Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 16:02:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mad Max: Fury Road (2014)  (Pročitano 40121 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Drugi film je i dalje najbolji, ovaj treci je drugaciji.

Ti pricas o tome kako je imao 16 recenica u ovom filmu Max, a po cemu je to drugacije od Drumskog Ratnika?  Tom Hardy je imitirao Gibsona, a nije pravio svoju verziju Pobesnelog Maxa.  Feministkinje su izjebale ovaj film samo tako, tako da je film trebao da se zove Furiosa a ne Pobesneli Max.

Da je Bay uradio film bio bi krs pun explozija i jos goreg scenaria.  Ovde je dobro sto je CG na minimumu za razliku od svih ostalih sranja iz holivuda.

Prica je slaba, ali osim prvog dela nije vise tu bilo price. Vizuelno je film impresivan, ali van vizuelnog nema sta drugo mnogo da ponudi.  Nadam se da ce sledeci biti bolji.  Meni se film sam po sebi dopao, osim narvno ociglednog sranja koje su zasrali, i mogu reci da ce biti bolji od Terminatora koji je jos vise sjeban. Trebali su ispocetka da rade oba serijala i gotova prica.

U pitanju je lapsus, ovo je četvrti deo.
  Slažem se sa tim da je Hardi trebao da odradi svoju verziju Maksa a ne da ga imitira. Pitanje je da li je imao tu slobodu koju je imao De Niro kad je dao svoju verziju Kuma iz mladosti.

Глума - танка
Прича - Готово да је нема
Музика - Сјајна, лоше искоришћена

Ко овоме даде да буде толико у дуго у топ50 ја не знам.  Очекујем стрмоглави пад оцене када изађе BluRay.

Ocena 6.5/10
Neka spektakularna prica nije postojala ni u prethodnim delovima,zna se sta se ocekuje od Mad Max fransize,jasne su aluzije na doba u kome zivimo,a to su  1.idolopoklonstvo,covecanstvo nakon holokausta krece od nule (Azija,Afrika karakteristika primitivnih drustava)2.despotizam,apsolutna vladavina jednog u ovom slucaju mentalno poremecenog pojedinca(Juzna Amerika,Afrika,Azija pa u nekoj skorijoj proslosti i Evropa) 3.uslovljavanje ljudi osnovnim zivotnim resursom,u ovom slucaju to je voda (u danasnje vreme to je i hrana) 4.manipulisanje masama uz pomoc vere,verovanje u ultimativnu nagradu u slucaju herojske smrti(ovde je potpuno jasna aluzija na ekstremne islamiste) 5.naznake feminizma,tj preuzimanje inicijative od strane zena,Furiosa,bajkersko pleme sacinjeno od zena,devojke koje se usprotive despotu(upravo ono sto u savremenom dobu vise nije trend vec realno stanje stvari pogotovo u zapadnom svetu)6.mizoginija,omalovazavanje zena od strane muskaraca svodjenjem ih na jedino na njihovu reproduktivnu funkciju(opet u danasnje doba Indija i islamski svet) 7.kolektivno ludilo(ISIS) 8.mocan pojedinac (Immortan Joe)koji zeli da sebi produzi zivot na sve nacine,jasna aluzija na danasnje milijardere koji ulazu novac u istrazivanja za pronalazenje tajne mladosti ili bar usporavanje starosti,uzecu primer Dejvida Rokfelera koji ima 99 godina i kojem je 7 puta presadjivano srce i koji je izjavio  "Hoću da živim 200 godina, svaki put kad dobijem novo srce osetim novi dah" (http://www.srbijadanas.com/clanak/sedmo-srce-dejvida-rokfelera-hocu-zivim-200-godina-svaki-put-kad-dobijem-novo-srce-osetim) ..inace nevezano za ovaj film,u prethodnih delovima je postavljano pitanje otudjenosti,surovosti odrastanja bez roditelja,borbe za naftu,upotrebe atomskog naoruzanja,opet despotizam i feminizam,manipulisanje masama..Tako da onaj ko nije gledao prethodne delove,a ocekuje neverovatnu pricu od ovog filma je pogresio,ali ko je pogledao prethodne zna sta da ocekuje od ovog,a dobice i vise od toga,spektakularnu oktansku akciju 120 minuta sa jasnim aluzijama na savremeno doba.

Sve ovo gore nabrojano je tačno i nije novo, već je viđeno u ranijim nastavcima. Razlika je u tome što su se u prethodnim nastavcima ponašali u skladu sa uslovima sa kojim žive (seti se Maksa kad podmeće one posude da sakupi gorivo ispod olupine i kad ga krpom skuplja i cedi sa asfalta) što ovde nije slučaj. Ovde se arči rasipa, da ne kažem bahati.
  Nedostatak ideja je više nego vidljiv dok je ironija što su za rimejk pravog predstavnika ozplotejšen žanra koji je koštao oko pola miljkona dolara utrošili preko 200 miliona istih.
  Negde sam naišao na podatak da je Miler digao ruke od snimanja bilo kakvog nastavka.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
Tel.Me Your.Number
... Pa ovde je čitava rafinerija na nekoliko kilometara udaljenosti. Smile

Ovih par strana buja u neznanju, pogledati prethodne delove, pročitati malo o ovom filmu kako je urađen pa srati do mile volje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  Sve je tu u blizini dok je okolo jedno veliko ništa koje nikog ne zanima.
  Video sam ovde sve osim, na primer, radionice ili majstora koji su sklepali ona čuda.
  Pošto je ovo četvrti (nadam se poslednji) deo o Pobesnelom Maksu sasvim je logično da ga poredim sa prethodnim filmovima. U prošlim nastavcima je bilo paranoje, anarhije, bezakonja i nedostataka svega i svačega što ovde nije slučaj.
  Ne bih ništa imao protiv da se ovo zove po Furiozi koja će naslediti Maksa, onda bi sve ovo razmetanje imalo smisla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
Tel.Me Your.Number
Napisao si kako se bahati sa gorivom ja ti rekoh zašto - ima se može se.
Okolo jeste veliko ništa ali ima oaza kao što je Citadela. Eto primer je ekipa kod kanjona sa kojom je Furioza sklopila dil. Uostalom, šta će im kult War Boya kao ultimativnog ratnika ako će time da se šepure pred narodom.

