Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lyoness - prevara ili ipak ima nečega?  (Pročitano 338123 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Prevara je:
1. Plaćanje pozicija (avans)
2. Plaćanje pozicija (avans)
3. Plaćanje pozicija (avans)

Sistem dozvoljava svakome da avansnim plaćanjem dođe do pozicija. Samo ulaže u pozicije i dovodi druge da rade to isto. Trgovci se preskaču. SVAKI SISTEM KOJI TO DOZVOLJAVA JE PREVARA !

To je finansijska piramida, ponzi šema. Shvatio više ili treba da crtam ?
IP sačuvana
social share
Hubert Frajdl (Lyoness): "Radi se samo o pozicijama, pozicijama, pozicijama, pozicijama" - "ja ne idem samo da bi registrovao nekoga. U tom slučaju bih mogao da vas registrujem na obližnjem bazenu"
Robert Paušić (SCnet): "Ne govorimo o besplatno registrovanim, to svaka budala može da napravi 10 mesečno… Govorimo o onima koji kažu da hoće biznis pa uplate pare"
PAŽNJA: Svi koji smatraju da su prevareni od strane Lyoness-a i SCnet-a i spremni su da javno govore o tome pred kamerama neka me što pre kontaktiraju putem privatnih poruka ili na mail antimlmsrbija@gmail.com !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
Ne vidim zašto je to prevara.
1. Te pare su tvoje, mogu da se potroše kroz potrošnju.
2. Da bi imao koristi od sistema (kupovine u partnerskim firmama) ne moraš da imaš nikakve veze sa avansom.
3. Avans može a ne mora.
4. Avans nije nikakav uslov...

100x je ponovljeno, učlaniš se, baciš ugovor i karticu i nikom ništa.
Hoćeš da kupuješ - dobijaš povraćaje 1-2%
Hoćeš da preporučuješ - dobijaš 0,5% od njihove kupovine.
Nigde ovde nema avansa...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 87
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 16.0
jupiiii, stigli smo do toga on u klin ti u ploču. . .  Smile ili je obrnuto?
ima li smisla da ovde postavljam pitanje iz naslova teme ili da otvaram novu temu, scnet, isto što i ly samo ružičasto ili ima neke vajde?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Ma samo se zavali i gledaj ....  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Citat
Ne vidim zašto je to prevara.
1. Te pare su tvoje, mogu da se potroše kroz potrošnju.
2. Da bi imao koristi od sistema (kupovine u partnerskim firmama) ne moraš da imaš nikakve veze sa avansom.
3. Avans može a ne mora.
4. Avans nije nikakav uslov...

100x je ponovljeno, učlaniš se, baciš ugovor i karticu i nikom ništa.
Hoćeš da kupuješ - dobijaš povraćaje 1-2%
Hoćeš da preporučuješ - dobijaš 0,5% od njihove kupovine.
Nigde ovde nema avansa...

1. Ali ne troše se, već njima plaćaš pozicije. Ti si ušao u sistem s poentom da zaradiš. Da se Lyoness reklamira samo kao društvo potrošača, bez mogućnosti zarade, bez matrice, bez pozicija, bez ulaganja...sumnjam da bi iko trošio vreme baveći se Lyonessom.
2. Samo postojanje finansijske piramide (ponzi šeme) unutar sistema kompenzacije anulira sve ostale pozitivne vrednosti.
3. Koji je onda razlog postojanja tog avansa ? Fokus potršačkog društva je potrošnja. Odakle sad tu ulaganja ?
4. Uslov za šta ?

Kako sad nema avansa ? Kako onda zoveš to plaćanje pozicija ? Možda kupovinom ?

Sledi čas matematike za neupućene:
Pozicija u Trgovačkoj Kategoriji 1 košta 50 €. Ukupan broj pozicija koji treba da se ispuni jeste 70.
Ukupna vrednost svih pozicija je 3500 €. Lyoness preporučuje da se počne sa 350 €, a to je 7 pozicija. Treba dakle još devet osoba da "investira" 350 € kako bi se popunila matrica. Recimo da je to slučaj i u ovom primeru. 10 osoba je bacilo 3500€ kako bi dobili "zaradu" od 4074€ ponaosob. Na koji način će Lyoness da obezbedi 40740€ da bi svoj desetorici obezbedio tu "zaradu" ? Od potrošnje sigurno ne.

