Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mac ili Pc - Koje su razlike, a koje sličnosti  (Pročitano 16823 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Definitivno NE - ali opet zavisi sta hoces da radis sa racunarom - ako igras Quake 4 na 24" LCD-u i hoces da imas sve na maximum AA i anisotropic filtering i ne znam ni ja sta sve - i sve to da radi na 100fps onda ni dve karte nisu dovoljne. Ja sam licno u profi radu sa CAD/CAE aplikacijama i vise mi znaci stabilnost u OpenGL nego brzina i frame-ovi u DirectX-u. Samim tim radije cu da dam $2000 za dobru QuadroFX kartu koje sada dolaze sa 1Gb DDR3 memorije nego iste pare za dve gamerske kartice. Kod kuce imam ko sto rekoh prastari Radeon 9600XT koji sasvim lepo tera Quake4 i 1280x1024, a sobzirom da ga igram po 15minuta u svaka 4 meseca ne znam stvarno sta cemi bolje. U drugom racunaru mi je low end X1300pro samo zato sto nema ventilator i ima HDTV component out i rea mi TV u 1080i .

Cela poenta ove price da imas ogroman izbor kod PCjeva da sklapas sta god ti dusa pozeli. A malo mi se smucilo da slusam istu pricu zadnjih 20godina kako su Macovi jedini kompjuteri na kojima moze da se radi graficki dizajn i DTP. Samo hocu da pokazem da je to davna proslost i da na obe strane danas ima fenomenalnoh masina za bilo koji posao. 

I za kraj jos jedan vrlo dobar uporedni review high end G5 vs. Xeon vs. Opteron

http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2436

da ne ispadne da pricam gluposti
« Poslednja izmena: 13. Jul 2006, 06:55:27 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung S7
Alo decky999 covece......MAC je racunar ,a PC je igracka......simple as thet.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
A ti sad hoces da kazes da ja svih ovih godina radim sa igrackama i da sam sa tim istim igrackama uspeo da proracunam i dizajniram sve projekte u prosecnoj vrednosti od po US$5M svaki.

Pa ako je tako ja bi i dalje da se igram sa mojim igrackama a vama prepustam da se velicate sa 'racunarima'.

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

357 kume, 357...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 1503
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.5
ja mislim da je appleova odluka da koristi intelove procesore u low end masinama tokom 2006/2007 pametna, ipak je intel u boljem startu sa 64-itnim procesorima. amd je uveo risc arhitekturu u pc racunare ali nije se mnogo toga promenilo...

btw. evo ti nesto za citanje ako imas vremena:
http://en.wikipedia.org/wiki/AltiVec
« Poslednja izmena: 13. Jul 2006, 15:11:05 od Dionis6 »
IP sačuvana
social share
Be sociable - have a Pepsi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
A ti sad hoces da kazes da ja svih ovih godina radim sa igrackama i da sam sa tim istim igrackama uspeo da proracunam i dizajniram sve projekte u prosecnoj vrednosti od po US$5M svaki.

Pa ako je tako ja bi i dalje da se igram sa mojim igrackama a vama prepustam da se velicate sa 'racunarima'.

Da, bas tako, ti koristis igracke. Pa poslusaj sam sebe """uspeo da proracunam i dizajniram sve projekte u prosecnoj vrednosti od po US$5M svaki."""

Da mozda ne testiras trajektorije pionira 11?

Uhvatio si se jednog programa ko pijan plota. Sagledaj stvari u globalu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
Necu da komentarisem prethodne postove ali  mac je bio mac dok nije poceo da ubacuje intel procesore.Da nebude zabune i ja imam intel procesor (nisam amd fan) .Plasim se da ce i sa macom biti kao i sa rolsrolsom ,ljudi kupovali auto dok nisu poceli da u njega ubacuju bmw motor,komentar ako cu da imam bmw motor kupicu ceo bmw.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung S7

Firma u kojoj radim vrti 100.000 Evra na PC  igrackama,mada to nije poenta vec "Sta radis na njima?,a koliko sam video ti si Meka samo video na slici,znaci uzmi jebeni 3D Max i renderuj sliku od 60m ....pa ces videti o cemu pricam.NA Pc-ju nema sanse ispod 5h da obavis to , a na Mecu (od 1,8GH,2GB Ram)ti treba 29 min.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
[Edit by Crowz: Sledeci put cu ti preseliti celu poruku u recycle bin...]

