Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 11:12:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Glasanje
Pitanje: Sta ce vise da se vozi u buducnosti?
Manuel
36.8%  (25)
Automatik
63.2%  (43)
Ukupno glasova: 68
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Menjac buducnosti?  (Pročitano 30915 puta)
Krajnje beznadezan

Live free or die like a rabbit!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 13279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 6681-7710
ni jedno ni drugo

senkvencijalni rules  Smile
IP sačuvana
social share
They shouldn't have put me in the water,if they didn't want me to make waves!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lamborghini Gallardo owner wannabe.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1713
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
manuelni menjach je jedino pravo vozachko reshenje,automatika je za penzose
Jednom sam probao od druga mercedesa automatika i vozio dvesta metara a nije mi rekao da se samo jedna noga koristi(desna) i kad sam levom ubo kočnicu,drugar poljubio šoferku,tu sam stao rekao hvala i vratio se mog manuelnom menjaču.Šalim se,verovatno je dobar filing da oslobodiš ruke i samo stiskaš gas i kočnicu,mada mi manuelni sasvim odgovara,voleo bi da probam DSG na nekoj dobroj mašini.

okrenuo sam dva kruga u xsari automatik,nemam pojma,nije mi se dopalo nimalo.Imam osecaj da bi mi leva noga atrofirala  Smile.S' druge strane uopshte mi nije teshko da menjam brzine chak ni u gradskoj guzvi,a argument koji je neko naveo da menjanje brzina odvlachi paznju je bezveze,mozda odvlachi paznju pochetniku,meni ne odvlachi.
Svaka dodatna operacija koju radis tokom voznje ti smanjuje koncentraciju, pa tako i menjanje brzina, to je naucno dokazano. Sad ako si ti neki medicinski fenomen onda ok... Mozemo poceti od toga da se auto ne moze ugasiti pri nespretnom pustanju kvacila. Znam, iskusnim vozacima se to jako retko desava...
« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 10:52:03 od dragvorl »
IP sačuvana
social share

You buy a Ferrari when you want to be somebody. You buy a Lamborghini when you are somebody. Frank Sinatra
Ferrari fag Someone who, for reasons unbeknownst to those outside of the Ferrari fag clique, displays an incomparable affection for the Ferrari automobile brand by wearing or displaying the most ridiculous of Ferrari-branded products, typically in groups of three or more products at a time so their loyalty is not questioned. Many Ferrari fags do not even own Ferrari automobiles.

Где престаје логика ту почиње Србија! Живели!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8587
Zastava Donji Mojmilovo
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
Nokia E pedes&#039
Automatik je po meni odlično rešenje,posebno kod automobila na kom se menja više vozača,kao porodični automobili npr. Prednost je što motor uvek radi pri otprilike istom režimu rada,znači eliminiše se vozačka navika i klasično mučenje i kvačilanje (kad ti žena sedne pa mu ga da po šmirglanju lamele  Smile.). Još kad uzmemo u obzir da je tehnika napredovala i da je održavanje i razlika u performansama minimalna u odnosu na manuelni.
Dakle prednost dajem modernim automaticima.  Smile
« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 14:53:03 od Sajmon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG 4X HD
Citat
Svaka dodatna operacija koju radis tokom voznje
kapiram shta hocesh da kazesh ali menjanje brzina nije dodatna operacija nego osnovna,pa nije voznja samo okretanje volana.

Citat
Mozemo poceti od toga da se auto ne moze ugasiti pri nespretnom pustanju kvacila.
ali ti se zato moze desiti da lupish auto ispred ako sluchajno sklonish nogu sa kochnice.
I nema potrebe da budesh sarkastichan,nisam nikakav medicinski fenomen ali mi menjanje brzina ipak ne odvlachi paznju kao ni bilo kom iole iskusnijem vozachu.Pod iole iskusnijim vozachem podrazumevam svakoga ko vozi nekoliko godina a ne nekog profesionalca koji je preshao milione km.Pod uslovom da nije bash potpuni antitalenat.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1713
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Citat
Svaka dodatna operacija koju radis tokom voznje
kapiram shta hocesh da kazesh ali menjanje brzina nije dodatna operacija nego osnovna,pa nije voznja samo okretanje volana.

