Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 17:32:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mad Max: Fury Road (2014)  (Pročitano 40045 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
  Maks je po novoj teoriji lik koji je nešto poput Nasradin hodže. On je jedno ime iz naroda iza kojeg stoje biografije anonimnih ljudi koji su uradili nešto ali nisu ostali upamćeni. Po toj logici film o Maksu koji nije Maks i ako se ne smatra nastavkom treba da se zove samo Fury Road. Pitanje je samo koliko ljudi bi ga gledalo zbog toga, zbog toga se insistira na starom Maksu koji je u ovom slučaju samo lik koji će promovisati Furiozu i filmove sa njom.
  Možda grešim ali takav mi je utisak.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Go ahead, make my day

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 664
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.9
mob
HTC one m9
Pre svega, moram vas ispraviti u par stvari. Prvo, Fury road nije nastavak niti rimejk nijednog od prethodnih filmova. Film je "poseta" tom svetu, pricanje jos jedne price iz zivota lika kojeg su ljudi, prilikom prepricavanja njegovih dela, zvali Maks. Ako se secate prethodnih filmova, oni uopste nisu bili nikako povezani, ni hronoloski ni po radnji, vec price iz drugih uglova, sa svacijih usta.

Maks je zamisljen kao lik koji vrlo malo govori, gleda svoja posla. Sve sto zeli je da ga ostave na miru. Povremeno pomogne ljudima u nevolji, ali ako iz toga izvuce neku korist. I ranije je trazio gorivo za sve sto radi, plus sto je bio gnevan sto je izgubio porodicu, jer to mu je bilo sve sto je imao. Zato je takav. Trudi se da zaboravi svoju proslost, ali mu ne uspeva ponekad, zbog flashback-ova koji ga trgnu poput samara. Cak ga odavno niko nije zvao Maks. Scena kada je umirucoj Furiosi rekao da se zove Maks to pokazuje: izustio je svoje ime, za momenat zastao, kao da je iznenadjen sto opet cuje taj zvuk "Maks", pre nego sto je ponovio ime. Njoj i sebi..

Tom Hardi nije imitirao Gibsiona, kao druga stvar. Njegov lik se slucajem okolnosti zove Maks, kao sto slucajem okolnosti srece Furiosu, imperatorku, generalku, nazovite je kako hocete. Kao sto rekoh to je jos jedna prica iz naroda. Da je trebalo snimati nastavak, angazovali bi Gibsona, makar na kratko, ali nisu i to sa razlogom. Kad moze Svarceneger da snima terminatora sto ne bi mogao i Gibson a mladji je od Austrijanca. Prema tome, fanovi se nemaju sta ljutiti. Hardijeva gluma je bila savrsena, s obzirom da ne govori mnogo i da je veliki deo s pocetka filma nosio gvozdenu masku koja prikriva izraze lica. Govorom tela je sve rekao sto je hteo.

Mora se odati pocast reziseru za uspesno kreiranje celog tog sveta, apokalipticnog, osusenog, zatrovanog, toksicnog, gladnog i zednog. Onaj ko ima resurse, taj je "boss", jer upravlja masama. To je toliko dugo trajalo da su svi donekle bolesni, nema nikog ko je savrseno zdrav. Tek bi bebe Imortana trebale biti "savrsene u svakom pogledu" jer su uzete (kidnapovane) najlepse majke koje ce ih roditi i cuvane u riznici, hranjene zdravo da bi se osiguralo cisto potomstvo. Imortan je kreirao svoje sledbenike mameci ih da se bore za njega posto on nije u stanju jer je sav obogaljen otrovima koji mu kruze telom, A mami ih starim vikinskim verovanjima da ce zavrsiti u Valhali gde ce biti ponovo rodjeni..."live, die and live again" (Nux). Preneta je atmosfera iz starih filmova u savrsenosti.

Najavljeno je da ce biti jos tri nastavaka. Pretpostavljam da ce nastavci imati veze sa ovim filmom jer je ovde Imortan imao dva brata, jedan je bio gospodar benzina drugi gospodar oruzja. Imortan je bio gospodar vode prvenstveno ali i hrane po logici. Moguce je da ce doci do neke osvete ili sl. A mozda se i nastavi tradicija novih prica bez zadrzavanja na prethodnim.

