Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 13:47:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: mesto susreta Boga i čoveka  (Pročitano 114923 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Kao sto rekoh, 2000 godina kao magarci trcite za sargarepom na kraju pruta, al nikako da je zagrizete.

Sta da ocekujemo da cete da shvatite da je sve to bila laz? Da ce vam se oci same od sebe otvoriti? Da priznate da ste bili glupi i zaludjeni?
zar su milioni bačenih na lomače i lavovima u inkviziciji i danas kro vreme slični stradalnici stradli za neku glupost?pa to ni partizanski junaci nisu činili i oni su imali neki razlog.zamisli da je hitler javno rekao,nemojte ići u rat,koliko bi miliona vojnika otišlo kućama i ne bi verovalo njegovoj ideji koju je propagirao kao nihilista.a ti kažeš da su stradalnici za Hrista stradali za mit?bojim se da te ta "glupost" brzo ne košta duše.trgni se.da ne budu puna usta šangarepe kada mrtvac ne može ni jesti ni gutati,kad bude kasno.mir tebi.

Jel tako? A za koga su stradalo 5 miliona zena koje su tvoji hriscani spalili kao vestice?
   dobro pitanje.samo to sam ti i sam rekao,mada sam malo škrtiji bio,ali sam mislio da razumeš kada sam rekao stradanja u inkviziciji. pa upravo tu spadaju i te "veštice" to su bile hrišćanke,a spaljene su od te velike bludnice o kojoj ima tema propovedi na you tube.to i nije hrišćanska crkva već sotonska.katolička i bivša pravoslavna unutar nje i njoj slične.da li su i one ostale pri veri  verujuć u zabludu? goreti za zabludu malo je prekoviše zar ne?i ne samo one i ne samo tad,već i danas ima knjioga mučenika po svetu u 21., veku i to podebela.da bi je pročitao ostao bi skamenjen.trebao bi imati bar malo poštovanja za take.
http://www.youtube.com/watch?v=NZ0HwG1lIak
« Poslednja izmena: 30. Jun 2012, 06:25:37 od bozjicovek »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
zar su milioni bačenih na lomače i lavovima u inkviziciji i danas kro vreme slični stradalnici stradli za neku glupost?
Nisu stradali za glupost već su stradali jer su glupi i naivni. Naravno, hrišćanske vodje su stradale jer su bile pohlepne.
Nisu oni birali svoju sudbinu...isto kao i Isus (ili verovatnije neko drugi) i oni su završili tamo gde jesu jer su bili neprijatelji države.

pa to ni partizanski junaci nisu činili i oni su imali neki razlog.
Za razliku od hrišćana koji su ''mučenici'' i ne biraju svoju sudbinu već im se ona desi, partizan, SS-ovac ili vojnik bira svoju sudbinu. On odlučuje da postane junak. To je bitna razlika izmedju vera iz perioda koje zovemo zlatno doba i mračnog doba vladavine hrišćanske sekte.
Nekada su vladari morali da se dokažu ljudima...nakon prihvatanja hrišćanske nastranosti dovoljno je bilo da tvrde kako ih je bog postavio za vodje.

tu spadaju i te "veštice" to su bile hrišćanke,   
Nisu sve ''veštice'' bile hrišćanske. I danas imaš veštice....a tvoja vera poziva na njihovo ubijanje, tako da me baš zanima šta radiš kad vidiš astrologa ili gataru na televiziji. Spremaš li pušku?

to i nije hrišćanska crkva već sotonska.katolička i bivša pravoslavna unutar nje i njoj slične.da li su i one ostale pri veri  verujuć u zabludu?
To što ti kao neki protestant imaš problem sa Katoličkom crkvom nije dovoljan razlog da najvažniju crkvu u hrišćanskom svetu nazoveš satanističkom.
Ako veruješ Isusu (što se više puta pokazalo kao selektivno) onda mu veruj i kada kaže da ''dobro drvo ne radja loš plod...a kako je Katolička crkva plod njegovog rada i učenja...

Inače, pustio sam te da razmisliš o onome za hranu i nije ti sinulo da si sam porekao svoje reči da je čoveku sve moguće...ali otišli smo daleko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung S7
Kao sto rekoh, 2000 godina kao magarci trcite za sargarepom na kraju pruta, al nikako da je zagrizete.

