Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lyoness - prevara ili ipak ima nečega?  (Pročitano 337976 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1

a:n:c:i:c:a  molim te, nauči bre prvo da pišeš, majke ti .....

ovo bi bilo isto kao kada bi hteo da nekome pričaš nešto, a pričaš totalno nerazumljivo, sa ne znam ni ja kakvim jezikom ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.01
Pozdrav svima!
Nedavno mi je neki poznanik ponudio da se prikljucim Lyonessu i nakon kratkog objasnjenja odmah mi se upalio alarm, tako da sam na netu proverio i sledece je moj zakljucak o svemu.  Nemam vremena da o svemu detaljno pisem, sa detaljnim brojkama pa evo linka da sami donesete svoje misljenje
hxxp:|| behindmlm. com/companies/lyoness-us-review-cashback-and-investment-returns/

Upozorenje: sledece sto cu reci je samo moje misljenje,tj, vidjenje cele materije -
Ovde materiju posmatram kroz dva scenarija:
I.  Ne ulazes direktno novac, promenis navike i kupujes u onim prodavnicama povezanih sa Lyonessom, i dugorocno skupljas popuste na kupljene proizvode.  Da se sve bazira samo na ovom ne bih imao problema, sve je razumljivo, lako objasnjivo i legitimno (ali sporo isplativo).
II.  Postoji i drugi scenario gde se u potpunosti zaobilazi kupovina i direktnim ulaganjem novca dobijaju neke jedinice, kuchice ili nazovi-ga-ti-kako-hoces Accounting Units i ako ljudi ispod tebe u lancu takodje obave uplate (moguce je i bez kupovine) i kupe 70 AU, moze da se dobije znacajan iznos, nesto u novcu nesto daljom kupovinom u prodavnicama.  Ovakav scenario (kupovina AU) nije obavezujuci, ali nije ni sankcionisan, tj zabranjen, sto znaci da je moguc, a kad je moguc ljudi ce ga koristiti.  A i sto ne bi kad se do velikih kolicina novca brze dolazi ovim nego scenarijem br I, gde da bi se, recimo, povratilo 50 evra putem kupovine treba da se obavi kupovina u vrednosti od 2500-5000 evra (jer je cashback 1-2%).  Razmislite realno koliko ce vam trebati vremena da biste obavili toliku kupovinu kupujuci u prodavnicama u kojima inace ne kupujete.  Zato ce neki da posegnu za brzim nacinom (scenario br II).
Kupovina (ulaganje, donacija ili drugo, osetljivi su na terminologiju, ali je sushtina da dajete novac) AU je problem, jer ne dajete novac za proizvod, vec za buducu kupovinu, tj, to je tek 10% buduce kupovine (dajes novac za popust !???!!!).  A kad se ukljuce iznosi onih ispod u lancu da bi se dobio jos veci iznos scenario br II dobija sve odlike piramidalne sheme (prevare).

Mislim da je sve ovo vrlo dobro osmisljena piramidalna prevara.  Scenario br I sluzi kao paravan za vlast i manje oprezne da bi pomislili da tu mozda i ima necega (a i zasto ne bi jer je ok i legitimno), dok je iza paravana moguc i odvija se scenario br II (piramidalna masinerija) koji pumpa novac u Lyoness kojim se isplacuju oni na vecem nivou u piramidi.
Posto nema drugih vecih ulaganja (hxxp:|| www. lyoness. net/rs/kosten. aspx) ispada da najveci deo novca dolazi od direktnih uplata za AU i da sistem zavisi od svezih uplata kako bi isplacivao silne premije, posto novca nema za sve.  Takodje sam misljenja da je primenjen konfuzan matematicki model, kako bi se ljudi zbunili, prestali da se trude ("ma nije vazno kako radi, vec da to radi") i u glavi im ostanu samo misli o malim ulaganjima i visokim zaradama.  Ujedno taj matematicki model, cini mi se, treba da produzi zivotni vek i uspori neminovni kraj celog sistema, jer kad (ne AKO, vece KAD) prestane svezih direktnih uplata za AU (ne govorim o kupovini u prodavnicama, kojih ce biti ali nedovoljno da podrzi ceo sistem) mnogi ce izvisiti za novac (mozda cak i do 80%) i ceo sistem ce pasti.  A izgleda da se taj kraj vec i blizi:
hxxp:|| www. businessforhome. org/2012/02/swiss-newspaper-crushes-lyoness/

Ako lici na Ponzija, glasa se kao Ponzi, i smrdi na Ponzija. . . onda to mora da je Ponzi (piramidalna prevara).

