Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 13:46:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114921 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
kaki neprijatelji državekad su se molili za svoje neprijatelje i za vlasti,kao i svi hrišćani dnaas?

Reči su jedno, a ponašanje nešto drugo...naročito za hrišćane.
Čak i da su verovali da rade u korist države, radili su suprotno zakonima i potrebama sistema.

tako ja kad vidim astrologa ili vračaru,kažem da će biti suđena od Boga,i molim za nju da joj Bog spasi dušu pokajanjem. to je ta puška. kao da se od juče poznajemo na forumu pa mi naturaš pušku mesto molitve.
Kažem ja da si ti selektivni vernik.
Šta bi sa onim : Ne dopusti veštici da živi?

ja nema problem ni sa kim pa ni sa katolicima ,to će oni imati problem sa Bogom na dan sada. kao i ti,a i ja ako odbacim reč nema gledanja ko je ko.
Aha, dakle nemaš problem sa onima za koje misliš da služe Satani. Pa ih zato stalno pominješ.

na jelo sam ti dao jasan odgovor,ali si ti odgovorio prvi put mudro begom sa foruma.no i to je za ljude.
Prvo si napisao da je verujućem sve moguće.
Zatim da mu je moguće da napravi hranu koju nikad ne može da pojede.
Zatim da bog može da izmeni tu hranu da ipak može da je pojede.
Jel sad razumeš, da u tvom sistemu verovanja verniku ipak nije sve moguće i da si po ko zna koji put napisao nešto a da ne razmišljaš šta pišeš?
Biti neracionalan, poput tebe, nije za ljude čak ni kad sebe nazivaju božjim i smatraju da su sveti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung S7
@bc

>>Bog ima svoju promisao samo ti to ne razumeš jer si u ljudskom duhu,ali Bog radi sve na dobro svetima. ti >>mksliš da Bog ne vidi i ne može.kod nevernika Bog daje slobodu i onda ide sud. tako da se ne raduješ da će >>neko proći nekažnjen kod Boga.

Ma ne mislim ja to. Ja mislim da cika ne postoji. Vi misllite da je dobro da se pobiju toliki milion ljudi, samo zato sto drugacije tumace isto stivo koje su citali.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
@bc

>>Bog ima svoju promisao samo ti to ne razumeš jer si u ljudskom duhu,ali Bog radi sve na dobro svetima. ti >>mksliš da Bog ne vidi i ne može.kod nevernika Bog daje slobodu i onda ide sud. tako da se ne raduješ da će >>neko proći nekažnjen kod Boga.

Ma ne mislim ja to. Ja mislim da cika ne postoji. Vi misllite da je dobro da se pobiju toliki milion ljudi, samo zato sto drugacije tumace isto stivo koje su citali.

da Bog ne postoji,ja i ti ne bi razgiovarali danas,jer ni ti ne bi postojao a ni ja.niti bilo sta oko nas vidljivo oku i nevidljivo .pogledaj u nebesa sta vidis,nista? sto ne odbacis postojanje svog telesnog oca? Bog je sve stvorio i dao zivot.svaka vrsta daje svoje seme. zasto ne sacini covek umni seme  vestacke vrste?ne moze jer ne moze stvoriti zivot. ko je dao semenju zivot unutar te radja,samo od sebe? nema tu tumacenja to je Bog. mi sami odlucujemo oce mo li u raj ili u propast. ko tebi brani i milionima da ne idu u raj?razmisli? ako vec mislis da nema nista od toga sto se brines,sud ti ne gine,a meni koji verujem ne masa raj.
kaki neprijatelji državekad su se molili za svoje neprijatelje i za vlasti,kao i svi hrišćani dnaas?

Reči su jedno, a ponašanje nešto drugo...naročito za hrišćane.
Čak i da su verovali da rade u korist države, radili su suprotno zakonima i potrebama sistema.

tako ja kad vidim astrologa ili vračaru,kažem da će biti suđena od Boga,i molim za nju da joj Bog spasi dušu pokajanjem. to je ta puška. kao da se od juče poznajemo na forumu pa mi naturaš pušku mesto molitve.
Kažem ja da si ti selektivni vernik.
Šta bi sa onim : Ne dopusti veštici da živi?

