Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 05:19:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114964 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Slažem se, ali onima kojima je bilo važno, su učestvovali...jedni pobedili, drugi izgubili.
Kakve veze ima da li je nekome vazan izmisljeni/nepostojeci status zvani " pobednik " ili " gubitnik " ?
Vazno je ucestvovati u igri a ne verovati u bajke.
Citat
Ne vidim razlog da ignorišeš činjenicu da su jevreji utkali svoje ideje u Stari Zavet.. a onda se našao neko da im objašnjava da nisu napisali ono što su želeli. Ovde ne govorimo o istinitosti (da li će se nešto desiti), već o nameri. Kao kad bi sad neko objašnjavao Šekspiru šta je on imao na umu kad je pisao Veneru i Adonisa.
Ne mogu da ignorisem ono sto ne vidim. Zakon i proroci ( stari zavet ) nisu ideje.
Ideje su poslanice fariseja Pavla koje je " iznedrio " nakon halucinacije " na putu za Damask ".
Namera jevreja i " hriscana " je zloupotreba svetog pisma i pokusaj da se labilne osobe maltretiraju pogresnjim tumacenjem istog, posto od istinitosti jevrejskih i " hriscanskih " tvrdnji nema ni traga ni glasa.
Tvoja nebulozna poredjenja svetog pisma i ostalih pisanija koja sa njim nemaju blage veze polako postaju legendarna.
Citat

A ti, Betleheme Efrato, najmanji međ’ hiljadama Judinim, iz tebe će meni izići onaj koji će Izraelom vladati, čije je poreklo od starih vremena, od iskonskih dana (Knjiga proroka Miheja, 5:2).

Matej se pozvao na ovo proročanstvo u svom Jevanđelju (2:5-6):

Rekoše mu: u Betlehemu, u Judeji; jer evo šta je preko proroka napisano:
 I ti Betleheme, zemljo Judina, nisi zaista najmanji između glavnih gradova
Judinih; jer iz tebe će izići Vođa koji će moj narod Izraela napasati.

Pažnju su trebale da ti privuku naoko nevažne intervencije koje je Matej uneo u jevanđelje. Zašto za
Betlehem, koji je u citiranom tekstu bio najmanji, menja navod tako da sada nije zaista najmanji, i šta znači ono Efrato, koje je promenjeno u zemljo Judina?
Zašto je sveti Matej netačno citirao proroka Miheja?

Betlehem (Vitlejem) Efrato koga u “proročanstvu” pominje Mihej nije grad kao ti tvrdiš, nego osoba, tačnije glavešina porodičnog klana! Prva knjiga dnevnika (2:19 i 2:50-51) otkriva nam da je Halev, posle smrti žene Azuve, oženio Efratu. Ona mu je, kao prvenca, rodila Ora, ovaj je imao sina Salmu, koji je na kraju dobio sina Betlehema. Otud je Matej morao da izostavi ono “Efrato” iz proročanstva jer bi to pažljivom čitaocu razotkrilo Betlehemovu genezu, a “hiljade Judine” izbačene su zato što bi bilo jasno da grad Betlehem nikako nije mogao da bude jedan među hiljadama drugih, jer je Judeja bila suviše mala i sadržala je premalo gradova da bi takva stilska figura bila moguća.

Zato se u nekim prevodima Biblije (kao što je Brentonov), knjiga proroka Miheja (5:2) prevodi kao: “A ti, Betleheme, kućo Efrate...” (And thou, Bethlehem, house of Ephrathah...). Izraz kuća se u Hebrejskom često koristi da se
označi porodica ili klan, a nikako grad.
Strava i uzas, bas kao i pokusaj tvrdnje da Isaija 53 govori o " narodu " a ne mesiji, ili da 3 Mojsijeva 26:11-12
ne govori o utelovenju Gospoda Boga.....
Ali kome ja to govorim ?
 Osobi koja tvrdi da je verovanje sake jevreja " pobedilo " verovanje 2 milijarde " hriscana " ?
Nekog ko izmislja " pobednike i pobedjene ".....

Evo ti ipak nesto malo apropo Mihej 5:2 cisto da ne ispadne da nisam hteo da se branim od napada nebuloznih verovanja....