PS-A ako se gleda samo scenario br I, iako je legitiman ni on nije nesto, jer se veci popusti mogu dobiti na raznim drugim mestima.  Za "ustedjenih" 1000 din treba da potrosim 50-100,000 din.  Veci iznos moze da se dobije i stednjom u banci, hej mogu cak i da u zavodu za transfuziju dam plazmu i za pola sata dobijem dnevnicu od 1200 din (i tako dva puta mesecno). . .  Radije bih to nego da dzedzim u prodavnicama u kojima inace ne kupujem nadajuci se ustedi od 1% nakon x meseci (da ne pricam o tome da sumnjiva kompanija ima moje podatke), a da jurim druge da se ukljuce, naposletku jos i da ulazu da bih dobio njihove novce, tek to mozete da zaboravite. . . neko je rekao da za ovakve sheme trebate biti ili naivni ili bezdushno okrutni.  Ja nisam ni jedno ni drugo.

Nema leba bez motike;
I nema brze zarade bez nekog konkrentnog (dobrog) proizvoda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 82
Zastava Кикинда
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
SonyEricsson c905
Pozdrav svima!
Nedavno mi je neki poznanik ponudio da se prikljucim Lyonessu i nakon kratkog objasnjenja odmah mi se upalio alarm, tako da sam na netu proverio i sledece je moj zakljucak o svemu.  Nemam vremena da o svemu detaljno pisem, sa detaljnim brojkama pa evo linka da sami donesete svoje misljenje
hxxp:|| behindmlm. com/companies/lyoness-us-review-cashback-and-investment-returns/

Upozorenje: sledece sto cu reci je samo moje misljenje,tj, vidjenje cele materije -
Ovde materiju posmatram kroz dva scenarija:
I.  Ne ulazes direktno novac, promenis navike i kupujes u onim prodavnicama povezanih sa Lyonessom, i dugorocno skupljas popuste na kupljene proizvode.  Da se sve bazira samo na ovom ne bih imao problema, sve je razumljivo, lako objasnjivo i legitimno (ali sporo isplativo).
II.  Postoji i drugi scenario gde se u potpunosti zaobilazi kupovina i direktnim ulaganjem novca dobijaju neke jedinice, kuchice ili nazovi-ga-ti-kako-hoces Accounting Units i ako ljudi ispod tebe u lancu takodje obave uplate (moguce je i bez kupovine) i kupe 70 AU, moze da se dobije znacajan iznos, nesto u novcu nesto daljom kupovinom u prodavnicama.  Ovakav scenario (kupovina AU) nije obavezujuci, ali nije ni sankcionisan, tj zabranjen, sto znaci da je moguc, a kad je moguc ljudi ce ga koristiti.  A i sto ne bi kad se do velikih kolicina novca brze dolazi ovim nego scenarijem br I, gde da bi se, recimo, povratilo 50 evra putem kupovine treba da se obavi kupovina u vrednosti od 2500-5000 evra (jer je cashback 1-2%).  Razmislite realno koliko ce vam trebati vremena da biste obavili toliku kupovinu kupujuci u prodavnicama u kojima inace ne kupujete.  Zato ce neki da posegnu za brzim nacinom (scenario br II).
Kupovina (ulaganje, donacija ili drugo, osetljivi su na terminologiju, ali je sushtina da dajete novac) AU je problem, jer ne dajete novac za proizvod, vec za buducu kupovinu, tj, to je tek 10% buduce kupovine (dajes novac za popust !???!!!).  A kad se ukljuce iznosi onih ispod u lancu da bi se dobio jos veci iznos scenario br II dobija sve odlike piramidalne sheme (prevare).

