Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 03:20:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mjesec  (Pročitano 102109 puta)
Svakodnevni prolaznik

Baby, did you forget to take your meds?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 242
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 6oo1
Prezire sve što nije važno, duboko i dugoročno. Ne veruje u radost, zadovoljstvo, trenutak.
Veruje u materiju, formu, datost, sudbinu. Veruje u sažetost, suštinu, strukturu. Vidi srž pojavnih oblika, misaonih konstrukcija, civilizacijskih dostignuća. Voli duboke misli, važne poslove, trajne rezultate. Voli uspeh, sigurnost, prirodu, ćutanje, mir, tišinu, samoću. Divi se mudrosti, istrajnosti i strpljenju. Trajnost je mera svih vrednosti koje poštuje.

Ovo sto izvukoh iz citata je tacno 1oo%...
Znam puno osoba sa Mesecom u Jarcu, i, ko sto vec negde rekoh - meni su oni bas zanimljivi zato sto ne poznaju povrsnost, labave veze i poznanstva, dobri su kao prijatelji (uglavnom postuju sve sto obecaju), pomazu savetima iz sopstvenog iskustva, i nekako zrace nekom jednostavnoscu u svakom pogledu, bar sam ja stekla takav utisak.... Smile
IP sačuvana
social share
See you at the bitter end....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Citat
Znam puno osoba sa Mesecom u Jarcu, i, ko sto vec negde rekoh - meni su oni bas zanimljivi zato sto ne poznaju povrsnost, labave veze i poznanstva,

Ta sam  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 477
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
da al mjesec u jarcu ne obecava izrazaj osjecaja, oni misle da  sto su tu da pokazu da je im stalo do nekog, a zapravo je covjeku ljepse reci rijecima  da mu je stalo do nekog
osobe bez emocija, il emocije jako potisnute
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Mesec u Jarcu

Ima nečeg frustrirajućeg u masama. To uvek opazim kada sam u nekoj gužvi, na pijaci, buvljaku, Sava centru, bilo gde u Bulevaru ... masa u astrologiji uvek je predstavljena Mesecom. Mesec i Rak kao znak kojim Mesec vlada, predstvaljaju narod, ljude, skupove, publiku, promet, gužvu... naravno i te kako je poželjno imati dobar Mesec ako se bavite recimo trgovinom, ili imate porivatnu ordinaciju, jer će bać Mesec pokazati da li će vas ljudi juriti ili vi njih... ali ovako, u svakodnevnom životu, i u svom svakodnevnom kretanju Mesec utiče bać na te najprostije medjuljudske odnose... znate ono, ne idete uvek sa ćirokim osmehom u poćtu. Niste bać uvek raspoloženi za svadbe i slave, ne osećate se uvek isto i nekad vam je tako, tako potrebna samoća.
Kao astrolog, malo bolesno ponekad pratim gde je Mesec, ali obično tek poćto mi se neke čudne stvari izdećavaju.
Ali evo kako stvari stoje u praktičnom i u psiholoćkom smislu.

