Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lyoness - prevara ili ipak ima nečega?  (Pročitano 338067 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.1
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Ma tu si ti zaradio covece... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 11
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0
poštovani forumaši, nov sam član pa mi nemojte zameriti ako u nečemu pogrešim

član sam lyioness-a od aprila 2012 od tada do danas nisam našla niti jednu osobu koja bi htela da se učlani.  Kada sam se ja učlanjavala bilo je vrbovanje od strane mog prijatelja i njegove mentorke skoro mesec dana.  Bilo je frka da se uplati 2000 e što pre, već je kasno pozajmi pare bla, bla nemaš rizika tih 2000 e je uvek tvoje.  Da skrtaim priču.  Sada kad hoću da povratim svoj avans to nije moguće.  Gde god koga upitam iz LY naletim na zid, ili ponovo ispiranje mozga.  Mogu da pazarim u Tehnomaniji ali opet moram da dam pare za vaučere pa sa njima da kupujem i gde si tu si.  Po tome bih trebala da potošim hiljade i hiljade evra da pi povatila svojih 2000.  Molim ako neko zna konkretno šta da radim, kome da se obratim jer definitivno nemam nameru da vrbujem ljude i na taj način gubim prijatelje.  :help:
IP sačuvana
social share
Obucite nešto lošeg kvaliteta i ljudi će se sećati haljine koju ste nosili, obucite se kvalitetno i ljudi će pamtiti vas.
Coco Chanel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.01

@zbunjena023

Kao prvo, potrebno je da imaš neku priznanicu ili račun ili bilo kakav validni dokument koji pokazuje ko je
gde, kada i kome dao novac, koliki je iznos datog novca i u koju svrhu (tj, dokaz da si dala tih 2000). Bez
toga svako procesuiranje zahteva za povraćaj novca biće veoma teško.

Kao drugo, najbolje je da se posavetuješ sa onima koji se time bave (tj, zaštitom potrošača):

(od 18.03.2010)
www.lider21.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=74%3Aregionalna-savetovalita-za-zatitu-potroaa&catid=54%3Avesti&Itemid=69

Potrošači mogu pozvati besplatno Call centar za zaštitu potrošača preko jedinstvene telefonske linije za
teritoriju cele Srbije na 0800-103-104 svakog radnog dana od 9-16 časova i zatražiti savet, informaciju ili
pomoć pri rešavanju potrošačkog problema, bez naknade.
 Otvorena su i Regionalna savetovališta, gde odgovorno lice, diplomirani pravnik angažovan sa punim radnim
vremenom od 8.30-16.30. časova svakog radnog dana, u obavezi da rešava potrošačke prijave prosleđene iz Call
centra, da posreduje između potrošača i trgovca i dostavljaju izveštaje o status prijava.

upravusi.rs/?kontakt=organizacije-za-zastitu-potrosaca

U Srbiji postoji četrdesetak organizacija potrošača. Neke od njih učlanile su se u „krovne“ organizacije,
saveze. Tako Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) okuplja 24 ovakve organizacije, a Centar
potrošača Srbije (CEPS) ima devet organizacija članica. Postoje i organizacije koje nisu članice nijednog
saveza: Asocijacija potrošača Srbije (APOS), Centar za zaštitu potrošača Forum Niš i druge. Na sajtovima
NOPS-a i CEPS-a možeš naći kontakt-podatke svih njihovih članica.

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS)
Ravanička 11
 21000 Novi Sad
 telefoni: 021 631 3600, 021 631 4600
 mejl: info@potrosac.info
Internet:
Zvanični sajt NOPS-a            www.nops.org.rs/
Žalbe na proizvode i usluge   potrosac.info/kontakt/
Adrese članica NOPS-a         www.nops.org.rs/cms/index.php?id=40

Centar potrošača Srbije (CEPS)
Tadeuša Košćuška 36
 11000 Beograd
 telefon: 011 26 30 791
 Internet:
Zvanični sajt CEPS-a          www.ceps.rs/kontakt/info.html
Kontakt formular              www.ceps.rs/kontakt/info.html
Adrese članica CEPS-a       ceps.rs/lanice-ceps-a.html

U CEPS-u (Centar potrošača Srbije, www.ceps.rs) se vrši:
- sаvetovаnje potrošаčа – dаvаnje prаvnog sаvetа o postojаnju prаvа potrošаčа u konkretnom slučаju;
- sаvetovаnje potrošаčа o postupаnju u konkretnom slučаju sа trgovcem; kаo i
- sve pomoć potrošаču u kontаktu sа trgovcem

