Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 23:46:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 115003 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung S7
Ra? To bese onaj izmisljeni denzitet kretenitet sto ne razume engleski?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Ra kaze da onaj ko u potpunosti razume Zakon Jednog nece reci:
'Ne cini!'
          u suštini ko razume Bozje slovo ljubavi ljubi Boga svim srcem svim umom svom snagom,svom mišllju i bližnjega svoga ,taj neće uimati potrebe za ne čini itd...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
oko zakona još jednom. čovek je rekao za zakon u državama koji doista za sad je katastrofa po heuspehu. a kada kažem da kod hrišćanba uspeva stopostzo,mislim na Hristov zakon ljubavi.
Odgovarao si na bluesoniqovu poruku o deset zapovesti, nisi ni pomenuo ljubav.
Imaš mogućnost da se pravdaš i izmišljaš, ali ne možeš da prevariš.

zakon ljubavi je đivot u Duhu koji se sastoji samo od dve zapovesti,ljhubi Boga i bližnjeg svoga.
A voleti boga znači poštovati ono što je on tražio u Starom zavetu, tako da je drugi Isusov zakon potpuno suvišan...

dakle kako hriđšćanin može da drži idole ako ljubi Boga,kako ga može opsovati,ili ako ljubi bližnjkega kako može ukrasti kola svom bratu ili svom nepriajtelju čak,koga hrišćanin i nema ali se samo stravlja naglasak o čemu je reč,ilida nekom uzme ženu ili nešto slično?
Možeš da se pridržavaš toga, da nikoga ne oštetiš a opet načiniš smrtni greh halapljivosti ili požude.
Vidiš, kako je Isus ograničen u svojim shvatanjima.
Takodje, ima ljudi koji mrze sebe, pa to voli druge kao sebe samog može da te druge dovede do velikih problema.
Ali, da si ti to mogao da shvatiš, razumeo bi odavno...

to sa medom i lavom samo je rečenica trebala biti ustrojenija,ali u književnosti se često to događa i kod većih poznatih pisaca da se akcenat loše stavi,ali vreme je kada je čitalac dovoljno vispren...
Pisac koji bi pisao slično tebi imao bi problema da u pismu izdavaču objasni kakve korice želi, na stranu to što ga niko ne bi čitao. Nema tu mesta pravdanju... djavo te brza da pišeš, pa si pogrešio. To je to.

inače ne postoji mogućnost zamene teza oko originala i falsifikata kopije jednog umetničkog dela. naročito kada je u pitanju Bog i reč.
Nije svaka kopija falsifikat... i to moraš da naučiš pre nego što udješ u bilo kakvu raspravu. Ne moraš da se zahvaljuješ ni za ovu lekciju.
Kad smo već kod toga...iskušati, kušati i prokušati (ako je to uopšte i postojeća reč) su sinonimi.

Mesto susreta boga i čoveka se pretvorilo u laboratoriju za analizu Biblijskog otrova.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2012, 00:11:29 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Samsung S7
'Ne cini!'
          u suštini ko razume Bozje slovo ljubavi ljubi Boga svim srcem svim umom svom snagom,svom mišllju i bližnjega svoga ,taj neće uimati potrebe za ne čini itd...

Ta dva su u suprotnosti jedan sa drugim. Ili ces ljubiti svog gospodara svim srcem ili svog bliznjeg. Posto je religija potcinjeni odnos coveka prema svom gospodaru, za druge ljude tu nema mesta. Vidjeno vec milion puta.