Nije poslednji, već je bilo linkovanja na temi nekih članaka ali evo par koje sam sad izguglao:

http://www.techtimes.com/articles/54339/20150521/george-miller-planning-5th-mad-max-movie-fury-road-what.htm
http://variety.com/2015/film/news/mad-max-george-miller-announces-more-movies-mad-max-the-wasteland-1201499904/

Mnogi pričaju kako se ovde u stvari radi o Furiozi, a da nije bilo Maksa ne bi ni ona potrajala dugo a 3 puta je mogla da baci kašiku, kad je Maks sjebo Naksa u oluji, kad ju je držao na nišanu posle oluje mogao da je preda Džou ili da je rokne i treće kad joj je dao krv. Tako da, bič pliz.

Što se mutavog Maksa tiče ovo su PRIČE o Maksu dakle rađeno po nečijem sećanju, sa svih strana neko napiše/zapamti njegov susret sa Maksom i tako prepriča.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Go ahead, make my day

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 664
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.9
mob
HTC one m9
Da se nadovezem,ovo nije rimejk kao sto neki ovde pominju vec nastavak,dakle Hardi na neki nacin i pokusava da skine mimiku Gibsona iz ranijih nastavaka,dalje svi su se zakacili za Hardijevu navodno losu glumu ili nezahtevnu ulogu,pa vi ljudi kao da uopste niste gledali ranije nastavke pa iznebuha pisete ovde o filmu,Max ni u prethodnim filmovima ne izgovara mnogo recenica,on je rastrojeni,cutljivi pojedinac koji je uzeo svoju osvetu i sada luta postapokalisticnim beznadjima od danas do sutra i gleda svoja posla i svoj interes kao i drugi,medjutim svaki put mimo svoje volje upada u haos.Sto se tice Citadele,pa naravno da nije potrebno prikazati kako se budze vozila,ili na primer kako porodica tesko zivi,to je potpuno irelevantno jer ovo nije taj tip filma,on se u okviru svog zanra akcije obraca publici,nista manje nista vise,bilo bi jako pateticno prikazivati nesto drugo..Strasno preterivanje u vezi Furiose i njene kao bitne uloge,ona nije bitnija od Maxa,neko se zakacio za Furiosu i Sarliz pa sad samo o tome pisu gluposti,kao trebalo je da se zove film Furiosa i slicno. Inace, vidi se da su mnogi samo pogledali ovaj nastavak,ne i prethodne.
« Poslednja izmena: 29. Jun 2015, 11:36:28 od Shomay »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Sony xperia
Neko ga hvali, neko kudi ... ali meni nikako nije legao. Da li sam dobrim delom imao neko veliko predubedjenje na osnovu proslih filmova. Ali ovo mi zaista nije leglo. Tesko mi poverovati da sam prvih 20-ak min jedva odgledao a ostatak na pregledavanje, preskoke.
Moguce da sam i ocekivao previse, sta znam Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  Besmrtni je čova koji pušta kišu, onaj koji ima vodu sa kojom trguje sa preostala dva naselja u okolini. On njima vodu oni njemu municiju i gorivo, prosta trampa. Od avih ostalih dosadašnjih negativaca on se razlikuje po tome što namerava da ostavi nešto iza sebe svojoj deci koja će ga naslediti. Ali samo zdravoj deci koju namerava da dobije sa modelsicama koje su se sakrile u kamionu. A to su uspele pored svih oih silnih ljudi.
  Čovek koji zna da su resuesi kojim raspolaže ograničeni a koji želi da ostavi iza sebe čini gomilu gluposti u startu, gluposti koje su u stvari Milerove.
  Za mene je ovo nastavak serijala i to sam napisao. I to vrlo loš nastavak, katastrofalno loš.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
наставак или шта већ,ништа посебно
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
Tel.Me Your.Number
Nema ograničene resurse.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Ja sam rekao da je Hardy skidao Gibsona, i rekao sam da jedini film kada je Max nesto govorio vise bio je prvi deo, u drugom delu ja mislim govori 16-18 recenica samo, treci deo nije vredan pomena uopste, zato nazivam ovaj novi treci deo. 

Ovaj film je imao mnogo problema od samoga starta.  Scenario nije bio dobro uradjen, likovi koji su stvoreni nisu imali sa cim mnogo da rade. Podseca me na drugi i treci deo Hobita gde likovi muce muku da odrade posao jer su likovi sranje. 

Film nije bio Pobesneli Max, jer prvih pola sata on ne radi nista, samo visi ko picka ispred vozila sa brnjicom, i onda ulece Furiosa koja de facto postaje glavni protagonista i tako sve do kraja filma.  Jeste Max uradi par stvari ovde onde ali to nije to.

Film je vizuelno lep, sa veoma malo kompjuterske animacije, drugaciji i sveziji od nabudzenih filmova koji su vestacki. Film je ok, nista spektakullarno, i ja ne ocekujem da ce sledeci biti ista bolji od ovoga.  Serijal je bio sjeban od "treceg" dela koji nije imao ikakvog smisla.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 16:02:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.