Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 00:24:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114675 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Nevaljalac pod znacima navoda... Smile
Nije dovoljno samo da budeš nevaljao, Isus nije ispunio ono što Mesija treba da ispuni.
Isaija ne govori o Isusu niti o Mesiji, to i sam znaš.
Pod znacima navoda zato sto nije bio nevaljalac po onome sto je rekao i uradio nego zato sto se to sto je rekao i uradio nije dopalo tadasnjoj jevrejskoj vladajucoj strukturi. Sta je proreceno za Mesiju a da Isus nije ispunio ?
O kome govori prorocanstvo Isaija 53 ako ne o Mesiji ?
Mesija je zrtva, nista vise i nista manje.
Sam Isus je u Matej 12:32 naglasio da nije greh bilo sta sto se za njega kaze.....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pa baš zato... morao si da staviš znake navoda da bi ti poruka imala ikakvog smisla.
Ipak, Isus onakav kakvog znamo, je pravi nevaljalac.

Da ne iznosim previše. Nije nastupilo doba univerzalnog mira i poznanja Boga  - Isaija 2:1-4, 32:15-18, 60:15-18;  Hosea 2:20-22; Amos 9:13-15; Micah 4:1-4; Zaharija 8:23, 14:9; Jeremija 31:33-34
Sve dok to ne ispuni ne može se ni on ni neko drugi smatrati Mesijom.

Isaija 53 govori o Izraelu. Jevreji su to dokazali u debatama sa Hrišćanima i zato bili primorani da beže, bili su deportovani ili nasilno pokršteni. O tome imaš istorijske podatke.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2013, 18:36:31 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
  meni razum sluzi samo da razumevam pojmove zivota oko sebe i da ih izrazavam. on je kao jedna vrsta uda ruke koja treba uzeti nersto odraditi . a za spoznaju Boga razum je kontraproduktivna stvar i Bog je sazdao coveka u duhovnoj sveri,a da on to nece primetiti samo. covek ima svo izbor icesto ze ponasa da hoce vilama iscackati ostatak svoje hrane iz usta mesto cackalicom. tako i oni koji razumom hopce dosegnuti smisao zivota mesto da koriste Bozju kulu srce,jer srcem se misli,ne razumom. verujem da ti nikad ne proveravas svoje srce i to sto  impulsira iz njega ,inace bi malo drugacije rezonovao.
     ako ne bi verovao u vecni zivot onda bi se izjednacio sa zivotinjom zxa klanje,onda sam sebe degradiram,i ako toliko i razum moze spoznati da smo u razlici sa zivotiinjama. moje ovce  cekaju na mene da ih nahranim,a ne one mene. za toliko i razummoze dosegnuti da sam na vecem nivou od njih jer me je Tvorac tako sazdao.
  no,ti volis da se druzis samo sa trulezom mesto sa vecnoscu,pa sto se tu moze.
Ti nerazumes zivot, ti si nihilista za kojeg ovaj jedini zivot koji postoji nije stvarnost.
Duh Boziji ili Rec Bozija je istina. Jovan 4:24 " Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole. "
Istina je rec o onome sto postoji, a ono sto postoji je vlasnistvo zdravog razuma.
Srce je samo organ koji pumpa krv kroz covekov organizam a mozak je mesto odakle dolazi ili ne dolazi razum.
Kada bi ti imao razum, znao bi da su covek i zivotinja dva neuporediva ziva bica i da je za verovanje potrebno
imati rec kao frekvenciju koja se prepoznaje i sluzi da bi se definisala stvarnost ili zivelo u zabludi verovanja.
Verovanje u bilo sta nikoga nigde sem groba dovelo nije, pa nece ni tebe, bez obzira koliko ti cepao usta o
tvom " specijalnom statusu ", i nazivao druge ljude " trulezom ", posto je ovo forum......
Citat: Slagvort
Zapravo od 35000 izmisljenih bogova, samo jedan, i to u kog ne vjeruje vecina planete - je pravi.
Verovanje je pozitivan stav prema onome sto se nikada nije desilo. Verovanje = neistina
Svaki "bog" u kojeg neko veruje je lazan.
opet si tu,dobro dosao,mada sa svojom razumskom musakom,pola bog pola djavo,nikako da razlucis je li Bog Bog ili nije.
   Bog kaze da iz srca dolazi sve,svako zlo,zla misao. usnama se priznaje a srcem veruje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pravo pitanje bi bilo: Predragoon, u koga ti veruješ.
Ja, npr, verujem u JHVH.
A ti? Smile
sad jos jedno iznenadjenje,verujes u jhvh? kao kajafa,verujse a odbacujes Isusa za mesiju. tu je ta logika srednje skole.vrlo komplikovan slucaj. sve blize smo raspleta,osobe koja te pita u sta verujes? ne cudi,ako tako stojis. jevreji su odbacili Isusa i zanekali su cak njegovo vaskrsenje,a i danasnji jehovini svedoci ne veruju u Isusa da je Mesija Bog.tvoje je pravo da budes u cemu god,ali jedno je sigurnop da ces biti iznenadjen koliko je matej bio o,k. irod bi pobio 20 000 malisana da je trebalo toga casa,jer je sotona bio njegova inspiracija i ne cvudi jer je sotona znao ako Isus dodje u silu obecane Reci ode mu glava sto se i desilo.isti duh sotone krije danass istinu i neke tvoje zapise navodno validne da to je zbilo se.
Isus nije bio Mesija, on je bio jedan nevaljali dečak.
    a sto si ti? valjani mudrac,koji znas kakav je Isus bio ?Bog je dosao biti covekom,najpre jednom bebom, zaradi tvog prestupa.mi smo ti "nevaljali decaci"predragon. on nije imao greha na sebi.no,sledeci puta kada dodje nece biti jagnje tek ,vec sudija zivih i mrtvih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
a sto si ti? valjani mudrac,koji znas kakav je Isus bio ?
Nije bitno šta sam ja... ja nisam obmanjivao ljude i pokazivao im vašarske trikove da ih ubedim da sam čudotvorac.