Although it is true that the Bible speaks of a man named Bethlehem, whose mother was named Ephrathah, it is also true that the Bible speaks of a town named Bethlehem. In fact there were two towns named Bethlehem. One was in Judah, the southern part of the Jewish homeland, and the other was in the north. But, the Bethlehem in Judah was in more ancient times called Ephrathah. So, Micah might have been using the phrase "Bethlehem Ephrathah" as a way to make it clear that he was referring to the town of Bethlehem that used to be known as Ephrathah - in other words, the Bethlehem that is in Judah.
Citat
Eto, takva su to ''proročastva''... hrišćanske konstrukcije, loša tumačenja i pogrešni prevodi. Tako da se ne bavimo više tvojim razumevanjem Mesije, jer je očigledno da nije dobro. Za dalje, pitaj nekog rabina.
Moje razumevanje Mesije je ono sto definise stvarnost a ono glasi Mesija je niko i nista i potpuno je irelevantno da li je Mesija bio Isus ili nije.
A da se ne bavimo tvojim nebulozama o " pobednickim jevrejskim tumacenjima " evo ti malo rabinsko/jevrejskih objasnjenja o tome da li je Micah 2 mesijansko prorocanstvo ili nije ....
http://www.aboutbibleprophecy.com/bethlehem.htm
http://www.seedofabraham.net/Micah_Messiah_Deity.html
Citat
Opet ti kažem, nema veze šta se meni ili tebi dopada ili ne... kao neko ko stalno (na rečima) zagovara zdrav razum, ne treba da tvrdiš nešto, a da znaš da ne postoje dokazi za to ili čak postoje dokazi koji pokazuju suprotno. Tebi se dopada tvoja verzija Mesije, koja ne odgovara ideji koju su Jevreji utkali u lik kad su ga smišljali.
Navedi moje reci koje objasnjavaju da se meni dopada bilo sta sto ima veze sa Mesijom i koja je to
" moja verzija Mesije ".
Zdrav razum, koji zastupam, ne vidi jevreje kao " boziji narod " ili nepostojeceg Isusa kao Mesiju ili bilo sta drugo..
Nijedan narod nije imao ideju o svojoj sudbini niti je smisljao svoju sudbinu, bez obzira sto se tebi dopada iluzija da su to radili jevreji.
Citat
Nisi u pravu...postoji razlog zašto su Jevreji napisali Stari Zavet onako kao su ga napisali i to je smisao njegovog postojanja.
Koji je razlog pisanja starog zaveta i sta je smisao postojanja tih knjiga za stvarnost koja vazi za sve zive ljude ?
Citat
Ne bih se gadjao brojkama, jer se ni stručnjaci ne slažu, ali je evidentno rezultat pogroma nad njima. Ako upotrebimo srednju cifru, ona  više puta prebacuje broj stradalih Jevreja. Da ne pominjemo narode koji su potpuno izbrisani sa lica zemlje.
Znam da bi ti najvise prijalo kada bi sve ovde naveo da veruju to u sta ti verujes, ali sumnjam da ce to da se desi.
Jevreji su jedan narod koji govori jedan jezik i ne mogu se porediti sa stotinama razlicitih naroda koji su ziveli po amerikama dok tamo nisu stigli evropljani, dobro je da nisi spomenuo kromanjonce i ostala covekolika bica kao
vece stradalnike na Planeti od jevreja.
Koja druga rec sem " antisemitizam " postoji i dan danas kada se radi o odnosu prema jednom narodu ?
« Poslednja izmena: 27. Mar 2013, 18:49:03 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
za predragona: padobroda skratimo muke čitaocima sam si vidim rekao da ima pogreški u štampanju izdanja,ne u prepisima već štampanju.ja sam nalazio mesta koja se i dalje štampaju sa jasno vidljivom pogreškom,ali ja nisam stavio akcenat na grešku već na kompletni smisao večnog od davnih vremena,kompletni smisao svih proročanstava. no ti se zato buniškad ti se kažu druga proroštva,zapinješ samo za grešku. smisao je jasan. nije matej mlatio nepoznanicom iz miheja niti išta mu je trebalo nameštati,jer kao što sam ti rekao Isus je prorican kao onaj kojim ima doći u malom mestu a potom više njegovm pojavom to nije bilo međ najmanjima. to je suštiina i martej je to isticao,a ne neku grešku koja recimo ida bude ne tu već kao što sam ti rekao da štamparije to moguz uraditi i rade nehatno i toga ima u izdanjima nesumnjiovo ali to nikad nije menjalo smisao i istinu.niti ćeto tebi nešto označiti u danu milosti i suda. imaš li još neku "grešku"? da potkrepiš svoju veru u neverje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Ne mogu da ignorisem ono sto ne vidim. Zakon i proroci ( stari zavet ) nisu ideje.
Tvoj problem je što ne želiš da vidiš ili se bar praviš.