Citat
Mozemo poceti od toga da se auto ne moze ugasiti pri nespretnom pustanju kvacila.
ali ti se zato moze desiti da lupish auto ispred ako sluchajno sklonish nogu sa kochnice.
I nema potrebe da budesh sarkastichan,nisam nikakav medicinski fenomen ali mi menjanje brzina ipak ne odvlachi paznju kao ni bilo kom iole iskusnijem vozachu.Pod iole iskusnijim vozachem podrazumevam svakoga ko vozi nekoliko godina a ne nekog profesionalca koji je preshao milione km.Pod uslovom da nije bash potpuni antitalenat.

Ne, dodatne operacije su kada jedes, pricas telefonom, i slicno. Naravno da odvlaci paznju, vozio ti 3 meseca ili 30 godina, mozes upisati u google automatic transmission concentration kao kljucne reci pa ce ti svaki sajt koji pise o auto menjacima navesti kako je jedna od prednosti automatika upravo sto povecava koncentraciju. Samo pomisli trenutke dok jedna ruka mora biti na menjacu kod manualnog menjaca, a dotle na automatiku moze biti bas na volanu...razmisli o tome. Znaci zauzete obe noge i obe ruke. Naravno ovo je samo jedna od mnogih prednosti. Mada svako ima pravo na pogresno misljenje, u svakom slucaju ne verujem da bas toliko sajtova gresi.
Kazes menjanje brzina ne odvlaci paznju iskusnijim vozacima. Pa sto odvlaci neiskusnim? Odvlaci paznju i iskusnijim samo je sve uvezbano i pretvara se u rutinu. Samo razmisli: da li je jednostavnije raditi dve stvari odjednom ili recimo tri ili cetiri? Smile
« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 21:41:05 od dragvorl »
IP sačuvana
social share

You buy a Ferrari when you want to be somebody. You buy a Lamborghini when you are somebody. Frank Sinatra
Ferrari fag Someone who, for reasons unbeknownst to those outside of the Ferrari fag clique, displays an incomparable affection for the Ferrari automobile brand by wearing or displaying the most ridiculous of Ferrari-branded products, typically in groups of three or more products at a time so their loyalty is not questioned. Many Ferrari fags do not even own Ferrari automobiles.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG 4X HD
Citat
Samo pomisli trenutke dok jedna ruka mora biti na menjacu kod manjualnog menjaca, a dotle na automatiku moze biti bas na volanu...razmisli o tome.

Ma neka povecava koncentraciju koliko hoce  Smile  voznja automobila je veshtina i to treba i da ostane,i dzabe cesh debilu dati i automatski menjach i senzore za parkiranje i ko zna shta josh,ako ne zna da vozi nece znati ni sa tim pomagalima.
Drugim rechima,ko nema dovoljno koncentracije ili bolje recheno znanja da vozi i menja brzine njemu ne treba ni dozvoliti da vozi.
Kad vidim da neko drzi ruke na volanu na 10 i na 2 tj. onako kao shto je po knjizi znam da ne zna da vozi ma koliko je on meni koncentrisan  Smile

Poenta je u tome da voznja treba da bude refleksna, rutinska stvar,i da ne zahteva ni trunku koncentracije.
Sigurno je da bi bilo lako dokazati da drzanje ruku u dzepovima ometa koncentraciju pri hodanju jer je lakshe odrzavati ravnotezu ako ti se ruke klate pored tela. ali ako cemo od sebe da pravimo idiote i da uproshcavamo stvari do besvesti debili cemo i postati i svaka kompleksnija operacija ce nam biti preteshka jer jebiga mi svo navikli da nam treba stopostotna koncentracija da sebi obrishemo dupe.
« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 22:01:02 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1713
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Citat
Samo pomisli trenutke dok jedna ruka mora biti na menjacu kod manjualnog menjaca, a dotle na automatiku moze biti bas na volanu...razmisli o tome.