P.S. Nadam se da imas mogucnost da shvatish da tvoja lupetanja ne dopiru nigde, nista ne postizes i nigde neces stici dok ne promenis nacin komunikacije. Pod tim podrazumevam jasno i konkretno odgovaranje na pitanja kao i recenice koje imaju smisla.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
pa sta onda komentarises postove kad su to sve za tebe 'lupetanja'?
sto dolazis ovde?
kito pokito, a? pa nismo mi krivi za to majku mu staru...

i men' se cini..
« Poslednja izmena: 05. Jul 2012, 17:36:07 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
oko zakona još jednom. čovek je rekao za zakon u državama koji doista za sad je katastrofa po heuspehu. a kada kažem da kod hrišćanba uspeva stopostzo,mislim na Hristov zakon ljubavi.

zakon ljubavi je đivot u Duhu koji se sastoji samo od dve zapovesti,ljhubi Boga i bližnjeg svoga.
A voleti boga znači poštovati ono što je on tražio u Starom zavetu, tako da je drugi Isusov zakon potpuno suvišan...

dakle kako hriđšćanin može da drži idole ako ljubi Boga,kako ga može opsovati,ili ako ljubi bližnjkega kako može ukrasti kola svom bratu ili svom nepriajtelju čak,koga hrišćanin i nema ali se samo stravlja naglasak o čemu je reč,ilida nekom uzme ženu ili nešto slično?
Možeš da se pridržavaš toga, da nikoga ne oštetiš a opet načiniš smrtni greh halapljivosti ili požude.
Takodje, ima ljudi koji mrze sebe, pa to voli druge kao sebe samog može da te druge dovede do velikih problema.

to sa medom i lavom samo je rečenica trebala biti ustrojenija,ali u književnosti se često to događa i kod većih poznatih pisaca da se akcenat loše stavi,ali vreme je kada je čitalac dovoljno vispren...
Pisac koji bi pisao slično tebi imao bi problema da u pismu izdavaču objasni kakve korice želi, na stranu to što ga niko ne bi čitao. Nema tu mesta pravdanju... djavo te brza da pišeš, pa si pogrešio. To je to.

inače ne postoji mogućnost zamene teza oko originala i falsifikata kopije jednog umetničkog dela. naročito kada je u pitanju Bog i reč.
Nije svaka kopija falsifikat... i to moraš da naučiš pre nego što udješ u bilo kakvu raspravu. Ne moraš da se zahvaljuješ ni za ovu lekciju.
Kad smo već kod toga...iskušati, kušati i prokušati (ako je to uopšte i postojeća reč) su sinonimi.

Mesto susreta boga i čoveka se pretvorilo u laboratoriju za analizu Biblijskog otrova.
ovisno što se pita tako i odgovaram. govor je bio o građanskom zakonu.
    nije Isus ništa izmislio novo,fariuseji su ga pitali koja je prva zapovest,i on je rekao ,citirao zapravo tako da su fariseji rekli amin na to jer je to već u starom zavetu tako postavljeno. samo to su duboke stvari i to su te duboke vode o kojima prorokuje prorok jezekilj,mislim 38.gl gde pokazuje da tu treba plivati u vodi a ne gaziti kada simbolično govori o pokajanju,krštenju vodom i na kraju plivanje, tj. voda je tolika bila prikazana da se više nije moglo gaziti već plivati.
    takođe telesno gledaš na one koji su u duhu Hristovom i neće grešiti Bogu potom.halapljivost i požuda jen nešto što hriđćanin prezire i gadi mu se.može li čovek ovešati mrtvog pacova u svoj stan i danima ga držati unutar i živetzi pored? ne može. tako i hrišćanin ne može pomisliti na požudu a kamoli halapljivost.
   najposle ja sam rekao da ovo važi za one koji su posednici Hristovog Duha ne  na ljude iz sveta čiji je otac đavo. tu si u pravu da to ne bi ni bilo moguće,jer ima mnogo onih koji mrze sami sebe.
     bespotrebno insistiraš na mojoj delatnosti pisanja,pa tolstoj ti je praviol take poteze sda ne kažem novokomponovani pisci. ali neka ti bude,ja ni ne naginjem zvanju pismenjaka posebno.
   kao i da nije svaka kopija falsifikat,to ne znam doista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
'Ne cini!'

Ta dva su u suprotnosti jedan sa drugim. Ili ces ljubiti svog gospodara svim srcem ili svog bliznjeg. Posto je religija potcinjeni odnos coveka prema svom gospodaru, za druge ljude tu nema mesta. Vidjeno vec milion puta.

