Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 04:31:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114909 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Smile
« Poslednja izmena: 11. Apr 2013, 20:24:50 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
1. To može da bude bilo koji bog ili grupa bogova...a ne isključivo biblijski.
2. Koristiš cirkularni argument i logičku grešku idem per idem.
3. Ništa iz tvog odgovora ne obavezuje tu silu da ima bilo kakav oblik svesti.
U bibliji se govori o jednom Bogu, jednoj sili koja je stvorila sve. Ja ne tvrdim da je to tako, ja samo znam da tako pise. Lazes da koristim cirkularni argument i da pravim logicku gresku, i latinski ne ublazuje tvoje laganje o onome sto ja ne radim.
Nijedan moj odgovor nikoga i nista ne obavezuje. U bibliji kristalno jasno pise da je Bog stvorio coveka u svom oblicju i da ce se u jednom momentu pojaviti u tom oblicju, a ti slobodno nastavi sa tvojim laganjem i latinskim.
Citat
Tvoje tumačenje je nebuloza, jer čas pričaš o jednoj a čas o drugoj stvari...šireći priču i praveći logičku grešku . Slično kao naš sagovornik.
Qui nimium probat, nihil probat
Tvoja laganja o mojim tumacenjima i upotreba latinskog su smesna.
Citat
Evo..ovo su nebuloze...sve što postoji a propadljivo je to ne postoji. Živiš u stvarnosti u kojoj kucaš poruke na nepostojećoj mašini.

Egoizam generalno (ali ne i obavezno) proističe iz zablude, ali je stvarna pojava.

Od koga zloupotrebljeni? Evo to ti je nebuloza...jer nema ni jasnog početka ni kraja. Ni zašto ni od koga.
I kako neko ko nije svoj tvorac i ko radi samo ono što mora da radi može da bude zloupotrebljen? To su logičke nekonzistentnosti koje često ispoljavaš zbog šuplje filozofije koju primenjuješ. Ne poznaješ dovoljno sopstveni sistem razmišljanja.
Rekao sam " za stvarnost - ne postoji ", stvarnost se ne bavi onim " sto je postojalo ". Covek kojeg sutra ceka smrtna kazna ili smrt od neizlecive bolesti je " mrtav/nepostojeci covek koji hoda ", zasto onda svaki covek kojeg ceka sigurna smrt nije " mrtav/nepostojeci covek koji hoda " ?!?
Zivim u stvarnosti za koju je ovaj laptop nepostojeci, samo sto ja jos nisam doziveo.
Egoizam ( verovanje u znacaj coveka ) uvek proistice iz zablude, bas kao i svako drugo verovanje.
Zloupotrebljen od strane sile koja stvara i ubija one koje zloupotrebljava.
Da bi ti shvatio da je neko zloupotrebljen, nije ti potrebno da shvatis ko stoji iza zloupotrebe.
Kako ?!? Svaka zloupotreba dolazi os sile koja tu zloupotrebu kontrolise/sprovodi. Sila koja stvara coveka, primorava ga da radi nesto od cega taj covek nema koristi ( posto ga ceka sigurna smrt, od strane te iste sile )
je zloupotrebila tog coveka.