Asocijacija potrošača Srbije (APOS)
(Regionalno savetovalište potrošača za Vojvodinu)
Zmaj Jovina 26, TC „Lupus“
 21000 Novi Sad
 telefon: 021-44-74-88, 064-347-7634, ili 066-447-488
 mejl: savetovaliste@apos.org.rs
Internet:
Zvanični sajt APOS-a           www.apos.org.rs/
Savetovalište potrošača       www.apos.org.rs/cms/index.php/sr/saveti/291-savetovalite.html

Srećno...Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 11
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
početniče hvala na iscrpnom odgovru, nadam se da ću nešro uspeti.
od dokumenata jedino imam dokaz o uplati tj.  original uplatnicu  Smile
hvala još jednom
PS ako lilihip pročita ovo nek mi oprosti što mu nisam odgovorila jer se još ne snalazim u dopisivanju.
Učlanjena sam u Zrenjaninu, a mislim da je linija Novi Sad
IP sačuvana
social share
Obucite nešto lošeg kvaliteta i ljudi će se sećati haljine koju ste nosili, obucite se kvalitetno i ljudi će pamtiti vas.
Coco Chanel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.89
Znaci ovako
Lyoness,Scnet you name it je prevara.

Oni su Udruzenje potroshacha sa rechima uplati na racun preko 1000 eura za tvoju buduchu potrosnju .

Ali pare nemozes podici sa rachuna vec oni daju vaucer za dogovorenog popusta u parnerskoj firmi a to znaci da ti placas puni iznos produkta odnosno taj postotak(dogovoreni popust minus 4%) minusira se od tvog racuna ali pare svakako  nemozes drugcije potrositi.  

Ili sa njihovim  primerom za Scnet i kod Lyoness jeisto mozda u koji procenajt je razlicito:

Kupujete frizider kod neke FP koja prodaje belu tehniku. Frizider kosta 400 evra. Scnet je dogovorio popust za nas clanove Scnet-a kod te firme 15%. Dakle dobijeni popust od 15% se umanjuje za 4% /to je deo koji je vec ranije podeljen preko Scnet-a u mrezu po sledecem:Scnet-u 1%,vama povrat od direktne kupovine se odmah vraca u sledecem obracunu 1%,dok u mrezu za ljude koji su vas uveli u posao ide 4xo,5%= 2%,ili ukupno je to 1+1+2= 4%.  
Ponavljam popust od 15%umanjen za objasnjenih 4% = 11%.
Tih 11% u odnosu na cenu kupljenog frizidera(za koji rekosmo da kosta 400 evra) je= 44 evra. Ta 44 evra skidate sa vaseg racuna kapara automatski preko Scnet sistema/ tako je sistem programiran/,dodajete jos samo 356 evra i kupite frizider. Tako vase kapare trosite po delovima,kroz dalju kupovinu-potrosnju.

Ako hoces da vratis  svoj novac moras da pronalazis nove ,,budale'' da ubace lovu u sistemu , koi je genijalno smislen za otimanje love naivnih ljudi koi hocu laku kintu  Od tu svezu lovu u sistem daju tebi kosku , dobio si
poziciju u matrici sad ti treba jos 35 pa da promenish karijerno poziciju pa da dobijesh josh . . .   dobichesh i po koji vaucher za gorivo ili kako oni kazu hemiju i hranu ,tashnu sa logoom kompanije   :D ali to je svega 10-20% realne love koje preko tebe je ushla u sistem ostatak uzimaju akcioneri osnovachi.

Balon se pumpa polako
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 11
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
nažalost, kasno sam shvatila da je sve to prevara. Sada sam kratka za 2000 evra, a ko mi je kriv kad svakom verujem. Najgore je što danas ni dobrom prijatelju ne možeš da veruješ. Kuda li nas ovo vodi?
IP sačuvana
social share
Coco Chanel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
комшинице...како ниси схватила да је превара? Smile