Krenuću od Meseca u Jarcu.
Svi oni koji se bave humanističkim poslovima, dakle, rade sa ljudima pomažući im, davajući im savete, brinući i sl (lekari, defektolozi, sociolozi, avdokati, sve zanatlije koje pružaju usluge egzistencijalnog tipa) pozeljno je da u svojim kartama imaju Mesec u Jarcu ili u aspektu sa Saturnom. Zasto? Zato sto Saturn predstavlja najpre sve bolesne, nezbrinute, i u psiholoskom smislu pokazuje da ce osoba u svom okruzenju imati uvek o nekome da brine. Uvek je tu neko ko svojim prisustvom podseca da je patnja smestena po ćoćkovima i da se ne treba previće opusititi. Sa druge strane to su ljudi koji tačno znaju da prepoznaju pravu patnju, pravi problem, kao ćto mogu da namiriću i sve lažno, jer su sami najpre proćli kroz tunele patnje, gubitaka, razočarenja, i zahvaljujući iskustvenom mogu da se nose sa ma čim ćto ih u životu snadje. E sad problem nastaje kada takva osoba, dakle da pojednostavim priču, rodjena da bude lekar, psiholog, pedagog, humanitarni radnik i sl, ne radi to već na primer odabere za sebe neku potpuno drugu profesiju kao ćto je trgovina. Ona tada počinje nesnosno da brine o svojim najbližima, bespotrebno se uvlačeći u svaki momenat njihovog života. Stvara problem i potrebu za brigom i tamo gde ih nema. Gući. Proganja. Razmićlja crno, plaći se, ne nada dobrom. Sumnja u sve. Pada mi na pamet da ovakav Mesec (u Jarcu ili u aspektu sa Saturnom) takodje zbog svoje psiholoćke potrebe za samoćom i svoje emotivne ćudljivosti (emocije su ovde najjače na nivou čežnje, željenja a ne i ostvarenja i dobijanja onog ćto se želi), neretko se bavi i umetnoćću, i tada je to uglavnom arhitektura, vajarstvo, ima ih medju profesorima često (jer tradicionalno profesura predstavlja misiju ćirenja i prenoćenja znanja), nekad odabiraju književnost ili filozofiju bać zbog potrebe da objasne neminovnost prolaznog – jer njih nikada nećete ubediti u new age priče o večnom životu ili astralnim projekcijama. Oni su tu gde jesu, i jako dobro vide gde su, bez ružičastih naočara. I u takvom svetu dobar prijatelj može biti jedino neko «saturnovsko biće» ćto je u 90% slučajeva neko ko viće nije medju živima, kome oni spominjanjem podižu spomenik, pa bio to Dostojevski, Platon, Niče ili neko drugi. Oni žale (Mesec je sve ćto nas «gane») za vremenom koje je proćlo, ali ne za nekim odredjenim momentom, mada su skloni nostalgiji, već generalno vremenom koje je nekad bilo. Kao da bi se bolje snaćli u nekom prethodnom veku.
Gotovo apsurdno čini se to ćtosu neretko popularni i drugima jako «zanimljivi». Samim stavovima privlače druge da ih slućaju ako ne mogu da ih prate, jer rame uz rame sa njima je tećko ići obzirom da im niko nije potreban. Niko tek tako. Jedino ako treba da brinu o nekome, jedino neko ko je nezaćtićen, ko je bolestan, slab, sam.
I zato, kad Mesec prolazi znakom Jarca u svom ciklusu od 28 dana , dobro je biti sam. Tada smo odgovorni, posvećeni, verujemo u prave vrednosti, isto kao ćto i na Mesec u Ribama lelujamo na oblacima nerealni u svojim željama. Praktično, kada je Mesec u Jarcu tada treba odvojiti vreme i razmićljati o postignutom, o tome ćta nam je stvarno potrebno da bismo bnili srećni. Jer to ćto nam treba nisu ni kamioni ni avioni, to je uvek nećto ćto već imamo, samo treba da mu damo prioritet. Takodje nije retkost da bać tada budemo najzaposleniji, sami sebi postavljajući listu obaveza. Ne, nismo tada raspoloženi za ćaskanja i neobavezna druženja i izlaske "bez povoda", dok bi Hamlet il neka projekcija u Kinoteci bila kao dezert. Ukoliko biste takav jedan dan proveli u kući, a pri tom niti ste se prihvatili sredjivanja, niti ma kakvog intelektualnog rada, obuzeće vas neko setno stanje, melanholično, ali ne i depresivno. To je viće kao da biste se najradije sklupčali i čekali proleće, jer biste duboko u sebi osetili nedostatak sunčevih zraka koji ljudi rodjeni sa ovom pozicijom stalno imaju. Otuda valjda i zimogrožljivost kod istih, ali to sad nije bitno. Ono ćto vam je tih dana bitno jesu sigurnost, odgovornost, umni rad. Odlični dani za zubare. lekare, savete stručnjaka, pravljenje planova, organizovanje novca, učenje...
Ali se čuvajte sopstvene malodućnosti i prebacivanja najbližima za emotivno uskraćivanje. Verujte, sami smo ga sebi uskratili ponaćajući se kao da nam nije potrebna zaćtita, pomoć, i kao da sve možemo sami...