Nisam odgovoran za tvoje nebulozne zakljucke ( koji nemaju veze sa onim sto sam rekao ) koje ti nazivas
" mojim greskama " i neuspesno ih meni pripisujes i baljezgas o meni.
Citat
Jel su Abraham, Isak i Jakov još uvek živi?
Ne. Navodno su bili zivi, tada je Bog bio njihov Bog, bas kao sto je sada i ovde navodno taj isti Bog -
 Bog onih koji su zivi.
To je sva jednostavnost stvarnosti koju je Isus objasnjavao sadukejima a originalno je to objasnjeno kroz Mojsija.
Istina/Duh Boziji je Bog za sve zive, bez obzira da li su " od Boga " ili nisu.
Citat
Sad ja treba da te pitam: A gde sam ja to rekao da mora?
A gde sam ja rekao da si ti rekao da neko mora da bude jevrejin ili "hriscanin" da bi bio "rekreiran" ?!?
Citat
Samo što sveto pismo nije 100% kompatibilno sa stvarnošću u kojoj živimo...
Zato sto tako kaze tvoje nebulozno tumacenje pisma ?
Citat
To nije odgovor na moje pitanje. Evo kako širiš priču.
 I to što nam govoriš o jevrejskom jeziku proističe iz tvog nepoznavanja  istorije i lingvistike... kažem ti ja da ti učiš istoriju iz crtanih filmova.
To je odgovor na tvoje pitanje, tako su nastajali narodi koji su od jednog jezika krenuli po svetu i nastankom drugih jezika postajali drugi narodi u odnosu na onaj prvi.
Postao si dosadan sa pricom kako ja navodno nemam znanje a ti ga imas, zato sto ti to tako kazes.
I vec sam ti objasnio, da jevrejima ti objasnis i dokazes kako je njihova istorija - laz, a ne meni.
Kazi ti jevrejima da je njihova istorija, onako kako su je napisali - crtani film.
Najlakse je na jednom forumu baljezgati i pljuvati druge.....
Citat
Ja nisam ni kazao da nemamo konverzaciju... opet pričaš o stvarima o kojima nije bilo reči.
A ovo za glumca si lupio..razmisli šta nije ok u tom primeru.
Opet lazes, rekao si da se " po meni Bog raspravlja sam sa sobom ".
Nisam nista lupio, tako da nemam sta da objasnjavam, a najmanje nesto sto se tebi pricinjava.
Citat
Navedi mi gde sam ikada napisao da sam sam sebe stvorio.
( evo sad ces napisati, da ne trazimo gde si to vec napisao )

Pa KO je stvorio tvoj zivot, to sto ti jesi, ako nisi TI ?!?
Nema potrebe da govorimo o stvaranju tebe od prvog coveka pa do momenta kada ti je proradila svest.
Ko je stvorio sve u tvom zivotu, od momenta kada ti se pojavila svest do sada i ovde ?!? Ti ?
( posto ti ocigledno nije jasno sta je " tvorac/kreator " )
Citat
Jel si ti čitao Postanje?
Ne, samo si ti citao Postanje.
Citat
A tvoja definicija reči greh je?
Duhovno, negiranje zakona stvarnosti, a fizicki - smrtnost.
Citat
Dobro, ako je Vitlajem mesto, šta znači hiljade Judine?

Isus po tebi nije bio jevrejin, jer je govorio aramejski i nije znao hebrejski.
Preuvelicavanje broja mesta u Judeji izazvano snagom nadahnuca koje je prorok dobio.
Po meni ?!? Znam da se Isusu bacala pegla zato sto je jevrejin zbog reakcija jevreja prema njemu sa kojima se susretao.
Isus nije znao hebrejski ?!? Na kom jeziku je bilo pismo koje je citao i citirao, koji su jezik govorili fariseji, sadukeji i ostali ljudi sa kojima je komunicirao ?!? aramejski ?
Citat
Prvo moraš da mi odgovoriš koliko dugo postoji planeta zemlja, koliko dugo postoje homo sapiensi i definiciju reči postojanje?

