Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:10:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114953 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
za predragona:vidiš ja nisam čovek skeptik niti se volim prepirati uz vodu i u inat.
   i dalje mi možemo o proroštvima govortii u jednom ljudski normalnom tonu.kada ti poznaješ jevrejski jezik morao bi izneti konkretnu stvar da jevrejski jezik u imenu Božjem čak nema veznike,već ide JHVH.  tako kada prevodioci dolaze da nešto pronađu unutar (pa i ti) logično sa ljudske strane da to može biti ovako i onako. zbog toga sam ja često pokušao da ti kažem da Pismo se mora skroz razgledati svaka jedna reč ,Duhom inače svaki odlomak nas može odvući da je to Otac večni rekao za dete da će akcentovano biti sadašnje vreme u vreme prorokovanja ne budueće(a to u hebrejskom je odrediti kao odrediti trenutni položaj bezvremenog prostora) na knez mira! sada naravno ja ne očekujem da ti namerno donosiš zaključak,kako je Isus ispunjavao to kad je on bio knez mača navodno knez nemira,razdora,kroz reči,nisam doneo mir nego mač da rastavim oca od majke,snahu od svekrve itd... ljudaskom logikom gledano tu nema ispunjenja.ali ako sagledaš suštinu njega ka Mesije ako bi on čekao na tebe predragon kao mog prijatelja ovde (ja te tako doživljavam,imaj to uvek u vidu)da i ti dođeš skupa sa mnom u namisao da ideš za njime ,ja nikad onda ne bi išao za njime,čekajuć na tebe. stoga on je doneo mač,tj. da raskline sveze emocija ,ljudskog umovanja i da se u nebo ide ličnim odnosom ka Hristu. ako bi imao dva sina i ako bi video d a  jedan hoće udaviti u duibokoj vodi drugoga brata,sina,da li bi ti otišao dokusuriti onoga kojega drugi sin davi,kad već gubi jednog koji se hoće udaviti neka bi se udavio i drugi?
      tako ako nemamo Duhovni uvid onda proroštvo ne ide kod tebe. Petar je rekao nećeš ti ići na krst mi nećemo dati. ako on pak ne bi bio tamo,niko ne bi bio spašen. tako petar je mislio ljudski i mašao.
    Pismo je kao jedna matematika. jedan plus jedan je dva. ako ti neko traži da brojiš do deset moraš izbrojati redom do deset . ako staneš na pet nisi naučio matematiku,prosto.
    kada uzmeš proroštva oko Isusa da li je on Mesija onda imaš događaj da je umro na krstu. sada ti bi mogao reći nije ispunio proroštvo. to je brojanje do dva i ti tu staneš. ali moraš brojati dalje. nakon toga nebo proriče da će biti uznet nakon vaskrsa. sada to se dešava treći dan,a potom je prorokovan događaj pedesetnice silazak svetoga Duha. veliki broj proroštava. kako sada to ispuniti kada je to postavljeno tačno u gram od časa vaskrsa da se ima zbiti i vezano je čudesnim rasporedom starozavetnih praznika,koji su imali pravilno brojanje do deset. ne sedam,devet deset. već sedam,osam devet deset,bez preskakanja kao neka nerazumna beba. sada nakon uskrsa deseti dan je došao duh sveti da bi se to tačno poređalo po proroštvima i praznicima koji su vekovima bili doneti kroz mojsija.ko je mogao narediti jednom pilatu kad da ga sudi,zašto pre pashe tako brzo,a ne posle pashe. šta njega kao rimljanina zanima pasha da bi nešto juirio raspeće?  potom pedeseti dan dolazi to. 40. dana je bio tu pokazivao se 500. svedoka,kaže se neki su još živi i niti jedan se nije našao tekst da kaže ti nepismeni ribari okolo idu i pričaju da je neki Isus vaskrsao. niko nije opovrghao 500. svedoka koji su navedeni. kako bi ti reagiovao da ti ja danas kažem ima nas 500. glava koji ti tvrdimo svedočimo da je napoleon viđen ovde u našem selu da je vaskrsao i počnemo o tome danima govoriti i okolo milion ljudi počne verovati to,i niti jedan glas da kaže laž nije istina . a svedoci su još tu žuivi
sada ti možeš reći nema svedoka. a kako je onda moguće da je kazano ovi znaci pentekosta pratiće do kraja vremena izabvrane. i sada milioni ih govore jezike kao na pedesetnici a da nisu nikad učili niti jedan od njih moleć se Isusu i tada Duh Božji dolazi na njih . da li je i ovo laž danas? talko tu danas tek se završava brojabnje do 10. ti si počeo brojati proroštva do 2. i kazao prevod nije ispravan nije tačno sve je izmišljotina.
zato kada ti ja kažem da ono što je unutar u nama svedoči onima okolo da to je istina ti kažeš uobražavaš,zaveden si,čini ti se. da li bi ja bio uman da kažem predragon čini ti se da na svoje ući čuješ ptice,vetar itd. čini tis e da u opšte imaš uši!   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ideje o tome ko je izabrani narod, kako se treba ponašati prema drugima i prema bogu, utkane su u S.Zavet koji su Jevreji napisali za sebe.

Oni koji su stručniji od nas dvojice ne podržavaju tvoju tvrdnju.