Strava i uzas, bas kao i pokusaj tvrdnje da Isaija 53 govori o " narodu " a ne mesiji, ili da 3 Mojsijeva 26:11-12
ne govori o utelovenju Gospoda Boga.....
Ko ti je kriv što vadiš delove iz konteksta... pročitaj celog Isaiju, pa vidi o čemu govori.
Ja ti ne mogu pomoći ako sam sebi ne želiš da pomogneš.

Ali kome ja to govorim ?
Osobi koja tvrdi da je verovanje sake jevreja " pobedilo " verovanje 2 milijarde " hriscana " ?
Nekog ko izmislja " pobednike i pobedjene ".....
Napravio si logičku grešku argumentum ad numerum.
Za nekog ko se hvali da nikada ne greši, često redjaš pogreške, bez obzira što sebi to ne želiš da priznaš.

Evo ti ipak nesto malo apropo Mihej 5:2 cisto da ne ispadne da nisam hteo da se branim od napada nebuloznih verovanja....

Although it is true that the Bible speaks of a man named Bethlehem, whose mother was named Ephrathah, it is also true that the Bible speaks of a town named Bethlehem. In fact there were two towns named Bethlehem. One was in Judah, the southern part of the Jewish homeland, and the other was in the north. But, the Bethlehem in Judah was in more ancient times called Ephrathah. So, Micah might have been using the phrase "Bethlehem Ephrathah" as a way to make it clear that he was referring to the town of Bethlehem that used to be known as Ephrathah - in other words, the Bethlehem that is in Judah.

Podebljao sam ti ono ''might'' pošto si ga ignorisao...sam dalje izvlači zaključke.

Oni koji se bave istorijom i arheologijom znaju da Vitlajem i Efrata nisu isto mesto... moraćeš da promeniš učitelje i biraš one koje nisu pristrasni.

Ovo što si naveo ne objašnjava razlike u Mihejevom i Matejevom proročanstvu, hiljade Judine  i potpuno je bezvredno za našu raspravu.
I ti i ovaj koji je ,,objasnio'' ovo demonstrirali ste da nemate pojma o čemu pričate jer ne vidite da je nepotrebno navoditi ono Efrata, ako je bilo reči o gradu, da se pruži geografska odrednica, jer pisac navodi Judeju odmah nakon toga. I ti nekome pričaš da koristiš zdrav razum.  Smile

Moje razumevanje Mesije je ono sto definise stvarnost a ono glasi Mesija je niko i nista i potpuno je irelevantno da li je Mesija bio Isus ili nije.
Ne ulazim u to da li je tebi Isus bitan ili ne, ono o čemu pričamo je da li je Isus ispunio mesijanska proročanstva. A po svemu sudeći nije.

A da se ne bavimo tvojim nebulozama o " pobednickim jevrejskim tumacenjima " evo ti malo rabinsko/jevrejskih objasnjenja o tome da li je Micah 2 mesijansko prorocanstvo ili nije ....

http://www.aboutbibleprophecy.com/bethlehem.htm
http://www.seedofabraham.net/Micah_Messiah_Deity.html

Hajde razmisli o čemu sve vreme pričamo, da te ne brukam i dalje...osobo koja ne poznaješ osnove logičkog zaključivanja i koja zaboravlja šta je sama rekla, a stalno tvrdiš da ne grešiš.

I kad navodiš sajt, informiši se o osobama čije argumente koriste i njihovom radu i stavovima... i čitaj malo bolje...neke stvari ti promiču, ali ja neću da te učim.

Zdrav razum, koji zastupam, ne vidi jevreje kao " boziji narod " ili nepostojeceg Isusa kao Mesiju ili bilo sta drugo..
Mojsijev pasus koji si naveo gore kao ,,dokaz'' jedne svoje tvrdnje vidi Jevreje kao božiji narod...

