To je odnos u kome radis ono sto ti je u interesu. Oni su iz nekog razloga iz EU usli u Srbiju, mi bi samo trebali da ih vratimo u EU. Al lagano i bez pompe.
To je odnos u kome radis ono sto ti je u interesu. Oni su iz nekog razloga iz EU usli u Srbiju, mi bi samo trebali da ih vratimo u EU. Al lagano i bez pompe.
To ne moze da funkcionise...o tome govore sva filozofska dela od nastanka covecanstva...
To je neodrziv sistem...
Perpetomobil koji kad jednom pokrenes on ide do samounistenja...
« Poslednja izmena: 16. Avg 2015, 22:38:13 od inicio »
Ma on je bre običan šizofreničar koji tripuje da je popio svu pamet sveta, a u stvari životari tamo negde u nekoj ruskoj zapizdini gde nema s kim da priča pa dolazi na forum i zapišava sve što vidi.
Dobro, apropo teme.
Rezon mi nije jasan, sve dok nekako zanemarujem činjenicu kako je kriza na Bliskom istoku počela pre više od tri godine - svi oni koji su bili neposredno ugroženi, ili su skapirali šta im se sprema nakon "Arapskog proleća" već su se sklonili od frke. Ovaj egzodus iz bliza izgleda kao potez očajnika, naročito ako se pretvaramo da narod južno od Turske ne zna šta je Evropa i kakvi su evropljani.
Način predstavljanja imigrantske krize po anglomedijima je potpuni šou, kako reportere i novinare istih krasi sveobuhvatno neznanje. Evropske metropole krase raznovrsne etničke zajednice, mešu kojima i naroda sa severa Afrike, te Bliskog i Srednjeg Istoka. Imućni arapi su odavno isplanirali svoj život van svih nedaća, povezavši se sa centrima svojih kultura širom Evrope i sveta. Poznavaoci dijaspore, te srećnici sa bližom rodbinom u raznim Parizima, Londonima i Minhenima zgrabili su svaki papir koji im se nudio ustremivši se što dalje od već slućenog vandalskog terora. A šta je sa ostalima, iliti brojem stotinama hiljada njih?
Meni se čini da se večina migranata ovog poslednjeg, letnjeg talasa samo igra ruleta na teritoriji EU u nadi da će ubosti premiju. Ovdašnji sistem ima rigidna pravila sprege asimilacije i socijalne jednakosti, usled kojih su tipični azilanti proteklih decenija jedva spasavali živu glavu do povratka u domovinu, dok se jednak broj njih pomirio sa životom na socijalnoj margini. Gledanje u EU kao u slamku spasa je, makar u njihovom slučaju, čist hazarderski potez u okvirima sistema naviklog da odbacuje njihove sunarodnike.
Ma pusti debila, prvo je pricao kako su Muslimani dobri i pitomi, sada kada pokusavaju da siluju, to je bilo za ocekivati. Ne moze se diskutovati sa trolom.