Ne tvrdiš da je Isus Mesija, ali tvrdiš da je , onakav kakav je opisan u N.Z, ispunio sva mesijanska proročanstva?
" Izbor " je samo rec koja u uzrocno posledicnoj stvarnosti predstavlja stanje covekove iluzije o funkcionisanju stvarnosti. Jevreji nisu sami sebe stvorili, sami izabrali da pisu sveto pismo, ili da se u njihovom narodu pojavi
Mesija.
Tako je, ne tvrdim da je Isus - Mesija ili bilo sta drugo sto se odnosi na postojanje te osobe, cije postojanje je potpuno irelevantno za covecanstvo, bez obzira na verovanje u postojanje te osobe.
Opisani zivot i smrt te navodne osobe su u potpunoj kompatibilnosti sa starozavetnim prorocanstvima o
" pomazaniku " koji ce se pojaviti u odredjenom periodu, reci to sto je rekao, uraditi to sto je uradjeno i umreti u tacno odredjenom periodu i nista mu nije ostalo ( Danilo 9:26 ).
Iluzija " pavlijanaca " aka " hriscana " nije Isusova, i sve sto je ta sekta uradila da bi dosla do dve milijarde
zbunjenih i obmanutih ljudi nije Isusovo.
Citat
Ako ti je lakše da shvatiš, kroz taj svoj filozofski pogled... viša sila želi da u odnosu dva ili više ljudi jedan od njih bude onaj koji je njen bolji tumač. Inače, interesantno je kako se, po tebi, taj bog raspravlja sam sa sobom.  Smile
Visa sila je Stvoritelj svega, u tom procesu nema iluzije zvane " zelja ", nego vidimo Volju koja stvara tacno to sto je moralo da bude stvoreno.
Dosadasnje " tumacenje " svetog pisma koje se nije menjalo od prvog jevrejskog pa do sada je laz. "Judaizam" i "hriscanstvo" su samo varijacije jedne iste lazi, sto je objavljeno/objasnjeno u prorocanstvu Isaija 6:9-10.
A Joil 2:28 objasnjava da ce se Duh Boziji pojaviti u ljudima u zadnjim danima, pred dolazak Gospoda Boga, sto znaci da ga do sada nije bilo.

Odakle si uspeo da izvices laz da se " po meni " " bog raspravlja sam sa sobom " ?!?
Citat
I dan danas postoje ljudi koji ignorišu činjenice... neki i na ovom forumu.
To što hrišćana ima više ne znači da su u pravu. Tu ti je logička greška.
A gde sam ja rekao da su " hriscani " - " u pravu " ?!?
Rekao sam da jevrejska " tvrdnja " da Isus nije bio Mesija nemoze nauditi " hriscanskoj " iluziji da jeste ( to kazem zbog njihove iluzije da Isus i dalje postoji ).

Citat
Potražiću kad budem imao vremena tvoju poruku kojoj izazivaš nekog da ti demonstrira gde si ikada kazao nešto pogrešno... prilično arogantno. Možda bi mogao da sam nadješ gde je to.

Edit: Ne moram...dao si materijal na kraju prethodne poruke.
Pitao sam za objasnjenje gde sam rekao laz/neistinu, a ne " gde sam napravio gresku ".
" greska " je rec koja dolazi iz iluzije da postoji " izbor ", rekao sam da covek moze da govori istinu ili neistinu, treceg nema.

Citat
Podebljao sam ti reč koja ti ukazuje da ne možeš sa sigurnošću da tvrdiš nešto, pozivajući se na autora koji ni sam nije siguran po tom pitanju.
Sve sto ja tvrdim je postojanje stvarnosti u kojoj jevreji nisu nista specijalno i u kojoj ne postoji Isus.
Koliko puta treba da kazem da covek ne gresi u nikakvom obliku i formi, da bi ti mogao to da shvatis.
Niko ne gresi zato sto zastupa ovo ili ono tumacenje svetog pisma, dok ljude poput tebe i "bozjegcoveka"
mrznja prema ljudima koji ne tumace sveto pismo onako kako vi to radite tera da besomucno trazite
" pobednike i gubitnike "....
Citat
Link?
Opet si iskopirao mišljenje nekog stručnjaka sa BIBLE sajtova.  Smile