Koji je razlog pisanja starog zaveta i sta je smisao postojanja tih knjiga za stvarnost koja vazi za sve zive ljude ?
To ćeš morati sam da otkriješ, kad povećaš obim svoga znanja. Mnogo ti je i ovo, gubiš se u činjenicama.

Znam da bi ti najvise prijalo kada bi sve ovde naveo da veruju to u sta ti verujes, ali sumnjam da ce to da se desi.
Jevreji su jedan narod koji govori jedan jezik i ne mogu se porediti sa stotinama razlicitih naroda koji su ziveli po amerikama dok tamo nisu stigli evropljani, dobro je da nisi spomenuo kromanjonce i ostala covekolika bica kao
Dajem ti priliku da razmisliš o tome što si kazao o jeziku, pa da  ispraviš još jednu svoju grešku...uštedećeš mi vreme i trud.
A i pokazuješ i da je postojalo stotine naroda koji su pretrpeli goru sudbinu od jevrejskog.

dobro je da nisi spomenuo kromanjonce i ostala covekolika bica kao

Ne budi glup, kromanjonci nisu narod...ja za razliku od tebe znam šta pričam.
To što su te indijanci inspirisali da pomeneš kromanjonce, govori o tvom vaspitanju.
To što te je priča o progonu naroda navela da pomeneš kromanjonce govori o tvom obrazovanju.

Koja druga rec sem " antisemitizam " postoji i dan danas kada se radi o odnosu prema jednom narodu ?
Npr. Niponofobija i njeni sinonimi... napravio si logičku grešku argumentum ad ignoratum.
Koliko je to grešaka do sada od osobe koja se hvalila da nikada ne greši. Smile

Za Milana:

za predragona: padobroda skratimo muke čitaocima sam si vidim rekao da ima pogreški u štampanju izdanja,ne u prepisima već štampanju.
Ja sam ti naveo da ima grešaka u prevodu, ali ti si to svesno ignorisao. Kao što ignorišeš sve što ne ide u prilog tvom verovanju.

maš li još neku "grešku"? da potkrepiš svoju veru u neverje?
Koliko hoćeš, ali, jel bi to promenilo tvoju odanost zabludi?
Vidim da nisi obratio pažnju na objašnjenje da je Matej pogrešno citirao Miheja (dakle greška u prepisivanju i to namerna).
« Poslednja izmena: 28. Mar 2013, 09:55:11 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
za predragona: greška može biti u prepisivanju,ja sam ti kažem da to nije jedina prepisivačka greška nekih prevoda. oni dnaas nemasju kao jevreji princip sa originala da se peru pre uyimanja prepisa,imaju obredno pranje.tu greške nema. ali ovde u štampi naćeš ne samo jednu već više grešaka,ako misliš time ovde da nekaš Mesijansko proroštvo onda daj das prekiinemo. ako oćeš iskreno da pričamo onda pričajmo o oriiginalnom smislu i miheja i mateja. nisi ti kriv ako ja prepišem tvoj post sa greškom,i obrnuto. ali ono što je originall je original. stoga ostavi se priče da si u pravu ovde. imaš li neki valjan dokay neko proroštvo koje naravno nećeš opet doneti sas nekim eks prepisom greškom i reći vidi to piše ovako....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona: greška može biti u prepisivanju,ja sam ti kažem da to nije jedina prepisivačka greška nekih prevoda.
Ja u klin, ti u ploču.
Ne pričam ti o prepisivačkoj grešci, već o pogrešnom prevodu. Već sam ti pomenuo da u S.Zavetu neke stvari hrišćani namerno prevode pogrešno da bi opavdali Isusovo mesijanstvo.

