Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 23:25:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Megaupload zatvoren od strane FBI  (Pročitano 237852 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Mogu i torrenti biti vrlo brzi i pouzdani,samo treba znati kako.
Nažalost,većina ljudi ne zna(ipak je to jedna užasno komplikovana procedura...),pa se okreće tim mega,rapid i ostalim faš... ovaj... samarićanima.

Inače,meni ne smeta toliko - ako oće da budu cigani,neka budu.Nek naplaćuju.Nije to velika cena,ali je mnogo veća od realne,posebno što,ponavljam,sve dobijaju besplatno.

Ali neka barem ostave za neke stvari mogućnost višestrukog skidanja i bez članstva,kao što su tekstovi.Samo to.

U stvari,ne mora ni to.Neka i bude ono "samo jedanput dnevno",ali tako da možeš da proveriš šta skidaš i da li radi.
A ne ko što mi se jednom desilo,treba mi neki tekst o nekim mašinama,odem tamo,skinem i ispostavi se da ne radi.Probam opet,prc,ne daju fašisti.Probam sutra opet,i skinem,a ono nešto što veze s mašinama nema.

E,to bi mogli da srede.Mislim,barem da ne budu baš oni najgori cigani.

Al,dobro,pošto će se opet i za to naći neki izgovor,a ja ispasti kriv,nije bitno...  Smile
Samo kažem šta bi,odnosno SU mogli da promene,a donelo bi im više popularnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Pa kako stoji u ponudi, nude ti uslugu online pohranjivanja podataka a ne da ceprkaju i da ti traze fajlove da li rade ili ne  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50034
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Torenti su u nekim situacijama odlični. U nekim drugim totalno nepraktični i neupotrebljivi. I bez obzira da li ih voljeli ili mrzili to je tako. Itekako ih koristim. Ali su za moje potrebe nedovoljni.

« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 17:18:49 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Torenti su u nekim situacijama odlični. U nekim drugim totalno nepraktični i neupotrebljivi.

Neki razlozi koji,po meni,najviše utiču da ljudi pobegnu od torrenta :

Ne mogu da sačekaju da prođe određeno vreme i time se proveri kvalitet(i krekova,i patcheva,i uopšte,bilo čega okačenog),jer,jbg,umreće ako danas ne odgledaju taj film,ili ne odigraju tu igru
Previše su tupavi da skinu
U slučaju igrica,neupućeni su pa se uplaše kada im avp prijavi trojanca u kreku
Download ne radi tog trenutka,pa se demorališu što im je i dalje 0.00% ,a ne znaju da resetuju,a i da brzina može za tili čas da naraste i bude "ETA:2 hrs"
Skinuli su nekad fake file,pa su umislili da su svi fake ili loši.

I sve se to da rešiti,ali,većina opet ne zna.

Naravno,ovim ne mislim na tebe,niti kažem da torrenti mogu da "pokriju" sve naše potrebe.SAmo kažem šta mislim da su glavni razlozi koji odbiju ljude od torrenata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60
koja polemika da li torenti ili rapidshare i ostali .... ja mislim da je svejedno(torent,rapid,ostali) dokle god mozes da skines nesto sto ti treba i dokle god ti to zavrsava posao Smiley  Smile Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 17:39:59 od misewic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50034
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Ne mogu da sačekaju da prođe određeno vreme i time se proveri kvalitet(i krekova,i patcheva,i uopšte,bilo čega okačenog),jer,jbg,umreće ako danas ne odgledaju taj film,ili ne odigraju tu igru
Previše su tupavi da skinu
U slučaju igrica,neupućeni su pa se uplaše kada im avp prijavi trojanca u kreku
Download ne radi tog trenutka,pa se demorališu što im je i dalje 0.00% ,a ne znaju da resetuju,a i da brzina može za tili čas da naraste i bude "ETA:2 hrs"
Skinuli su nekad fake file,pa su umislili da su svi fake ili loši.

Po meni, to je sve potpuno nebitno. Stvarni razlozi

- 0 SEED-era.