па после прве реченице тога што врбује све је јасно Smile ...само му кажеш "мрш" и опалиш га штиклом у чело Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Postovana zbunjena023,

ne znam na koji nacin poslujete u Lyoness-u i kako Vas prijatelj (mentor) i njegov mentor to rade, ali ako ste se bar malo potrudili progres je morao da postoji. Ukoliko ste se potrudili, a napretka nema onda je krivica Vaseg mentora i celog tima sto Vam nisu objasnili sta je stvarno Lyoness, vec su zeleli samo da imaju jedan vise ID u svojoj strukturi. Tako se definitivno ne radi i iz tog razloga neki ljudi imaju nepoverenje prema Lyoness-u. Neverovatno je da posle toliko vremena ne znate kako se koriste obracunske jedinice ili kako mozete da ih potrosite. Postoje dva nacina: 1. Potrosnja uz doplatu i 2. Recash , ali to ste morali znati i pre nego sto ste avansirali. Za to su krivi Vasi mentori.
Ja slucajno poslujem u Lyoness-u isto od aprila 2012, kao i Vi. U mojoj strukturi ima do sada 80 ljudi, a ja ih sigurno nisam sam sve kontaktirao. Ja sam kontaktirao svoje 4 osobe, oni su svoje itd, a sad svi pocinjemo da zaradjujemo. Mi smo svoj avans vratili, ali nije u tome stvar. I da ga nismo jos vratili, vratili bi ga svakako. Ono sto sledi posle, je cela poenta, a posle su ciste zarade.  Lyoness se radi timski i nikako drugacije, ukoliko zelite da napredujete. Najvecu pomoc sam dobio bas od ljudi koji su mi preporucili Lyoness. U mojoj strukturi su moja majka, otac, sestra, brat i svi bliski prijatelji... Nijedan od 80 ovih ljudi nije bio nagovaran da bude u Lyoness-u. Da smo morali nekog da nagovaramo da bude sa nama taj nam sigurno ne bi bio od bilo kakve koristi, posto ovde mora da se radi da bi se postigao uspeh. Da bi neko uspeo da zaradjuje u Lyoness-u mora svakom svom da pomogne da i on zaradjuje, inace nista od napretka. Od nas nije hteo da propusti ovu sansu, a sada smo magnet za sve ostale koji zele da budu deo ekipe. Nikoga ne vrbujemo, kao sto ovde mnogi vole da se samaraju terminima. Licno nisam dozvolio da neki ljudi budu u mojoj ekipi u Ly, zato sto pouzdano znam da su lenji, neodgovorni i sigurno nece uloziti svoj trud ni u sebe, a kamoli u druge. Pa ne bih ni te iste zvao da posluju sa mnom bilo cime da se bavim. Nikoga nismo pitali vise od jednom da li mu se svidja posao. Mi ljudima ispricamo sta je Lyoness, a oni sami donose odluke. Ukoliko ne zele i nisu za ovo, a sa njima svakako niko ne moze napraviti posao u Ly. Ne da nisam izgubio svoje prijatelje, nego sam ih jos vise dobio. Ja Vas potpuno razumem da imate problem i da nemate podrsku. Ponavljam, to je krivica ljudi oko Vas i zbog toga Lyoness stvara nepoverenje kod nekih ljudi.
Meni nije interes ovde nekog da ubedjujem da li je ovo gigant koji raste ili ne, ja to dobro znam. Ovo je kompanija koja vec ima svoje kancelirije na svim kontinentima, od Njujorka, Toronta, Sao Paola, u celoj Evropi, Juznoj Africi, Dubai-u, Hong Kong-u, Sidney... Svakim danom Ly karticu uzima nekoliko hiljada ljudi u svetu. Trenutno ima 3.500.000 clanova, a ovo je tek pocetak, posto ce karticu svako zeleti jer se sa njom uvek dobija povrat novca prilikom svake kupovine u preko 25000 firmi sirom sveta.  Pa samo jedan Walmart i Carefour npr. (koji imaju objekte sirom sveta) su u partn. firme u okviru. Zar mislite da bi iko od njih ulazio u partnerski odnos sa bilo kim ko vec nije potvrdjen na svetskom trzistu? U Hong Kong-u je ministarstvo ekonomije na svom sajtu vlade objavilo da Lyoness raste u najvecu kompaniju na svetu, jednostavno zato sto se bavi zivotnom potrosnjom. Lyoness-u nista ne prodaje, oni su posrednici izmedju firmi i kupaca, u korist i jednih i drugih. Firmama donose nove i lojalne kupce, a kupcima povrat novca bez obaveza, limita itd... Pa samo u 2010 god. preko Lyoness portala je obavljena najveci promet online trgovine u Evropi, a to je samo 10 % Lyoness poslovanja.  Clanstvo u Lyoness-u je BESLPATNO. Na ekonomskom seminaru u Njujorku je Lyoness nazvan motorom ekonomije, zato sto je npr samo u Grckoj primeceno da firme koje su usle u parnerski odnos sa Lyoness-om su spasene bankrota, posto im je Lyoness doneo nove kupce, koje oni nisu nikakvim reklamama mogli da dobiju, pogotovo ne u tom broju.
Ovo sve potvrdjuju dva sertifikata koje Lyoness odavno ima: ISO 9001 i TIF Rheiland sertifikat. Ko ne znam sta ovo znaci bolje da se raspita pre nego sto pocne da kuca. Ako ISO 9001 nije garancija (kao sto ovde neki kazu), TIF je sigurno. TIF potvrdjuje da je sve ispostovano ugovorom od strane kompanije prema partnerskim firmama, kao i prema svakom pojedincu. Pre nekoliko meseci je vlasnistvo Lyoness-a trazilo reviziju svoje firme od strane TIF-a i ponovo je dat pecat od njihove strane. Pa ko jos zove inspekciju u svoju firmu, a da im je poslovanje iole sumnjivo?
Ovo sam naravno sve mogao napamet da naucim i da izdeklamujem po redosledu, to je bar lako. Pre dve nedelje sam bio u Becu na najvecem svetskom okupljanju Lyoness premijum clanova. 11000 ljudi je bilo prisutno, 42 nacije, tada sam se uverio sta je Lyoness i u kakvog giganta raste. Cela okupljanje je bilo u jednoj od najvecih sportskih hala u Becu. Trajalo je od 14-22.30h. Razgovarao sam sa nekoliko desetina ljudi iz celog sveta. Mislite da neko sumnja u buducnost Lyoness-a? Upoznao sam mnogo ljudi koji su iz sveta ekonomije godinama unazad, pa zar mislite da bar neko od njih ne bi prepoznao sumnjiv posao u Lyoness-u? Ukoliko sumnjate u dogadjaj, evo vam samo neki od dokaza, svidece vam se :
http://www.youtube.com/watch?v=qanrHy4s_OM
http://www.youtube.com/watch?v=nrMPir0lP_U