E sad nesto zanimljivo. Postoje neke ideje fanova koje se razvlace po forumima da je ovaj Maks u stvari ono malo divlje dete iz filma Road warrior. Dokazi koji idu u prilog ovoj tvrdnji su: na pocetku novog filma Maks je prikazan kao neuredan divalj dlakav covek sa bradom koji jede gustera. Skroz nalik onom klincu. Dalje, Maks ovde ne govori mnogo. dosta mumla, gundja u sebi i ispusta zvuke. Onaj klinac je samo to i radio, dok na kraju nije rekao da je narator svega kao odrastao covek. Trece, u novom filmu Maks ima flesbekove kako mu gine cerka a zena se i ne spominje. Originalni Maks nije imao cerku vec sina i naravno zenu. I cetvrto, ima jedna scena u novom filmu kad jedna od onih lepotica svira onu malu muzicku kutijicu, sto je bio poklon od Maksa malom cupavom detetu. A scena koju sam ranije spomenuo gde je hardi prvi put rekao kako se zove pa je zastao, mozda je pokusavao da ubedi imperatorku a i sebe da je on Maks.. Sa druge strane, reditelj sve ovo negira, a i nebitno je na kraju krajeva, posto je ipak sve to samo necija prepricana prica. Zato i ne treba previse razglabati o samim likovima i porediti sa starima, jer su oni samo prolaznici u tom paklu..
Interesantno,ima logike pa i za samo puka nagadjanja,bilo bi interesantno da je istina,mada cisto sumnjam..mislim da je to sa muzickom kutijom samo omaz Drumskom ratniku,videcemo zeljno iscekujem buduce nastavke,minimum ova tri najavljena..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Citat
  Maks je po novoj teoriji lik koji je nešto poput Nasradin hodže. On je jedno ime iz naroda iza kojeg stoje biografije anonimnih ljudi koji su uradili nešto ali nisu ostali upamćeni. Po toj logici film o Maksu koji nije Maks i ako se ne smatra nastavkom treba da se zove samo Fury Road. Pitanje je samo koliko ljudi bi ga gledalo zbog toga, zbog toga se insistira na starom Maksu koji je u ovom slučaju samo lik koji će promovisati Furiozu i filmove sa njom.
  Možda grešim ali takav mi je utisak.

Zanimljivo. Priznajem da taj stav ima osnove. Da se kojim slucajem film zove samo Fury Road, onda automatski Maks ne bi ni bio glavni junak vec Furioza, sto je ionako slucaj. Film bi pripadao njoj, jer je ona u centru paznje. To se pominje po forumima i netu, dosta ljudi film i vidi kao "gresku od pocetka do kraja".

Najaktuelnija kritika je ona u kojoj se Fury Road naziva feministckim filmom. Furiosa vodi radnju, film je nazvan po njoj (Fury => Furiosa), ona krade devojke, a bajkerke koje spasavaju stvar su, naravno, zene i to u godinama, da ne kazem bakute. Najcrnje je sto se tvrdi da su glavni protagonisti filma sve same zene i "sidekick Max". Haha, to me je nasmejalo.

Tu se slazem da su malo pretrali sa tim. Ne znam sta planiraju u buducnosti, ali se nadam da ce se naredni filmovi vise vrteti oko samog Maksa. Kao sto rekoh ranije, i  u prethodnim filmovima nije imao neke istaknute uloge, drzao se po strani a uskakao samo kad ima korist od toga ili ako se sveti. Ovaj Mask je slican, plus sto je sad zapao u senku imperatorke.

No dobro, u svakom slucaju, treba odgledati, dobro je odradjen, gluma je dobra, vozila i ambijent su super, akcija non stop, pa nek svako pronadje ono sto mu se svidja ili ne.

Nevezano, jedna licna kritika, sadrzi spojler.

Zbrzana, nagla i prekratka scena smrti Imortana. Mozda je do mene sto volim horore i krvave scene, ali izostavili su glavne kadrove, samo odjednom cap i gotovo, u hodu, ko da su hteli da prekrate muke i njemu i gledaocima. Ipak je to bio glavni negativac filma. I opet ista stvar, nije samo Maks zapao u senku Furioze, vec i sam Imortan.
« Poslednja izmena: 11. Jul 2015, 18:37:12 od Aconja »
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
ja mislim da se radi o istom maksu
i da se radnja ovog filma desava izmedju prvog i drugog dela  Smile
ili izmedju drugog i treceg jel koliko pamtim njegov interceptor je unisten u drugom delu  Smile
zanimljiv clanak
http://madmaxtimeline.blogspot.com/
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0

Poslednji deo ima veze sa ostala tri taman koliko i sa Imperijom koja uzvraća udarac u ovoj smejuriji. Smile

« Poslednja izmena: 20. Jul 2015, 21:48:54 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2474.0
mob
Motorola 
  Ako je bilo - izvinjavam se :

( https://www.youtube.com/watch?v=4M5KE44xluo )
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
Tel.Me Your.Number
Izašao BRRip ako nekog zanima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
da citiram sebe sa druge teme
ovog novog pobesnelog maksa
leb te jebo kakva glupost  Smile Smile Smile bolje da su snimili kako se susi farba  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1683
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 45.0.2454.85
ovaj film spada u one koje na tebe ostave skroz drugi utisak kad ih pogledas na velikom ekranu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 17:32:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.