ja nema problem ni sa kim pa ni sa katolicima ,to će oni imati problem sa Bogom na dan sada. kao i ti,a i ja ako odbacim reč nema gledanja ko je ko.
Aha, dakle nemaš problem sa onima za koje misliš da služe Satani. Pa ih zato stalno pominješ.

na jelo sam ti dao jasan odgovor,ali si ti odgovorio prvi put mudro begom sa foruma.no i to je za ljude.
Prvo si napisao da je verujućem sve moguće.
Zatim da mu je moguće da napravi hranu koju nikad ne može da pojede.
Zatim da bog može da izmeni tu hranu da ipak može da je pojede.
Jel sad razumeš, da u tvom sistemu verovanja verniku ipak nije sve moguće i da si po ko zna koji put napisao nešto a da ne razmišljaš šta pišeš?
Biti neracionalan, poput tebe, nije za ljude čak ni kad sebe nazivaju božjim i smatraju da su sveti.
daleko da sam sveti.
              to ne daj vestici da zivi je starozavetni princip,sada u vremenu milosti niko ne moze biti kamenovan vec svi cekamo sud. sto se tice hrane ti izvrnes smisao kako ti se svidja kao i uvek. sviras gol u utakmici kad ti je cef cak i kad je lopta van igre.rekao sam da Bog cisti jelo ako ga molimo i sta je tebi tu sad kontradiktorno.ako smrtno sto popiujemo nece nam cak nista biti.tako ja znam sta pisem,tj. Duh Bozji se brine,ja se samo prepustam njemu.
   ja nemam problem sa onima koji nisu po volji Boga,u tom kontekstu ne sudim,ali sam duzan da govorim rec i da govorim ne na ljude vec na ucenja i greh.napravi vec razliku. da mogu ja bi davno menjao "prevodioca"mojih misli,ali ti si se sam prijavio ovde  i sta da se radi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Citat: bozjicovek
zasto ne sacini covek umni seme  vestacke vrste?ne moze jer ne moze stvoriti zivot.
Kada se i to bude nesumnjivo desilo ti ćeš onda da tvrdiš kako je to:
a) laž
b) inspirisano bogom i njegova volja
c) prorokovano u Bibliji kada se spoje ovaj, ovaj i ovaj stih
d) ignorisaćeš potpuno i kao i za druge stvari ponavljaćeš istu priču.

Za tvoju informaciju naučnici su već pre par godina uspeli da veštački stvoren DNK ubace u ćeliju koja je zatim počela da se razmnožava. Ali, kako bi ti to znao kad te kontroliše demon neznanja.

daleko da sam sveti.

Slažem se, ali to tvrdiš sad. Medjutim, kada te je bluesoniq pozvao da se što pre pridružiš svom bogu napisao si:

želja ti je kobna. ako bi nestalo svetih na zemlji,došla bi teška muka na svet i ljude.tako stoji stvar.

Tako da opet pišeš šta ti prvo padne na pamet i zamišljaš da je sila jaka u tebi.  Smile

to ne daj vestici da zivi je starozavetni princip,sada u vremenu milosti niko ne moze biti kamenovan vec svi cekamo sud.
Isus je došao da ispuni zakon (navodno).
Zakoni se nisu promenili već ih ti selektivno biraš, pokazujući kakav si falš vernik.
I deset zapovesti su starozavetne, verovatno i njih ne poštuješ. E moj, demonskičoveče.

sto se tice hrane ti izvrnes smisao kako ti se svidja kao i uvek. sviras gol u utakmici kad ti je cef cak i kad je lopta van igre.rekao sam da Bog cisti jelo ako ga molimo i sta je tebi tu sad kontradiktorno.ako smrtno sto popiujemo nece nam cak nista biti.tako ja znam sta pisem,tj. Duh Bozji se brine,ja se samo prepustam njemu.
Izvini ako je ovo izvan tvojih umnih kapaciteta i srami se ako se samo praviš da ne razumeš.
Dakle.
Napisa ti: Verujućem je sve moguće.
Da li je verujućem moguće da tako čvrsto zatvori teglu da nijedna sila ne može da je otvori?

tako ja znam sta pisem,tj. Duh Bozji se brine,ja se samo prepustam njemu.
Lepo ja tvrdim da je tebe obuzeo demon koji te tera da ovako nepovezano bulazniš.
Zapitaj se zašto ga puštaš.