Bog je dosao biti covekom,najpre jednom bebom, zaradi tvog prestupa.
Kog mog prestupa?

mi smo ti "nevaljali decaci"predragon. on nije imao greha na sebi.no,sledeci puta kada dodje nece biti jagnje tek ,vec sudija zivih i mrtvih.
Nema sledećeg puta... nevaljali dečak te je slagao da će se vratiti brzo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
a sto si ti? valjani mudrac,koji znas kakav je Isus bio ?
Nije bitno šta sam ja... ja nisam obmanjivao ljude i pokazivao im vašarske trikove da ih ubedim da sam čudotvorac.

Bog je dosao biti covekom,najpre jednom bebom, zaradi tvog prestupa.
Kog mog prestupa?

mi smo ti "nevaljali decaci"predragon. on nije imao greha na sebi.no,sledeci puta kada dodje nece biti jagnje tek ,vec sudija zivih i mrtvih.
Nema sledećeg puta... nevaljali dečak te je slagao da će se vratiti brzo.
licis na misakoji je hrabro poceo da cepa slona i pita bezobzirno ,koji je to tvoj prestup.Isus nije nikog slagao,cak sta vise zabrinjava da je to rekao davnih pre 2000 god,a sad ,skoro da covek ne sme da izgovori koliko je to blizu.
   Bog ne pravi prasne trikove,trsbao bi imati ovako iskustvo,i to je tek mizerija:
http://www.youtube.com/watch?v=GFawFF72r_M
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
licis na misakoji je hrabro poceo da cepa slona i pita bezobzirno ,koji je to tvoj prestup.
Miš koji cepa slona - Super miš. Smiley

Ja sam pitao koji je to moj prestup zbog kojeg je neko pre 2000 godina odlučio da se žrtvuje?

Isus nije nikog slagao,cak sta vise zabrinjava da je to rekao davnih pre 2000 god,a sad ,skoro da covek ne sme da izgovori koliko je to blizu.
Samo što je to kazao ljudima koji su živeli pre 2000 godina.
Baš je brz.