Moji prijatelji i ja smo zivi primer zarada u Lyoness-u, a poznajem ljude koji mnogo bolje znaju svet ekonomije od mene, nisu jos poceli da zaradjuju u Lyoness-u, ali im ne pada na pamet da stanu i da sumnjaju u kompaniju. Moje tri koleginice su se upravo vratile iz Austrije sa 4-oro dnevne edukacije od strane Lyonessa. Ceo put, smestaj i ishrana je bila o trosku kompanije.
 Znam da ovde ima dosta ljudi koji ili nisu obavesteni sta je Lyoness, pa svojim neznanjem pune ovde redove. Za predrasudu se ponekad kaze da je majka gluposti. Znam da ovde ima i ljudi koji dobro znaju sta je Lyoness, ali samo time sto sto su u drugim marketinzima preporuke ne mogu da docekaju da udare po konkurenciji. To se ne radi tako. Ne bih da prozivam kokurenciju, ali kada vec prozivate, napisite mi koje sertifikate imate, u kojim sve zemljama su otvorene kancelarije vase kompanije, koliko je clanstvo trenutno, koliko vam je posecen portal (Lyoness-ov je privih 10 trenutno u svetu), da li imate besplatnu smart phone aplikaciju pomocu koje mozete da koristitie svuda u svetu prednosti svoje kompanije, da li imate magazin stampan u nekoliko miliona primeraka, da li vasa kompanije dobija poslednje dve godine nagradu za najprofitabilniju kompaniju u maticnoj zemlji (Austrija za LY) i sta o njom misle ljudi iz sveta ekonomije i na kraju, da li imate bilo kakve zarade od kompanije, pogotovo da li su sa tendecijom rasta?
Naravno, znam da mnogima nece odgovarati ovaj tekst, sto iz razloga konkurencije, sto zbog licnih predrasuda. Kako god, Lyoness je ovo i nista drugo. Nije mi cilj da preporucujem svima da budu deo Lyoness-a, nego da ne iznose svoje predrasude koje su rezultat neznanja. Vi, koji i dalje ne verujete svemu, verujte mi u jednom, bice vam za koju godinu neprijatno od onog sto ste govorili kada ugledate reklamu Lyoness-a na televiziji.
Reklame Lyoness-a su vec krenule u nekoliko zemalja na nacionalnim televizijama, evo dokaza :
http://www.youtube.com/watch?v=hHSYu__Z3SU
http://www.youtube.com/watch?v=m9zmerAGvmo

Ovaj tekst je namanjen prvenstveno gospodji/gdjici @zbunjena023, svima koji i dalje ne znaju poslovanje kompanije Lyoness, ali i svima koji i dalje imaju velike predrasude.

