Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Milorad Dodik...Covjek fenomen...Svaki narod treba dobiti svoj entitet u BiH  (Pročitano 116140 puta)
Jet set burekdzija


Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ma Dodik voli  malo da provocira Bošnjane i to je to.

Ма човјек само жели да БиХ постане модерна европска држава по узору на Белгију,Швицу или Британију. Smile
У парламенту БиХ срби подњели приједлог за резолуцији о геноциду турака над јерменима. Smile
Које изјаве муслимана након тога. Smile
Хајде што јебе али што човјек уши заврће када се год мало уздигну. Smile
Тако и треба а његов и говор Тадића у Брадини као небо и земља.
Додик отворено говори да је Хрватска усташка творевина и да ће Република Српска покренути
доказивање геноцида над српским народом.Тадић по обичају метиљавио и кењкао.
Ако је то паметна политика онда јебем и њега и његову политику.Хрватска која је протјерала
300.000 срба тужи Србију ради таквога идиотског приступа звани:"комшија је фин".Како да не, све
финац до финца. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Dodik je na prvi srpski postkomunisticki politicar koji je na vrijeme shvatio da je napad najbolja odbrana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone SE 2020
Razlika u politikama Srbije i Republike Srpske
Dodik nervozan jer je izgubio tapiju na Beograd
Tamara Spaić | 25. 05. 2010. - 00:02h | Foto: AP | Komentara: 66

Današnji dolazak Harisa Silajdžića, predsedavajućeg Predsedništva BiH, u Beograd posle 18 godina za Srbiju znači novu, značajnu potvrdu sve uspešnije saradnje sa državama u regionu. Potvrdu koja se vrednuje u Briselu pred skorašnju odluku o deblokadi sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
 
Srbija ne dovodi u pitanje svoju dejtonsku poziciju, ali njena nova politika u regionu slabi pozicije Dodika: Jedan od mnogobrojnih susreta Tadića i Dodika

Za Banjaluku poseta Silajdžića je, naprotiv, u rangu „izdaje”, pre svega jer, kako kaža Tanja Topić, politički analitičar iz BiH, „političari u Republici Srpskoj gube ekskluzivnost u dobrim odnosima sa Srbijom”.

Posle Istanbulske deklaracije u kojoj se potvrđuje jedinstvenost BiH i koju su potpisali predsednici Srbije, Turske i Silajdžić, kao predstavnik Bošnjaka u Predsedništvu BiH, današnja poseta unela je očiglednu nervozu među lidere u BiH. Premijer RS Milorad Dodik ocenio je da ni deklaracija, ali ni poseta „nemaju nikakav značaj” i da praktično i ne postoje. Pokušaj predsednika Borisa Tadića da Dodiku prošlog petka u Laktašima objasni poteze Srbije očigledno je sprečio samo neodmerene javne izjave po kojima je premijer RS poznat. Nije sprečio da se u reakcijama lidera RS vidi razočaranost i, pre svega, sve veća razlika u politikama koje vode RS i Srbija. Razlika se primećuje još od usvajanja deklaracije o Srebrenici u Skupštini Srbije, koja je takođe oštro osuđena u RS.
- Srbija je u regionalnoj politici uradila mnogo stvari koji joj donose pozitivan imidž u međunarodnim krugovima. Naročito iskorak u normalizaciji odnosa sa Sarajevom u čemu je Turska odigrala veliku ulogu. Međutim, u BiH sve funkcioniše po sistemu tražim prijatelja i podršku na jednoj strani, a neprijatelja na drugoj jer se politike entiteta dijametralno razlikuju. Političarima u RS ne odgovara da izgube ekskluzivnost u dobrim odnosima sa Beogradom - kaže za „Blic” Tanja Topić iz Fondacije „Fridrih Ebart”.


Ona ističe da su sve jasnije razlike između politike Beograda koji popravlja odnose u regionu i RS, koja se u mnogim stvarima ponaša kao država, iako je entitet, i da „prirodno nema više jedinstvenog stava Beograda i Banjaluke”. To je u Laktašima istakao i sam predsednik Tadić rekavši: „Mi nemamo uvek istovetna mišljenja po svim pitanjima, jer Dodik ima svoju nadležnost i legitimitet u RS, ja svoje u Srbiji.”


Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović ocenio je da Silajdžić ide u posetu „koju možemo nazvati neslužbenom, nikakvi dokumenti ne mogu proizaći iz takve posete i zbog toga na sednici Predsedništva nismo imali nikakve stavove o tome kao ni platformu te posete”. On je naglasio da ta poseta „neće doprineti boljim odnosima BiH i Srbije”.


Predsednik Skupštine RS Igor Radojičić kaže, međutim, za „Blic” da poseta Silajdžića neće uticati na pogoršanje odnosa Beograda i Banjaluke.


- Mi razumemo potrebu da se odnosi u regionu popravljaju, a posebno odnosi Sarajeva i Beograda koji su bili posebno loši. Imali smo primedbu na način na koji je potpisana Istanbulska deklaracija jer je Silajdžić prekršio Ustav. Pošto je ovo radna poseta, mi nemamo ništa protiv, jer Silajdžić neće moći ništa da potpiše. Mi ne možemo imati iste stavove o svemu, ali imamo odličnu saradnju na svim nivoima i suštinskog razloga za nezadovoljstvo nema - kaže Radojičić za „Blic”.
Razlika u politikama možda ne bi izazvala tako uvređene reakcije i nervozu da ne dolazi u izbornoj godini, kada Tadićevo ponašanje može da se shvati i kao jačanje izbornih pozicija Silajdžića i SDA, a slabljenje pozicija političke opcije Milorada Dodika. Pojedini politički analitičari u tim okolnostima vide i moguće zahlađivanje odnosa i na ličnom planu između Tadića i Dodika. Istovremeno, naglašavaju da se to neće odraziti na podršku koju Srbi u BiH imaju od Srbije, kao i na činjenicu da Srbija i RS imaju sporazum o specijalnim i paralelnim vezama.