I zar nisi ti kazao da je postojala sila koja je stvorila ljude...pre pojave njihove svesti?
Trajanje postojanja Zemlje i homo sapiensa se nalazi u teorijama ( koje mene ne zanimaju ).
Postojanje je fizicki oblik definisanog.
Naravno, kako bi se drugacije pojavio covek/svest ?
Citat
Nebuloza nije neistina već nejasna stvar... bez jasno definisanog oblika... nešto što nije jasno vidljivo u svim svojim delovima.
Bravo genije  Smile Jel' to treba da znaci da je istina nejasna ?!?
Kako to neko ' nejasnim stvarima " govori istinu, posto po tvom geniju nebuloza nije neistina ?!?
Citat
Pored toga što si slagao da ih mrzim, napravio si ponovo logičku grešku bifurkacije (ili, ako ti je lakše...morao si ponovo da izvedeš neistinit zaključak). Ja sam prema njima indiferentan... ono što je istorijska činjenica mi je bitnije od stvari koje su oni napisali u svom priručniku. To što si ti stekao takav utisak više govori o tebi i tvom ,,istinitom'' shvatanju sveta.
Naravno, ti svoju ljubav prema jevrejima ispoljavas tako sto kazes da lazu kao kerovi kada pricaju o svojoj istoriji..
Slicno kao sto neki svoju ljubav prema srbima ispoljavaju tako sto govore da srbi lazu da je Kosovo - srpska zemlja.
Kada si poslednji put proverio definiciju reci " mrznja " ?
Citat
Ponovo...ne govore svi jevreji hebrejski.
I ne poznaješ jevrejsku istoriju dovoljno, niti Bibliju da govoriš o Mojsiju. Ali, neka tako i ostane.
Ponovo... Jedan narod = jedan jezik
Naravno, ti si jedina osoba na Planeti koja ima autorsko pravo nad istorijom svih naroda i jedina osoba koja ima sertifikat poznavaoca biblije i Mojsija...
Citat
Svašta...Maja piše zanimljive pesme... ova slova su suviše sitna... kako možeš da znaš da je to istina ili ne kad zavisi od nečijeg ličnog stava? Za jednu osobu može biti istina, a za drugu ne. Napravio si varijantu logičke bifurkacije. A izgleda da nisi dobro razumeo ni zakon biocentrizma koji si ponudio na proučavanje.
Ponovo... Istina je rec o onome sto postoji. Maja postoji, pisanje postoji, zanimljive pesme postoje....
Slova postoje, sitna slova postoje...
Istina se ne bavi uzrokom, razlogom, motivom, smislom, subjektivnoscu.....
Ponovo... nastavljas da meni pripisujes baljezgarije od tvog tumacenja onoga sto sam rekao...
Tebi nije jasan zakon biocentrizma posto ti nije jasno da svi zakoni funkcionisu samo sada i ovde.
Citat
Koristiš reči menjajući im definisano značenje (greška nije greška nego je reč koja opisuje iluziju da postoji izbor) i dajući im samo tebi poznate definicije (nebuloza je neistina). Objašnjavaš stvari koje niko nije pomenuo (da li je čovek sam sebe stvorio), a ne odgovaraš direktno na ono što te neko pita (šta je čovek koji ne govori hebrejski, poštuje judaizam i izjašnjava se kao jevrejin). Zanemaruješ činjenična stanja (indijanaca je stradalo više nego jevreja), istorijske podatke (jevreji nisu bili robovi u egiptu)i pravila logičkog zaključivanja sopstvenim stavovima (ko koga voli ili ne) i misticizmom tumačeći na svoj način delove tuđih knjiga (O jednom jedinom Bogu koji ima utelovenje coveka koji ima svoj narod ( po krvnoj liniji rodjenja ) i odabrane ljude iz raznih naroda koji ce sa Njim vecno ziveti na ovoj Planeti). Tako svaki tvoj post postaje nebulozan i ulazi u okvire pseudonauke koja može da se svidi samo Dipaku Čopri i sličnim prevarantima.

Još jednom..nebuloza ne predstavlja neistinu.
Ponovo... gomila nebuloznih insinuacija sertifikovanog brojaca zrtava ljudske istorije...

Isus kaže navodeć avraama,isaka i jakova da je on bog živih a ne Bog mrtvih. dakle ako bi oni u isusovio vreme bili mrtvi,onda on ne bi njih navodio pod rečima Bog živih.misli se da su oni živi tad a i sad.jer Isus je jasno rekao,ako neko veurje njega ako i umre živeće. bez ovog verovanja pavle savetuje da čovek slobodno ide i đivi svoj život greha,za badava je njegova vera .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Smile
    čovek je opsednut demonom a i oni koji ga slušaju isto. a ja ću ti reći da Bog nije jedno te isto.
onda malo poslušaj i Božju Reč.
   http://www.youtube.com/watch?v=mOQkCMKnSLg
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia Luvmya 520
Isus kaže navodeć avraama,isaka i jakova da je on bog živih a ne Bog mrtvih. dakle ako bi oni u isusovio vreme bili mrtvi,onda on ne bi njih navodio pod rečima Bog živih.misli se da su oni živi tad a i sad.jer Isus je jasno rekao,ako neko veurje njega ako i umre živeće. bez ovog verovanja pavle savetuje da čovek slobodno ide i đivi svoj život greha,za badava je njegova vera .
Isus je naveo reci Mojsija ( 2 Mojsijeva 3:6 ) kada se Bog predstavljao Mojsiju kao isti Bog koji je bio Bog
dedi Avramu. ocu Isaku i sinu Jakovu.
Kada bi Bog bio Bog onih koji su fizicki mrtvi, kao sto su to u vreme Mojsija i Isusa bili Avram, Isak i Jakov onda ni Mojsije ni Isus ne bi naglasavali da je Bog - Bog fizicki zivih a ne fizicki mrtvih.