ako oćeš iskreno da pričamo onda pričajmo o oriiginalnom smislu i miheja i mateja.
Ne možemo samo da pričamo o smislu. Smisao jeste doći će neko, oslobodilac, vladar.
Ali uslovi pod kojima će on doći se razlikuju kod Miheja i Mateja.
Matej je pogrešno preneo Mihejevo proročanstvo...a za nepogrešivu knjigu to je nedopustivo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Tvoj problem je što ne želiš da vidiš ili se bar praviš.
Kao sto rekoh zakon ( deset zapovesti ili zakon jevrejskog zivota ) i prorocanstva nisu ideje. Ideje se pojavljuju kao rezultat tumacenja zakona i prorocanstava i daju razlicite sisteme verovanja.
Citat
Ko ti je kriv što vadiš delove iz konteksta... pročitaj celog Isaiju, pa vidi o čemu govori.
Ja ti ne mogu pomoći ako sam sebi ne želiš da pomogneš.
Nista nisam izvadio iz konteksta i nikoga ne ubedjujem / ne tvrdim da je Isus bio Mesija.
Nikakva pomoc nikome nije potrebna bez obzira sta vide u svetom pismu.
Ti samo verujes da postoje " pobednici i gubitnici " u citanju i tumacenju svetog pisma i da je nekome zbog toga
potrebna pomoc.
Da li ces ti ikada uspeti da shvatis da su ljudi kreacije a ne kreatori i da nemaju zasluge ili odgovornosti za ono sto misle, kazu ili rade ?!?
To sto ti nazivas YHVH ili sto drugi zovu Gospod Bog je Kreator svega, ukljucujuci i zablude kreacije zvane - covek, da je covek nekakav "kreator", nekakav "pobednik" ili sta god da je covekov um izmislio.
Citat
Napravio si logičku grešku argumentum ad numerum.
Za nekog ko se hvali da nikada ne greši, često redjaš pogreške, bez obzira što sebi to ne želiš da priznaš.
Nisam napravio nikakvu logicku gresku, posto je ocigledno da jevreji nisu objasnili/dokazali " hriscanima " da Isus nije to sto oni veruju da jeste. Onog momenta kada bi neko to dokazao/objasnio, " hriscanstvo ' b i prestalo da postoji, bas kao sto bi svi " nehriscani " prestali da postoje kada bi se Isus vratio na Zemlju leteci na oblaku.

Apsolutna je laz da sam bilo kada i bilo gde rekao ili se " hvalio " kako ja ne gresim.
Isto kao sto je cinjenica da ti ne odgovaras na moja pitanja.

Citat
Podebljao sam ti ono ''might'' pošto si ga ignorisao...sam dalje izvlači zaključke.

Oni koji se bave istorijom i arheologijom znaju da Vitlajem i Efrata nisu isto mesto... moraćeš da promeniš učitelje i biraš one koje nisu pristrasni.

Ovo što si naveo ne objašnjava razlike u Mihejevom i Matejevom proročanstvu, hiljade Judine  i potpuno je bezvredno za našu raspravu.
I ti i ovaj koji je ,,objasnio'' ovo demonstrirali ste da nemate pojma o čemu pričate jer ne vidite da je nepotrebno navoditi ono Efrata, ako je bilo reči o gradu, da se pruži geografska odrednica, jer pisac navodi Judeju odmah nakon toga. I ti nekome pričaš da koristiš zdrav razum.  Smile
Jos jednom ponavljam da si potpuno zaslepljen iluzijom da postoje " pobednici i gubitnici " u tumacenju svetog pisma
Podebljao si iluziju da su svi koji ne govore to sto ti se dopada - lazovi i prevaranti.

Beit Lahm. Bethlehem "house of bread" is a town in Palestine, near which Jacob buried Rachel, then known as Ephrath (Gen 35:19; 48:7). It is also called Bethlehem Ephrathah (Mic 5:2), Bethlehem in Judah (1 Sam 17:12), Bethlehem of Judea (Matt 2:1), and the city of David (Luke 2:4; cf. John 7:42). The old name, Ephrath, or Ephrathah, remained long after Israel occupied Palestine (Ruth 1:2; 4:11; 1 Sam 17:12; Ps 132:6; Mic 5:2; etc.). The city overlooks the main highway to Hebron and Egypt. The site of the city is on a large limestone ridge of the Judean highland and has never been disputed.
.....

Citat
Ne ulazim u to da li je tebi Isus bitan ili ne, ono o čemu pričamo je da li je Isus ispunio mesijanska proročanstva. A po svemu sudeći nije.
A " dokaz " da Isus nije ispunio je jevrejsko verovanje da se prorocanstva o Danu Gospoda Boga ( kada se navodno pojavljuje Gospod Bog ) odnose na Boziju zrtvu odnosno Mesiju.
Sto znaci da Mesija nije osoba koja treba da ispuni ta prorocanstva.
Citat
Hajde razmisli o čemu sve vreme pričamo, da te ne brukam i dalje...osobo koja ne poznaješ osnove logičkog zaključivanja i koja zaboravlja šta je sama rekla, a stalno tvrdiš da ne grešiš.