- Uopšte ne postoji traženi torent, (dok sa druge strane RS i MU imaju skoro sve što može da ti zatreba)....

- Velika većina nas ima očajno spore upload brzine. Da bi mogao da skidaš moraš i da djeliš. Brzina download-a je i do nekoliko puta veća od brzine upload-a. Npr. da bi skinuo nešto veće moram da ostavim komp da radi čitavu noć, a da bi to podjelio sa drugima treba mi i do nekoliko dana. Što neminovno vodi u probleme.

- Poslijedica prethodnog: gomilanje datoteka. Dok ovo kucam djelim 40Gba što je za mene ogroman opterećeni resurs... kada bi još nešto pokušao da skidam samo bi se još više opteretio, mada sam i ovako preopterećen.

Nisu ljudi glupi kada imaju problem sa torentima. Činjenica je da preko torenata ne možeš da skineš sve što poželiš u nekom razumnom roku, sa minimumom opterećenih resursa...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

problem1.jpg
(14.39 KB, 960x61)
problem2.jpg
(65.29 KB, 1116x191)
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 18:14:27 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
- 0 SEED-era

- Uopšte ne postoji traženi torent, (dok sa druge strane RS i MU imaju skoro apsolutno sve)....

- Velika većina nas ima očajno spore upload brzine. Da bi mogao da skidaš moraš i da djeliš. Brzina download-a je i do nekoliko puta veća od brzine upload-a. Npr. da bi skinuo nešto poveće moram da ostavim komp da radi čitavu noć, a da bi topodjelio sa drugima treba mi po nekoliko dana. Što neminovno vodi u problem.

- Poslijedica prethodne teze: gomilanje datoteka. Dok ovo kucam djelim 40Gba što za mene ogroman resurs na HD-u... kada bi još nešto pokušao da skidam samo bi se još više opteretio, mada sam i ovako preopterećen.

I to se sve da rešiti.
Ako je nula seedera,probaš opet.Ako neće,potražiš drugi torrent.A danas mnogi imaju duplikate,što daje rešenje i za drugu stavku.
Sad,vreme i brzina su nekome bitni,nekom ne.Meni nisu,ali razumem da nekad ljudima nešto treba hitno.
Što se gomilanja datoteka tiče,pa kad ti postane previše,izbrišeš višak i prestaneš da seeduješ.

Naravno,uvek će biti onih situacija koje se ipak ne mogu rešiti,da server prosto ne radi,ili torrent ne možeš da nađeš.Ali ja u 80% slučajeva uspem da nađem rešenje.

Nisu ljudi glupi glupi kada imaju problem sa torentima. Činjenica da preko torenata ne možeš da skineš sve što poželiš u nekom razumnom roku, sa minimumom opterećenih resursa...

Mislio sam na one koji odustanu još pre nego što probaju.Ili ih mrzi da nauče.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 17:58:17 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50034
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Ubacio sam i sličice da pokažem jedan problem tipican za torente.

Preko slobodnih torenata je nemoguće naći neke specifične stvari. Npr. strane serije sa domaćim prevodom niko nije lud da tek tako dijeli. Dok je na MU sve bilo na izvolte.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 18:10:29 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2538
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Citat
Mislio sam na one koji odustanu još pre nego što probaju.Ili ih mrzi da nauče.

Mozda zvuci surovo ali da je vise takvih koji ne znaju ili odustaju piraterija ne bi bila ovoliko zastupljena kao danas pa samim tim se ne bi ni toliko velika buka dizala oko file-sharinga.Pre 10-tak godina internet jos nije bio mainstream a danas kad vidim u kraju nekoga ko je do juce srkao benzin iz rezervoara kako prodaje diskove ispred mega-marketa i zna sve cake kako i gde skinuti bude mi i normalno sto je borba protiv piraterije sve jaca.