Upravo je Jovan 11:25-26 najbolje objasnjenje razlike izmedju duhovne smrti i fizicke smrti.... :
" A Isus joj reče: Ja sam vaskrsenje i život; koji veruje mene ako i umre živeće.
 I nijedan koji živi i veruje mene neće umreti vavek. Veruješ li ovo? "

Isus je navodno bio otelovenje Duha Bozijeg odnosno istine, stih 25 govori da oni koji " umru u istini " odnosno
zive u lazi ukoliko shvataju sta je istina mogu da nastave zivot i ponovo budu rodjeni u istini, dok stih 26 nedvosmisleno govori o fizickoj besmrtnosti onih koji su u Duhu Bozijem/ zive u istini.
 Znaci samo fizicki zivi mogu da postanu fizicki besmrtni.

Fariseji ( Pavle ), bas kao i ti i tvoja " hriscanska " sekta svoj zivot bazirate na verovanju u fizicko vaskrsenje
fizicki mrtvih a Isus je kristalno jasno objasnio ko su fariseji ( i svi koji naturaju tu mentalno poremecenu pricu o
" zivotu posle fizicke smrti " ) u Matej 15:14 :
" Ostavite ih: oni su slepe vođe slepcima; a slepac slepca ako vodi, oba će u jamu pasti. "

Samo ti nastavi da verujes u jevrejskofarisejske bajke dok se jama ne otvori...... jama u koju su do sada padali svi pripadnici tvoje sekte...
« Poslednja izmena: 13. Apr 2013, 12:12:43 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Isus je naveo reci Mojsija ( 2 Mojsijeva 3:6 ) kada se Bog predstavljao Mojsiju kao isti Bog koji je bio Bog
Kada bi Bog bio Bog onih koji su fizicki mrtvi, kao sto su to u vreme Mojsija i Isusa bili Avram, Isak i Jakov onda ni Mojsije ni Isus ne bi naglasavali da je Bog - Bog fizicki zivih a ne fizicki mrtvih.

Upravo je Jovan 11:25-26 najbolje objasnjenje razlike izmedju duhovne smrti i fizicke smrti.... :
" A Isus joj reče: Ja sam vaskrsenje i život; koji veruje mene ako i umre živeće.

Isus je navodno bio otelovenje Duha Bozijeg odnosno istine, stih 25 govori da oni koji " umru u istini " odnosno
zive u lazi ukoliko shvataju sta je istina mogu da nastave zivot i ponovo budu rodjeni u istini, dok stih 26 nedvosmisleno govori o fizickoj besmrtnosti onih koji su u Duhu Bozijem/ zive u istini.

Fariseji ( Pavle ), bas kao i ti i tvoja " hriscanska " sekta svoj zivot bazirate na verovanju u fizicko vaskrsenje
fizicki mrtvih a Isus je kristalno jasno objasnio ko su fariseji ( i svi koji naturaju tu mentalno poremecenu pricu o
" Ostavite ih: oni su slepe vođe slepcima; a slepac slepca ako vodi, oba će u jamu pasti. "

Samo ti nastavi da verujes u jevrejskofarisejske bajke dok se jama ne otvori...... jama u koju su do sada padali svi pripadnici tvoje sekte...