ja nemam problem sa onima koji nisu po volji Boga,u tom kontekstu ne sudim,ali sam duzan da govorim rec i da govorim ne na ljude vec na ucenja i greh.
Dakle nemaš problem sa onima koji navode na greh, već sa njihovim rečima.
Nije Hitler loš, nego su mu govori loši.
Ti kažeš Katolička crkva je satanska, ne njeno učenje, već crkva, a crkva su ljudi.

napravi vec razliku. da mogu ja bi davno menjao "prevodioca"mojih misli,ali ti si se sam prijavio ovde  i sta da se radi.
Ne možeš da biraš...ja sam tvoj prevodilac i razotkrivač zla u tvojim rečima. Smile
« Poslednja izmena: 01. Jul 2012, 11:03:49 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
zasto ne sacini covek umni seme  vestacke vrste?ne moze jer ne moze stvoriti zivot.
Kada se i to bude nesumnjivo desilo ti ćeš onda da tvrdiš kako je to:
a) laž
b) inspirisano bogom i njegova volja
c) prorokovano u Bibliji kada se spoje ovaj, ovaj i ovaj stih
d) ignorisaćeš potpuno i kao i za druge stvari ponavljaćeš istu priču.

Za tvoju informaciju naučnici su već pre par godina uspeli da veštački stvoren DNK ubace u ćeliju koja je zatim počela da se razmnožava. Ali, kako bi ti to znao kad te kontroliše demon neznanja.

daleko da sam sveti.

Slažem se, ali to tvrdiš sad. Medjutim, kada te je bluesoniq pozvao da se što pre pridružiš svom bogu napisao si:

želja ti je kobna. ako bi nestalo svetih na zemlji,došla bi teška muka na svet i ljude.tako stoji stvar.

Tako da opet pišeš šta ti prvo padne na pamet i zamišljaš da je sila jaka u tebi.  Smile

to ne daj vestici da zivi je starozavetni princip,sada u vremenu milosti niko ne moze biti kamenovan vec svi cekamo sud.
Isus je došao da ispuni zakon (navodno).
Zakoni se nisu promenili već ih ti selektivno biraš, pokazujući kakav si falš vernik.
I deset zapovesti su starozavetne, verovatno i njih ne poštuješ. E moj, demonskičoveče.

sto se tice hrane ti izvrnes smisao kako ti se svidja kao i uvek. sviras gol u utakmici kad ti je cef cak i kad je lopta van igre.rekao sam da Bog cisti jelo ako ga molimo i sta je tebi tu sad kontradiktorno.ako smrtno sto popiujemo nece nam cak nista biti.tako ja znam sta pisem,tj. Duh Bozji se brine,ja se samo prepustam njemu.
Izvini ako je ovo izvan tvojih umnih kapaciteta i srami se ako se samo praviš da ne razumeš.
Dakle.
Napisa ti: Verujućem je sve moguće.
Da li je verujućem moguće da tako čvrsto zatvori teglu da nijedna sila ne može da je otvori?

tako ja znam sta pisem,tj. Duh Bozji se brine,ja se samo prepustam njemu.
Lepo ja tvrdim da je tebe obuzeo demon koji te tera da ovako nepovezano bulazniš.
Zapitaj se zašto ga puštaš.

ja nemam problem sa onima koji nisu po volji Boga,u tom kontekstu ne sudim,ali sam duzan da govorim rec i da govorim ne na ljude vec na ucenja i greh.
Dakle nemaš problem sa onima koji navode na greh, već sa njihovim rečima.
Nije Hitler loš, nego su mu govori loši.
Ti kažeš Katolička crkva je satanska, ne njeno učenje, već crkva, a crkva su ljudi.