A kad smo kod toga,nisu cekali dugo,mada je ovaj novi malo dete za SOPA i PIPA Smile

"SOPA and PIPA may have been put on hold -- thanks to possibly the most contentious uproar seen on Capitol Hill and in the tech world ever -- but other legislation was introduced this week to combat online piracy. 
Senator Ron Wyden (D-Oregon) has introduced the OPEN Act in the U.S. Senate.OPEN would give oversight to the International Trade Commission (ITC) instead of the Justice Department, focuses on foreign-based websites, includes an appeals process, and would apply only to websites that "willfully" promote copyright violation. SOPA and PIPA, in contrast, would enable content owners to take down an entire website, even if just one page on it carried infringing content, and imposed sanctions after accusations -- not requiring a conviction.OPEN has received support from technology giants such as Google, Facebook, LinkedIn, Twitter, and others, but the Motion Picture Association of America complains in a statement that the bill goes easy on Internet piracy." 

PCWorld   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ubacio sam i sličice da pokažem jedan problem tipican za torente.

Preko slobodnih torenata je nemoguće naći neke specifične stvari. Npr. strane serije sa domaćim prevodom niko nije lud da tek tako dijeli. Dok je na MU sve bilo na izvolte.

Pa prevod imas u titlovima koje sasvim komotno skines  Smile

‘Ukrao je više od 200 milijuna dolara u raznim prevarama, bio najveći pirat na svijetu, a na registraciji mu je pisalo BOG’

Policija je stajala oko kuće i češkala se po glavi. Okupirali su najskuplju kuću na Novom Zelandu, 23 milijuna dolara vrijednu viletinu, ali malo su se preračunali. Išli su u akciju kao da love običnog kriminalca. Deseci auta pokušavali su se u isto vrijeme progurati kroz ulaznu kapiju, a helikoptere je čuo izdaleka. Nasmiješeno je zatvorio vrata gornjeg balkona čim je ugledao prvi automobil kako juri prema kući. I aktivirao najnapredniji alarmni sustav na svijetu.

Najveći slučaj ikad

Dok su prvi policajci stigli, elektroničke kvake bile su aktivirane, prozori neprobojni, a cijela kuća činila se potpuno napuštenom. Ali znali su da se unutra skriva Kim Dotcom Schmitz , međunarodni varalica, najgenijalniji haker na svijetu i, po tvrdnjama FBI-a, jedan od najvećih pirata kojeg su ikada ulovili. Tridesetsedmogodišnji prevarant većinski je vlasnik Mega stranica, grupe web servisa koji su korisnicima pružali naoko nevinu uslugu digitalnog ormarića. No u stvarnosti, iza stranica, od kojih je najpopularnija bila Megaupload , skrivao se servis koji je besplatno korisnicima omogućavao da skidaju piratizirane filmove, muziku, aplikacije ili knjige. Servis je baziran u Hong Kongu, Schmitz ima finsko i njemačko državljanstvo, trajno prebivalište na Novom Zelandu, ali svejedno su ga se Amerikanci uspjeli dočepati. Optužen je u najvećem slučaju kršenja autorski prava u povijesti. Optužnica kaže da je vlasnike autorskih prava oštetio za gotovo pola milijarde dolara, a da je pritom zaradio više od 200 milijuna dolara, uglavnom prodajući reklame na svojim hiperpopularnim i hiperilegalnim sajtovima.

- Mislila sam da me probudio njegov helikopter - rekla je Schmitzova susjeda - jer je često, i to obično oko 6.30, helikopter znao dolaziti po njega da ga odvede na doručak. Malo mi je već počeo ići na živce. Ne samo da me probudio nego onda nije ni odletio. Cijelo je vrijeme lebdio nad kućom i nije mi dao da spavam. Izašla sam van i šokirala se. Sve je bilo puno automobila i kombija, a helikopter za koji sam mislila da je Kimov zapravo je bio policijski. Bio je to četvrtak iz pakla.
Sigurna soba