Sta da ocekujemo da cete da shvatite da je sve to bila laz? Da ce vam se oci same od sebe otvoriti? Da priznate da ste bili glupi i zaludjeni?
zar su milioni bačenih na lomače i lavovima u inkviziciji i danas kro vreme slični stradalnici stradli za neku glupost?pa to ni partizanski junaci nisu činili i oni su imali neki razlog.zamisli da je hitler javno rekao,nemojte ići u rat,koliko bi miliona vojnika otišlo kućama i ne bi verovalo njegovoj ideji koju je propagirao kao nihilista.a ti kažeš da su stradalnici za Hrista stradali za mit?bojim se da te ta "glupost" brzo ne košta duše.trgni se.da ne budu puna usta šangarepe kada mrtvac ne može ni jesti ni gutati,kad bude kasno.mir tebi.

Jel tako? A za koga su stradalo 5 miliona zena koje su tvoji hriscani spalili kao vestice?
   dobro pitanje.samo to sam ti i sam rekao,mada sam malo škrtiji bio,ali sam mislio da razumeš kada sam rekao stradanja u inkviziciji. pa upravo tu spadaju i te "veštice" to su bile hrišćanke,a spaljene su od te velike bludnice o kojoj ima tema propovedi na you tube.to i nije hrišćanska crkva već sotonska.katolička i bivša pravoslavna unutar nje i njoj slične.da li su i one ostale pri veri  verujuć u zabludu? goreti za zabludu malo je prekoviše zar ne?i ne samo one i ne samo tad,već i danas ima knjioga mučenika po svetu u 21., veku i to podebela

Sve ovo govori u prilog tome da vam je taj jedan gazda, cika brada dozvolio da u njegovo ime pobijete te jadne zene. Zive su spaljene, ej bre!

Da ne pominjem koliko bi zivota bilo spaseno i postedjeno da se cika brada pojavio na saboru 1054 i rekao svima sta je zapravo mislio. Eto, ako nije hteo da se pojavljuje, mogao je svima da se pojavi u snu, i svi bi oni sanjali isti san, mislim za cika bradu je to lako da uradi, pa bi ne bi ni bilo raskola. Ali avaj, nit se on pokazao, niti je biblija jasno napisana od strane nepismenih prepisivaca, i tako milioni zivota su izgubljeni u potonjim ratovima.

Kasnije cika brada se ponovo ne mesa u jos gluplji raskol unutar same katolicke crkve, pa podelom na protestante i katolike, ponovo dolazi do surovih ratova u kojima gube zivote hiljade i hiljade ljudi.

Neutralni posmatrac bi mogao reci da se cika brada mozda i nasladjuje ljudskom patnjom, ili ono sto je logicnije da ne postoji, da je to sve politika i novac i moc, a da su religiju koristili mocni da bi dosli do svojih ciljeva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Da toliki ljudi nisu pobijeni zbog raznih bradatih čika, bili bi pobijeni zbog nečeg drugog. Bradati čika je uglavnom služio kao izgovor da se ljudi drže pod kontrolom i da se usmeravaju u određenom pravcu.
U našoj prirodi je da se ubijamo. Ne ratujemo zato što pripadamo raznim grupama, molimo se različitim bradonjama i sl. Mi sve to izmišljamo da bi se tamanili. Jbg, teško je pobediti životinjsku prirodu. Sa druge strane teško je i priznati da se po ponašanju ljudski čopori ne razlikuju mnogo od nekih drugih. Suštinski nema puno razlike između dva čopora babuna koji se mlate zbog nekoliko drveta banane i nekih drugih primata koji to rade zbog nafte. Jedino se mi krijemo iza raznih bradatih čika i ideologija kako bi izgledali dobro u sopstvenim očima. Lakše je živeti kada veruješ da radiš uzvišenu stvar, da se boriš za prave vrednosti.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung S7
Da je bradati cika jasno rekao sta je imao, svega ovoga ne bi ni bilo! Da ne pominjem tumacenje onoga sta je rekao na 20 razlicitih nacina.

Primer:

"Reci cu ti danas ides u skolu."