@zbunjena023 mozete me kontaktirati na terra0709@gmail.com, bez obzira sto ja od Vas ne mogu imati nikakvu finansijsku korist, ali ne zelim da Lyoness ima los imidz zahvaljujuci ljudima koji su ubacili svoje prijatelje u posao i onda ih ostavili same i needukovane. Naravno da me mogu kontaktirati i svi oni koji zele da znaju kako se radi timski i ostvaruje prihod u Lyoness-u.

Svima sve najbolje i bez ljutnje pojedinaca, posto ovo nije bilo licno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.01
  ..."Ako će nam neko doći glave biće to mangupi u našim redovima!"...(Lenjin)
  ....Nije kriv sistem, krivi su pojedinci u sistemu...Smiley...
  ....Nismo mi krivi, već vi....
  ....Ne radite dobro....
  ....Ne trudite se dovoljno....
  ....Stara priča...x puta izlizana i parafrazirana....

>>Syrus0709<<  >>#107<<
  >>Licno nisam dozvolio da neki ljudi budu u mojoj ekipi u Ly, zato sto pouzdano znam da su lenji, neodgovorni i sigurno nece uloziti svoj trud ni u sebe, a kamoli u druge. Pa ne bih ni te iste zvao da posluju sa mnom bilo cime da se bavim.<<

Lenji... u trošenju...?!?... Ja sam mislio da je ovde reč o potrošačima, a ne radnicima, saradnicima ili sl (osim ako reč potrošač u međuvremenu nije dobila neko novo značenje).
  A koliko mi se čini, čak i lenji potrošač će nekad da potroši novac i kupi nešto, što je uvek plus, zar ne, jer se procenat od svake kupovine šalje gornjim redovima gde se akumulira zajedno sa ostalim procentima drugih članova. Tako da mi ta tvoja rečenica ne pije vodu....osim ako nisu marljivi u nečem drugom.

Što se tiče kompanija i broja članova, to je argument koji se ponavlja i o kom se već raspravljalo (pročitajte prethodne postove). Evo, na primer zbunjena023, koja je nezadovoljna kompanijom i koja je, kako kaže, 'kratka za 2000 evra'. Da li su joj, pošto je nezadovoljna uslugom, vratili taj novac; Kako će da povrati taj novac? Da li se iščlanila ili je ostala da vremenom iskoristi svoj novac? Na kraju, ako se iščlanila, da li su u Lyonessu prestali da je registruju ili je i dalje ubrajaju među svoje milionske članove. Da li je na kraju za svojih 2000 evra dobila 'Ups, ne trudite se dovoljno, ne radite kako treba, trebali su da vam objasne, krivi su drugi'...

>>Syrus0709<<  >>#107<<
  >>Ako ISO 9001 nije garancija (kao sto ovde neki kazu)<<

Hahaha, aaaa ne, ne stavljajte mi druge reči u moja usta, jer to nisam rekao. Ako je to praksa kojom se bavite (zamenom teza), onda ste ništa drugo do sofisti. ISO verifikuje proces kojim se neki posao odvija, ne ceo posao, niti poslovni model, a sigurno ne organizacije i kompanije. Iso garantuje jednak kvalitet usluga i proizvoda za sve, što u mom primeru u prošlom postu nije slučaj sa prvim i krajnjim korisnikom. Garancija je data, ali za šta tačno, to Lyoness mora da pokaže i pojasni.

Što se tiče spotova... 4,000-10,000 pregleda... 30-70 lajkova.... tek poneki ima 20,000-40,000 pregleda, a samo jedan ili dva 100,000... Ništa lično, ali... Gde su milionski članovi...