Jedino sto mi nije jasno - odakle toliko pobornika Macova u zemlji Srbiji koja u moje vreme nije imala 3 1/2 Mac-a u Beogradu i okolini.
« Poslednja izmena: 13. Jul 2006, 16:18:16 od Crowz »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

357 kume, 357...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 1503
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.5
e, sad... mac je bio masina za entuzijaste i bilo ih je ipak vise. sem toga, mac je bolja server masina, bas zbog boljeg rada sa memorijom, itd.
IP sačuvana
social share
Be sociable - have a Pepsi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ma COOL bre Mac je najbolji na svetu. Slazem se sa svime sto ste rekli. Al evo ako koza laze rog ne laze - evo vam specifikacije SGI Altix Servera (jeftinijih):

Configurations
  SGI Altix XE210 SGI Altix XE240
Processors Dual-Core Intel® Xeon® processors 5000 Dual-Core Intel Xeon processors 5000
Number of processors 2 Sockets/ 4 Cores per system 2 Sockets/ 4 Cores per system
Memory 8 DIMM slots 8 DIMM slots
I/O 1 Serial on rear
3 USB 2.0; 1 front, 2 rear
Integrated ATI Video (ES1000)
Keyboard & Mouse
2 10/100/1G Ethernet 1 Serial on rear
3 USB 2.0; 1 front, 2 rear
Integrated ATI Video (ES1000)
Keyboard & Mouse
2 10/100/1G Ethernet
PCI/PCIe 1 LP PCIe x8
1 FH PCI-X 2 LP PCIe x4
3 FH PCI-X
Storage 3 x 3.5"
SATA
Media - DVD Optional 5 x 3.5"
SATA or SAS
Media - DVD Optional
RAS/Reliability Modular Systems Management
Intel® Server Management 9 with IMM3 upgrade option
Single 600W power supply
Modular Systems Management
Intel Server Management 9 with IMM3 upgrade option
Single 750W power supply

Operating System Red Hat® Enterprise Linux 4.0
SUSE® Linux Enterprise Server 9
SUSE® Linux Enterprise Server 10
SGI ProPack™ 5 for Linux® Red Hat Enterprise Linux 4.0
SUSE Linux Enterprise Server 9
SUSE Linux Enterprise Server 10
SGI ProPack 5 for Linux
RoHS Compliancy YES YES
Chassis 1U IRU (1.75")
19" rackmount 2U IRU (3.5")
19" rackmount

SGI nudi Irix masine sa R3000 CPUs samo u high-end ponudi i nudi Linux x86 servere za prakticno sve ostalo. Sun isto tako Fire serveri su Opteron i Xeon, njihov standardni Blade samo u high end ponudi. HP i Dell ne vredi spominjati. Veruj mi ja nikada u svom zivotu nisam cuo da neko koristi Mac-a kao server za bilo sta. Ako ti jesi prosvetli me.

Ne znam samo u cemu se olicava taj 'entuzijazam' u kome pricas ako imas izbor od jedne do dve alternative za hardware komponente. Mozes doduse da promenis boju kucista a ti je pitanje sa novim e-mac-ovima i mozes da stavis mis sa dva dugmeta umesto sa jednim. Ja sam se vec smrzo' od entuzijazma - ne znam za ostale. 

I na kraju - prica o RISC i Vektorskim CPU konfiguracijama je uvek bila zanimljiva. Skidam kapu Motoroli i IBM-u sto su toliko dugo bili ljutu bitku sa Intelom i ostalima. Njihova inventivnost u aritekturi procesora je uvek bila za hvalu. Moj bivsi fakultet je 1998 imao Fujitsu Vektorski super kompjuter koji je vazio za najbrzi racunar na juznoj hemisferi (ili drugi po brzini). Medjutim to je na papiru kada run-ujes namesteni benchmark i dobijes imaginarni broj flops-ova. Kada dodje do toga da primenis to na realni software sve pada u vodu jer je veoma malo software moglo da iskoristi prednost vektorskih masina. Ta cuvena ANU masina je otisla u zaborav oko 2000te i zamenjena je sa 128-procesorskom Alpha masinom a ova pre par godina sa SGI Altix serverom sa 1682 Itanium 2 CPU-a , uz nju su tu Dell-ova 154 procesorska masina sa najobicnijim P4 i jos par manjih Dellova.

Toliko o serverima i super kompjuterima
« Poslednja izmena: 14. Jul 2006, 07:51:55 od decky999 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.