Reci cu ti danas, ides u skolu.

Reci cu ti, danas ides u skolu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.47
@bluesoniq

Ja sam vise u ovakvom fazonu..

ne slazem se bas sa svime sto je rekao, ali je lijepo istakao neke pozitivne strane ponasanja religije.

Meni se npr svidjaju neke price iz Biblije, svidja mi se moral al ne mislim da je dosao odozgo nego iskustvom ljudi.

Svidja mi se prica o jabuci, ne znam dal sam prije objasnjavao svoje shvatanje.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2012, 12:25:33 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
zar su milioni bačenih na lomače i lavovima u inkviziciji i danas kro vreme slični stradalnici stradli za neku glupost?
Nisu stradali za glupost već su stradali jer su glupi i naivni. Naravno, hrišćanske vodje su stradale jer su bile pohlepne.
Nisu oni birali svoju sudbinu...isto kao i Isus (ili verovatnije neko drugi) i oni su završili tamo gde jesu jer su bili neprijatelji države.

Za razliku od hrišćana koji su ''mučenici'' i ne biraju svoju sudbinu već im se ona desi, partizan, SS-ovac ili vojnik bira svoju sudbinu. On odlučuje da postane junak. To je bitna razlika izmedju vera iz perioda koje zovemo zlatno doba i mračnog doba vladavine hrišćanske sekte.
Nekada su vladari morali da se dokažu ljudima...nakon prihvatanja hrišćanske nastranosti dovoljno je bilo da tvrde kako ih je bog postavio za vodje.

Nisu sve ''veštice'' bile hrišćanske. I danas imaš veštice....a tvoja vera poziva na njihovo ubijanje, tako da me baš zanima šta radiš kad vidiš astrologa ili gataru na televiziji. Spremaš li pušku?

to i nije hrišćanska crkva već sotonska.katolička i bivša pravoslavna unutar nje i njoj slične.da li su i one ostale pri veri  verujuć u zabludu?
To što ti kao neki protestant imaš problem sa Katoličkom crkvom nije dovoljan razlog da najvažniju crkvu u hrišćanskom svetu nazoveš satanističkom.
Ako veruješ Isusu (što se više puta pokazalo kao selektivno) onda mu veruj i kada kaže da ''dobro drvo ne radja loš plod...a kako je Katolička crkva plod njegovog rada i učenja...

Inače, pustio sam te da razmisliš o onome za hranu i nije ti sinulo da si sam porekao svoje reči da je čoveku sve moguće...ali otišli smo daleko.
kaki neprijatelji državekad su se molili za svoje neprijatelje i za vlasti,kao i svi hrišćani dnaas? otišao si u ekstrem malo.
 tako ja kad vidim astrologa ili vračaru,kažem da će biti suđena od Boga,i molim za nju da joj Bog spasi dušu pokajanjem. to je ta puška. kao da se od juče poznajemo na forumu pa mi naturaš pušku mesto molitve.
   ja nema problem ni sa kim pa ni sa katolicima ,to će oni imati problem sa Bogom na dan sada. kao i ti,a i ja ako odbacim reč nema gledanja ko je ko. na jelo sam ti dao jasan odgovor,ali si ti odgovorio prvi put mudro begom sa foruma.no i to je za ljude.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1

dobro pitanje.samo to sam ti i sam rekao,mada sam malo škrtiji bio,ali sam mislio da razumeš kada sam rekao stradanja u inkviziciji. pa upravo tu spadaju i te "veštice" to su bile hrišćanke,a spaljene su od te velike bludnice o kojoj ima tema propovedi na you tube.to i nije hrišćanska crkva već sotonska.katolička i bivša pravoslavna unutar nje i njoj slične.da li su i one ostale pri veri  verujuć u zabludu? goreti za zabludu malo je prekoviše zar ne?i ne samo one i ne samo tad,već i danas ima knjioga mučenika po svetu u 21., veku i to podebela

Sve ovo govori u prilog tome da vam je taj jedan gazda, cika brada dozvolio da u njegovo ime pobijete te jadne zene. Zive su spaljene, ej bre!