-Tretirajte svoje korisnike jednako, i one zadovoljne i one nezadovoljne; ako ne želi više da bude član vratite zbunjenoj023 novac, umesto da joj govorite kako je trebala znati i šta je trebala da radi;
  -Zakrpite rupe i sprečite zloupotrebe zbog kojih >>Lyoness ima los imidz zahvaljujuci ljudima koji su ubacili svoje prijatelje u posao i onda ih ostavili same i needukovane<<;
  -Prestanite da dajete procente gornjim redovima, koje oni dobijaju za badava, tj, za dž...
  ...i tek onda ću možda razmisliti i da se priključim.

Ali pošto znam šta ćete mi odgovoriti, onda znate i moj odgovor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Postovani Vinduril,

meni ovde nije bio cilj da zapocinjem raspravu, nego samo da sklonim predrasude.
   Ukoliko bismo nas dvojica ipak usli u raspravu, neophodno je da budemo na istom nivou znanja vezano za ovu vrstu posla (marketing preporuke), a pogotovo o Lyoness-u. Nije mi namera da vredjam, ali cim se pitate  sta je rad u Ly, ocigledno da nismo.
    Lyoness je najvece udruzenje postrosaca na svetu i naravno da je osnova potrosnja. Medjutim, Lyoness sada jos uvek gradi trziste duz cele planete. Gradi mrezu potrosaca koji ce svojim kupovinama praviti veci promet trgovcima, a za uzvrat prvi put kupac dobija uvek, pri svakoj kupovini povrat novca na tekuci racun + sve vreme gradi svoju stednju. Posto se sada gradi trziste, Ly je dozvolio da ljudi koji su sada spremni da se pokrenu i ucestvuju u gradjenju tog trzista imaju zauvek benefite buducih potrosnji. To je novac trgovaca u vidu rabata, koji su oni voljni da daju posto im je povecan promet. Tako da su svi zadovoljni, kupac rabatom, prodavac vecim i stalnim prometom. Nema te reklame koja ce im dovesti odjednom toliki broj kupaca, ali zato sada placaju preporucioce te reklame kao i svakog kupca. Ukoliko Vi preporucite svom prijatelju film, sta mislite da li ce ga tada pre pogledati, ili ukoliko bi video reklamu filma na bilbordu ? U svetu marketinga se zna da je reklama preporuke najbolja reklama. Zato je sada Ly dozvolio da se trziste siri marketingom preporuke. U poslednjem stadijumu rasta trzista svake zemlje dolazi i tipicna reklama na medijima, za sve one koji veruju iskljucivo takvoj vrsti reklame, kao sto je pocelo u nekim zeljama.  Iz tog razloga sam rekao da u mom timu nisam zeleo ljude na koje ne mogu da se oslonim, zato sto nas tim definitivno gradi jedan deo trzista, a tu ima posla, ali i veoma dobrih benefita za sve koji se udruze. Ako vec moramo da smo potrosaci, zasto se ne bismo udruzili sa svim svojim prijateljima, rodbinom, njihovim prijateljima... i imali benefite od toga. Nismo ih do sada imali, samo smo ostavljali ceo novac trgovcu. Nadam se da sam bio jasan o kakvom radu je ovde rec. Kada se jednom stvori trziste udruzenih kupaca, tada je gotovo sa poslom. Svaki kupac ima povrat novca i gradi svoju stednju prilikom svake kupovine,  ali tada ce najvece benefite imati timovi koji su se potrudili da izgrade trziste.
    Opet ponavaljam, neophodno je da se dobro i detaljno obavestite o poslovanju Lyoness-a, zato sto Vasa sledeca konstatacija vezana za 2000e, koje je zbunjena023 postavila na svoj racun u Ly, je definitivan pokazatelj da niste utrosili vreme u to. Svaki postavljen novac na licni racun u Ly je avans za buducu potrosnju (novac dat unapred kao deo vrednosti buduce kupovine). Svi dobro znamo sta je avans. Npr., dali ste avans turistickoj agenciji za buduce putovanje, medjutim spreceni ste ili zelite da promenite agenciju... da li ce Vam agencija vratiti avans? Nije novac postavljen na vas racun u Ly nikakva clanarina, proba da li Ly funkcionise ili sl., to je iskljucivo avans. Ali, za razliku od svih trgovaca koji ne dozvoljavaju da svoj avans iskoristite kod dr. trgovaca, Ly dozvoljava da vi svoj avans iskoristite u bilo kojoj partnerskoj firmi. U proslom tekstu sam naveo kako moze da se iskoristi svaciji avans, medjutim avans ima jos jednu namenu, da ljudima donosi novac. Tu bi vec morali da znate obracunski sistem binarne matrice Lyoness-a. Veoma je jednostavan, ali ako se ne zna, otud predrasude.