Ma neka povecava koncentraciju koliko hoce  Smile  voznja automobila je veshtina i to treba i da ostane,i dzabe cesh debilu dati i automatski menjach i senzore za parkiranje i ko zna shta josh,ako ne zna da vozi nece znati ni sa tim pomagalima.

Potpuno se slazem s tobom, medjutim moras priznati da mnogo ljudi ipak jenostavno nema taj neki prirodan "talenat" za voznju, a kako su i takvi ljudi za volanom - neki nazalost pod prinudom - njima se mora omoguciti da sto bezbednije i sigurnije ucestvuju u saobracaju a sve to u interesu bezbednosti svih nas.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Prvi Volkswagenov sedmostepeni DSG menjač za Golf i Golf Plus

Pošto je do sada prodao oko milion svojih automobila opremljenih šestostepenim DSG menjačem (sa duplim kvačilom), Volkswagen je objavio da je u ponudu uvrstio i DSG (Direct Shift Gearbox) menjač sa sedam stepeni prenosa. Novi menjač će prvo dobiti modeli Golf i Golf Plus, i to u verzijama sa 1,4 TSI benzincem (90kW/122KS) i 1,9 TDI dizelašem (77kW/105KS).

Novi DSG menjač se može nositi sa većim obrtnim momentom (sada do 250Nm), a za njegovu ugradnju nemački proizvođač će kupcima Golfa i Golfa Plus naplaćivati 1750 evra. U ovu cenu je uključen i hill-start assist sistem, koji olakšava polazak vozila na uzbrdici (drži "vagu"), a takođe štedi i gorivo. Naime kod modela Golf/Golf Plus sa 1,9 litarskim TDI agregatom, potrošnja sa novim sedmostepenim DSG menjačem je za 0,7 litra manja u odnosu na isti model sa šestostepenim DSG-om.

Izvor:  http://auto.blog.co.yu/blog/auto/noviteti/2007/12/21/sedmostepeni-dsg-menjac-za-volkswagen-golf-i-golf-plus
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Burn the tire, not your soul...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4377
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N73 Music
vozio sam koleginu Octaviju 2.0 TDi (140 KS) sa DSG menjacem i mnogo mi se svidja... al ipak sam za manuelne (u odnosu na ciste automatike)...
kad izadjem na auto-put ni ovako ne diram menjac, a na magistralnim mi je zanimljivije ovako... imao sam prilike da vozim S 320 CDi automatik do Uzica i (ne kazem da nesto fali) ali mi vise odgovara klasika...
DSG-u skidam kapu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Fiatov DDC menjač sa duplim kvačilom

I italijanski Fiat će u svoje modele od sledeće godine početi da ugrađuje menjače sa duplim kvačilom. Tačnije, od septembra 2009. godine automobili Fiatove grupacije (Fiati, Alfe i Lancie B, C i D segmenta sa motorima maksimalnog obrtnog momenta do 350Nm) će dobiti poluautomatski 6-stepeni menjač sa duplim kvačilom, nazvan DDC (Dual Dry Clutch), za čiji razvoj je zaslužan Fiat Powertrain Technologies (FPT).

Ova transmisija je jedna od ukupno tri varijante iz nove porodice šestostepenih transmisija sa oznakom C635. Druge dve varijante (manuelna i automatizovana manuelna) pojaviće se u junu 2009., odnosno 2010. godine. Proizvodnja novih transmisija će se odvijati u Fiatovoj fabrici Verrone, koja će od 2010. godine proizvoditi 800.000 ovih menjača godišnje.

Izvor: http://auto.blog.co.yu/blog/auto/vesti/2008/01/29/fiatov-ddc-menjac-sa-duplim-kvacilom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 11:12:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.