Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mac ili Pc - Koje su razlike, a koje sličnosti  (Pročitano 16790 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
What a load of horse shite!!!

Ljudi moji nasedate na Mac propagandu - za pare koje bacite na bilo kog Mac-a mozete da dobijete 2 PCa od kojih ce svaki tog  Maca da pojede sa senfom i da ispljune koscice napolje. Osim OS-Xa kojije malo poboljsao celu situaciju Mac hardware je ili samo kopija PC hardware (graficke karte) ili kaska za PCjevima (Ploce i CPUs) bar dve godine unazad. Uz sve to non stop odrzavaju famu kako su Macovi bolji za dizajn - koji bre dizajn. Zadnjih 16 godina radim CAD i FEA - koristio sam sve moguce masine od Unix SGI do Dell-ovih radnih stanica (na kojima sam sada). Od Macova koristio sam i G4 i G5 - nisu bre sposobni ni da rade normalno u word procesoru a da ne prijavljuju memory errors. Grafika je unapredjena koriscenjem ATI i Nvidia karti ali i dalje nemaju OpenGL pro-cartice koje PCjevi koriste. O sosftwerskoj podrsci necu ni da pricam. Svaki komad hardware za njih je precenjen 300 posto a crkavaju vise nego PCjevi. Nemas nikad mogucnost promene delova uvek kupujes kantu i bacas kantu ili je menjas za slicnu samo skuplju. DDR2 i DDR3 memorija i ne postoji za njih (mozda sada sa novim Intel based masinama)

Doduse najzad su se opametili i poceli da koriste Intel procesore. To moze malo da poboljsa sliku.

Sve u svemu sve se bazira na marketingu i balonu sapunice - a ljudi ko ljudi srecni sto su deo trenda ne znaju za bolje jer nisu probali bolje.

Garantujem svakom - za 1000e mogu da sklopim PC koji ce da bude bar 20% brzi od Mac-a za 2000e.

Ako kupijete racunar zbog trenda i sminke - i hocete samo da idete na internet i mail COOL Mac je bolji - priznajem. Ako hocete da uradite neki posao manite se bede.

Da se pospem pepelom - jedine aplikacije koje ce uvek raditi bolje na Macu su Adobe - posebno Photoshop jer je kod razvijan originalno za PowerPC a ne za Intel - ovo posebno ima uticaja za dual CPU mashinama.

Jabuka je trula!
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
ne lupetaj bre   Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

357 kume, 357...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 1503
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.5
ili kaska za PCjevima (Ploce i CPUs) bar dve godine unazad. Uz sve to non stop odrzavaju famu kako su Macovi bolji za dizajn - koji bre dizajn.

ne bi bas rekao...
IP sačuvana
social share
Be sociable - have a Pepsi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pa dobro ajde neomojte da me pljujete nego dajte cinjenice - Hyperthreading, dual core, DDR2 i DDR3 memory, dual video cards, PCI-Xrpess video cards, memorijska kontrola integrisana i core CPU a ne kao deo North Bridg-a na maticnoj, full Open GL 2 podrska za high-end grafiku - samo su neke od stvari koje korisnici MAC-ova mogu samo da sanjaju.

Zemunka ATI 9800 je grafika stara vec 3 godine, pre par nedelja sam kupio low level ATI X1300pro za moj MC-PC koja jede 9800 chipset za dorucak - cena 50eura. Zamisli sta dobijas sa kartama koje sada kostaju po 400-500 eura.

Ajde naucite me o Mac hardware-u - dajte mi banchmark cifre - pa da vidimo cija majka crnu pivu pije... :pistoles: 
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Stavi naochare molim te , il' isperi stakleno oko , pa ispochetka lepo prochitaj o kojoj grafici se radi ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
ispod 2000 e tesko da moze da se nadje...

g4 powerbook 700 - 800 eura, mesec dana koriscen...

What a load of horse shite!!!

