Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 00:55:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 115007 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung S7
10 zapovesti?

Prvo u kontradiktornosti su sa samim sobom. Drugo ne pada mi napamet da imam jednog, necu ni jednog boga.
Trece, postuj oca, jer i kad se alkoholise i prebija majku na mrtvo, ili kad seksualno zlostavlja svoju cerku?

Ovih deset zapovesti jednostavno ne funkcionisu, niko ih se ne pridrzava, da nema civilnih sekularnih zakona, imali bi kompletni haos na planeti.

Zivot je izuzetno komplikovana zajednica stvar svih nas koji zivimo u zajednici, ovih deset zakona je izuzetno sturo, neprakticno, prevazidjeno i nejasno. Covek mora nauciti da zivi u zajednici i da iz zajednice vuce pouke iz etike i morala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
10 zapovesti?

Prvo u kontradiktornosti su sa samim sobom. Drugo ne pada mi napamet da imam jednog, necu ni jednog boga.
Trece, postuj oca, jer i kad se alkoholise i prebija majku na mrtvo, ili kad seksualno zlostavlja svoju cerku?

Ovih deset zapovesti jednostavno ne funkcionisu, niko ih se ne pridrzava, da nema civilnih sekularnih zakona, imali bi kompletni haos na planeti.

Zivot je izuzetno komplikovana zajednica stvar svih nas koji zivimo u zajednici, ovih deset zakona je izuzetno sturo, neprakticno, prevazidjeno i nejasno. Covek mora nauciti da zivi u zajednici i da iz zajednice vuce pouke iz etike i morala.
zakon uspeva 1 postgo za sad. u svetu vidi oko sebe. a kod hriscana sto posto.sto je zastarelo tu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
baš me zanima rešenje rebusa sa repom zeca kjao kod samsona i zagonetanja zagonetke sa medom i mrtvim lavoim unutar njega. takoda onda nešto ipak bude sa smislom,a ne samo izlazak na bojište bez ikakog smisla.
Tvoje pitanje je bilo bez smisla, a odgovor je npr...neko iseče psa i izvadi rep. Ili, pas povrati rep. Ili, malom kamerom u psu snimimo rep.
To što ti nemaš dovoljno mašte da zamisliš takvo rešenje je još jedna potvrda šta je taj demon uradio tvom umu.

I nije bio lav u medu, već med u lavu...pazi šta pišeš.

Nije ovo bojište...ovo je laboratorija za analizu budalaština i otrova koje si spreman da napišeš.

Isus dakle nije kršio zakon. kršio ga je za fariseje kao što i ti to vidiš tako,jer nisu razumeli upravo suštinu zakona.
Fariseji su školovani za tumačenje zakona...dok je Isus obučen da obradjuje drvo. Prednost je na strani stručnjaka.

kada je trgao klasje u subotu rekao9m je da je subota sačinjena čoveka radi,a ne čovek subote radi,i da je on Gospodar od subote.
Samo se pravdao i izvlačio, a zakon očigledno nije poštovao. Sam si dao primer.

kad stolar pozajmi čekić od kovača. kao da si rekao kad hirurg pozajmi nož od domaćice il sataru od mesara da operiše najtananiju operaciju srčanog mišića.
Ako je nužda, upotrebiće i to...
A vrsnom majstoru je svaki alat dobar, ljudi čine čuda sa raznim stvarima.

druga problematika je da ono što je zakon u tim stvarima,jeste da niko ne može da bude veći odoriginala.original ima svoju meru,a kopija je malau meri. na kraju sama cena stvari govori dovoljno. tako i originalnost Božjeg stvaranja se ne da kopirati u meri originalnosti,o čemu sam ja govorio dajuć taj naglasak,ali ti kad želiš materijalizam dovesti u snagu duhovnosti,onda deluješ kao kada bi slona pustio neko da hoda po najtanjem staklu,gde bi i miš sačinio štete.
Niko i ne traži da kopija bude veća od originala. Zaboravio si da si tražio kakvu takvu kopiju, a kada ti je ponudjena, počeo si da tražiš materijal za nju. Licemer si i osoba koja se ne drži sopstvenih pravila.
Okani se jadnih primera, jedino su tvoja poredjenja i znanja tanka poput tog stakla preko kojeg ti u delirijumu prevodiš slonove i miševe.
  Uz to, parče stakla toliko široko da se preko njega pokuša prevodjenje slona, ali nedovoljno jako da izdrži težinu miša, bi se sigurno slomilo pod sopstvenim opterećenjem, tako da stvarno ne znaš da daš dobar primer.