napravi vec razliku. da mogu ja bi davno menjao "prevodioca"mojih misli,ali ti si se sam prijavio ovde  i sta da se radi.
Ne možeš da biraš...ja sam tvoj prevodilac i razotkrivač zla u tvojim rečima. Smile
voleo bi da vidim dokaztoga što su naučnici sačinili. samo da ne bude nesporazuma. mogu i ja da reprodukujem ukrštanjem,ali bez pomagala da li oni to mogu,ne imitacija života kao sa ovcom doli,jadna ovca,koliko je patnji originalno prošla za veštačku ludoast čoveka.ali čekam dokaz. dotle imam poverenja u tvoj iskaz do tačke nemogućeg.sad ti mene razumi kao i ja tebe po pitanju osnovice duhovnog.
   inače crkva nije katolička organizovana priča već svaki pojedinac je crkva. čovek nije loš,on je za samilost,ali učenje je nešto sasvim drugo. zar je Issu rekao petru ružno idi od mene sotono?ne on je rekao tom duhu a petar je i dalje bio ljubljen. moraqš to razlučiti.
   tu teglu sumnjaš ne možeda otvori Bog? jedini problem je kušanje,to nam nije dozvoljeno.ali ako je za svrhu moguće je. kao i sa jelom. inače me pitaš ko je stariji kokoš ili jaje. pa kokoš,prosto da prostije ne može biti! to je imiđž inače ateizma ko je stariji kokoš ili jaje!
    tek o zakonu i miliosti ne poznaješ teren. zakon je ukinut za vernika koji je uzeo Hrista,jer zakon donosi smrt samo a on važi za ubice ,kurvare,lažce i druge. imaš ga u savesti i u zakonima svih vlada i država.
    to sa pozivom da idem Bogu ne bi trebao za badava da me kušaš,Bog zna da se smrti ne bojim koliko ni mrtvog zeca koji još i drhti pred lovcem sa puškom. kazao sam samo odgovor po meri da hvali Boga što Bog drži  zemlju zbog šake svojih inače bi se već sva zapalila zbog greha koji je prešao sve mere.
  tako sam zaključio po svim ovim nadomestcima da si loš u službi mog potparola!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
voleo bi da vidim dokaztoga što su naučnici sačinili.
Ako se dovoljno potrudiš i stvarno te interesuje, možda i dobiješ dokaz.

samo da ne bude nesporazuma. mogu i ja da reprodukujem ukrštanjem,ali bez pomagala
Eto odmah nesporazuma. Nigde nije pomenuto ukrštanje, već veštački stvoren DNK. Eto kako nepažljivo čitaš.
Verovatno i Bibliju tako čitaš, što je jedan od izvora tvojih mnogih zabluda.

inače crkva nije katolička organizovana priča već svaki pojedinac je crkva.
Dakle stvarno si površan u čitanju.
1 Korinćanima - Loše društvo kvari dobar moral. Dakle loše društvo, grupa. Moraš i da malo poradiš na svojim definicijama, nepostojan si u terminologiji.

čovek nije loš,on je za samilost,ali učenje je nešto sasvim drugo. zar je Issu rekao petru ružno idi od mene sotono?ne on je rekao tom duhu a petar je i dalje bio ljubljen. moraqš to razlučiti.
Učenje je plod čoveka, a dobro drvo ne radja loše plodove...dakle čovek lošeg učenja je loš čovek.

tu teglu sumnjaš ne možeda otvori Bog? jedini problem je kušanje,to nam nije dozvoljeno.ali ako je za svrhu moguće je. kao i sa jelom.
Kako ne razumeš...ako tu teglu može da otvori bog, onda tebi nije sve kao verniku moguće...dakle, napisao si nešto što ponovo nije istina.

inače me pitaš ko je stariji kokoš ili jaje. pa kokoš,prosto da prostije ne može biti! to je imiđž inače ateizma ko je stariji kokoš ili jaje!
Nigde te nisam pitao, i totalno je van svake teme, ali si nenamerno u pravu, ako govorimo o jajetu kokoške.

tek o zakonu i miliosti ne poznaješ teren. zakon je ukinut za vernika koji je uzeo Hrista,jer zakon donosi smrt samo a on važi za ubice ,kurvare,lažce i druge.
To je tvoje tumačenje koje direktno negira Isusove reči.
Zakon je za vernika obavezujući...a smrt ti svakako sledi, isto kao i Isusu.

imaš ga u savesti i u zakonima svih vlada i država.
Jel si siguran da baš svi dele istu savest i iste zakone?
Kako bi bilo, da za promenu, proveriš neku svoju tvrdnju pre izricanja?

to sa pozivom da idem Bogu ne bi trebao za badava da me kušaš,Bog zna da se smrti ne bojim koliko ni mrtvog zeca koji još i drhti pred lovcem sa puškom.

Trebalo je da pišeš skečeve za Leteći cirkus Montija Pajtona.

kazao sam samo odgovor po meri da hvali Boga što Bog drži  zemlju zbog šake svojih inače bi se već sva zapalila zbog greha koji je prešao sve mere.

