zec, kog upuca neki baljko, od toga sto je taj doticni baljko platio dozvolu, pusku, kurac, palac?

Nema zeka nista. Ali ima cela vrsta zeceva. jer se tako kontrolise i ogranicava izlov. Naravno da ne mozes da zabranis lov na zivotinje (aj nateraj nas sve da budemo vegeterijanci) ali mozes da ogranicis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49806
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
@WhiteGoa

Nikada nisam koristio vazdusnu pusku. Uzeo sam pogresnu sliku sa googla...   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.11

Tu leži tvoj glavni problem.
Što ti uopšte praviš proporciju.

Verovatno neću ni razumeti do samog kraja čemu taj "ili-ili" proces razmišljanja, ali:
Misliš da će deca u ustanovama početi tretirati humano, čim prestanemo da marimo za osakaćene životinje?  Smile

Cekaj malo, ti si poredio ta 2 kao majku i oca, a ne ja.
Dalje, ja kazem da je tretiranje sirocadi veci problem od sudbine pasa lutalica. To ti sve vreme govorim, a ti izvrces. Proporcionalno se ne poklanja dovoljno medijske paznje deci u odnosu na doticnu kuju Milu, koju jos samo u frizideru nisam zatek'o. Jos sad ove price o ucenjenoj glavi  Smile . Ne kazem da ne treba brinuti o zivotinjama, vec da se to ne radi selektivno i da se paznja balansira. Svo vreme govorim o balansu, kog nema, a ne da sve pse treba pobiti i poseci im noge. Naprotiv, covek koji je odgovoran za to sto se desilo Mili treba da odlezi vreme u Zabeli ili u Lazi, gde god se pokaze da mu je mesto. Jednostavno, ne zelim o tome da citam vise u novinama. Mila je jedna, a ugrozenih zivotinja je mnogo, sto ide u prilog mojoj prici o selektivnoj brizi. Covek koji pokazuje vise saosecanja prema psima nego prema ostalim zivotinjama ne moze za sebe da kaze da voli zivotinje, vec da je sebican.

Citat
Nema zeka nista. Ali ima cela vrsta zeceva. jer se tako kontrolise i ogranicava izlov. Naravno da ne mozes da zabranis lov na zivotinje (aj nateraj nas sve da budemo vegeterijanci) ali mozes da ogranicis.

Lov na zeceve nije kontrola brojnosti jedne "stetocine" vec nacin da se ubije vreme, koji podrazumeva sistematsko trebljenje jedne vrste iz stanista u koje je ubacena da bi se lovila. Isto je i sa fazanima (koji su uvezeni da bi se ubijali). Ako se na zeceve gleda kao na gamad, onda se isto tako moze gledati i na pse, u cijoj ishrani ima mesa, koje je, naravno, dobijeno ubijanjem drugih zivotinja, pa je isto tako i covek stetocina jer ubija doticne zivotinje. Zec jede da bi se prehranio, a ne da bi namerno sjeb'o coveka, pa je trebljenje istih jednako trebljenju pasa lutalica.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49806
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
Ajde da se slozimo svi zajedno da je lov iz zabave los nacin da se ubije vrijeme. Ja volim da igram Hunting Unlimited ali nikada takvo nesto ne bi mogao da radim u prirodi. Sa druge strane postoje slucajevi kada je ljudska egzistencija ugrozena, sto zbog stetocina i parazita koji samo sire zaraze; sto zbog agresivnih pit bulova koji kopaju po kontejneru da nadju 10 kila mesa. 
« Poslednja izmena: 23. Jun 2011, 17:32:54 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 81
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.