Mislim da je sve ovo vrlo dobro osmisljena piramidalna prevara.  Scenario br I sluzi kao paravan za vlast i manje oprezne da bi pomislili da tu mozda i ima necega (a i zasto ne bi jer je ok i legitimno), dok je iza paravana moguc i odvija se scenario br II (piramidalna masinerija) koji pumpa novac u Lyoness kojim se isplacuju oni na vecem nivou u piramidi.
Posto nema drugih vecih ulaganja (hxxp:|| www. lyoness. net/rs/kosten. aspx) ispada da najveci deo novca dolazi od direktnih uplata za AU i da sistem zavisi od svezih uplata kako bi isplacivao silne premije, posto novca nema za sve.  Takodje sam misljenja da je primenjen konfuzan matematicki model, kako bi se ljudi zbunili, prestali da se trude ("ma nije vazno kako radi, vec da to radi") i u glavi im ostanu samo misli o malim ulaganjima i visokim zaradama.  Ujedno taj matematicki model, cini mi se, treba da produzi zivotni vek i uspori neminovni kraj celog sistema, jer kad (ne AKO, vece KAD) prestane svezih direktnih uplata za AU (ne govorim o kupovini u prodavnicama, kojih ce biti ali nedovoljno da podrzi ceo sistem) mnogi ce izvisiti za novac (mozda cak i do 80%) i ceo sistem ce pasti.  A izgleda da se taj kraj vec i blizi:
hxxp:|| www. businessforhome. org/2012/02/swiss-newspaper-crushes-lyoness/

Ako lici na Ponzija, glasa se kao Ponzi, i smrdi na Ponzija. . . onda to mora da je Ponzi (piramidalna prevara).

PS-A ako se gleda samo scenario br I, iako je legitiman ni on nije nesto, jer se veci popusti mogu dobiti na raznim drugim mestima.  Za "ustedjenih" 1000 din treba da potrosim 50-100,000 din.  Veci iznos moze da se dobije i stednjom u banci, hej mogu cak i da u zavodu za transfuziju dam plazmu i za pola sata dobijem dnevnicu od 1200 din (i tako dva puta mesecno). . .  Radije bih to nego da dzedzim u prodavnicama u kojima inace ne kupujem nadajuci se ustedi od 1% nakon x meseci (da ne pricam o tome da sumnjiva kompanija ima moje podatke), a da jurim druge da se ukljuce, naposletku jos i da ulazu da bih dobio njihove novce, tek to mozete da zaboravite. . . neko je rekao da za ovakve sheme trebate biti ili naivni ili bezdushno okrutni.  Ja nisam ni jedno ni drugo.

Nema leba bez motike;
I nema brze zarade bez nekog konkrentnog (dobrog) proizvoda.

Kakav sjajan način da kvalitetno ulupate gomilu vremena i na kraju donesete zaključak na osnovu tuđeg iskustva i "rekla - kazala" sistema. Zvoni negde ali ko zna gde.

Da se ljudi malo više raspituju o sistemu tamo gde treba - u samoj kompaniji, umesto da se raspituju svuda ostalo bila bi sasvim druga priča. Ovako, mi smo uvek pametniji od ostatka sveta. Možda da odete u Mekdonalds, Adidas, Walmart ili neke od sličnih firmi pa da ih pitate kako su to zakonski i regulativno rešili da oni postanu Lyoness partnerske kompanije i učestvuju u ovoj belosvetskoj prevari, navlakači za široke narodne mase. Kako su to sve njihovi pravnici i advokati uspeli da upakuju i proguraju u svojim državama u kojima se, za razliku od nas, itekako poštuju zakoni. I još da plate porez na sve to !? Smile

Ovu glupost sa NIS-ovom karticom koja nije stigla na vreme ne znam vredi li i komentarisati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
mob
Apple 15
Zasto omalovazavate coveka koji je ulozio vreme da se raspita o sistemu?