Napisao si da si sveti čovek, a sad to negiraš. Jel znaš šta sledi lažcima?

Hteo si da kažeš portparola?  Smile
« Poslednja izmena: 01. Jul 2012, 19:40:01 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
voleo bi da vidim dokaztoga što su naučnici sačinili.
Ako se dovoljno potrudiš i stvarno te interesuje, možda i dobiješ dokaz.

samo da ne bude nesporazuma. mogu i ja da reprodukujem ukrštanjem,ali bez pomagala
Eto odmah nesporazuma. Nigde nije pomenuto ukrštanje, već veštački stvoren DNK. Eto kako nepažljivo čitaš.
Verovatno i Bibliju tako čitaš, što je jedan od izvora tvojih mnogih zabluda.

inače crkva nije katolička organizovana priča već svaki pojedinac je crkva.
Dakle stvarno si površan u čitanju.
1 Korinćanima - Loše društvo kvari dobar moral. Dakle loše društvo, grupa. Moraš i da malo poradiš na svojim definicijama, nepostojan si u terminologiji.

čovek nije loš,on je za samilost,ali učenje je nešto sasvim drugo. zar je Issu rekao petru ružno idi od mene sotono?ne on je rekao tom duhu a petar je i dalje bio ljubljen. moraqš to razlučiti.
Učenje je plod čoveka, a dobro drvo ne radja loše plodove...dakle čovek lošeg učenja je loš čovek.

tu teglu sumnjaš ne možeda otvori Bog? jedini problem je kušanje,to nam nije dozvoljeno.ali ako je za svrhu moguće je. kao i sa jelom.
Kako ne razumeš...ako tu teglu može da otvori bog, onda tebi nije sve kao verniku moguće...dakle, napisao si nešto što ponovo nije istina.

inače me pitaš ko je stariji kokoš ili jaje. pa kokoš,prosto da prostije ne može biti! to je imiđž inače ateizma ko je stariji kokoš ili jaje!
Nigde te nisam pitao, i totalno je van svake teme, ali si nenamerno u pravu, ako govorimo o jajetu kokoške.

tek o zakonu i miliosti ne poznaješ teren. zakon je ukinut za vernika koji je uzeo Hrista,jer zakon donosi smrt samo a on važi za ubice ,kurvare,lažce i druge.
To je tvoje tumačenje koje direktno negira Isusove reči.
Zakon je za vernika obavezujući...a smrt ti svakako sledi, isto kao i Isusu.

imaš ga u savesti i u zakonima svih vlada i država.
Jel si siguran da baš svi dele istu savest i iste zakone?
Kako bi bilo, da za promenu, proveriš neku svoju tvrdnju pre izricanja?

to sa pozivom da idem Bogu ne bi trebao za badava da me kušaš,Bog zna da se smrti ne bojim koliko ni mrtvog zeca koji još i drhti pred lovcem sa puškom.

Trebalo je da pišeš skečeve za Leteći cirkus Montija Pajtona.

kazao sam samo odgovor po meri da hvali Boga što Bog drži  zemlju zbog šake svojih inače bi se već sva zapalila zbog greha koji je prešao sve mere.

Napisao si da si sveti čovek, a sad to negiraš. Jel znaš šta sledi lažcima?