Ljudi moji nasedate na Mac propagandu - za pare koje bacite na bilo kog Mac-a mozete da dobijete 2 PCa od kojih ce svaki tog Maca da pojede sa senfom i da ispljune koscice napolje. Osim OS-Xa kojije malo poboljsao celu situaciju Mac hardware je ili samo kopija PC hardware (graficke karte) ili kaska za PCjevima (Ploce i CPUs) bar dve godine unazad. Uz sve to non stop odrzavaju famu kako su Macovi bolji za dizajn - koji bre dizajn. Zadnjih 16 godina radim CAD i FEA - koristio sam sve moguce masine od Unix SGI do Dell-ovih radnih stanica (na kojima sam sada). Od Macova koristio sam i G4 i G5 - nisu bre sposobni ni da rade normalno u word procesoru a da ne prijavljuju memory errors. Grafika je unapredjena koriscenjem ATI i Nvidia karti ali i dalje nemaju OpenGL pro-cartice koje PCjevi koriste. O sosftwerskoj podrsci necu ni da pricam. Svaki komad hardware za njih je precenjen 300 posto a crkavaju vise nego PCjevi. Nemas nikad mogucnost promene delova uvek kupujes kantu i bacas kantu ili je menjas za slicnu samo skuplju. DDR2 i DDR3 memorija i ne postoji za njih (mozda sada sa novim Intel based masinama)

Doduse najzad su se opametili i poceli da koriste Intel procesore. To moze malo da poboljsa sliku.

Sve u svemu sve se bazira na marketingu i balonu sapunice - a ljudi ko ljudi srecni sto su deo trenda ne znaju za bolje jer nisu probali bolje.

Garantujem svakom - za 1000e mogu da sklopim PC koji ce da bude bar 20% brzi od Mac-a za 2000e.

Ako kupijete racunar zbog trenda i sminke - i hocete samo da idete na internet i mail COOL Mac je bolji - priznajem. Ako hocete da uradite neki posao manite se bede.

Da se pospem pepelom - jedine aplikacije koje ce uvek raditi bolje na Macu su Adobe - posebno Photoshop jer je kod razvijan originalno za PowerPC a ne za Intel - ovo posebno ima uticaja za dual CPU mashinama.

Jabuka je trula!

Prvo, ne lupetaj i nemoj da prosipas crnacke reci ovde (i pise se shit, a ne shitE). Cim ti kupis karticu za 50 evra koja jede zivu decu, mogu samo da pretpostavim o cemu se radi.

Ne radi se samo o brzini, radi se o pouzdanosti. Mac nema BSOD (ne verujem da znas sta je ovo). Milijardu puta je stabilniji. Znaci, nemamo o cemu vise da pricamo. Ako si ovde, po prvi put u pc klinici, a jos se prepucavas sa clanovima i pricas o kartici koju si nabavio za 50 eura, savetujem ti da se vratis na forum buvljaka.
« Poslednja izmena: 12. Jul 2006, 09:12:08 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
shitE -----> kadE ?   Jel samo ja uvidjam slichnosti ? ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
PA jjesi napisala ATI 9800XT - ta karata je stara 3 godine - bila je najbrza kartica godinu dana pre nego sam ja sklopio moj sadasnji PC koji tre ATI9600XT. Super je kartica nema sta ali je bajata.

Malo cu da se izvinim jer sam pogledao specs za novi 2.5GHz dual G5 - izgleda impresivno na papiru ali jedva cekam da vidim poredjenja sa recimo dual XEON workstation ili dual opteron masinom, koje ruku na srce (i dalje stojim iza toga) kostaju manje.

OS-Xu svaka cast ali stvar je izbora i fleksibilnosti. Za  dual G5 daju opciju samo jednu pro karticu Quadro FX4500 i to za extra 1650US$. Nemas nikakvu mogucnost upgrade-a a placas sve mnog mnogo para. Nijedna ozbiljna firma ne koristi mekove za CAD/CAE dizajn jer nema software za Mac. Graficki dizajn OK - u photoshopu radi brze jer je PS optimizovan za MAc.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Edit by Crowz - kartica za 50eura je kupljena za home theatre PC - i ima vrlo specificnu nameru da tera televizor u HD rezoluciji ali da radi bez ventilatora.Edit by Crowz Bez vredjanja...

Rekao sam svaka cas OS-X jer je stabilan i sve je OK - ni ja ne obozavam windows ali sta da se radi. Mozemo svi kod cika Billija da se zalimo.

Pogledaj razloge zbog kojih je Mac presao da dual core Intel - pogledaj  performanse vs. potrosnje struje - pogledaj performanse u aplikacijama koje nisu optimizovane za mac.

Ja pljujem mit koji je Mac izgradio o sebi i koji prodaje za velike pare - flexibilnost - kljucna rec.
« Poslednja izmena: 12. Jul 2006, 09:56:24 od Crowz »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
opcija izmeni - modify ... umesto 3 posta za redom .   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.