Sanja Perić
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Baby, did you forget to take your meds?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 242
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 6oo1
To vec jeste Ljepoto, al' opet (da uporedim malko moj dozivljaj dva polozaja Meseca - Blizanac i Jarac) Mesec u Jarcu je bas to - uvek tu, cini mi se da oni mnogo dublje prozivljavaju sve, jer su stalno u nekom rascepu izmedju onoga sto bi trebalo, i onoga sto imaju u sebi a ne umeju da pokazu. Trude se, ali su retki trenuci kada se (shto bi se narodki reklo) - "izliju".  Smile
Ovaj drugi Mesec, narocito ako je lose aspektovan, daje brbljivce koji non-stop vrte jednu te istu pricu, samo u stilu "daj da nesto pricam, tako se praznim"...
Opet kazem, meni se licno vise svidja Mesec u Jarcu, bas zbog te 'zatvorene kutije' koju samo 'srecnici' imaju zadovoljstvo da otvore, i to s vremena na vreme....  :cuddle:
IP sačuvana
social share
See you at the bitter end....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 477
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
nemam ja nista protiv jarceva, dapace to mi jedan od najdrazi znakova, i volim kad je bilo koja planeta u jarcu, jer daje dostojanstvo kao nitko drugi, samo znas ono, zbog mjeseca, jer zeli mjesec sam osjecaj , potrebno se nekad tako izrazit, jer nismo svi napravljeni da znamo sto drugi zeli, nekad je potrebno i reci. No postujem vise mjesec u jarcu jer kaze samo onda kad je jako bitno nego mjesec u blizacnima koji stalno nesto brbljaju kao sto si sama rekla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
nemam ja nista protiv jarceva, dapace to mi jedan od najdrazi znakova, i volim kad je bilo koja planeta u jarcu, jer daje dostojanstvo kao nitko drugi

Slazem se sa tobom,imam Asc u Jarcu,koji pod vladavinom Saturna,zaista daje dozu dostojanstva,uzdrzljivosti,konzervatinosti,hladnoce,a Mjesec u Raku,koji oplemenjuje Jarca.
 Smile
Mjesec u Jarcu,pod vladavinom Saturna,mislim da nije sretan,jer ga Satun sasushuje.Saturn je sretan kad smo mi nesretni,mislim da na tom principu djeluje na Mjesec,pa osoba uvjek ima neke bezrazlozne strahove.
Mislim da sa godinama,osoba nauchi da zivi zajendo sa Saturnom,jos kad nauci sve njegove lekcije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 807
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Moram da odbranim Mesec u Blizancima Smile

Iako sam preskromnog znanja iz astrol., iz iskustva, odn. okruzenja, moram reci, da su ljudi koje ja poznajem, a imaju M. u Blizancima, kao i ja Smile, brbljivi, ali jako inteligentni, i nimalo povrsni. Ja cak imam i Saturna tik uz Mesec, pa mi je to dalo previse ozbiljnosti, vezano za prijatelje i ljubav, i vecina prijatelja mi uvek trazi neki savet.
Mesec u Bl. zaista daje vedre ljude. Meni je u XI kuci, pa sam zato mozda jako okrenuta prijateljima i oni meni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Mesec u Devici

„Idemo redom“, rekoh još davno ali sigurno ne bez razloga, nekako stadoh kod tog Meseca u Devici. Jer, nije lako povezati ova dva fenomena, planetu snova, impresija, nežnosti, jedno mekano i nesigurno biće sa znakom koji u sve mora da sumnja i sve pod veo analize jedne stavi pre nego što makar za tren odahne misleći, to je to.

Pa ipak, koliko snovi i mašta budu jaki, a to će naravno uvek zavisiti od toga koliko je osim Meseca sam znak Raka naglašen, kao i kakvi su dalje aspekti Meseca, to će Devica više tražiti da razume odakle oni dolaze, i da li su snovi zaista snovi ili tek privid koji dušu od najvećih strahova štiti. Baš zato, sa ovom pozicijom radjaju se najveći psiholozi, pesnici, romansijeri koji su večito zagledani baš u ljudsku dušu, u čoveka samog, fascinirani onim što se zove ljudski život, ili još bolje, život malenog čoveka i ko je on u tom svetu nepoznatog i tajnog, svetu punom misterija koje sa svih strana vrebaju, a najveća od svih je naravno smrt. Te jedan nesvakidašnji strah od smrti ovde živi čak i u snu, jer duša nikada ne zaboravlja da je tek maleni plamen.