Hteo si da kažeš portparol?  Smile
   dobro sam razumeo,zato sam i rekao da ne bude samo kao sa pitanjem oko koke i jajeta.u istom sledu veštačenja.od čega su sačinili tu veštačiju.to me zanima? od ničega ili su pozajmili nešto od Boga kao u ukrštanju hibridizaciji to sam mislio? dobiti nešto iz ničega da se zove život to je za mene uspeh nauke. sve ostalo je imitacija i to uvek pogubna za ljudski rod. ja sam većpisao da sam Bog kaže da će ljudi napredovati do te mere kao pod vavilonskom kulom da će reći se,ništa im neće biti nemoguće. samo dan pre doće  do urušavanja svega. biraj dva objašnjenja imaš. da kažem budi porrrtparol. dok sustignem posao,koze ovce i drugo,doista mogu napraviti mnogo grešaka,razumi,u žurbi.
    što se tiče zakona evo ti više o tome ako imaš vreme ako ne ,ništa onda:http://www.youtube.com/watch?v=h1J_aLLNbnA&feature=relmfu
            jasno je da ljude moraš odvojiti od onoga što govore,jer često ne znaju što čine. pod satanskim sunadahnućem i to je to. kao petar jedan čas. ili kad Isus kaže za one koji ga raspinju,oče,oprosti im ne znaju što čine.ako možeš razumi,ako ne ništa.
    to sa teglom... sve je moguć onom ,ko veruje(!!!) ko veruje,ne da verniku je moguće nego ko veruje u tu silu obećanja Božje reči,jer sila reči je ono što su mnogi religiozni kako Issu kaže uzeli spoljnu pobožnost a odriču se sile reči. Bogu je moguće ali ako veruješ. bez vere se ne može ugoditi Bogu. tako tu si sve pobrkao tek sad uviđam na što akcentuješ. nije vernik u sili već Bog a vernik ako veruje i dodatno kaže i bne sumnja u ono što ište tek onda se ima zbiti. kada bi samo jedan dan imao priliku da dodješ u Duh Božji kada Bog govori,sve bi ti bilo jasno kao čovek kome se otvaraju oči. kao jelisije što je rekao Bogu za momka,otvori mu Bože oči da vidi. jelisije prorok je video,no momak je imao neveru i gledao telom i nije video anđela broj između vojski sirijana i njih. kao što je sumnjao isti kad je jelisije poslao ga sa štapom da ga poli na mrtvo dete,i rečeno je da usput se ne javlja nikome,to znači da nesluša šapat sotone koji odmah šapće zar misliš smrt dotaći štapom u život. i nije se zbilo. a jelisije je išao tamo popraviti tu stvar i morao je imati sedam krugova u sobi u hodu čekajuć da Bog ispuni reč obećanja i dete je vraćeno u život.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
dobro sam razumeo,zato sam i rekao da ne bude samo kao sa pitanjem oko koke i jajeta.u istom sledu veštačenja.od čega su sačinili tu veštačiju.to me zanima? od ničega ili su pozajmili nešto od Boga kao u ukrštanju hibridizaciji to sam mislio?
Ja ti već napisah da nije bilo ukrštanja, već je upotrebljena sintetička DNK. Naučnici su sami sklopili DNK, a zatim je ubacili u neživu ćeliju koja je zatim počela da se razmnožava.

dok sustignem posao,koze ovce i drugo,doista mogu napraviti mnogo grešaka,razumi,u žurbi.
Čuvaj se žurbe, jer ona dovodi do kajanja. Onaj koji žuri govori pre nego što sazna, odgovori pre nego što shvati, odluči pre nego što proveri...
Ti si klasičan primer toga sve ovo vreme.
Što lepo ne završiš svoje poslove, pa onda pišeš...sve lepo sročiš i kažeš upravo ono što želiš.
Osim ako te neka zla sila tera da odgovaraš, nema drugog razloga.

Da ti citiram jednog hrišćanskog mislioca:
Ko u razgovoru sa drugim ljudima uporno nastoji da nametne svoje mišljenje, makar ono bilo i tačno, neka shvati da boluje od bolesti djavola.

Razmisli o svemu šta sam ti kazao o demonu koji te opseda.

što se tiče zakona evo ti više o tome ako imaš vreme
Propoved na gori jasno govori da zakon važi i traje i dalje...ne dopusti sebi da tumačiš reči kako poželiš.

jasno je da ljude moraš odvojiti od onoga što govore,jer često ne znaju što čine. pod satanskim sunadahnućem i to je to. kao petar jedan čas. ili kad Isus kaže za one koji ga raspinju,oče,oprosti im ne znaju što čine.ako možeš razumi,ako ne ništa.
Ljudi su odgovorni za svoja dela, odvajanja nema... nadahnuće zla primaju oni koji to žele da prime.

to sa teglom... sve je moguć onom ,ko veruje(!!!) ko veruje,ne da verniku je moguće nego ko veruje u tu silu obećanja Božje reči,jer sila reči je ono što su mnogi religiozni kako Issu kaže uzeli spoljnu pobožnost a odriču se sile reči.
Ako možeš da zategneš teglu da ne možeš da je otvoriš, onda ti nije sve moguće, jer tegla ostaje zauvek zatvorena čak i kad poželiš da je otvoriš.
Ako ne možeš da je zatvoriš tako čvrsto, onda ti ponovo nije sve moguće, jer nemaš moć trajnog zatvaranja tegle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
dobro sam razumeo,zato sam i rekao da ne bude samo kao sa pitanjem oko koke i jajeta.u istom sledu veštačenja.od čega su sačinili tu veštačiju.to me zanima? od ničega ili su pozajmili nešto od Boga kao u ukrštanju hibridizaciji to sam mislio?
Ja ti već napisah da nije bilo ukrštanja, već je upotrebljena sintetička DNK. Naučnici su sami sklopili DNK, a zatim je ubacili u neživu ćeliju koja je zatim počela da se razmnožava.