nisi razumeo ni okušanuu Hrista. sotona ne može prokušati Boga,i to je dokazano,ali može to pokušavati činit,...
Biblija jasno kaže da je Isus iskušavan... možda nije podlegao, ali je bio stavljen na probu.
Iskušavati znači ''pokušati da navedeš nekog da učini nešto loše''. Satana je to pokušao, dakle Isus je bio iskušavan.
Koliko puta si spreman da tvrdiš da nešto nije kad jeste i obratno? Zlo koje te kontroliše ti je odstranilo svaki oblik poštenja.
po svemu opet izvrtanje. i ja sam rekao da je bio kusan a sad to sam kazes s tim da ja ne znam sta sam govorio,/ prednost ima drvodelja i to je to. i sami su ovi rekli,nikad tako sto nije govorio ni jedan covek.
    ozda bi shvatio da oces da sam dobro pisao,med je bio u mrtvom lavu.
 a ima resenje i za rep,da zec dodje da zbog svog malog repa bude sav pojeden,tako bi imao videti i svoj rep,ali i svoju konacnu propast. tu si mozda iti negde sa tvojim idejama da nema Bog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1

po svemu opet izvrtanje. i ja sam rekao da je bio kusan a sad to sam kazes s tim da ja ne znam sta sam govorio,
Nisi...ako moram da te podsetim napisao si:

Citat: bozjicovek
sotona ne može prokušati Boga,i to je dokazano...
A i više puta si kazao da boga ne možemo iskušavati.
Nepostojan si u svojim tvrdnjama, napišeš jedno, pa sledeći put drugo, čaki i u istoj poruci.
To znači da ili ne razumeš šta pišeš, ili pišeš šta ti prvo padne na pamet.

prednost ima drvodelja i to je to. i sami su ovi rekli,nikad tako sto nije govorio ni jedan covek.
Samo u propagandnom pamfletu pod nazivom Biblija.
Poput tvojih, i Isusovi primeri i analogije su jako loši, a odgovori čist promašaj.
To, što ti navijaš za njega i što slaviš svaku glupost koju je kazao, ne daje ti za pravo da mu pripisuješ ono čega nema.

mozda bi shvatio da oces da sam dobro pisao,med je bio u mrtvom lavu.

Napisao si :
''..zagonetka sa medom i mrtvim lavom unutar njega...''
Dakle...mrtav lav unutar meda.
Trebalo bi da napišeš ''pogrešio sam'', a ne samo da se pravdaš...gubiš svaki kredibilitet.

a ima resenje i za rep,da zec dodje da zbog svog malog repa bude sav pojeden,tako bi imao videti i svoj rep,ali i svoju konacnu propast. tu si mozda iti negde sa tvojim idejama da nema Bog.
Ako je to rešenje koje predlažeš zecu, nije ni čudno što si toliko zabrazdio u toj religiji smrti.
Tvoj zec je progutan bez žvakanja i ima baterijsku lampu na glavi?

zakon uspeva 1 postgo za sad. u svetu vidi oko sebe. a kod hriscana sto posto
Kako odjednom 100% kad si kazao da niko (osim sina drvodelje) ne može da ispoštuje zakon?
« Poslednja izmena: 04. Jul 2012, 13:24:14 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Samsung S7
10 zapovesti?

zakon uspeva 1 postgo za sad. u svetu vidi oko sebe. a kod hriscana sto posto.sto je zastarelo tu?

100% kod hriscana? A sto lupas, ajde leba ti?

Pa puni zatvori ubica, od kojih je bar 70% hriscana.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1

po svemu opet izvrtanje. i ja sam rekao da je bio kusan a sad to sam kazes s tim da ja ne znam sta sam govorio,
Nisi...ako moram da te podsetim napisao si:

sotona ne može prokušati Boga,i to je dokazano...
A i više puta si kazao da boga ne možemo iskušavati.
Nepostojan si u svojim tvrdnjama, napišeš jedno, pa sledeći put drugo, čaki i u istoj poruci.
To znači da ili ne razumeš šta pišeš, ili pišeš šta ti prvo padne na pamet.

prednost ima drvodelja i to je to. i sami su ovi rekli,nikad tako sto nije govorio ni jedan covek.
Samo u propagandnom pamfletu pod nazivom Biblija.
Poput tvojih, i Isusovi primeri i analogije su jako loši, a odgovori čist promašaj.
To, što ti navijaš za njega i što slaviš svaku glupost koju je kazao, ne daje ti za pravo da mu pripisuješ ono čega nema.

mozda bi shvatio da oces da sam dobro pisao,med je bio u mrtvom lavu.