P.S. Nadam se da imas mogucnost da shvatish da tvoja lupetanja ne dopiru nigde, nista ne postizes i nigde neces stici dok ne promenis nacin komunikacije. Pod tim podrazumevam jasno i konkretno odgovaranje na pitanja kao i recenice koje imaju smisla.

mislim da nisi u toku.onaj ko ne ljubi bližnjega ne može doikazati ni da ljubi Boga koga ne vidi,kad ne ljubi onoga koga vidi. naprotiv i te kako ima mesta da se ljubi bližnji. možda ti živeć u ovobvm svetu bez ljubavi Božje samo to ne možeš ni zamisliti,a kamoli doživljavati. čak i neprijatelje svoje trebamo voleti.

ovisno što se pita tako i odgovaram. govor je bio o građanskom zakonu.
    nije Isus ništa izmislio novo,fariuseji su ga pitali koja je prva zapovest,i on je rekao ,citirao zapravo tako da su fariseji rekli amin na to jer je to već u starom zavetu tako postavljeno. samo to su duboke stvari i to su te duboke vode o kojima prorokuje prorok jezekilj,mislim 38.gl gde pokazuje da tu treba plivati u vodi a ne gaziti kada simbolično govori o pokajanju,krštenju vodom i na kraju plivanje, tj. voda je tolika bila prikazana da se više nije moglo gaziti već plivati.
    takođe telesno gledaš na one koji su u duhu Hristovom i neće grešiti Bogu potom.halapljivost i požuda jen nešto što hriđćanin prezire i gadi mu se.može li čovek ovešati mrtvog pacova u svoj stan i danima ga držati unutar i živetzi pored? ne može. tako i hrišćanin ne može pomisliti na požudu a kamoli halapljivost.
   najposle ja sam rekao da ovo važi za one koji su posednici Hristovog Duha ne  na ljude iz sveta čiji je otac đavo. tu si u pravu da to ne bi ni bilo moguće,jer ima mnogo onih koji mrze sami sebe.
     bespotrebno insistiraš na mojoj delatnosti pisanja,pa tolstoj ti je praviol take poteze sda ne kažem novokomponovani pisci. ali neka ti bude,ja ni ne naginjem zvanju pismenjaka posebno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
pa sta onda komentarises postove kad su to sve za tebe 'lupetanja'?
sto dolazis ovde?
kito pokito, a? pa nismo mi krivi za to majku mu staru...

i men' se cini..
   neka ga ,Bog sve zna . kod Boga nema slučajnosti. neko će psovati svete neko će slušati što govore,bilo je i biće kroz vekove. posvećeni Hristu su dužni da sve to snose. oni ne žive sebi već Hristu i drugima oko sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Hoćeš da kažeš da pravi Hrišćani ne greše?

Reči su vrlo bitne.
Jel možeš da mi daš primer Tolstojeve rečenice koja je slična sa tvojom o lavu i medu?

Postoji nešto što se zove legalna kopija. I nju ne mora da izradi originalni umetnik.
Ima još primera, ali nije tema, dovoljno je i ovo da znaš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Hoćeš da kažeš da pravi Hrišćani ne greše?

Reči su vrlo bitne.
Jel možeš da mi daš primer Tolstojeve rečenice koja je slična sa tvojom o lavu i medu?

Postoji nešto što se zove legalna kopija. I nju ne mora da izradi originalni umetnik.
Ima još primera, ali nije tema, dovoljno je i ovo da znaš.
tolstoja nema kod sebe,citirao bih ti baš ako je puklo do tog ruba. ali već sam priznao ti lakši put,nepismen sam.
  valjda me za to neće moderator udaljiti sa foruma. fala Bogu za njega.
              hrišćanin  jednostavno prezire greh. dali ti neštoprezireš? i to smatraš recimo dobrim. što je to ovde čudno.-
    o legalnoj kopiji ne bih,nbije tioliko bitno,jer sama reč kopija sebe tumači.što šta ljudi danas proglase legalnim a zovu ipak kopijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 23:46:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.