dok sustignem posao,koze ovce i drugo,doista mogu napraviti mnogo grešaka,razumi,u žurbi.
Čuvaj se žurbe, jer ona dovodi do kajanja. Onaj koji žuri govori pre nego što sazna, odgovori pre nego što shvati, odluči pre nego što proveri...
Ti si klasičan primer toga sve ovo vreme.
Što lepo ne završiš svoje poslove, pa onda pišeš...sve lepo sročiš i kažeš upravo ono što želiš.
Osim ako te neka zla sila tera da odgovaraš, nema drugog razloga.

Da ti citiram jednog hrišćanskog mislioca:
Ko u razgovoru sa drugim ljudima uporno nastoji da nametne svoje mišljenje, makar ono bilo i tačno, neka shvati da boluje od bolesti djavola.

Razmisli o svemu šta sam ti kazao o demonu koji te opseda.

što se tiče zakona evo ti više o tome ako imaš vreme
Propoved na gori jasno govori da zakon važi i traje i dalje...ne dopusti sebi da tumačiš reči kako poželiš.

Ljudi su odgovorni za svoja dela, odvajanja nema... nadahnuće zla primaju oni koji to žele da prime.

to sa teglom... sve je moguć onom ,ko veruje(!!!) ko veruje,ne da verniku je moguće nego ko veruje u tu silu obećanja Božje reči,jer sila reči je ono što su mnogi religiozni kako Issu kaže uzeli spoljnu pobožnost a odriču se sile reči.
Ako možeš da zategneš teglu da ne možeš da je otvoriš, onda ti nije sve moguće, jer tegla ostaje zauvek zatvorena čak i kad poželiš da je otvoriš.
Ako ne možeš da je zatvoriš tako čvrsto, onda ti ponovo nije sve moguće, jer nemaš moć trajnog zatvaranja tegle.