   Ne znam zasto ste se u daljem tekstu vezali za objasnjenje svojih tvrdnji o ISO sertifikatu kada ste opet upali u sopstvenu zamku. Naravno da ISO verifikuje proces kojim se neki posao odvija i garantuje jednak kvalitet usluga i prozivoda, a ne ceo posao, niti poslovni model i organizaciju kompanije, ali za to je zaduzen TUV Rheinland sertifikat. Ne razumem Vasu recenicu da Lyoness mora da pokaze i pojasni kvalitet. Kome? Pa kompanija je morala da dokaze svoj kvalitet da bi uopste pomislila da dobije ova dva prestizna sertifikata, a oni daju garanciju svakom pojedinacnom potrosacu, kao i svim partn. firmama. Za to i postoje. Mozda sumnjate i u ove sertifikate?
    Sledeca Vasa konstatacija u kojoj Vam je merilo br. clanstva u Ly broj pregleda i lajkovanja spota na youtube-u je vise nego neozbiljna. Zamislite kada bi Coca Cola uzimala kao merilo br. konzumiranja njihovih proizvoda br. lajkova njihovih spotova. Ispalo bi da ih ima nekoliko miliona, a njihovih konzumenata ima nekoliko stotina miliona. Br. clanova u Lyoness-u se ne broji lajkovima, taj br. je potvrdio isto TUV sertifikat. Sada je vise od 3 mil. clanova, a minimalni plan je 5% stanovnistva tj. 350 mil stanovnistva. Ovo je potvrdjeno od TUV-a, uzimavsi u obzir progres trenutnog rasta kompanije. Sada je verovatno mnogima jasno zasto je sada pravi trenutak i prava sansa za posao, kada se uzme u obzir da je tek 1% trzista od minimalno planiranog.
    "Prestanite da dajete procente gornjim redovima, koje oni dobijaju za badava, tj, za dž..." -Ova recenica je isto potvrda da niste potrosili svoje vreme saznavsi informacije o Ly kompaniji. Posto vec tvrdite da ovde procente neko daje visim redovima, moram da Vas pitam nesto. Ukoliko radite za privatnu firmu, ko ima najvecu finansijsku korist od Vaseg rada, Vi ili vlasnik firme? Ukoliko je to slucaj sa drzavnom firmom, pitanje je isto. Kolike su sanse da dobijate iste prihode kao Vas sef, njegov sef ili vlasnik firme? Ukoliko vec iznosite takve tvrdnje, morate biti finansijski pismeniji. Posto mislite da procente uvek dobijaju samo oni u visim redovima tj. oni koji su pre poceli sa ovim poslom, kako je moguce da moj tim i ja imamo vece prihode od nekih ljudi koji su mnogo pre nas poceli ? To je tesko izvodljivo u klasicnom obliku poslovanja. Ja Vam iskreno zelim da postanete sef u firmi, ali zna se da Vasa plata ne moze biti veca nego sto je odredjeno za to mesto. Nasi prihodi sve vise rastu i nisu ograniceni limitiranom zaradom, ali opet ponavljam, morate biti vise upuceni u sistem poslovanja marketinga preporuke da biste znali na koji nacin sve funkcionise. Iz tog razloga je i Warren Buffett (smatra se jednim od najvecih investitora na planeti, kao i covek koji je upozorio da se stvara ekonomska bomba i svetska kriza) vise puta u svojim predavanjima rekao da je poslovanje u mreznom marketingu jedan od najidealnijih vidova poslovanja i najuspesnijih pocetaka za stvaranje ozbiljnog licnog biznisa.
     "  ...i tek onda ću možda razmisliti i da se priključim." - Ja zaista nisam video da Vas je neko primoravao da se prikljucite poslu, ili da uz besplatnu karticu imate povracaj novca prilikom svake kupovine. Ova sansa je slobodna volja svakog pojedinca.
Ukoliko neko zeli vise da sazna o ovoj sansi slobodno moze da me kontaktira putem maila terra0709@gmail.com.

Sve najbolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.416 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.