Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 17:51:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: M-84 vs Leopard 2  (Pročitano 26329 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Govorim na osnovu dve vrste poluempirijskih formula za proracun dejstva potkalibarne municije na metu za razlicite daljine koje sam pronasao na nekim stranim forumima, ali nisam mogao da proverim empirijske vrednosti nekih konstanti vec sam morao da im verujem na rec, a na osnovu cega ti govoris? Ti prvi samo ponavljas kako je sve rusko bolje bez trunke dokaza, a cim ti se prezentuju podaci od strucnjaka koji su radili sa tom tehnikom, ti ih nazivas neznalicama, svaka cast za to. Ja sam u svom prvom postu na ovoj temi tekao da sam laik za tenkove, i nisam mnogo naucio od tada na tu temu, od tebe sigurno nisam mogao, a ljudi od kojih se moglo sta nauciti su napustili ili temu ili cak forum zahvaljujuci tvom bezobrazluku!!! Omalovazavanje sagovornika samo zato sto ti se cinjenice koje prezentuje ne dopadaju i ne uklapaju u tvoj svet maste nije, ili barem ne bi trebalo da bude sastavni deo foruma. Sramota!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Аха сада су то полуемпиријске формуле покупљене са страних форума, дакле магла, напиши их овде можемо да поразговарамо и о томе. Суштина је да поузданих података о пробојности модерне муниције и јачине оклопа нема јер су ти подаци војна тајна и не могу се наћи на интернету. Постоје подаци али за знатно старије системе али то није релевантно.

Иначе оптужбе које износиш су тешке и неистините. Пази шта пишеш. Докази постоје на форуму ја никог нисам отерао.  Smile

Све што говорим ја и аргументујем и прилажем линкове као доказ када год је то могуће. Постоји евиденција на форуму и зато престани да измишљаш!  Smile

Што се тиче Азема свако може да прочита тему и процени за себе.

Твој проблем је што не можеш да прихватиш једноставну и проверљиву чињеницу да руски топ избацује већу масу већом брзином поготово у односу на Леопард-2 топ од 44 калибара па се хваташ за муницију и тврдиш да је боља од најбоље руске а да ниси пружио ни један једини доказ за то али самоуверено тврдиш да Руси сигурно немају пројектил који може преко 650мм а ја те лепо питам за доказ.
Онда даље где и када је Леопард-2 са топом од 44 калибара испалио најмодернију могућу муницију на руски Т-90 са најмодернијим оклопом па ти са таквим уверењем причаш да може да пробије? Хајде лепо доказ на сунце.
Причаш о неких 820 мм пробојности. Где је доказ?

Ја се за разлику од тебе држим проверених информација и само на основу њих поредим.
« Poslednja izmena: 02. Jul 2009, 05:24:38 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 
Aleksa , da je vazna samo pocetna brzina projektila na ustima cevi i njegova masa , ti bi mogao onda da ispalis valjak precnika 125mm koji bi imao masu vecu od svakog potkalibarnog projektila vecom pocetnom brzinom i da ocekujes da ce na 2000m probiti deblji oklop od potkalibarnog projektila . Zato ti je Azem rekao da je vazna i duzina i debljina i masa projektila . Sto je projektil duzi i tanji uz istu masu to je stabilniji u letu i brzi na cilju , a ne na ustima cevi . Ima tu milion parametara koji uticu , ne mozes da uzmes samo jedan ili dva i da kazes to je jedino vazno . Nisu Rusi trazili dzabe bolje resenje za punjac topa da bi povecali duzinu projektila .

Sve su to cinjenice koje zajedno uticu na krajnji rezultat . Zato moras biti strucnjak za tu oblast da bi mogao kvalitetno da diskutujes , i inzenjer masinstva ako se nije posebno specijalizovao samo za tu oblast ne bi mogao da da odgovor i da bude bar 70% siguran da je u pravu , najvise sto bi mogao da ti garantuje je 50% , jer ne zna sta su sve kolege uradile , niti sve proracune i specificnosti vezane za ovu oblast . Najbolje sto bi mogao je da kada mu neko prezentuje te podatke i jednacine po kojima se proracuni vrse , kao i rezultate testova , je da razume zasto je nesto tako , i nista vise .

Zato i mi ovde ne mozemo da tvrdimo nista pouzdano , jer smo potpuni laici .