Novija istraživanja su stavila Efratu bliže Betela, u blizini Ramale, glavni kandidat prema tom je mesto poznato u arapskom kao "kubur Beni israil "(" groblje djece Izraela ").
Podebljao sam ti deo teksta koji si citirao da vidiš da su te slagali.  Smile
Mihej 2 kristalno jasno govori o pojavi jednog coveka koji ce biti " Gospodar u Izrailju " a ne o znacaju
njegovog rodnog mesta. Tvoja opsednutost vaznoscu tumacenja nema nikakav uticaj na stvarnost koja blage veze nema sa tvojim tumacenjem.
Citat
Zavisi o kom bogu pričamo. Smile
Zdrav razum ti u ovoj situaciji nalaže (naročito AKO prihvataš postojanje NEKOG BOGA) da poštuješ pravilo da nedostatak informacije koja potvrdjuje nešto, ne znači automatsku potvrdu suprotnog. A ti eksplicitno tvrdiš da nisu.
O jednom jedinom Bogu koji ima utelovenje coveka koji ima svoj narod ( po krvnoj liniji rodjenja ) i odabrane ljude iz raznih naroda koji ce sa Njim vecno ziveti na ovoj Planeti. ( kao sto je proreceno ).\
Stvarnost se ne prihvata, stvarnost se zivi ili ne. Kao sto rekoh ja ne zivim u stvarnosti u kojoj imamo dokaz postojanja tih naroda koji su "boziji" ili dokaz postojanja coveka koji je Gospod Bog.
Citat
Već sam ti kazao da neću mnogo da ti obrazlažem jer ja smatram da je to jalov posao, a i volim da znam više od drugih. Uvek je dobro imati rezervu.
Nije to "jalov posao" to je nemoguc posao. Posto je nemoguce obrazloziti da je verovanje koje zastupas - stvarnost.
Citat
To što ti je smešno ne menja činjenicu da si lupio najveću nebulozu (kako ti voliš da kažeš), kako svi Jevreji govore isti jezik. To ne zavisi od tumačenja i lako je proveriva činjenica.
I dalje je smesna tvoja iluzija da si ti " neko i nesto " sto meni daje nekakvu " priliku ".
Avram ( otac jevreja ) je govorio jedan jezik koji je tokom vremena doziveo varijacije. Narodi su i nastajali pojavom jednog jezika koji odredjuje jedan narod, tako su nastali i jevreji.
Nigde nisam rekao da " svi jevreji govore isti jezik ".
Citat
Haluciniram da si kazao da svi jevreji govore isti jezik. Uozbilji se. Evo kako pokazuješ da si i u svetlu činjenica spreman da tvrdiš da nisi pogrešio.Meni je i ovo dosta, pošto sam u raspravu sa tobom i ušao zbog toga što si tražio da ti se demonstrira da grešiš. Bila mi je interesantna tolika količina samopouzdanja.
Naravno da i dalje haluciniras kao i u ogromnoj vecini nebuloznih pokusaja da meni pripises nesto sto nisam rekao. Nigde nisam rekao " isti jezik ", rekao sam " jedan jezik " i taj jezik se od Avrama zove hebrejski (hebrew).
Tebi je interesantna samo opsednutost tvojom nepostojecom " pobedom "  i nista vise.

Citat
Ne samo Judaisti i ja, već i Hrišćani...pa su izmislili drugi dolazak.
Kao sto sam vec rekao radi se o varijaciji iste lazi o istoj osobi. I jedni i drugi tvrde da Isus treba da ispuni nesto sto sa njim blage veze nema.
« Poslednja izmena: 02. Apr 2013, 13:38:44 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona:vidiš ja nisam čovek skeptik niti se volim prepirati uz vodu i u inat.
Problem i jeste što nisi skeptik, nego veruješ u ono što ti je neko namestio da veruješ.

i dalje mi možemo o proroštvima govortii u jednom ljudski normalnom tonu.kada ti poznaješ jevrejski jezik morao bi izneti konkretnu stvar da jevrejski jezik u imenu Božjem čak nema veznike,već ide JHVH.  
Valjda si primetio da i ja ponekad tako navodim ime jevrejskog boga, ali to sa ovom pričom nema nikakve veze.

tako kada prevodioci dolaze da nešto pronađu unutar (pa i ti) logično sa ljudske strane da to može biti ovako i onako.
Ne može biti ovako i onako... ili je jedno ili je drugo.

zbog toga sam ja često pokušao da ti kažem da Pismo se mora skroz razgledati svaka jedna reč ,Duhom inače svaki odlomak nas može odvući da je to Otac večni rekao za dete da će akcentovano biti sadašnje vreme u vreme prorokovanja ne budueće(a to u hebrejskom je odrediti kao odrediti trenutni položaj bezvremenog prostora) na knez mira!
Znao sam da ćeš na kraju, primoran dokazima, da ponovo kao argument pozoveš taj kvalitet koji ne možeš da dokažeš da imaš. Sad ja mogu da kažem da imam duhovno oko koje mi govori da je tvoje oko oćoravilo...i šta dalje? Ne možeš to nikako da demantuješ.

Tražio si objašnjenje, dobio detaljno šta je promenjeno, istorijski koncept i o kome je reč, a onda si prešao preko toga jer si se nadao da je nemoguće da nisi upravu.

ljudaskom logikom gledano tu nema ispunjenja.ali ako sagledaš suštinu njega ka Mesije ako bi on čekao na tebe predragon kao mog prijatelja ovde (ja te tako doživljavam,imaj to uvek u vidu)da i ti dođeš skupa sa mnom u namisao da ideš za njime ,ja nikad onda ne bi išao za njime,čekajuć na tebe. stoga on je doneo mač,tj. da raskline sveze emocija ,ljudskog umovanja i da se u nebo ide ličnim odnosom ka Hristu. ako bi imao dva sina i ako bi video d a  jedan hoće udaviti u duibokoj vodi drugoga brata,sina,da li bi ti otišao dokusuriti onoga kojega drugi sin davi,kad već gubi jednog koji se hoće udaviti neka bi se udavio i drugi?
Ne izjednačavaj slabog čoveka sa moćnim bogom. Jevreji zato i smatraju hrišćanstvo gadošću i svetogrdjem. Bogu ništa nije nemoguće, pa ni spasiti dva sina i izvesti ih obojicu iz vode.