Da ne pominjem koliko bi zivota bilo spaseno i postedjeno da se cika brada pojavio na saboru 1054 i rekao svima sta je zapravo mislio. Eto, ako nije hteo da se pojavljuje, mogao je svima da se pojavi u snu, i svi bi oni sanjali isti san, mislim za cika bradu je to lako da uradi, pa bi ne bi ni bilo raskola. Ali avaj, nit se on pokazao, niti je biblija jasno napisana od strane nepismenih prepisivaca, i tako milioni zivota su izgubljeni u potonjim ratovima.

Kasnije cika brada se ponovo ne mesa u jos gluplji raskol unutar same katolicke crkve, pa podelom na protestante i katolike, ponovo dolazi do surovih ratova u kojima gube zivote hiljade i hiljade ljudi.

Neutralni posmatrac bi mogao reci da se cika brada mozda i nasladjuje ljudskom patnjom, ili ono sto je logicnije da ne postoji, da je to sve politika i novac i moc, a da su religiju koristili mocni da bi dosli do svojih ciljeva.
Bog ima svoju promisao samo ti to ne razumeš jer si u ljudskom duhu,ali Bog radi sve na dobro svetima. ti mksliš da Bog ne vidi i ne može.kod nevernika Bog daje slobodu i onda ide sud. tako da se ne raduješ da će neko proći nekažnjen kod Boga.

kaki neprijatelji državekad su se molili za svoje neprijatelje i za vlasti,kao i svi hrišćani dnaas? otišao si u ekstrem malo.
 tako ja kad vidim astrologa ili vračaru,kažem da će biti suđena od Boga,i molim za nju da joj Bog spasi dušu pokajanjem. to je ta puška. kao da se od juče poznajemo na forumu pa mi naturaš pušku mesto molitve.
   ja nema problem ni sa kim pa ni sa katolicima ,to će oni imati problem sa Bogom na dan sada. kao i ti,a i ja ako odbacim reč nema gledanja ko je ko. na jelo sam ti dao jasan odgovor,ali si ti odgovorio prvi put mudro begom sa foruma.no i to je za ljude.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Da toliki ljudi nisu pobijeni zbog raznih bradatih čika, bili bi pobijeni zbog nečeg drugog. Bradati čika je uglavnom služio kao izgovor da se ljudi drže pod kontrolom i da se usmeravaju u određenom pravcu.
U našoj prirodi je da se ubijamo. Ne ratujemo zato što pripadamo raznim grupama, molimo se različitim bradonjama i sl. Mi sve to izmišljamo da bi se tamanili. Jbg, teško je pobediti životinjsku prirodu. Sa druge strane teško je i priznati da se po ponašanju ljudski čopori ne razlikuju mnogo od nekih drugih. Suštinski nema puno razlike između dva čopora babuna koji se mlate zbog nekoliko drveta banane i nekih drugih primata koji to rade zbog nafte. Jedino se mi krijemo iza raznih bradatih čika i ideologija kako bi izgledali dobro u sopstvenim očima. Lakše je živeti kada veruješ da radiš uzvišenu stvar, da se boriš za prave vrednosti.
Bog je sudija svima nama.on nije puki posmatrač.životinje se ne ubijaju bez razloga a čovek točini,tako ubijanje nije Božja promisao već sotonska.hrišćani ne ubijaju. to daje odgovor. a doće dan kad ni životinje neće jedne druge hrane radi potirati,kad će lavići jagnje skupa biti.u miru.i niko neće uditi po celoj zemlji više.

Bog ima svoju promisao samo ti to ne razumeš jer si u ljudskom duhu,ali Bog radi sve na dobro svetima. ti mksliš da Bog ne vidi i ne može.kod nevernika Bog daje slobodu i onda ide sud. tako da se ne raduješ da će neko proći nekažnjen kod Boga.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ne bih se složio da životinje ne ubijaju bez bitnog razloga. Imao sam mačku koja je lovila miševe i dovlačila ih do vrata, a da ni jednog nije pojela.
Isto tako komšijin pas na selu uživa da davi kokoške. Samo je udavi i ostavi.
Poznati su slučajevi da su vuk udavi nekoliko ovaca, a pojede samo jednu. Slično postupe i lisice kad uđu u kokošinjac.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 13:47:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.