A da vredjas ljude , vredjas , da ih omalovazavas , i to radis . Da je sve rusko za tebe najbolje , bez obzira na argumente , i to je tacno , mozes da se ljutis koliko hoces . Pokusaj da budes malo objektivniji i manje pristrasan . Ovo je samo forum i ovde to nije toliko bitno , sve i da te banuju , na mrezi ima foruma koliko hoces , ali ti moze zasmetati u tvom privatnom zivotu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Људи, а шта знамо о прецизности топова Леопарда 2 и М84?!

Знам да је својевремено Владимир16 причао да М84 топ може да буде доста прецизан ако знаш како се користи...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Aleksa , da je vazna samo pocetna brzina projektila na ustima cevi i njegova masa , ti bi mogao onda da ispalis valjak precnika 125mm koji bi imao masu vecu od svakog potkalibarnog projektila vecom pocetnom brzinom i da ocekujes da ce na 2000m probiti deblji oklop od potkalibarnog projektila . Zato ti je Azem rekao da je vazna i duzina i debljina i masa projektila . Sto je projektil duzi i tanji uz istu masu to je stabilniji u letu i brzi na cilju , a ne na ustima cevi . Ima tu milion parametara koji uticu , ne mozes da uzmes samo jedan ili dva i da kazes to je jedino vazno . Nisu Rusi trazili dzabe bolje resenje za punjac topa da bi povecali duzinu projektila .

Sve su to cinjenice koje zajedno uticu na krajnji rezultat . Zato moras biti strucnjak za tu oblast da bi mogao kvalitetno da diskutujes , i inzenjer masinstva ako se nije posebno specijalizovao samo za tu oblast ne bi mogao da da odgovor i da bude bar 70% siguran da je u pravu , najvise sto bi mogao da ti garantuje je 50% , jer ne zna sta su sve kolege uradile , niti sve proracune i specificnosti vezane za ovu oblast . Najbolje sto bi mogao je da kada mu neko prezentuje te podatke i jednacine po kojima se proracuni vrse , kao i rezultate testova , je da razume zasto je nesto tako , i nista vise .

Zato i mi ovde ne mozemo da tvrdimo nista pouzdano , jer smo potpuni laici .

A da vredjas ljude , vredjas , da ih omalovazavas , i to radis . Da je sve rusko za tebe najbolje , bez obzira na argumente , i to je tacno , mozes da se ljutis koliko hoces . Pokusaj da budes malo objektivniji i manje pristrasan . Ovo je samo forum i ovde to nije toliko bitno , sve i da te banuju , na mrezi ima foruma koliko hoces , ali ti moze zasmetati u tvom privatnom zivotu .
То да испали ваљак пречника 125мм који ће да пробије оклоп је твоја  идеја!  Smile а  не моја ја никада то нисам рекао нити мислио. За дужину и пуњач сам већ исто написао тако да ти у ствари мени  објашњаваш оно што сам ја већ рекао и потврдио?  Smile

Али хајде ако ниси разумео суштину, не разумем зар је то тако тешко,
Ако поредимо два топа морамо да искључимо непознате параметре, дакле да претпоставимо да користе  слично поткалибарно зрно (пенетратор приближних димензија, структуре и масе само се сабот разликује) топ код 125мм је у предности над Л-44 код Леопарда-2  јер испаљује већом брзином?
Зар је то тако тешко да разумеш?

Зашто увлачиш муницију где јој место није?

То је као на такмичењу у бацању кладива. Имаш различитих бацача али сви они бацају кладиво исте масе и димензије  па ко добаци даље побеђује. На шта би то личило када би свако користио шта му падне на памет.

Исто тако и са топом. Дај исту тј. приближну муницију па ко избаци брже побеђује.

Никог ја не омаловажам него ви имате проблем са мојим аргументима (са ИСТИНОМ  Smile) који су у колизији са вашим ставовима па то емотивно схватате као личну увреду.

« Poslednja izmena: 02. Jul 2009, 11:36:49 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Omalovazavanje sagovornika samo zato sto ti se cinjenice koje prezentuje ne dopadaju i ne uklapaju u tvoj svet maste nije, ili barem ne bi trebalo da bude sastavni deo foruma. Sramota!
eto,i @Ramon se uvredi...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Људи, а шта знамо о прецизности топова Леопарда 2 и М84?!