Policajci su odustali od provaljivanja vrata na silu. Ubrzo je stigla i posebna jedinica koja je trebala pronaći put u utvrdu. Posebnim rezačima prolazili su kroz vrata, jedna za drugim, dok se konačno nisu našli u pustoj vili. Nije bilo traga ni Kimu ni njegovoj ženi i dvoje djece. Pretražili su sve i sasvim slučajno otkrili vrata iza ogromne slike obješene na zidu. Bila je to sigurna soba, čest dodatak kućama najbogatijih (a Dotcom je, kako mu sad i službeno glasi prezime, među 10 najbogatijih ljudi na Novom Zelandu). Prava čelična kutija napravljena je samo s jednim ciljem. Da štiti ljude koji su zatvoreni unutra, uglavnom od razbojnika ili otmičara koji bi im mogli učiniti štošta loše, ali ponekad i od policije. Šest sati im je trebalo da se probiju u sef.

Kada se dim razišao, na podu sigurne sobe ugledali su sklupčanog Dotcoma. Flambojantna grdosija, dvometarski div od gotovo 250 kila, gledala ih je sa smiješkom na licu i sa skraćenom dvocijevkom u ruci. Nije pucao jer je znao da će mu to biti veći problem nego što mu se isplati, pa se dobrovoljno predao. Znao je postupak jer mu privođenja, suđenja i zatvorske kazne nisu nimalo strane.

Karijeru je počeo 1994., kao klinac nadaren za kompjutore. Pokrenuo je kompaniju DataProtect, i uglavnom je za novac legalno provaljivao u sisteme svojih klijenata kako bi otkrio gdje im se nalaze sigurnosni propusti. Onda se malo zaigrao i s legalnog i dobroćudnog provaljivanja otišao korak dalje. 1998. godine uvjetno je osuđen na dvije godine zbog kompjutorske prevare i preprodaje ukradenih dobara. Naime, u to je vrijeme Kim Schmitz, osim što je bio svjetski poznat konzultant, bio jednako poznat i po trgovanju ukradenim kreditnim karticama.
Prva prevara

Uskoro je shvatio da je trgovanje ukradenim karticama nedovoljno unosan i pretjerano rizičan posao. Zato je prodao 80 posto svoje kompanije DataProtect u 2000. Firma je 2001. otišla u bankrot i to je bio početak Schmitzovih financijskih genijalnosti. Iste je godine kupio nekoliko stotina tisuća dolara vrijednih dionica LetsBuyIt.com, propalog online dućana koji je obećavao milijunske zarade, ali se ispuhao zajedno s .com balonom. Čim je pokupovao dionice, najavio je svakome tko ga je htio slušati da se upravo sprema uložiti 50 milijuna eura u propalu kompaniju. Naravno, ljudi su se poubijali ne bi li se dokopali dionica kompanije, vrijednost je skočila za 300 posto, ali nitko nije znao da Schmitz nema ni približno toliko novca, niti je ikada planirao investirati. Čim je vrijednost dionica narasla, Kim je svoje dionice prodao i okrenuo profit od milijun i pol eura.

Izvor

Citat
Iste je godine kupio nekoliko stotina tisuća dolara vrijednih dionica LetsBuyIt.com, propalog online dućana koji je obećavao milijunske zarade, ali se ispuhao zajedno s .com balonom. Čim je pokupovao dionice, najavio je svakome tko ga je htio slušati da se upravo sprema uložiti 50 milijuna eura u propalu kompaniju. Naravno, ljudi su se poubijali ne bi li se dokopali dionica kompanije, vrijednost je skočila za 300 posto, ali nitko nije znao da Schmitz nema ni približno toliko novca, niti je ikada planirao investirati. Čim je vrijednost dionica narasla, Kim je svoje dionice prodao i okrenuo profit od milijun i pol eura.

O ovome sam citao davno, sad sam se setio, znam da se digla neka frka oko toga sto ih je navuko ko male majmune  Smile

Inace, Kim ce im hebati kevu za ovo i to ovako  Smile

A eve ga i u Gumballu  Smile

« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 20:30:52 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 23:25:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.172 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.