Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Modernizacija Supergaleba do nabavke novih aviona  (Pročitano 50976 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Aermacchi MB-339A ima kompatibilan motor, nalazi se u upotrebi u vise zemalja i sigurno da se rezervni delovi za njega (pa i novi motori) jos proizvode. Aermacchi MB-339C (odnosno MB-339CD) ima Viper 680-43, koji je jaci, ali osnovna verizja MB-339A jos leti, samo Italija ima 72 komada.

MB-339A su pri kraju svog zivotnog veka i na njima se vishe i ne leti u italiji (a sumnjam da su i oni po africi ispravni) . MB-339C je redizajniran (josh 90-ih ) da primi nove ,jache motore . to bi bilo isto kao kad bi mi bili u stanju da proizvedemo G-4M ,al od toga nazalost nema nishta .

uopshte uzev , porediti mogucnosti nashe i italijanske industrije i vojske po tom pitanju je potpuno nerealno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
A zasto ih onda poredis???? Samo kazem ako postoje motori i delovi, mogu se ugraditi, nista vise. Za Italiju sam cuo da jos lete, imas li potvrdu za suprotno? Frecce Tricolori  upravo lete na njima (varijanta Aermacchi MB-339-A/PAN), a nesto ne verujem da bi leteli sa neispravnim motorima po aeromitinzima.
« Poslednja izmena: 12. Okt 2009, 19:34:06 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Motor Viper 632-43 dan danas u Italiji proizvodi firma Piaggio Aero. Viper 680 je po dimenzijama identičan sa Viper 632, a izmene se odnose na pojedine unutrašnje komponente, kojima je dobijen potisak veći za nešto više od 10% u odnosu na 632. Čitav set ovih izmena moguće je ugraditi i na postojećim Viper 632. Kao što rekoh ovo može da uradi i VZ Orao, pa bila za to potreba i saradnja sa italijanima, samo je potrebno da neko naruči posao i plati.

http://www.piaggioaero.com/#/en/products/engines
« Poslednja izmena: 12. Okt 2009, 20:28:08 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14

A zasto ih onda poredis???? Samo kazem ako postoje motori i delovi, mogu se ugraditi, nista vise. Za Italiju sam cuo da jos lete, imas li potvrdu za suprotno? Frecce Tricolori  upravo lete na njima (varijanta Aermacchi MB-339-A/PAN), a nesto ne verujem da bi leteli sa neispravnim motorima po aeromitinzima.

do nerazumevanja dolazi jer ti stalno meshash ispravan i nov avion ili motor . ja ne tvrdim da neki nash G-4 ili italijanski MB-339 PAN nisu ispravni , nego da nisu novi i da su preshli veci deo svog zivotnog puta .
 nove Viper 632-46 ,pa chak i Viper 680 niko ne proizvodi jer su zastareli . teoretski , mi mogli da pokupujemo iole ispravne italijanske avione i da ih kanibalizujemo za rezervne delove ,ali chemu sve to ?  

moguce je krpiti galebove josh max 10-ak godina ,ali priche da ce oni leteti 30 godina i da u njih treba ulagati milione evra su glupost i to moze da bude samo pljachka ili zamazivanje ochiju javnosti .

-------------

211 , da si malo bolje obratio paznju ,video bi da ljudi nude odrzavanje   a ne proizvodnju (maintenance ,repair ,overhaul ) . tako neshto isto nudi i moma stanojlovic i vz orao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Ma čoveče nije tačno ovo što pišeš. Ovih 14 aviona koji su izabrani za modernizaciju su avioni sa najmanjim naletom i sa ozbiljnim produžetkom veka upotrebe mogu se koristiti još 20 godina ili dve opšte opravke (rade se na svakih 10 godina).

I pročitaj ponovo link koji sam postavio. Lepo piše da pored remonta proizvode i sve delove motora. Sigurno neće proizvoditi kompletno nove motore i držati ih u magacinu. Ako bi postojala potreba za tim, bez problema bi i to odradili.
Nemoj da čitaš samo ono što tebi odgovara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Ma čoveče nije tačno ovo što pišeš. Ovih 14 aviona koji su izabrani za modernizaciju su avioni sa najmanjim naletom i sa ozbiljnim produžetkom veka upotrebe mogu se koristiti još 20 godina ili dve opšte opravke (rade se na svakih 10 godina).

I pročitaj ponovo link koji sam postavio. Lepo piše da pored remonta proizvode i sve delove motora. Sigurno neće proizvoditi kompletno nove motore i držati ih u magacinu. Ako bi postojala potreba za tim, bez problema bi i to odradili.
Nemoj da čitaš samo ono što tebi odgovara.

da li je tebi poznato kad su proizvedeni ti "najlmadji" avioni i koliki je to "najmanji" nalet ?  Smile  radi se o decenijama i hiljadama casova leta ...

da se imalo razumesh u motore znao bi da jedna firma ne moze nikad sama da proizvede sve delove za motor  . ljudi su lepo stavili spisak delova koje proizvode i koje motore remontuju . nigde ne pishe da proizvode ceo motor ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Ma u redu je. Znam da si najpametniji na ovom forumu i ovde se moja diskusija sa tobom prekida.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ti meni,ja tebi,mi nama...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 304
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 
jbt ovaj bf_109 pun gorchine...samo hejtuje  Smiley 1
IP sačuvana
social share

Nemam vise njen broj,nisam vise u kontaktu sa Severinom!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Ma u redu je. Znam da si najpametniji na ovom forumu i ovde se moja diskusija sa tobom prekida.

ma samo ti cekaj svoje modernizovane galebove  Smile ... lepo je ziveti u iluzijama  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Vidim ja biće opet kiselog grožđa, jel tako Bf Wink
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.