Ovgo ostalo nema veze sa pričom o Isaiji 7 i 9...pitanje je da li ćeš sad da istražiš ono što sam ti kazao za devicu, pogrešan prevod i Ezikija? Ili ćeš da nastaviš da veruješ u nešto što ti je neko drugi složio?

zato kada ti ja kažem da ono što je unutar u nama svedoči onima okolo da to je istina ti kažeš uobražavaš,zaveden si,čini ti se. da li bi ja bio uman da kažem predragon čini ti se da na svoje ući čuješ ptice,vetar itd. čini tis e da u opšte imaš uši!  
Sam znaš da se ljudi često prevare, misle da čuju ili vide jedno, a bude drugo... ili da ljudi kojima je amputiran neki deo tela i dalje osećaju taj deo.

Tako i ti, vidiš ono čega nema i osećaš da to postoji.

Jevreji nisu sami sebe stvorili, sami izabrali da pisu sveto pismo, ili da se u njihovom narodu pojavi
Mesija.
Ne, nego su bili primorani od više sile... i ti nekome pričaš da ne veruješ u bajke.  Smile

Opisani zivot i smrt te navodne osobe su u potpunoj kompatibilnosti sa starozavetnim prorocanstvima o
" pomazaniku " koji ce se pojaviti u odredjenom periodu, reci to sto je rekao, uraditi to sto je uradjeno i umreti u tacno odredjenom periodu i nista mu nije ostalo ( Danilo 9:26 ).
To je tvoje tumačenje i tumačenje hrišćana koji Bibliju prevode po svom nahođenju (ili po tebi - po nahođenju nekog višeg bića koje je odlučilo da oni tako prevode Bibliju  Smile) , ali nema veze sa stvarnošću.

Visa sila je Stvoritelj svega, u tom procesu nema iluzije zvane " zelja ", nego vidimo Volju koja stvara tacno to sto je moralo da bude stvoreno.
Dosadasnje " tumacenje " svetog pisma koje se nije menjalo od prvog jevrejskog pa do sada je laz. "Judaizam" i "hriscanstvo" su samo varijacije jedne iste lazi, sto je objavljeno/objasnjeno u prorocanstvu Isaija 6:9-10.
Zanimljivo kako razgraničavaš jevrejstvo i judaizam, kao da te dve stvari nisu povezane.  Smile
Judaizam je: the profession or practice of the Jewish religion.

Odakle si uspeo da izvices laz da se " po meni " " bog raspravlja sam sa sobom " ?!?
Ako je sve (po tebi), pod dejstvom volje nadbića, onda se naša rasprava vodi argumentima koje to nadbiće svojom voljom stavlja u naša usta.

Pitao sam za objasnjenje gde sam rekao laz/neistinu, a ne " gde sam napravio gresku ".
" greska " je rec koja dolazi iz iluzije da postoji " izbor ", rekao sam da covek moze da govori istinu ili neistinu, treceg nema.
Nije šija nego vrat.
Ja sam još hteo da na kažem da lažeš, ali ok...slagao si. I to je bio tvoj izbor, bez obzira šta si sebi uvrteo u glavu.

Mihej 2 kristalno jasno govori o pojavi jednog coveka koji ce biti " Gospodar u Izrailju " a ne o znacaju
njegovog rodnog mesta. Tvoja opsednutost vaznoscu tumacenja nema nikakav uticaj na stvarnost koja blage veze nema sa tvojim tumacenjem.
Samo što smo pričali o Miheju 5.  Smile

I dalje nisi objasnio odakle više hiljada gradova u Judeji.

O jednom jedinom Bogu koji ima utelovenje coveka koji ima svoj narod ( po krvnoj liniji rodjenja ) i odabrane ljude iz raznih naroda koji ce sa Njim vecno ziveti na ovoj Planeti. ( kao sto je proreceno ).\
Stvarnost se ne prihvata, stvarnost se zivi ili ne. Kao sto rekoh ja ne zivim u stvarnosti u kojoj imamo dokaz postojanja tih naroda koji su "boziji" ili dokaz postojanja coveka koji je Gospod Bog.
Kojem li kultu ti pripadaš?  Smile

Nije to "jalov posao" to je nemoguc posao. Posto je nemoguce obrazloziti da je verovanje koje zastupas - stvarnost.
Tvoja rečenica je trebala da glasi:
Posto je nemoguce zidu obrazloziti da je verovanje koje zastupas - stvarnost.  Smile

Nigde nisam rekao da " svi jevreji govore isti jezik ".

Naravno da i dalje haluciniras kao i u ogromnoj vecini nebuloznih pokusaja da meni pripises nesto sto nisam rekao. Nigde nisam rekao " isti jezik ", rekao sam " jedan jezik " i taj jezik se od Avrama zove hebrejski (hebrew).
Tebi je interesantna samo opsednutost tvojom nepostojecom " pobedom "  i nista vise.
Svi jevreji ne govore hebrejski, niti neku varijaciju hebrejskog. Nisi rekao istinu.