Ova pozicija Meseca zaista daje neumorne intelektualce, one koji iščitaše silne biblioteke, završavaju škole i večito nekakvu pomoć drugima pružaju, daju, brigu pokazuju i razumevanje svačije tegobe. Nikada se ova osoba neće nikome uistinu osvetiti niti ikoga sme da mrrzi, jer svako zlo strahove priziva i strepnju da se neko zlo drugima ne desi, ma kakvi oni bili. A ako do toga i dodje, samo da on sam nije kriv, samo da nikada nije poželeo makar i na tren istinsku nesreću tom nekom, istinsku patnju, jer u patnji ovi ljudi svakoga razumeju. Iako bez potrebne saosećajnosti da je pokažu, obzirom da Merkurovska Devica razloge traži i sve već pretače u jednu analizu spleta okolnosti i traženje lekcije za sebe samu, „šta ja odatle mogu da naučim, kako da se ponašam ako se i meni slično desi i najbitnije, kako da one najbespomoćnije sačuvamn, decu svoju... a i roditelji, samo da imam novca da im u starosti pomažem... „ i tako u nedogled razmišlja ova osoba, videći oko sebe milion problema, strahova, patnji i čuvajući sebe zapravo čuva svoju dušu jer čvrsto veruje da samo čista duša dobru sudbinu ima. Otuda nešto što ponekad kod ovih ljudi liči na sujeverje.

Žene posebno razumeju svakoga, muža slušaju zbog čega nekada liči n a malogradjanski princip žene, a ako ga i ne poštuje opet ga pušta da vodi raspravu iako je ona ta koja uvek ima mnogo šta i pametnije i smislenije reći, ćuti i pušta da on vodi dijalog. Vredne i sposobne, pa opet tihe i sve kao da čekaju da od drugih budu pohvaljene. Na poslu najažurnije pa opet nikako da im se ukaže prilika da budu na vrhu, da zaslugu neku konkretnu dobiju. Sumnja u poštenje otuda se javlja, ali isti nikad sama ne gubi. Kao što već rekoh, odličan za lekare, psihologe, analitičare, statističare, veterinare, babice i negovateljice, jer savršenu brigu pokazuje spram nezaštićenih i slabih. Sve ono što sanja i mašta, što budi želje ovde se boji razuma koji poput kakvog cenzora analizira svaku radnju, sagledava moguće posledice, te jedan neurozis specifičan javlja se uvek kada se ove osobe reše na kakvu avanturu koja će im paniku stvoriti i užasan osećaj krivnje, koga razum uspeva tek na kratko da se oslobodi. Ambijentalno, ovo su livade, biblioteke, šalteri u bolnicama i svi Domovi zdravlja. Radionice, apoteke, saloni, prodavnice zdrave hrane, pet shopovi, prodavnice kojekakvih sitinica.

Sanja Perić
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
Mesec u Škorpionu

Kada sam počinjala tek da se upoznajem sa astrologijom, bila sam negde srećna što imam nešto u Škorpionu, pa makar to bio i Mesec. Škorpion, znak strasti, snage, opasnosti i izazova, ali i znak istinske tragičnosti, ranjavanja i neminovnosti fatuma, činio mi se tada kao vrlo posebnim. Medjutim, nije mi trebalo puno da spoznam da istinsko zlo i tragičnost zaista postoje, jer moj Mesec u Škorpionu nedvosmisleno je od momenta mojih prvih većih ljubavi, do momenta kada sam shvatala svoje mesto u porodici i svetu pokazivao svoju mračnu stranu. Zato danas, kao astrolog sa petnaestogodišnjim iskustvom prema ovom znaku opsesije i fatalnosti sudbine imam samo jednu reč – poštovanje.
Svaka planeta u Škorpionu ima samo jednu potrebu, samo jednu jedinu ambiciju – da umre, ne bi li se možda ponovo rodio.

Te tako i Mesec, koji predstavlja sentimente, maštu, nežnost, romantiku, saosećanje, sažaljenje, položen u Škorpiji u nečijem horoskopu uvek ukazuje da će osoba kroz iskustveno u životu prolaziti najrazličitije drame koje će samo jedan jedini cilj imati da polako ubijaju sve ovo što je od najfinijih sentimenata satkano. Pa se čini nekada nemogućim radovati se, jer u najvećem smehu i nežnosti osoba priziva ovu pomahnitalu lavinu da je proguta, te otuda baš kada je sve potaman i liči na kakvu idilu, eto telefonskog poziva o nečijoj smrti, il svadje za stolom na slavski dan koja ruši porodicu zauvek, il eto bombe koja ubija sve u kući. Zbog toga osoba nesvesno pravi kakav kompromis sama sa sobom da se nikada neće previše radovati, previše voleti, previše vezivati jer sve to samo jedno joj donose strah i strepnju za one kojima su njene miisli upućene. A ljubav svaka umreti mora, mora se završiti i ožiljke ostaviti. I baš stoga, najlakše je ostati sam. Biti sam. Biti dalek i nepristupačan, kakvim ih često drugi vide. Lakše se živi van domašaja nežnosti i brige drugih. Ubiti emocije, ubiti dušu i nežnost, povrediti najbliže što će ljudi sa Mesecom u Škorpionu često raditi, al samo zato da bi njima bilo lakše. Da bi patili deset puta više nego onaj koga su bez pozdrava ostavili, onaj kome su otrovne reči u lice sasuli, okrenuli se i otišli nekim svojim putem koji i h redovno ne zanima preterano kud vodi, kad ionako sve na kraju u grob odlazi. Ne hajanje za životom kao vrednosti ovde je svakodnevno, već samo želja jedna jaka koja gori da život prazan ne bude, da se ne pretvori u čamu i čekanje da se nešto desi. Baš zato ovi ljudi ne staju, oni sagorevaju iz dana u dan, prizivajući oko sebe najopasnije i najporočnije i najtragičnije likove, prizivajući opasnost i svesno provocirajući sam život, il možda pre, samu smrt.