I kad navodiš sajt, informiši se o osobama čije argumente koriste i njihovom radu i stavovima... i čitaj malo bolje...neke stvari ti promiču, ali ja neću da te učim.
Pricali smo o tome da li je Mihej 5 mesijansko prorocanstvo ili nije, i ne da " stalno tvrdim da ne gresim " nego to nikada nisam rekao.
Kao sto rekoh, svi koji govore ono sto ti se ne dopada su " gubitnici " a ti si " pobednik " posto ti se dopada kako to zvuci.
Citat
Mojsijev pasus koji si naveo gore kao ,,dokaz'' jedne svoje tvrdnje vidi Jevreje kao božiji narod...
Cim jevreji postanu besmrtni i medju njima se bude nalazio Gospod Bog, tog momenta ce oni biti boziji narod,
do tog momenta zdrav razum ne vidi jevreje kao boziji narod.
Taj pasus sam naveo kao cinjenicu da govori o Gospodu Bogu kao zivom coveku koji ima svoj narod i cije se pojavljivanje i dalje nije desilo.
Citat
To ćeš morati sam da otkriješ, kad povećaš obim svoga znanja. Mnogo ti je i ovo, gubiš se u činjenicama.
Nijedan ziv covek nema znanje da su jevrejska verovanja - stvarnost.
U kojim se to cinjenicama ja gubim ?!?
Dokle ces tvrditi nesto sto nisi sposoban da obrazlozis ?!?
Citat
Dajem ti priliku da razmisliš o tome što si kazao o jeziku, pa da  ispraviš još jednu svoju grešku...uštedećeš mi vreme i trud.
A i pokazuješ i da je postojalo stotine naroda koji su pretrpeli goru sudbinu od jevrejskog.
Ti mi dajes priliku ?!? Smesno.
Citat
Ne budi glup, kromanjonci nisu narod...ja za razliku od tebe znam šta pričam.
To što su te indijanci inspirisali da pomeneš kromanjonce, govori o tvom vaspitanju.
To što te je priča o progonu naroda navela da pomeneš kromanjonce govori o tvom obrazovanju.
A gde sam rekao da su kromanjonci - narod ?
Tvoje tvrdnje o indijancima su me navele da spomenem kromanjonce i nikada nista lose o nijednom narodu nisam rekao.
Kao sto sam rekao dok se nisu pojavili progonitelji/ubice indijanaca, jevreji su imali preko 2000 godine progona osvajanja, ubijanja.
Citat
Npr. Niponofobija i njeni sinonimi... napravio si logičku grešku argumentum ad ignoratum.
Koliko je to grešaka do sada od osobe koja se hvalila da nikada ne greši. Smile
Da li bi mogao da das neki link gde bi mogli da se informisemo o toj reci i razloga za " postojanje " te reci ?

Moje greske su tvoja halucinacija a tvoje lazi da sam ja rekao " da nikada ne gresim " su stvarnost koja vazi za sve pismene ljude koji su tu laz morali da procitaju.

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
za predragona. greške koje ja spominjem jasno ,jesu samo u štampariji,ne u originalu. nemoj da idemo u krajnost. budi razuman. matej i mihej su potpuno na istom. tvoje nerazumevanje ne može pomeriti stotine proroštava o Isusu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
za predragona. greške koje ja spominjem jasno ,jesu samo u štampariji,ne u originalu. nemoj da idemo u krajnost. budi razuman. matej i mihej su potpuno na istom. tvoje nerazumevanje ne može pomeriti stotine proroštava o Isusu.
Predragoon ( judaisti ) smatra da su prorocanstva o Dolasku Gospoda Boga  ustvari mesijanska prorocanstva, nesto sto je Isus trebalo da ispuni, zato ga ne smatraju Mesijom.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
Predragoon ( judaisti ) smatra da su prorocanstva o Dolasku Gospoda Boga  ustvari mesijanska prorocanstva, nesto sto je Isus trebalo da ispuni, zato ga ne smatraju Mesijom.