Jel to sramota znati nesto? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
HTC One
Citat
Možda da odete u Mekdonalds, Adidas, Walmart ili neke od sličnih firmi pa da ih pitate kako su to zakonski i regulativno rešili da oni postanu Lyoness partnerske kompanije i učestvuju u ovoj belosvetskoj prevari, navlakači za široke narodne mase.

Kakav "argument".  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 22. Avg 2012, 11:54:03 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 82
Zastava Кикинда
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
SonyEricsson c905
Evo iskreno izvinjenje za čoveka ako je to zvučalo kao omalovažavanje njegove ličnosti i ako se on oseća omalovaženim. Omalovažavanje je bilo usmereno na način na koji i gde se raspitao o detaljima. 

Pisao sam o gomili argumenata pa nema smisla ponavljati se. Ovo je bilo najbrže i najlakše za napisati a da nema mnogo filozofije i da može svako da razume.

Smile
« Poslednja izmena: 22. Avg 2012, 11:59:08 od boksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.79
mob
HTC One
Jedino sto si ti napisao jeste da neko moze da sklopi ugovor o saradnji sa drugom stranom dok god ona ispunjava svoje obaveze/donosi profit. To nikako ne znaci da tako sklopljen ugovor potvrdjuje da prva strana ne dolazi do novca na sumnjiv nacin.

Citat
Ovo je bilo najbrže i najlakše za napisati a da nema mnogo filozofije i da može svako da razume.

Nisam stekao takav utisak. Meni lici na ono "ljudi, pa jel vidite sa kim oni saradjuju? Imajte poverenja na osnovu toga, ne moze biti sumnjivo".

Da banalizujem - sta zanima mobilnog operatera kako ja dolazim do novca dok god sa njim poslujem po slovu zakona i placam pretplatu zasnovanu na ugovornoj obavezi?

Tako da je ovo sve samo ne argument u prilog toga sto si zeleo da napises.
« Poslednja izmena: 22. Avg 2012, 12:22:04 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 82
Zastava Кикинда
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.79
mob
SonyEricsson c905
Jedino sto si ti napisao jeste da neko moze da sklopi ugovor o saradnji sa drugom stranom dok god ona ispunjava svoje obaveze/donosi profit. To nikako ne znaci da tako sklopljen ugovor potvrdjuje da prva strana ne dolazi do novca na sumnjiv nacin.

Citat
Ovo je bilo najbrže i najlakše za napisati a da nema mnogo filozofije i da može svako da razume.

Nisam stekao takav utisak. Meni lici na ono "ljudi, pa jel vidite sa kim oni saradjuju? Imajte poverenja na osnovu toga, ne moze biti sumnjivo".

Da banalizujem - sta zanima mobilnog operatera kako ja dolazim do novca dok god sa njim poslujem po slovu zakona i placam pretplatu zasnovanu na ugovornoj obavezi?

Tako da je ovo sve samo ne argument u prilog toga sto si zeleo da napises.

Oke, delimično se slažem. Ovo može i ne mora da se uzme kao valjani argument. Samo ako ćemo po slovu zakona, pre ili kasnije mora da se ispita poreklo novca. U suprotnom, novac stečen nezakonitim putem bi svako mogao da uloži u kompaniju, nekretnine i slično. To se valjda zove pranje novca. Lyoness posluje desetu godinu i do sada još nigde nije tužen. Sve pritužbe koje su nastale su posledica alavosti ljudi koji su mislili da će avansiranjem u sistem ne radeći ništa zaraditi gomilu novca a da im ljudi koji su ih uključili nisu objasnili kako stvari funkcionišu (opet iz istog razloga). Štaviše, Lyoness je u Francuskoj, gde je do pre nekog vremena bio zakonom zabranjen (potencijalna ponzi - piramidalna prevara) dobio dozvolu za poslovanje. Odeš na sajt, pa potraži koje su to sve partnerske kompanije tamo u sistemu kod kojih članovi mogu da kupuju online recimo. Što se tiče argumenata napisao sam ih vagon od početka diskusije na ovamo. Ako te ne mrzi pročitaj, prostudiraj pa donesi sud. Dodaću samo da negde sredinom sledeće godine Lyoness otvara kancelariju i u Indiji što mu dođe novih milijardu i kusur potencijalnih potrošača. Opet će i tamo legalno da krenu piramidu ili šta ?