« Poslednja izmena: 02. Apr 2013, 14:33:34 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
za ejuphu: sveti Duh muči i tbee kao i predragona!! upravo ta sila je danas tu na hrišćanima i garant proročkih događaja pa naravno i vaskrsenja,po ligici koju sam i njemu rekao da se u bropjanju do deset ne broji pet,osam deset!
   za predragona: eto ti brata gore!
  i on kao i ti ipak staješ na brojanju do dva mesto do 10. kad je jasni znak proročke reči tu na duhu svetome koji dokazuje kao moćni pečat na današnjim hrišanima da su proročki događaji morlai biti ispunjenimpre nego bi neko rkeao broj 10,ti onda se kriješ iza svojih poznatih varijacija i prevoda netačnostio i napadanju sagovornika kako eto oni ne vide da ne vide.ličiš na doktora koji oće skenirati pacijenta a stavio ga je na drvene drljače da kroz njih vidi njegov sastav i dokaze.
   predragon sve vreme si donosio prevode a zaboravio na osnovicu Božanstva silu Duha. Pismo ima svoj garant proročke reči,jer je ona došla upravo sve vreme tim istim Duihom i morala je po obećanju svojem pečatirati istim tim Duihom uživo da se može videti u ovom vremenu,da ne bude nejasnoća.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Predragoon
Ne, nego su bili primorani od više sile... i ti nekome pričaš da ne veruješ u bajke.  Smile
Nisu " bili primorani " nego su stvoreni takvi kakvi su i kroz njih je stvoreno to sto je kroz njih stvoreno.
Bajka je da covek ima izbor a cinjenica je da nije stvorio svoje telo i svoj duh.
Covek je uvek morao da radi to sto radi, kaze to sto kaze, i misli to sto misli. Nikada nije radio nesto " sto je mogao da radi " ili rekao nesto " sto je mogao da kaze " ili mislio nesto " sto je mogao da misli ".
Citat
To je tvoje tumačenje i tumačenje hrišćana koji Bibliju prevode po svom nahođenju (ili po tebi - po nahođenju nekog višeg bića koje je odlučilo da oni tako prevode Bibliju  Smile) , ali nema veze sa stvarnošću.
Moje tumacenje objasnjava da je stvarnost uvek ista i vazi za sve ljude, dok su tumacenja da su jevreji "boziji narod" ili da je neko ko je rodjen pre 2000 godina i dalje ziv odvojena od stvarnosti.
Citat
Zanimljivo kako razgraničavaš jevrejstvo i judaizam, kao da te dve stvari nisu povezane.  Smile
Ne razgranicavam, zanimljivo je kako ti vidis nesto sto nisam rekao. Prvo su stvoreni jevreji, pa je onda nastao
judaizam, zato sam rekao da su sva dosadasnja tumacenja svetog pisma - laz, pocevsi sa prvim jevrejskim tumacenjem.
Citat
Ako je sve (po tebi), pod dejstvom volje nadbića, onda se naša rasprava vodi argumentima koje to nadbiće svojom voljom stavlja u naša usta.
Tako je, i ti i ja govorimo ono sto smo morali da govorimo, ti si meni morao da naturas jevrejske bajke a ja sam tebi morao da objasnjavam funkcionisanje univerzalne stvarnosti.
Usput ti moras da verujes da si ti " neko i nesto ", a ja sam morao da znam da si ti niko i nista i da tvoje postojanje ne zavisi od tebe.
Citat
Nije šija nego vrat.
Ja sam još hteo da na kažem da lažeš, ali ok...slagao si. I to je bio tvoj izbor, bez obzira šta si sebi uvrteo u glavu.
Reci da neko gresi ili ne je subjektivno misljenje, reci da neko govori istinu ili ne je cinjenica.
Ti definitivno lazes da sam bilo gde rekao da ne gresim.
Citat

To sam mislio, Mihej 5:2, zaboravio sam da ukucam 5:
A zasto ja treba da objasnjavam zasto je jevrejski prorok u momentu nadahnuca rekao to sto je rekao ?!?
I gde si procitao " hiljadu gradova " ?!?
Citat
Sta sam ja rekao sto te je navelo da mi postavis ovako nebulozno pitanje ?
Citat
Posto je nemoguce zidu obrazloziti da je verovanje koje zastupas - stvarnost.  Smile
Onda bi trebalo da objasnjavam da sam ja zid stvarnosti koji jevrejske i " hrsicanske " bajke ne mogu da predju.
Ovako sam hteo da objasnim da je svakoj zdravorazumnoj osobi jasno da se svako verovanje nalazi izvan stvarnosti i da je nemoguce objasniti joj suprotno.

Citat
Svi jevreji ne govore hebrejski, niti neku varijaciju hebrejskog. Nisi rekao istinu.
Ja nisam rekao istinu posto si ti autoritet koji odredjuje ko je jevrejin a ko nije...
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Nisu " bili primorani " nego su stvoreni takvi kakvi su i kroz njih je stvoreno to sto je kroz njih stvoreno. Bajka je da covek ima izbor a cinjenica je da nije stvorio svoje telo i svoj duh.
Covek je uvek morao da radi to sto radi, kaze to sto kaze, i misli to sto misli. Nikada nije radio nesto " sto je mogao da radi " ili rekao nesto " sto je mogao da kaze " ili mislio nesto " sto je mogao da misli ".

Ja se delimično slažem sa tobom da čovek nema  slobodnu volju, ali iz drugih razloga, koji nemaju veze sa tvojom verzijom jevrejske bajke.