Napisao si :
''..zagonetka sa medom i mrtvim lavom unutar njega...''
Dakle...mrtav lav unutar meda.
Trebalo bi da napišeš ''pogrešio sam'', a ne samo da se pravdaš...gubiš svaki kredibilitet.

Ako je to rešenje koje predlažeš zecu, nije ni čudno što si toliko zabrazdio u toj religiji smrti.
Tvoj zec je progutan bez žvakanja i ima baterijsku lampu na glavi?

zakon uspeva 1 postgo za sad. u svetu vidi oko sebe. a kod hriscana sto posto
Kako odjednom 100% kad si kazao da niko (osim sina drvodelje) ne može da ispoštuje zakon?

oko zakona još jednom. čovek je rekao za zakon u državama koji doista za sad je katastrofa po heuspehu. a kada kažem da kod hrišćanba uspeva stopostzo,mislim na Hristov zakon ljubavi. problem je što ti i dalje pričaš svoje oko zakona i ako tu materioju ne znaš dovoljino ili jednostavno ne veruješ u to što je o zakonu pisano.zakon ljubavi je đivot u Duhu koji se sastoji samo od dve zapovesti,ljhubi Boga i bližnjeg svoga. dakle kako hriđšćanin može da drži idole ako ljubi Boga,kako ga može opsovati,ili ako ljubi bližnjkega kako može ukrasti kola svom bratu ili svom nepriajtelju čak,koga hrišćanin i nema ali se samo stravlja naglasak o čemu je reč,ilida nekom uzme ženu ili nešto slično?
    to sa medom i lavom samo je rečenica trebala biti ustrojenija,ali u književnosti se često to događa i kod većih poznatih pisaca da se akcenat loše stavi,ali vreme je kada je čitalac dovoljno vispren da to prepozna tako da ja ne očekujem da ti to nisi uočio,već više ti je do inata. tako kako si ispisao je loše prevedeno"mrtav lan unutar meda." to je tvoja dodatna opcija i ona nema drugi akcenat osim napisanog.ja sam drugačije poređao slog.potpuno drugačije. zagonetka sa medom(unutar mrtvog lava ) ili kako je stajalo zagonetka sa medom(i mrtvim lavom ) unutar njega  (lava). to je česta zastupljena praksa u književnim spisima.
    inače ne postoji mogućnost zamene teza oko originala i falsifikata kopije jednog umetničkog dela. naročito kada je u pitanju Bog i reč.
    Boga je nemoguće iskušati ali je dozvoljeno kušati svako telo. šta tu nije jasno.šta tu je dvojbeno? osim ako to tebi odgovara. dakle reći ne može ili nema šanse da uspe prokušati Boga i može kušati je sasvim drugi kontekst.
 rekao sam da mi ne smemo kušati Boga,i taj primer je dat iz pokušajha i primera da sotona je hteo nagovoriti i Hrista kao evu i čoveka pa i pale anđele da prokušava Boga. sve pomenute je uspevao ali ne i Hrista,jer je isti bio Bog i savladao ga je rečima još nešto je pisnao i idi od mene satano!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
10 zapovesti?

100% kod hriscana? A sto lupas, ajde leba ti?

Pa puni zatvori ubica, od kojih je bar 70% hriscana.
     jednom smo već mislio sam rešili tu enigmu,"hrišćani" ako ti misliš da su to hrišćani i da je sve to u katoličkim crkvama ili pravoslavnim hrišćansko onda misli i dalje da je 70 posto hrišćana unutar zatvora nekih,ali onda nisi ni pokušao da poslušaš naslovnu propoved inače ne bi tako govorio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung S7
Momce bc, ti ili si jeo bunike ili nesto nije u redu sa tobom.

Dakle, ponovicu ti jos jednom, pa racunam na srecu da ce da dopre kroz te prekinute sinapse do tvog centra za rasudjivanje.

10 bozijih zakona. 1% ljudi ih postuje. Da nema civilnih zakona, na planeti bi vladao haos. Toliko.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 14.0
Ra kaze da onaj ko u potpunosti razume Zakon Jednog nece reci:
'Ne cini!'
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Momce bc, ti ili si jeo bunike ili nesto nije u redu sa tobom.

Dakle, ponovicu ti jos jednom, pa racunam na srecu da ce da dopre kroz te prekinute sinapse do tvog centra za rasudjivanje.

10 bozijih zakona. 1% ljudi ih postuje. Da nema civilnih zakona, na planeti bi vladao haos. Toliko.
upravo vlada haos.pored civilnih zakona.pogledaj oko sebe,poslušaj. haos! da nema još malogostatka davno bi se zemlja zapalila takođe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 00:55:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.