u suštini je tako. oni ga nisu prepoznali,ali čekaju mesiju koji to treba ispuniti.no upravo kako je Isus kazao im ,dok ne bi rekli blagosloven koji ide u ime Gospodnje neće ga videti. zaharija prorok 13.gl. jasno proriče da će ga oni u stvari poznati i reći odkuda ti te rane na rukama,gde si ih zadobio_njegov odgovor će biti u kući svojih prijatelja. upravo da se podupre istina da je prorokovano,svojima dođe i svoji ga ne primiše. probodoše ruke moje i noge moje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Kao sto rekoh zakon ( deset zapovesti ili zakon jevrejskog zivota ) i prorocanstva nisu ideje. Ideje se pojavljuju kao rezultat tumacenja zakona i prorocanstava i daju razlicite sisteme verovanja.
Ideje o tome ko je izabrani narod, kako se treba ponašati prema drugima i prema bogu, utkane su u S.Zavet koji su Jevreji napisali za sebe.

Nista nisam izvadio iz konteksta i nikoga ne ubedjujem / ne tvrdim da je Isus bio Mesija.
Oni koji su stručniji od nas dvojice ne podržavaju tvoju tvrdnju.

Ne tvrdiš da je Isus Mesija, ali tvrdiš da je , onakav kakav je opisan u N.Z, ispunio sva mesijanska proročanstva?

Ti samo verujes da postoje " pobednici i gubitnici " u citanju i tumacenju svetog pisma i da je nekome zbog toga
potrebna pomoc.
Da li ces ti ikada uspeti da shvatis da su ljudi kreacije a ne kreatori i da nemaju zasluge ili odgovornosti za ono sto misle, kazu ili rade ?!?
To sto ti nazivas YHVH ili sto drugi zovu Gospod Bog je Kreator svega, ukljucujuci i zablude kreacije zvane - covek, da je covek nekakav "kreator", nekakav "pobednik" ili sta god da je covekov um izmislio.
Ako ti je lakše da shvatiš, kroz taj svoj filozofski pogled... viša sila želi da u odnosu dva ili više ljudi jedan od njih bude onaj koji je njen bolji tumač. Inače, interesantno je kako se, po tebi, taj bog raspravlja sam sa sobom.  Smile

Nisam napravio nikakvu logicku gresku, posto je ocigledno da jevreji nisu objasnili/dokazali " hriscanima " da Isus nije to sto oni veruju da jeste. Onog momenta kada bi neko to dokazao/objasnio, " hriscanstvo ' b i prestalo da postoji, bas kao sto bi svi " nehriscani " prestali da postoje kada bi se Isus vratio na Zemlju leteci na oblaku.
I dan danas postoje ljudi koji ignorišu činjenice... neki i na ovom forumu.
To što hrišćana ima više ne znači da su u pravu. Tu ti je logička greška.

Apsolutna je laz da sam bilo kada i bilo gde rekao ili se " hvalio " kako ja ne gresim.
Isto kao sto je cinjenica da ti ne odgovaras na moja pitanja.
Potražiću kad budem imao vremena tvoju poruku kojoj izazivaš nekog da ti demonstrira gde si ikada kazao nešto pogrešno... prilično arogantno. Možda bi mogao da sam nadješ gde je to.

Edit: Ne moram...dao si materijal na kraju prethodne poruke.

Jos jednom ponavljam da si potpuno zaslepljen iluzijom da postoje " pobednici i gubitnici " u tumacenju svetog pisma
Podebljao si iluziju da su svi koji ne govore to sto ti se dopada - lazovi i prevaranti.
Još jednom ti ponavljam da bi ti da si principijelan odustao od kontra argumentacije jer bi znao da radiš jalov posao, da stvarno veruješ u to.

Podebljao sam ti reč koja ti ukazuje da ne možeš sa sigurnošću da tvrdiš nešto, pozivajući se na autora koji ni sam nije siguran po tom pitanju.