Moje tumacenje objasnjava da je stvarnost uvek ista i vazi za sve ljude, dok su tumacenja da su jevreji "boziji narod" ili da je neko ko je rodjen pre 2000 godina i dalje ziv odvojena od stvarnosti.
eyepheelYU mode ON
To ću da poverujem kada ti drugi budem video te "odabrane ljude iz raznih naroda koji ce sa Njim vecno ziveti na ovoj Planeti. ( kao sto je proreceno )." Do tada to nije istina i nije podržano u stvarnosti.
eyepheelYU mode OFF  Smile

Citat
Ne razgranicavam, zanimljivo je kako ti vidis nesto sto nisam rekao. Prvo su stvoreni jevreji, pa je onda nastao
judaizam, zato sam rekao da su sva dosadasnja tumacenja svetog pisma - laz, pocevsi sa prvim jevrejskim tumacenjem.
Ne govoriš istinu. Jevreji su narod koji praktikuje judaizam koji je jevrejska religija. Jedno bez drugog ne ide.
Oni su etnoreligijska grupa i to je jedino što ih istinski definiše. Genetika (iz mnogo razloga) i državna pripadnost (iz još više) mogu samo delimično i ograničeno da učestvuju u toj odrednici.

Citat
Tako je, i ti i ja govorimo ono sto smo morali da govorimo, ti si meni morao da naturas jevrejske bajke a ja sam tebi morao da objasnjavam funkcionisanje univerzalne stvarnosti.
Usput ti moras da verujes da si ti " neko i nesto ", a ja sam morao da znam da si ti niko i nista i da tvoje postojanje ne zavisi od tebe.
Prvo si kazao da nije tako i da sam kazao laž, a sad tvrdiš da jeste tako. Barem si nešto naučio o sopstvenim stavovima.

Citat
Nije šija nego vrat.
Reci da neko gresi ili ne je subjektivno misljenje, reci da neko govori istinu ili ne je cinjenica.
Ti definitivno lazes da sam bilo gde rekao da ne gresim.
Naravno, kad pogrešiš na kvizu ili matematičkom zadatku, to je subjektivno mišljenje ispitivača ili profesora. Kako se ne umoriš da pričaš ovakve besmislice.

Citat
To sam mislio, Mihej 5:2, zaboravio sam da ukucam 5:
A zasto ja treba da objasnjavam zasto je jevrejski prorok u momentu nadahnuca rekao to sto je rekao ?!?
I gde si procitao " hiljadu gradova " ?!?
Jel si ozbiljan?
Jel ja razgovaram sa osobom koja je tvrdila da Mihej 5:2 govori o gradu...ili vas ima više u toj bundici?

Citat
Sta sam ja rekao sto te je navelo da mi postavis ovako nebulozno pitanje ?
Nebulozne stvari koje si napisao.

Citat
Onda bi trebalo da objasnjavam da sam ja zid stvarnosti koji jevrejske i " hrsicanske " bajke ne mogu da predju.
Ovako sam hteo da objasnim da je svakoj zdravorazumnoj osobi jasno da se svako verovanje nalazi izvan stvarnosti i da je nemoguce objasniti joj suprotno.
Pretpostavio sam da ćeš ovako da odgovoriš...ti ne razumeš značenje izreka u našem jeziku, a hoćeš da tumačiš hebrejske.
Ali ako već hoćeš da budeš pametan, stvarnost se nalazi s jedne strane zida, ali zid je objekat koji deli nešto što ne mora da razume i ne može, pošto je zid.  Smile

Citat
Ja nisam rekao istinu posto si ti autoritet koji odredjuje ko je jevrejin a ko nije...
Aha...nisam razumeo da govorimo o jevrejima u tvom zamišljenom svetu za koji veruješ da je stvaran.

@božjičovek

za predragona: eto ti brata gore!
Taman smo prestali da se vređamo.  Smile

predragon sve vreme si donosio prevode a zaboravio na osnovicu Božanstva silu Duha. Pismo ima svoj garant proročke reči,jer je ona došla upravo sve vreme tim istim Duihom i morala je po obećanju svojem pečatirati istim tim Duihom uživo da se može videti u ovom vremenu,da ne bude nejasnoća.
Ja ti nisam doneo prevod, već šta piše u originalu, a da to nisi znao. A to što piše u originalu, ne slaže se sa onim što ti imaš.

Ako veruješ da se neoriginalna proročanstva ispunjavaju, možda treba da se zapitaš, koje to biće koje je imalo interes da izmeni original, čini da se te stvari dešavaju.  Smile
« Poslednja izmena: 02. Apr 2013, 22:32:44 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ja se delimično slažem sa tobom da čovek nema  slobodnu volju, ali iz drugih razloga, koji nemaju veze sa tvojom verzijom jevrejske bajke.
Postoji samo jedan razlog zasto covek nema slobodnu volju, a to je cinjenica da je kreacija a ne kreator.
Apsolutno sve sto obuhvata covekovo postojanje nije stvar izbora. U starom zavetu i pise da je Gospod Bog
kreator svega i da su svi ljudi njegova kreacija, sto nije bajka nego stvarnost.
Citat
eyepheelYU mode ON
To ću da poverujem kada ti drugi budem video te "odabrane ljude iz raznih naroda koji ce sa Njim vecno ziveti na ovoj Planeti. ( kao sto je proreceno )." Do tada to nije istina i nije podržano u stvarnosti.
eyepheelYU mode OFF  Smile
Nije verovanje da su svi smrtnici isti bez obzira na pripadnost narodu, a ko dozivi to sto je proreceno, taj ce znati istinu. Sada i ovde jevreji ili " hriscani " nisu " boziji narod ".
Upravo zato ti i govorim da svako treba da vidi prorocanstva kako ih vidi i da isto tako postuje druge.