Ne shvatam zašto se ljudi i dalje fokusiraju na ovu "sumnjivu" avans varijantu ako ih na to više niko ne primorava ? Postati član Lyoness-a je od pre 2 meseca potpuno besplatno. Svuda u svetu košta isto - 2 eura (200 dinara košta izrada kartice) i to je sav trošak. Pride, ljudi stalno pričaju kako Vas Lyoness tera da kupujute u partnerskim firmama što opet nije tačno. Čovek kupuje tamo gde mu najviše odgovara i gde će naći svoj interes. Niko Vas neće tući i za uši vući ako ste član Lyoness-a a ne kupujete u partnerskim firmama. Ono što vam odgovara kupite u partnerskoj firmi, ono što vam ne odgovara ne kupite. Prosto. Ja uglavnom sve kupujem kod njih jer za to imam višestruki interes ali to je već neka druga tema i neka druga matematika.

Ako ko baš želi, mogu da postavim i screenshot iz svoje online kancelarije kako to sve izgleda kad trošite i imate ljude koji troše u Lyoness partnerskim kompanijama.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.83
mob
HTC One
Citat
Oke, delimično se slažem. Ovo može i ne mora da se uzme kao valjani argument. Samo ako ćemo po slovu zakona, pre ili kasnije mora da se ispita poreklo novca. U suprotnom, novac stečen nezakonitim putem bi svako mogao da uloži u kompaniju, nekretnine i slično.

Koliko firmi i banaka u svetu je poslovalo regularno godinama pa su onda isplivale stvari na povrsinu? U Evropi to ide direktno preko politickih figura, u USA preko lobista. Ali cim zaskripi u dogovoru ili zatreba neko zrtveno ciscenje, padne po neka veoma jaka, ozbiljna i profesionalna banka/firma.

Ne ulazim u opste u problematiku Lyoness-a, samo kazem da danas ni to vise nije merilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.01
Izvinjenje nije potrebno, nisam se osetio omalovazenim.  Ja sam i rekao da je ovo moj pogled na celu stvar, ljudi ne moraju da ga uvazavaju ili prihvate.  I takav pristup je i pozeljan, zamislite kad bi ljudi radili sve sto im drugi kazu. . . tada bi se ljudi sveli na nivo ovce.  Ljudi moraju sami da istrazuju, na obe strane, i sami donose zakljucke.  Zato sam i stavio link u prethodnom postu, jer smatram da je ljudima potrebna dublja analiza Lyonessovog poslovanja (njihova analiza nije takva analiza, ali je korisna).  I, naravno, prenosim njihovo misljenje jer mislim da su detaljni, opsezni i objektivni i u raspravama argumentuju svoje izjave.  

Poznanici su me ranije pozivali da se ukljucim na neki sajt, wazz-ub, "jer je to sjajna stvar, kao fejs, samo sto ce i isplacivati novac za ucesce".  Nakon dosta pretrazivanja, naisao sam na ovaj sajt (behind mlm) koji je dao detaljnu analizu mesecima pre ukljucivanja problematicnog sajta.  Objavio je da je na istoj adresi prijavljeno oko 50-60 firmi (medju kojima i za pranje vesa, namestaj i sl, koji nemaju veze sa internetom), otkrio je ko je pravi pokretac tog sajta i da je ranije imao nekoliko slicnih net firmi sa slicnim poslovanjem koje su propadale ubrzo posle startovanja, sto je sve ukazivalo na mogucnost uzimanja podataka i kreiranja lista emailova koje su se za veliki novac prodavale kompanijama.  Gde je sada taj sajt? Korisnicima javlja kako imaju tehnicke probleme, odlazu lansiranje sajta, a i kad su krenuli odlazu isplate. . .  Zbog svega navedenog imam razloga da im verujem, naravno ne 100%, ali zbog njihovih argumentovanih tvrdnji, u velikoj meri.  Na pitanje kako sam se i gde raspitao o detaljima, odgovor je: na drugoj strani, kojoj verujem.  Uostalom proverite sami.