Kako se Mesec odnosi na genetiku po majčinoj strani, obično su sve žene u porodici baš takve sudbine, spremne na najgore uvek i na kraj, iako prema drugima ostavljaju utisak žive energije, vulkanske strasti i snage, neretko oplemenjujući svakoga ko sa njima u dodir dodje. One ne zaboravljaju nikada na momenat kraja, smrti, tragično koje se u svemu desiti mora, jer sve ima svoj početak i svoj kraj. I kao da baš u tome leži njihovo spasenje, kao da ih baš to konstantno prisustvo kraja koji poput Damaklovog mača lebdi nad njima spašava užasa da poveruju da išta može biti večno. Te otuda ovde čak ni tuge nema, već samo muk i strast. To su žene posebne, istinske snage, koje monotoniju svakodnevnice ne trpe, već iznalaze hiljadu poslova gonjene nepresušnom energijom, dok ih drugi svi posmatraju sa strane i dive im se na snazi i neumoru. Obično se u porodici i radjaju više žene nego muškarci (moja majka ima dve sestre, svaka od njih isto ćerke) i svaka od njih je posebna, jaka, strasna, i vrlo često sama, nekad i ceo život nepoljubljena bude, iako je i lepa i čulna. Prokletstvo strasti, prokletstvo zanosa i mašte, prokletstvo emocije koja o kakvoj ljubavi sanja il o mirnom domu, sada mora umreti zauvek. Naravno, to ne znači da one neće porodicu i dom kasnije i imati, ali večno omedjene strepnjom i slutnjom da sve se to svakog časa srušiti može. I ne samo žene, već i muškarci sa ovom pozicijom Meseca neminovnost u sebi nose, koja život vrednuje samo onda kada na kakvu borbu istinsku liči, skok u grotlo vulkana, pa ih često imaju opasni, fanatični likovi što maltene hrle ka opasnosti i smrti. A žene će izazov stalno prizivati i samo od toga koliko će one tu svoju snagu svesno živeti a koliko će je u strah pretvarati zavisi koliko će im život biti tragičan i omejden samoćom kao i to koliko će biti psihički ali i fizički zdrave.

Medjutim, život ih ipak na miru ne ostavlja, te se tren uvek javlja kada opasnost kuca na vrata bilo u vidu kakve promene koja im iz korena menja život, il kakve osobe demonske strasti zbog koga mogu i žene i muškarci sa Mesecom u Škorpionu ponovo osetiti sav onaj zanos, davno zaboravljen. I pre će živeti recimo ova žena u snu o tom jednom koga je imala makar i samo jednu noć, ali koji je bio oličenje seksualne energije ravne njenoj, i samim tim spremno prihvatiti samoću, nego ići dalje u susret kakvoj novoj, ali po intenzitetu slabijoj ljubavi. A taj tren izazova je tren najveće emocije koju ovi ljudi imaju privilegiju da kroz život spoznaju. Istinska strast, istinski zanos, istinsko pripadanje koje nikakva posesivnost nije već jedno potpuno predavanje trenutku koji postoji, a posle koga, što ovi ljudi znaju, kraj mora doći.

U praktičnom smislu ovo su žene ratnici, prvoborci, žive za revolucije, one preokreću sudbine ne samo sebi već i drugima, teraju na menjanje svakoga ko im se približi, a neretko ga imaju žene hirurzi, iscelitelji… Kuća je često pored groblja ili reke, koja opet u svojoj simbolici samo na prolaznost svega podseća, na to da sve na ovom svetu svoj početak i kraj mora imati.

Sanja Perić
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 03:20:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.