Beit Lahm. Bethlehem "house of bread" is a town in Palestine, near which Jacob buried Rachel, then known as Ephrath (Gen 35:19; 48:7). It is also called Bethlehem Ephrathah (Mic 5:2), Bethlehem in Judah (1 Sam 17:12), Bethlehem of Judea (Matt 2:1), and the city of David (Luke 2:4; cf. John 7:42). The old name, Ephrath, or Ephrathah, remained long after Israel occupied Palestine (Ruth 1:2; 4:11; 1 Sam 17:12; Ps 132:6; Mic 5:2; etc.). The city overlooks the main highway to Hebron and Egypt. The site of the city is on a large limestone ridge of the Judean highland and has never been disputed.
.....
Link?
Opet si iskopirao mišljenje nekog stručnjaka sa BIBLE sajtova.  Smile

Novija istraživanja su stavila Efratu bliže Betela, u blizini Ramale, glavni kandidat prema tom je mesto poznato u arapskom kao "kubur Beni israil "(" groblje djece Izraela ").
Podebljao sam ti deo teksta koji si citirao da vidiš da su te slagali.  Smile

Pricali smo o tome da li je Mihej 5 mesijansko prorocanstvo ili nije, i ne da " stalno tvrdim da ne gresim " nego to nikada nisam rekao.
Nismo... pada ti koncentracija, kažem ti ja da se gubiš u činjenicama. Rasprava se vodila da li Mihej govori o gradu ili osobi.

Cim jevreji postanu besmrtni i medju njima se bude nalazio Gospod Bog, tog momenta ce oni biti boziji narod,
do tog momenta zdrav razum ne vidi jevreje kao boziji narod.
Zavisi o kom bogu pričamo. Smile
Zdrav razum ti u ovoj situaciji nalaže (naročito AKO prihvataš postojanje NEKOG BOGA) da poštuješ pravilo da nedostatak informacije koja potvrdjuje nešto, ne znači automatsku potvrdu suprotnog. A ti eksplicitno tvrdiš da nisu.

Dokle ces tvrditi nesto sto nisi sposoban da obrazlozis ?!?
Već sam ti kazao da neću mnogo da ti obrazlažem jer ja smatram da je to jalov posao, a i volim da znam više od drugih. Uvek je dobro imati rezervu.

Ti mi dajes priliku ?!? Smesno.
To što ti je smešno ne menja činjenicu da si lupio najveću nebulozu (kako ti voliš da kažeš), kako svi Jevreji govore isti jezik. To ne zavisi od tumačenja i lako je proveriva činjenica.

Tvoje tvrdnje o indijancima su me navele da spomenem kromanjonce i nikada nista lose o nijednom narodu nisam rekao.
Kao sto sam rekao dok se nisu pojavili progonitelji/ubice indijanaca, jevreji su imali preko 2000 godine progona osvajanja, ubijanja.
Spomenuo si kromanjonce u pežorativnom smislu (nazvavši ih čovekolikim) iako su oni Homo sapiensi.
Indijanci su u kraćem vremenskom periodu istrpeli veće istrebljenje, progon i ponižavanje nego Jevreji kroz svoju čitavu istoriju... ti si tvrdio da su Jevreji najveći stradalnici. Da si kazao da su najduže patili imao bi argumente na svojoj strani.

Da li bi mogao da das neki link gde bi mogli da se informisemo o toj reci i razloga za " postojanje " te reci ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Japanese_sentiment

Moje greske su tvoja halucinacija
Haluciniram da si kazao da svi jevreji govore isti jezik. Uozbilji se. Evo kako pokazuješ da si i u svetlu činjenica spreman da tvrdiš da nisi pogrešio.Meni je i ovo dosta, pošto sam u raspravu sa tobom i ušao zbog toga što si tražio da ti se demonstrira da grešiš. Bila mi je interesantna tolika količina samopouzdanja.

Citat
Ne samo Judaisti i ja, već i Hrišćani...pa su izmislili drugi dolazak.

U originalu ne stoje neke stvari (poput devičanskog začeća i onog o probijanju noga i ruku), a koje Hrišćani namerno prevode pogrešno da bi opravdali svoju zabludu o Isusu.

Pozivaš me da budem razuman, a sam se hvališ kako si odbacio razum.
Matej i Mihej govore o istoj temi, ali o različitim osobama.
Jedna je oslobodila Jevreje od Asiraca, a druga izvodila vašarske trikove i služila rimskim vojnicima da vežbaju forhend.
« Poslednja izmena: 29. Mar 2013, 08:41:54 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 05:19:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.