Sto se tice kompanija (opet cu da prenosim njihovo misljenje, sa sajta behind mlm, a ako se pitate zbog chega, ponovo procitajte prethodni pasus), tranquilo je to lepo rekao:

>>Prvo i osnovno pravilo ekonomije, svi rade sa svima ako ih nista ne kosta, sto ce reci i jedan nike ili ne znam ko ce ti odobriti rabat na uzetu kolicinu robe,kakve veze ima NIKE ako si ti njihov kupac i placas njihovu robu???? Pa bilo koja kompanija iz Srbije moze da potpise ugovor sa njima za ne znam sta.  a gorepomenuta kompanija se setila da to objedini pod svojim imenom koji naziva pokret potrosaca<<

Kompanijama smo svi isti - potrosaci, i ako kompaniji dovedes jos potrosaca dace ti i popust na kolicine, cashback.  To nista nije sporno, sve je legalno, i zasto im onda Lyoness ne bi dovodio kog kupca vise.  Hej, da je sve na tome, ni ja ne bih imao protiv, mozda bih se i ukljucio da je usteda malo veca.  Ali zanimljivo je kako se imena poznatih kompanija ubacuju u pricu kada se pomene druga strana poslovanja.  
A ta druga strana medalje je problem (scenario br II).  Ulaganjem direktno u Accounting Units (ne govorim o slucaju da se AU dobiju kupovinom i cashback sistemom), vas i onih ispod u lancu, moze da se "zaradi" mnogo veca svota od one koju ste ulozili.  I to bez kupovine, i bez kompanija, taj novac ide direktno Lyonessu, koji kad se ispune uslovi mora da vrati velike kolicine novca, nesto kroz kesh, neshto kupovinom u tim prodavnicama (za sta opet dajete novac).  Odakle sav taj novac (Spominjano je da Lyoness od svake transakcije uzima 1%, ali se to na njihovom sajtu ne navodi)? Sigurno nije od kompanija (oni su potpuno izuzeti od svega), a nije ni od Lyonessa, vec od ljudi ispod u lancu, ciji novac sluzi za isplacivanje onih iznad; a da bi ovi ispod takodje dobili svoj novac, taj novac dolazi od jos nizih slojeva.  To je Ponzi shema, odnosno piramidalna prevara.  I kompanije u tom delu uopste ne ucestvuju, samo Lyoness (opet, govorim o scenariju br II, gde NEMA kupovine u prodavnicama).

Lyoness ima dve strane medalje, zbog jedne ne zelim da se ukljucujem u to, i to je moje misljenje, a ostali, ako vam odgovara sto da ne, krenite jednom ili drugom stranom, ili obema.  Ali zbog scenarija br II bice kasnije sve vecih potrazivanja, koji nece moci da se podmire i tada ce sistem puci.  Ovih 2 miliona korisnika, sigurno nisu svi krenuli tim putem, sistem je mogao da izdrzi one koje jesu, i zato nije bilo nezadovoljnih koji bi pokretali tuzbe, sto je omogucilo da Lyoness dugo posluje.

I ovim putem ohrabrujem ljude da istraze sve strane, u samoj kompaniji, i da pretraze internet, i da zatim donesu svoje misljenje.

PS- "Optuzuju" me da sam detaljista, i zato se izvinjavam ljudima koji su citali moje postove.  Samo zelim da predocim sto jasnije, kako kasnije ne bi bilo nedoumica.  Ubuduce cu biti kraci, mada sam rekao sta sam imao.
Poz svima. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.