Citat
Ne govoriš istinu. Jevreji su narod koji praktikuje judaizam koji je jevrejska religija. Jedno bez drugog ne ide.
Oni su etnoreligijska grupa i to je jedino što ih istinski definiše. Genetika (iz mnogo razloga) i državna pripadnost (iz još više) mogu samo delimično i ograničeno da učestvuju u toj odrednici.
Pa rekoh da ne razgranicavam iz istog razloga sam i rekao da imaju jedan jezik - hebrejski. Ako neko prica engleski, promenio je prezime i ne izjasnjava se kao jevrejin, niko ne treba da ga naziva jevrejinom.

Citat
Prvo si kazao da nije tako i da sam kazao laž, a sad tvrdiš da jeste tako. Barem si nešto naučio o sopstvenim stavovima.
Gde sam rekao da nije tako ?!? Konstantno ponavljam da covek nema zaslugu ili odgovornost za sve sto misli, kaze i uradi. Cinjenica/istina/stvarnost je da ti i ja vodimo konverzaciju, tu posledicu je dao samo jedan uzrok,
ti tvrdis da si taj uzrok ti, a ja ti kazem da je to uzrok koji je tebe stvorio, posto ti nisi stvorio sam sebe, pa je nemoguce da imas zaslugu ili odgovornost za to sto mislis, kazes ili uradis.
Citat
Naravno, kad pogrešiš na kvizu ili matematičkom zadatku, to je subjektivno mišljenje ispitivača ili profesora. Kako se ne umoriš da pričaš ovakve besmislice.
Kao sto rekoh nebulozna rec " greska " se odnosi na iluziju da je neko mogao da bira sta ce da misli, kaze ili uradi, reci " istinit " ili " tacan " se ne bavi iluzijama nego cinjenicnim stanjem kako je neko odgovorio na kviz pitanje ili matematicki zadatak.
Ne govorim besmislice nego o masovno ignorisanoj stvarnosti usled vise milenijumske upotrebe reci koje ne predstavljaju tu stvarnost.
Citat
Jel si ozbiljan?
Jel ja razgovaram sa osobom koja je tvrdila da Mihej 5:2 govori o gradu...ili vas ima više u toj bundici?
Mihej 5:2 govori o osobi koja je " Gospodar u Izrailju ", spominje se naziv Vitlejem koji se takodje spominje kao rodno mesto Isusa. Ako je Isus stvarno postojao, cinjenica je da je " gospodar " kada se radi
o broju ljudi koji obozavaju jednog jevreja.
Citat
Nebulozne stvari koje si napisao.
Sta sam napisao sto bi nekoga moglo da navede na razmisljanje o pripadnosti nekakvom " kultu " ?
Koje " nebulozne stvari " ?
Citat
Aha...nisam razumeo da govorimo o jevrejima u tvom zamišljenom svetu za koji veruješ da je stvaran.
Ne, govorim o stvarnom svetu gde su jevreji, hebrejski jezik i judaizam neraskidivi. U svetu u kojem ti volis jevrejska nebulozna tumacenja a mrzis jevreje kao narod....
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia Luvmya 520
za ejuphu: sveti Duh muči i tbee kao i predragona!! upravo ta sila je danas tu na hrišćanima i garant proročkih događaja pa naravno i vaskrsenja,po ligici koju sam i njemu rekao da se u bropjanju do deset ne broji pet,osam deset!
Sveti Duh je sila koja vodi prorecenu osobu u misiju ostvarivanja prorocanstva..... kao sto je navodno vodila
 Jovana Krstitelja u misiju najavljivanja dolaska osobe sa Duhom Bozijim, Isusa u trogodisnju misiju koja je rzultirala
zrtvovanjem njegovog zivota, njegove ucenike da po celoj Planeti prenesu pricu o Isusu i antihrista fariseja Pavla da osnuje najvecu laz/zabludu na Planeti....
" hriscani " su smrtnici bas kao i svi drugi i dokaz su postojanja najbrojnije lazi na Planeti.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Postoji samo jedan razlog zasto covek nema slobodnu volju, a to je cinjenica da je kreacija a ne kreator.
Apsolutno sve sto obuhvata covekovo postojanje nije stvar izbora. U starom zavetu i pise da je Gospod Bog
kreator svega i da su svi ljudi njegova kreacija, sto nije bajka nego stvarnost.
A dokaz da je biblijski bog kreator svega je?

Nije verovanje da su svi smrtnici isti bez obzira na pripadnost narodu, a ko dozivi to sto je proreceno, taj ce znati istinu. Sada i ovde jevreji ili " hriscani " nisu " boziji narod ".
Upravo zato ti i govorim da svako treba da vidi prorocanstva kako ih vidi i da isto tako postuje druge.
Da stvarno stojiš iza tog stava da svako treba da vidi onako kako ih vidi, ne bi pričao isto kao i ja da je jedno tumačenje ispravno ili istinito, a drugo ne.

Pa rekoh da ne razgranicavam iz istog razloga sam i rekao da imaju jedan jezik - hebrejski. Ako neko prica engleski, promenio je prezime i ne izjasnjava se kao jevrejin, niko ne treba da ga naziva jevrejinom.
A ako neko priča aramejski, nije promenio prezime i izjašnjava se jevrejinom?

