Šakale, ajde molim te, daj mi linkove ka tim sporinim Qzminim tekstovima, mrzi me da pretražujem ceo sajt Sveta Kompjutera. Želim da dobijem potpuni utisak o tome šta je Qzma pričao tako loše o Anime/Mangama, jer je jedini tekst za koji znam jeste onaj "Ja, Igrač" tekst gde je dobio bratanca (i gde je Mangu uporedio sa Grandom).
Što se tiče slobode govora... ova tema može da bude veoma slična ovoj. Isto sranje, drugo pakovanje, zar ne?
« Poslednja izmena: 24. Nov 2012, 23:35:53 od Utopia »
Dao sam ti, opis Project Sylpheeda. Zbog njega je krenuo ceo uprising. Ovo sa bratancem je nastalo kasnije. Da se razumemo, gl. lik iz Anime udruženja je meni lično rekao da želi da mu namesti batine zbog toga što je napisao u tom tekstu. Dakle, nisam učestvovao, nisam započeo, ali sam prisustvovao.
Što se tiče slobode govora, kažem to je reći istinu a ne ugroziti/povrediti nekoga. Možeš ti da kažeš generalo šta oćeš, ali onda ugrožavaš pravo drugoga. Nema tu neke filozofije.
I pitanje, "Dokle ćete da ispitujete ovo vezano za konflikt između društva i Qzme?". Imam utisak da mlatite praznu slamu bez efekta.
Jeste deo teme, ali preteraste.
« Poslednja izmena: 24. Nov 2012, 23:54:04 od BlizzardJakkal »
Mislim da je coveku jedna od omiljenih igara "Alpha Centauri" tako da je meni kul lik makar samo zbog toga.
Sta ga znam, citam SK dosta dugo(od 9/96 cini mi se) tako da sam upoznat sa njegovim tesktovima. Meni je OK. Sad, retko ko je bas nesto mnogo objektivan uvek. Ono, jbg, ljudi smo. Mada ima tu neku crtu sto Blizzard kaze, ono, mnogo se "unosi" i neki put napise dosta nebuloza. Ali eto, OK mi je. Ionako citam SK tj. Svet Igara zato sto zelim otprilike da vidim kakva je igra pa ja da je probam i dam svoju ocenu.
Mada eto, moram da priznam, batalio sam i ne kupujem SK podosta. Ono, u zadnje vreme mi je(posebno od faxa ) "jeftinija" varijanta da kupim "ScreenFun", vidim otprilike sta je izaslo pa vidim po netu kakva je i igram. Eto, odvikao sam se od SK-a a ovako mi je jeftinije...
I da Blizzarde, secam se i Macedonovica. Lik je bio sjajan.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pročitao sam taj tekst... i zbog toga hoće da mu se osvete??? Očekivao sam nešto užasno... da Qzma priča da su ovi iz Anime/mange teški retardi i poziva na njihov linč... ali ovo je smešno...
Ajde ozbiljno sad: Qzma je izneo svoj negativan stav o Mangi i obrazložio je zašto mu se ne sviđa. Dobro, upotrebio je jači izraze, ali i dalje mislim da je sve ovo preuveličavano.
I da:
Citat
Sloboda govora je reći istinu i ne uvrediti nikoga njome.
Sloboda govora je reći ono što misliš i da ne budeš linčovan za to.
..."jeftinija" varijanta da kupim "ScreenFun", vidim otprilike sta je izaslo pa vidim po netu kakva je i igram. Eto, odvikao sam se od SK-a a ovako mi je jeftinije...
Takođe sam zamjenio SK SF-om. Ali ne zbog cjene već što ovaj drugi donosi više bitnih informacija. Raznovrsniji je. Pokriva širi obim različitih žanrova i platformi. Ma šta mislili o njemu on je igrački časopis. Čitajući ga često sam pronalazio nešto što bi me privuklo. Za svakoga tu ima po nešto.
SK ima detaljne opise, ali njima pokriva manji broj igara i uži krug žanrova. On je računarski časopis. Kuzma i ekipa pretežno se bave igrama prilagođenim računarima. To su strategije, point & click avanture, CRPG i FPS. To je njihovo i van tog kruga rijetko kada zalaze. Zato je pljuvanje igara za Wii, PS3 i Handheld konzole krajnje neprofesionalno. O Manga/Anime da ne pričam. Kuzma piše dobre opise, odlično, neka tako i ostane. Ali šta ima da lupeta oko stvari koje ga se ni ne tiču.
Ma Quzma živi u svom svetu koji je sam stvorio i kojim se teši da je život sastavljen od stvari koje samo on voli i da treba da se mediski kurva kako bi ga svi voleli. Ljudi koji su voleli kurvu? Zvuči kao film iz 70tih godina prošloga veka. Msm pazi, i ja bi da probam WII, ali više volim "ozbiljne igre" ali nikada ne bi vređao nekoga što preferira njega (WII) umesto Xbox "Hardcore gamer" 360, kojom Qzma pali i žari i pika sveže skinute igre sa piratebaya
@Utopia Da, da, zato su hteli da ga linčuju pa ti gledaj. Čovek je očigledno mislio da nema posledica njegovom oštrom jeziku, kad ono međutim a ja tamo. Msm on će i dalje da proziva sve (čak i pored toga što će se naći neko da mu preti jer je pljuvao po njegovoj igri). Tako da, dokle god je Qzme, dotle će biti i skandala, i ja ću to pratiti, u prvom redu sa kokicama u ruci
« Poslednja izmena: 25. Nov 2012, 11:30:51 od BlizzardJakkal »
Pa znaš kako, ti bi sada da pravdaš nekoga ko je bezobrazan i ko javno piše o nečemu što ne voli najgrubljim jezikom. Izvini, postoji razlika između nekoga ko to ne voli Anime i Mangu i to zadrži za sebe ili pljuje, ali u svojem okolišu.
Međutim, časpois koji čitaju hiljade i koji se ne bavi anime i mangom, nego kompijuterima mora da čita filer tekst gde Quzma pljuje nešto što mu se ne sviđa. I što ste se toliko zalepili za ovo? Na kraju se ništa nije desilo u celoj priči, ako vam je baš stalo, idite na bg anime forum i pitajte ljude o tom incidentu, pošto ja nisam imao veze sa celom pričom, samo je znam iz prve ruke.