Bog ne pravi prasne trikove,trsbao bi imati ovako iskustvo,i to je tek mizerija:
Bog ne, ali Isus da.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona:
   super mis? toje znaci tvoja crtaca snaga! vrlo si jak u bezumlju nema sto.
   ne bi ti bio brat. Isus je Bog.on je obecao.jedan dasn je 1000 god i obratno pred njegovim loicem.ne pozuruj se. ko voli sud nista ne zna o Bozjem sudu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
za predragona:
   super mis? toje znaci tvoja crtaca snaga! vrlo si jak u bezumlju nema sto.
Pa ako ti možeš da koristiš knjigu bajki, zašto ne mogu  ja da tvoje primere uporedim sa crtaćem.  Smile
Uz to, Super miš bi pomogao svima u nevolji za razliku od tvog boga koji je (po tvom mišljenju) od mača spasio samo jednu bebu, a ostavio 2000 mališana da nastradaju.

O Supermenu da ne pričam, odavno je poznato koliko je ''čovek od čelika'' bolji od Isusa.

Isus je Bog.on je obecao.jedan dasn je 1000 god i obratno pred njegovim loicem.ne pozuruj se. ko voli sud nista ne zna o Bozjem sudu.
Pitam se da li bi bio tako velikodušan u tumačenju vremena kada bih od tebe pozajmio neki novac i obećao da ću ti ga vratiti za dva dana? Ili da se dogovorimo da ti odradim neki posao za 7 dana, pa se ne pojavim 7000 godina.
Ili ti kažem da ću ti napraviti najveću kuću, pa kažem to je kuća na nebu.

Za čoveka je dan dan i godina je godina. Brzo je ono što mu je blisko, makar da doživi to. Isus ih je obmanuo i prevario.
Hrišćani srećom (po hrišćanstvo) ne čitaju Bibliju i ponašaju se kao čovek koji umesto da krene napred i dalje stoji na stanici čekajući autobus kojeg nema.

Čim moraš da imaš specijalno objašnjenje zašto se nešto nije dogodilo onako kao je obećano, prestaješ da govoriš istinu i počinje improvizacija lažima. Tu prestaje poštovanje tvog navodnog boga jednostavnosti (tvoja definicija) i počinje samoobmana.
« Poslednja izmena: 09. Mar 2013, 13:11:53 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia Luvmya 520
Da ne iznosim previše. Nije nastupilo doba univerzalnog mira i poznanja Boga  - Isaija 2:1-4, 32:15-18, 60:15-18;  Hosea 2:20-22; Amos 9:13-15; Micah 4:1-4; Zaharija 8:23, 14:9; Jeremija 31:33-34
Sve dok to ne ispuni ne može se ni on ni neko drugi smatrati Mesijom.

Isaija 53 govori o Izraelu. Jevreji su to dokazali u debatama sa Hrišćanima i zato bili primorani da beže, bili su deportovani ili nasilno pokršteni. O tome imaš istorijske podatke.
"Doba univerzalnog mira i poznanja Boga" su situacije koje su vezane za prorocanstva " Dana Gospoda Boga "
a ne " mesijanska " prorocanstva, Mesija nije Gospod Bog.
U debatama nema dokaza bilo cega sem postojanja debate. Jevreji su proreceni kao narod koji ce odbaciti Mesiju. Mesijino pojavljivanje je proreceno tacno kada se pojavio Isus, 490 godina od dekreta da se rekonstruira i izgradi Jerusalem ( Danilo 9:24 ) ili da ce biti rodjen u Vitlejemu ( Mihej 5:2 )
Price da se Mesija i dalje ocekuje ili da Isaija 53 govori o jevrejima su smesne.
Citat: bozjicovek
opet si tu,dobro dosao,mada sa svojom razumskom musakom,pola bog pola djavo,nikako da razlucis je li Bog Bog ili nije.
   Bog kaze da iz srca dolazi sve,svako zlo,zla misao. usnama se priznaje a srcem veruje.
I sta sad reci na ovakve tvrdnje a ne smejati se ?
Gde sam ja rekao bilo sta slicno ?
Za tebe je "bog" farisej Pavle koji je rekao da ce svako ko " prizna ustima svojim da je Isus - Gospod " biti spasen
( Rimljanima 10:9 ) sto nema veze sa zdravim razumom kao i sve ostalo sto dolazi iz njegovih/tvojih usta.
I to su cinjenice a ne " zle misli ".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 00:24:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.