Gde sam rekao da nije tako ?!? Konstantno ponavljam da covek nema zaslugu ili odgovornost za sve sto misli, kaze i uradi. Cinjenica/istina/stvarnost je da ti i ja vodimo konverzaciju, tu posledicu je dao samo jedan uzrok,
ti tvrdis da si taj uzrok ti, a ja ti kazem da je to uzrok koji je tebe stvorio, posto ti nisi stvorio sam sebe, pa je nemoguce da imas zaslugu ili odgovornost za to sto mislis, kazes ili uradis.
Ako hoćeš tako da posmatramo uzročno-posledično stanje onda ni ti ni ja ne postojimo.
Tražio si da ti objasnim zašto sam izvikao laž da se bog koji je uzrok svih naših misli raspravlja po tebi sam sa sobom. Kada sam ti objasnio rekao si ''tako je''. Dakle laž više nije bila laž.

Kao sto rekoh nebulozna rec " greska " se odnosi na iluziju da je neko mogao da bira sta ce da misli, kaze ili uradi, reci " istinit " ili " tacan " se ne bavi iluzijama nego cinjenicnim stanjem kako je neko odgovorio na kviz pitanje ili matematicki zadatak. Ne govorim besmislice nego o masovno ignorisanoj stvarnosti usled vise milenijumske upotrebe reci koje ne predstavljaju tu stvarnost.
Greh, greška, zgrešiti, pogrešiti... sad malo razmisli kakav stav o tome ima biblijski bog koji čoveka smatra odgovornim za počinjene grehove, kao da je mogao da bira.

Reč greška ima mnogo širu definiciju od ovog što ti želiš da predstavlja.

Mihej 5:2 govori o osobi koja je " Gospodar u Izrailju ", spominje se naziv Vitlejem koji se takodje spominje kao rodno mesto Isusa. Ako je Isus stvarno postojao, cinjenica je da je " gospodar " kada se radi o broju ljudi koji obozavaju jednog jevreja.
Ako Betlahem jeste grad kao što ti tvrdiš, na šta se odnose hiljade Judine?

Sta sam napisao sto bi nekoga moglo da navede na razmisljanje o pripadnosti nekakvom " kultu " ?
Koje " nebulozne stvari " ?
Jel očekuješ sad da ti citiram skoro sve što si ikada napisao ovde?  Smile
Koristiš tudje svete knjige, malo pop filozofije poput onog beskorisnog ''zakona'' biocentrizma, par sopstvenih definicija i eto...  Smile

Ne, govorim o stvarnom svetu gde su jevreji, hebrejski jezik i judaizam neraskidivi. U svetu u kojem ti volis jevrejska nebulozna tumacenja a mrzis jevreje kao narod....
Nisi rekao istinu kada tvrdiš da mrzim jevreje kao narod. Evo...tražio si da ti neko kaže gde nisi kazao istinu.  Smile
To da su judaizam, jevreji i hebrejski jezik neraskidivi je tvoja definicija, sa kojom se delimično ne slažeš kada si rekao da su jevreji postojali (dakle bili jevreji) i pre judaizma. Smile

Inače...pored svega ostalog, ne znaš ni šta znači izraz nebuloza, koji toliko voliš da koristiš  Smile
« Poslednja izmena: 03. Apr 2013, 14:21:07 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.43
za ejep...

sveti Duh ima jasnu suštinu da donosi svedočanstvo juče rečeno uživo danas,uživo kako to samo može doneti stvarnost fiksirana na čoveku danas. to je sila koja ne može promašiti nikada.to donosi sigurnost vernika danas.
    za predragona.

ne nemam nikaiu uvredu,samo kažem da isto mislite. ti hoćeš ubediti nekoga ovde da je tvoja interpretacija preova sa originala u jevresjko  pisanju jedina validna. rekao sam ti da za toliko poznajembar englesko narečje a ne jevrejsko. u jevrejskom tražiti utvrdu da si ti u pravu je besmisao. svaki puta jedan rečca ima nekoliko značenja čak na desetine,tako da ti možeš reći sadašnje vreme a da ono znači buduće vreme,takođe reč sin ili poslati može značiti u nečijom verziji taku banalnost dfa se čovek sruši na zemllju od takih prevodioca. Pismo se ne dobija prevodiočevom imaginacijom,izborom reči iz ličnog umišljenog rečnika,već kompletnim donošenjem sa svih stranica,a kada sam te pozvao na par paralelnih proroštava to je išlo na isto na tvoju prevodilačku imaginaciju.
zato sam ti sve vreme svedočio da sveti duh koji govori u  piscima Pisma takođe je obećao da će biti i danas tu na svetima. i ako je to jasno ukazano kroz dar Duha krštenje svetim Duhom onda to daje pečat istini onoga juče i noga sutra. uzmi primer pravoslavca,njegova veryija verovanja u Boga je skroz iskrivljena. sada ko gledaš druge grupacije naćešisti problem. no da li to menja original? ako bi veru u boga oslasnjali samo na mišljenje,tumačenje ,prevodioce tek o,to bi bio čist promašaj. to ne ide tim putem.
kada Issu proriče razorenje jerusalima onda se to dofgodi i sada kada proriče njihovo ponovno pojavljivanje kao znak kraja i to mora udariti u druga proročka mesta onda kako bi neko mogao to doneti posle 2000 godina a da to jasno podupre i proroka pre 2700 godina.  tako se dovodi Pismo u proveru a ne prevodima i fikcijama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:10:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.