u mateju 22.sadukeji koji nisu verovali u uskrs mrtvih su rekli Isusu provokativnu priču o ženi koja je imala sedam muževa i pitali čija ćenba biti u nebvu,on im je upravo rekao da se gore neće ženiti ni udavati i onda rekao da jeon Bog isakov avraamov ijakovljev,to jeste da on time tcrdeć oće reći da nije Bog  mrtvih već živih u kontekstu da ako je Bog avramov to znači da nije Bog mrtvih ,mrtvog avraama već živih,živog avraama i ako je ovaj fizički umrobuio telom,odbacio je haljinu oveštalu šator tela samo. dakle nisi u opšte u Duhu uhvatio isusove reči da je on stoga Bog mrtvih tj. onih koji su umrli ali su živi i upravo zato on jeste njihov Bog. to oznalava svesbnostanje i postojanje onih koji su umrli ali je on upravo njihov Bog jer su oni u Bogu živi u čaasu kad Isus pravito poređenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64

u mateju 22.sadukeji koji nisu verovali u uskrs mrtvih su rekli Isusu provokativnu priču o ženi koja je imala sedam muževa i pitali čija ćenba biti u nebvu,on im je upravo rekao da se gore neće ženiti ni udavati i onda rekao da jeon Bog isakov avraamov ijakovljev,to jeste da on time tcrdeć oće reći da nije Bog  mrtvih već živih u kontekstu da ako je Bog avramov to znači da nije Bog mrtvih ,mrtvog avraama već živih,živog avraama i ako je ovaj fizički umrobuio telom,odbacio je haljinu oveštalu šator tela samo. dakle nisi u opšte u Duhu uhvatio isusove reči da je on stoga Bog mrtvih tj. onih koji su umrli ali su živi i upravo zato on jeste njihov Bog. to oznalava svesbnostanje i postojanje onih koji su umrli ali je on upravo njihov Bog jer su oni u Bogu živi u čaasu kad Isus pravito poređenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
http://www.youtube.com/watch?v=mOQkCMKnSLg

vera koja proizvodi emocije bez sile reči je mrtva. to je ovde problem ateista,površnih religigijskih ljuidi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Nokia Luvmya 520
 u mateju 22.sadukeji koji nisu verovali u uskrs mrtvih su rekli Isusu provokativnu priču o ženi koja je imala sedam muževa i pitali čija ćenba biti u nebvu,on im je upravo rekao da se gore neće ženiti ni udavati i onda rekao da jeon Bog isakov avraamov ijakovljev,to jeste da on time tcrdeć oće reći da nije Bog  mrtvih već živih u kontekstu da ako je Bog avramov to znači da nije Bog mrtvih ,mrtvog avraama već živih,živog avraama i ako je ovaj fizički umrobuio telom,odbacio je haljinu oveštalu šator tela samo. dakle nisi u opšte u Duhu uhvatio isusove reči da je on stoga Bog mrtvih tj. onih koji su umrli ali su živi i upravo zato on jeste njihov Bog. to oznalava svesbnostanje i postojanje onih koji su umrli ali je on upravo njihov Bog jer su oni u Bogu živi u čaasu kad Isus pravito poređenje.
Kao sto rekoh Isus je u odgovoru sadukejima o Gospodu Bogu koristio predstavljanje Gospoda Boga Mojsiju ( 2 Mojsijeva 3:6 ) kada se Bog prvi put javio Mojsiju objasnivsi mu koji je On Bog, isto tako se prvi put predstavio i Jakovu ( 1 Mojsijeva 28:13 ) " I gle, na vrhu stajaše Gospod, i reče: Ja sam Gospod Bog Avrama oca tvog i Bog Isakov; tu zemlju na kojoj spavaš tebi ću dati i semenu tvom; "

