Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Kurdi su dosta dobro povezani svuda na svetu, oni su vec dosli do svojih destinacija. Ovo kod nas su Sirijci, koji ratuju sami sa sobom u svojoj drzavi. I dopustaju Rusima i Amerima da se prepucavaju preko njihovih ledja.
To isto moze da se kaze i za nas...
Ti kao pravoslavac treba uvek da budes na strani slabijih...bez obzira na okolnosti...
Pa i nasi odlaze u Nemacku... mislim... meni je ova citava prica o zlim imigrantima tako smesna, posebno u Srbiji u kojoj svako ima rodjaka ili prijatelja koji je na crnjaka zapicio negde da radi...
Jbt... koliko je Srba otelo hleb postenim Austrijancima\Svedima\Nemcima\Svajcarcima\Norvezanima\Rusima\Arapima\Novozelandjanima\Kanadjanima\Francuzima\Italjanima\Belgijancima\Holandjanima\Australijancima ili Amerikancima?
« Poslednja izmena: 16. Avg 2015, 22:22:19 od Anea »
Kao što rekoh - šizofreni bolid koji u ruskoj zapizdini nema šta da radi pa dolazi na forum da zapišava sve redom i proserava svoje izmišljene priče...
Prvo ja nisam pravoslavac ni po cemu osim po vaspitanju. Drugo nisam na strani slabijeg ili jaceg, nego na strani koju smatram ispravnom. Trece nemam problem sa Sirijcima i ostalim migrantima dok ne ometaju normalan zivot. Mislim da im treba pomoci i transportovati dalje do evropske unije jer oni su iz nekog razloga iz iste usli u Srbiju pa sad ponovo oce u EU. Oni nisu nas problem i treba im pomoci da idu kod onih ciji oni jesu problem.