samo sam naveo primer ukrštanja. no ipak sam mogao pretpostaviti da su nešto morali pozajmiti. ja sam očekivao od ničega nešto.bez upotrebe već postojećeg stvorenog. a rekao sam da je Bog podkulom već prorokovao da će ljudi kad se ujedine(i danas se to polako ispunjava)moći učiniti sve,dakle mnogo toga da se i sami zapanje,jer su na sliku Božju. samo će opet biti kao pod kulom,samo ovaj put zauvek,jer to nije Božji put za ljudski rod.
 taj mislilac je delom u pravu,ali ne odnosi se na nas ovde. ovisno kako se postavi prema Pismu. reč ubija a Duh oživljava.
     oko propovedi na gori su stvari malo drugačije,najmanje propoved na gori podupire zakon,naprotiv samo ga donosi držaocima i zastupnicima zakona subotarima i jevrejima danas koji još uvek odbacuju Hrista da ne razzumeju da zakon jeste svet i dobar ali donosi mesto života smrt,jer je Bog zakon postavio da sve dovedepod spoznaju grešnosti te da tražimo mesiju Hrista koji je došaa.i sada senka zakon više nije na snazi već stvarnost Hristos. jer je zakon bio pedagog ili tutor do dolaska "maloletnog" naslednika ,misli se na Hrista koji još nije bio došao u telu bio. kao što piše da je zakon bio moćan da nas spasi i da od zakona dolazi spašenje,oda Hristos za badava umre. u galatima posl. jasno stoji da su u pitanju dva semena ,jedno seme nasleđuje spašenje a ono je od isaka koji je slika na obećano seme tj. Hrista ,a drugoseme je ismailo koji je došao od agare,koje se poredi sa gorom agar na sinaju odakle je mojsije zakon primio,koja kaže služi za robovanje i to označava to,da dalje kaže da je zato rečeno avraamu od Boga da posluša svoju ženu saru i istera robinju i sina njezina jer sin robinje ne može biti baštinik dobra nasleđa sa sinom isakom,što je slika da kroz zakon koji je slika robinje agar ne može biti naslednik neba već  samo osude a da je milost kroz Hrista seme obećanja za nebo.te dve stvari se stalno progone do danas kako je i kazano. jer ljudi zakona ne razumeju dubinu Božjeg proisla pod zakonom i pod milošću kroz Hrista. no to se lepo da čuti u propovedi. kad god uzmemo da držimo zakon nemoguće je biti u tome,jer je pisano da nema ni jednog celog na svetu koji ga održati može,dakle zakon donosi smrt i osudu,tako da vraćanjem na zakon mi bivamo ponovo u smrti,a Isus nas oslobodi od kletve zakonske jer je pisano proklet ko visi na drvetu a on je visio nas radi i piše tamo je prikovao zakon zapovcesti,tj.pismo uredbe na krstu koja je bila proptiv nas,lepo stoji koja je bila protiv nas ,jer nas je sve vreme osuđivala. no zakon važi za one koji nisu u Hristu ,a to su ubice,lažci,kradljivci kurvari i slični,...zato sam pomenuo da i države se povode za zakonikom.a i savest nas svedoči da je nam nešto na greh.ipo savesti će najposle neki i biti suđeni ako i nisu čuli za Hrista. tako stoji stvar sa zakonom i milošću,tako da bolje je da to ostaviš po strani,jer je to tek telesno nemoguće razgledati.
  oko tegle je tvoja čista filozofija i ti bi tu i te kako trebao razmisliti što govoriš jer si se puno spetljao da ni sam ne možeš razmrsiti. to ne liči na tebe ,jer imaš kondicije i meriš stvari bar do sad si.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
samo sam naveo primer ukrštanja. no ipak sam mogao pretpostaviti da su nešto morali pozajmiti. ja sam očekivao od ničega nešto.bez upotrebe već postojećeg stvorenog.
Kažem ja da si nepostojan.
Prvo si tražio da naučnici stvore živu stvar, a kada ti se pokaže da jesu...onda tražiš da prvo stvore neživu stvar.
Zatim bi tražio da stvore kosmos, a na kraju verovatno i sami sebe.... ne ide to tako.
Tvoj argument je bio da samo bog stvara život, ali nisi bio u pravu.

taj mislilac je delom u pravu,ali ne odnosi se na nas ovde. ovisno kako se postavi prema Pismu. reč ubija a Duh oživljava.
Možeš da poričeš, ali Lestvičnikove reči su dovoljno jasne. Nešto te goni da pišeš kako pišeš, a sam priznaješ da to radiš loše. Dakle...djavo te ima.     

oko propovedi na gori su stvari malo drugačije,najmanje propoved na gori podupire zakon,naprotiv samo ga donosi držaocima i zastupnicima zakona subotarima i jevrejima danas koji još uvek odbacuju Hrista da ne razzumeju da zakon jeste svet i dobar ali donosi mesto života smrt,jer je Bog zakon postavio da sve dovedepod spoznaju grešnosti te da tražimo mesiju Hrista koji je došaa.
Isus je tu bio jasan, nije došao da ukine zakon već da ga ispuni (mada bi jasniji prevod bio dopuni)... nemaš pravo da njegove misli prilagodjavaš željama svoje sekte. Ovo o vešticama rečeno u Egzodusu je objašnjenje kako treba poštovati Deset zapovesti. Deset zapovesti su još uvek na snazi, tako da je i način njihovog poštovanja još uvek važeći.
Da li ti to tvrdiš da više ne moramo da poštujemo Deset zapovesti?

oko tegle je tvoja čista filozofija i ti bi tu i te kako trebao razmisliti što govoriš jer si se puno spetljao da ni sam ne možeš razmrsiti. to ne liči na tebe ,jer imaš kondicije i meriš stvari bar do sad si.
Definitivno tebi nije jasno (kakvo iznenadjenje).
Jedna od dve stvari su ti nemoguće.
Ili ne možeš da tako zatvoriš teglu...ili ako je zatvoriš nikada nećeš moći da je otvoriš.
U oba slučaja, verujućem nije sve moguće, a ti si pogrešno tvrdio da jeste.

« Poslednja izmena: 02. Jul 2012, 09:44:41 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 13:46:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.118 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.