Dao sam ti objasnjenje Isusovo da samo fizicki ziv covek moze da predje u vecan zivot ( Jovan 11:25-26 )
kao objasnjenje da bez obzira na vaznost oceva jevrejskog naroda Avrama, Isaka i Jakova oni jesu bili gresnici
i kao takvi su morali da izgube zivot/dusu ( Jezekilj 18:4 )
Isus je bio kristalno jasan kada je to objasnio u Jovan 12:25 "  Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni. "
Ko ima zabludu da je " vlasnik svog zivota i 'slobodne volje' " - umrece, a ko zna da je Gospod Bog vlasnik covekove duse i covekova volja - preci ce iz ovog smrtnog zivota u ovaj isti besmrtni zivot.
"Grobovi" o kojima Isus govori u Jovan 5 ili Jezekilj 37 ili Danilo 12 su metafora za zive koji su duhovno mrtvi kao sto je receno u Isaija 6:9-10 . Svi ljudi koji su ziveli do poslednjih dana pred pojavu otelovenja Gospoda Boga su bili duhovno mrtvi i kao takvi su morali fizicki ( zauvek ) da umru.
Tako da je svaka doktrina religijska ili nereligijska bila laz, preciznije svaka doktrina koja se zasniva na lazi da covek ima "slobodnu volju" i da je covek bilo kakav " kreator " bilo cega.
Isto tako pismo je puno objasnjenja da postoji samo jedan jedini oblik coveka, ovaj u kojem je oduvek covek bio. Tako da baljezgarije o coveku zivi u krvi i mesu, umire i nakon smrti se pojavljuje u nekom drugom obliku
nemaju nikakav argument nego su bazirani u farisejskim halucinacijama/bajkama....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Kao sto rekoh Isus je u odgovoru sadukejima o Gospodu Bogu koristio predstavljanje Gospoda Boga Mojsiju ( 2 Mojsijeva 3:6 ) kada se Bog prvi put javio Mojsiju objasnivsi mu koji je On Bog, isto tako se prvi put predstavio i Jakovu ( 1 Mojsijeva 28:13 ) " I gle, na vrhu stajaše Gospod, i reče: Ja sam Gospod Bog Avrama oca tvog i Bog Isakov; tu zemlju na kojoj spavaš tebi ću dati i semenu tvom; "

Dao sam ti objasnjenje Isusovo da samo fizicki ziv covek moze da predje u vecan zivot ( Jovan 11:25-26 )
kao objasnjenje da bez obzira na vaznost oceva jevrejskog naroda Avrama, Isaka i Jakova oni jesu bili gresnici
i kao takvi su morali da izgube zivot/dusu ( Jezekilj 18:4 )
Isus je bio kristalno jasan kada je to objasnio u Jovan 12:25 "  Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni. "
Ko ima zabludu da je " vlasnik svog zivota i 'slobodne volje' " - umrece, a ko zna da je Gospod Bog vlasnik covekove duse i covekova volja - preci ce iz ovog smrtnog zivota u ovaj isti besmrtni zivot.
"Grobovi" o kojima Isus govori u Jovan 5 ili Jezekilj 37 ili Danilo 12 su metafora za zive koji su duhovno mrtvi kao sto je receno u Isaija 6:9-10 . Svi ljudi koji su ziveli do poslednjih dana pred pojavu otelovenja Gospoda Boga su bili duhovno mrtvi i kao takvi su morali fizicki ( zauvek ) da umru.
Tako da je svaka doktrina religijska ili nereligijska bila laz, preciznije svaka doktrina koja se zasniva na lazi da covek ima "slobodnu volju" i da je covek bilo kakav " kreator " bilo cega.
Isto tako pismo je puno objasnjenja da postoji samo jedan jedini oblik coveka, ovaj u kojem je oduvek covek bio. Tako da baljezgarije o coveku zivi u krvi i mesu, umire i nakon smrti se pojavljuje u nekom drugom obliku
nemaju nikakav argument nego su bazirani u farisejskim halucinacijama/bajkama....
slažem se s tobom oko jezekilja,to ne vide mnogi teolozi da je reč o Duhovnom slovu o povratku izraela na kraju vremena u svoju zemlju što se ispunjava danas. kao znak kraja.međutim,oko tvog razmišljanja da li će mo i kako biti popnovo dignuti u vaskrs. svakakod aće vaskrs biti istog čoveka,kako jov kaže ja isti ću ga videti Boga. no kako je kazano biće to nebesko telo ne ovo propadno zemno.tako da je Isus zato i došao na krst da bi nam pribavio to nebesko proslavljeno telo. zato lon kaže da onaj ko veruje njega ne umire nikad. niti može.umire samo oveštala haljina ,ovo zemno telo,ali to je tek jedna haljina duši jer ovo telo ne može sa krvlju naslediti carstva pisano je. takod a kad se kažed a je on Bog živih misli se ne na telo avraama isaka i jakova koje je raspadno bilokao i naše već na njihove duše,kao dušepravednika koje su se pojavile u jerusalimu pri vaskrsu Isusa i pokazale mnogima unutar grada,kako piše. Isus pokazuje pakao i raj sa lazarem i avraamom,što jasno govori da je avraam živ i da je stoga Bog Bog živih a ne mrtvih!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 04:31:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.