- Dodik se u javnim susretima sa Tadićem ponaša kao mlađi rođak sa sela. Traži zaštitu, patronat i njihovi susreti su uvek puni tapšanja po leđima, milovanja po licu, što je neprimereno političko ponašanje sa puno elemenata privatnosti. Sad, kad stariji rođak traži drugo društvo, mlađi ne može da se prilagodi i pravi problem. Dodiku posredovanje Turske smeta jer je zarobljenik srednjevekovnih stereotipa - smatra Enes Osmančević, profesor Filozofskog fakulteta u Tuzli, i predviđa da će se nerazumevanje povećavati, kao i da Dodika na konferenciji u Sarajevu, 2. juna, „čekaju nova neprijatna iznenađenja”.


Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić kaže za „Blic” da su reakcije iz Banjaluke očekivane, naročito posle Istanbulske deklaracije, jer je politika Srbije promenjena.


- Beograd radi na normalizaciji stanja u BiH bez obzira na proteste iz Banjaluke jer je predstojeća očekivana ratifikacija SSP jedan od državnih prioriteta. To je Tadić pošteno do znanja stavio na znanje Dodiku. I tu nastaje nesklad između Beograda i Banjaluke. Srbija, naravno, ne dovodi u pitanje svoju dejtonsku poziciju, ali njena nova politika u regionu slabi pozicije Dodika i zato možemo očekivati još varnica. To nije samo pitanje vezano za RS, jer je politika Tadića usvojena veoma osetljivim prilikama u Srbiji, nakon krize evra u EU - kaže Simić za „Blic”.


Silajdžić i Tadić susrešće se ponovo i 29. maja u Sarajevu, na svečanoj sesiji povodom 10. godišnjice Igmanske inicijative na kojoj su učešće najavili i predsednici Hrvatske Ivo Josipović i Crne Gore Filip Vujanović.

 
Dodik: Silajdžić hoće da prevari Tadića

Premijer Dodik rekao je da predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić neovlašćenom posetom Beogradu dovodi u zabludu srpskog predsednika Borisa Tadića, a da Turska to isto čini državnim vlastima Srbije kada je reč o njenom posredovanju u razrešenju političke krize u BiH.
Dodik je rekao za list „Danas” da Silajdžić, sa stanovišta državničkih poslova i interesa, potpuno neovlašćen dolazi u Beograd i dovodi u zabludu državnu vlast u Srbiji, pa bila njegova poseta „neformalna, neslužbena, kakva god”.
- Njegov dolazak koristi samo njegovim potrebama za manipulisanjem muslimansko-bošnjačke političke strukture. Nemam ništa protiv da se odnosi BiH i Srbije razvijaju, ali oni moraju da budu u skladu s predviđenim procedurama - rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje da li je zadovoljan Tadićevim objašnjenjem da Silajdžić dolazi u Srbiju u ‘’neformalnu, radnu posetu’’.


 
Teme razgovora sukcesija, slučaj Jurišić
Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić danas dolazi u Beograd na poziv predsednika Srbije Borisa Tadića koji je usledio nakon Istanbulske deklaracije 24. aprila. Tadić je rekao da će Silajdžića u Beogradu „primiti u neslužbenu radnu posetu”. Silajdžić je najavio da će u Beogradu razgovarati o sukcesiji, sudbini imovine preduzeća iz BiH, slučaju Ilije Jurišića, granicama i raspodeli struje.
Zanimljivo je da je Istanbulska deklaracija potpisana samo petnaestak dana pošto je Silajdžić na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru u Tadićevom prisustvu ponovo optužio Srbiju da vodi politiku koja kvari odnose u regionu. Kao primere je naveo hapšenje ratnog člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića u Londonu po poternici srpskog Interpola, kao i to da u beogradskom zatvoru leži „nevino osuđeni Ilija Jurišić”, osuđen na 12 godina zbog napada na pripadnike JNA koji su se povlačili iz Tuzle 1992. godine.

Izvor: Blic[/ur

Izvor: [url=http://www.blic.rs]Blic
l]
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Zodijak
Pol
Poruke 575
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 6.0.472.62
Dodik je lopovska seljačina koja izbore dobija na fake nacionalističkoj retorici...evo šta je Milorad Dodik...


IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma


Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 46916
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S6 edge+
Dodik je lopovska seljačina koja izbore dobija na fake nacionalističkoj retorici...evo šta je Milorad Dodik...






Vidi se da je covjek iz naroda. Izmedju njega i bilo koga od  bosanskih seljaka i sirmoasnih radnika (70% stanovnika BIH) nema nikakve razlike. Smile
« Poslednja izmena: 22. Sep 2010, 14:28:42 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Zodijak
Pol
Poruke 575
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 6.0.472.62
Razlika je drastična.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma


Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 46916
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.1
mob
Samsung Galaxy S6 edge+
Пoшто тема није била актуелна ево малог освјежења актуелним информацијама!  Smile


Додик на РТС-у:




И рекација у ХР...


IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Dodik je jedan komunisticki poltron. Srpski grobar. Medutim dok to narod shvati bicemo u govnima do guse.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Vidi se da je covjek iz naroda. Izmedju njega i bilo koga od  bosanskih seljaka i sirmoasnih radnika (70% stanovnika BIH) nema nikakve razlike. Smile


Osim u novcaniku  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma


Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
LG Nexus 5
Dodik je trn u oku avazovcima, Teheranu i evropskim jugosvabama, za ostale srbe je ok.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.