Знам да је својевремено Владимир16 причао да М84 топ може да буде доста прецизан ако знаш како се користи...
Да то је исто важан параметар. Владимир је велики стручак за М-84 и уме да га користи тако да верујем његовим изјавама.
Верујем да је топ на Леопард-2 исто прецизан тако да је прецизност вероватно слична али зависи од истрошености цеви.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
@aleksa, ja sam prvo izneo podatke o probojnosti koje sam nasao na netu i koje si i sam nasao pa si ih diskreditovao kao nepouzdane zato sto ti se nije svidela slika koju daju. Posle toga sam zagrebao malo dublje i nasao sam poluempirijske formule koje se koriste za proracun dejstva potkalibarne municije i gde su ljudi racunali za zrna tipa DM53 iz topova duzine cevi l44 i l55 a jednacine se zovu Lanz-Odermatt i Anderson, medjutim iako sam dva puta naveo kako se zovu jednacine, ni to ti nije dovoljno jer eto boze ako nauka kaze da sve rusko nije uvek najbolje, onda ta nauka ne valja.

Citat
Зашто увлачиш муницију где јој место није?

Pa jes' sta uvlacis municiju u top tu joj mesto nije, mislim kakav ti je to argument. Top je sistem i municija napravljena za njega je sastavni deo tog sistema. Ova dva topa imaju razlicitu municiju i to ih razlikuje kada dejstvuju na metu.

Optuzbe koje sam izneo su teske i istinite, zbog tebe je Vlada Ivanovic napustio forum prosle godine, a na ovoj temi bozo13 i Azem napustio temu, a da ne govorim o tvom spustanju nivoa rasprave kada ti se ne svidjaju argumenti. A ovi ljudi bi nama laicima mogli sasvim lepo da objasne sve nedoumice u ovoj raspravi samo da si bio malo pristojniji.

Mene takodje ne ocekuj vise na ovoj temi, nemoj mi odgovarati niti cu ja tebi, eto ti tema pa ubedjuj sam sebe da je sve rusko najbolje i uzivaj citajuci svoje postove. Ocigledno je da tebe ne interesuje sta ce drugi reci, narocito ovi koji su imali praksu na tenkovima kojima si ti prisao taman koliko i ja, na nekom sajmu ili izlozbi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
.
У осталом размотримо пример коцке 1.1м.
Запремина је повећана 33% али је неопходно 21% више челика да би се одржао исти ниво оклопне заштите.

izracunaj shta se desahava sa oklopnom zashtitom kad i masu i zapreminu povecash za 33%  Smile ....

svima bih preporucio da procitaju ovo :

http://en.wikipedia.org/wiki/Impact_depth

radi se o vrlo jednostavnom clanku koji objasnjava da kad projektil predje odredjenu brzinu , njegova probojnost zavisi iskljucivo od odnosa gustine projektila i oklopa ,kao i od duzine projektila .

to objashnjava zashto su projektili od osiromashenog uranijuma mnogo efikasniji od celichnih .

« Poslednja izmena: 02. Jul 2009, 16:24:23 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Optuzbe koje sam izneo su teske i istinite, zbog tebe je Vlada Ivanovic napustio forum prosle godine, a na ovoj temi bozo13 i Azem napustio temu
@Vladimir je napustio forum zbog bivseg clana @Dead Eye-a(koji je odavno izbacen,jer je jedan od moderatora koji uopste nije bio sa ovog foruma imao los dan) i koji je cesto preterivao u svojim izjavama i dodavao politiku.
@Bozo je napustio forum jer je imao neusglasica sa @Feanorom,jer je previse ozbiljno shvatio to,i povukao se.
uostalom,ne znam sta sad stalno uzimate te clanove i njihovo odsustvo kao glavni argument...ako neko smatra da @Aleksa lose govori,da vredja,da ne zna,ili se jednostavno ne slaze sa njim,tako recite,a nemojte sad zapocinjati neke price ko je zbog cega i zbog koga napustio koji forum.kada bi tako pricali i na politickom forumu i uzimali takve argumente(ko je zbog cega napustio temu,ko koga ne podnosi,ko se s kim ne slaze),pa ne bi bilo kraja...
i moram da kazem,da uprkos pojedinim nesuglasicama,zadnje strane teme su meni bile jako zanimljive,jer su bile pune podataka,jer su clanovi skupljali razne podatke sa raznih izvora i uporedjivali ih na razne nacine.  Smile
evo,cak je i @bf,koji,priznacete-voli da bocka s vremena na vreme  Smile Smile ,sasvim dobro i argumentovano ucestvovao u diskusiji...  Smile
« Poslednja izmena: 02. Jul 2009, 16:44:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 17:51:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.