Ti ćeš i dalje da pevaš istu pesmu, jer samo to ti preostaje, zar ne ?

Za kryptona
Slobodno zaboravi na SCnet. Isto sranje drugo pakovanje.
IP sačuvana
social share
Hubert Frajdl (Lyoness): "Radi se samo o pozicijama, pozicijama, pozicijama, pozicijama" - "ja ne idem samo da bi registrovao nekoga. U tom slučaju bih mogao da vas registrujem na obližnjem bazenu"
Robert Paušić (SCnet): "Ne govorimo o besplatno registrovanim, to svaka budala može da napravi 10 mesečno… Govorimo o onima koji kažu da hoće biznis pa uplate pare"
PAŽNJA: Svi koji smatraju da su prevareni od strane Lyoness-a i SCnet-a i spremni su da javno govore o tome pred kamerama neka me što pre kontaktiraju putem privatnih poruka ili na mail antimlmsrbija@gmail.com !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
1. To je jedna opcija koju možeš a ne moraš da koristiš. Ima ljudi koji samo od potrošnje mogu da vide vajdu. Naravno, ko dosta troši. Ovde ne mislim na Krkobabiće "hleb, mleko, pivo"...
2. Opet, možeš a ne moraš to da koristiš.
3. Postojanje avansa je iz istog razloga kao postojanje... Punta i Mercedesa. Oba koriste istoj svrsi, ne kisneš i ne bole te noge... samo je razlika u 200.000 evra.
4. Uslov ni za šta. Možeš da avansiraš a ne moraš.

Primer koji si naveo nije tačan. Nisi lepo shvatio! Svaka ćelija ima uslov 35/35, ne samo prva, tako da svako iza sebe ima u sistemu 360.000 dinara pa dobije 45.000.

Dve stvari za kraj:
1. Po novom zakonu, piramide su zabranjene. Lyoness ne bi mogao da radi u Srbiji da je piramida. Pročitao sam član koji se baš na piramide odnosi - ni govora o piramidi.
2. Nije piramida jer najvišu zaradu u Srbiji ima osoba koja se učlanila kao 40.000 po redu, njen mentor je 20.000 i ima manju zaradu od nje! Visina zarade ne zavisi od hronologije uključivanja!!!! Dakle, nije piramida!
« Poslednja izmena: 14. Jun 2013, 00:55:22 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
1. Hoćeš da kažeš da mogu a i ne moram da koristim piramidalni sistem Lyoness-a ? Pa gde je tu logika  Smile
2. Vidi prethodnu tačku.
3. Hahaha, koje poređenje. E svašta ću pročitati ovde. Stvarno, bolje se bavi politikom. Tamo su ti bar veće šanse da prođes sa ovakvom demagogijom.
4. Apropo toga, mogu ali i ne moram da učestvujem u ovoj prevari.

Odakle te pare Lyoness-u ? Od potrošnje ? Nema šanse.

Za registraciju u APR-u, potrebno je ispuniti određene obaveze (dostaviti potrebnu dokumentacija, platiti taksu, obezbediti osnivački kapital i itd.). Neće te niko kontrolisati da li si piramida ili nisi, niti će šef da stavi za osnovnu delatnost "Piramidalna prevara". A zakon kaže:

Piramidalna trgovina, u smislu ovog zakona, predstavlja trgovinu kojom se kupcima omogućava kupovina robe ili usluge isključivo od lica uključenih u lanac ili mrežu preprodaje robe ili usluga (članovi mreže), i to kada prodavac uslovljava kupovinu:
1) obavezom plaćanja članarine ili druge naknade organizatoru mreže ili drugom članu mreže;
2) obavezom kupovine iste ili druge robe u količini ili vrednosti za koje prodavac zna ili mora znati da su nerazumno visoke;
3) obavezom nalaženja drugih lica koja će se baviti preprodajom robe iz ponude prodavca, ako je pravo na nagradu za nalaženje tih lica uslovljeno prethodnim plaćanjem ili davanjem posebne naknade prodavcu

Plaćanje pozicija ispunjava podebljano, jer samo članovi mogu da "kupuju, investiraju, daju avans" na pozicije, što će reći po definiciji zakona jeste Piramida.

Citat
Nije piramida jer najvišu zaradu u Srbiji ima osoba koja se učlanila kao 40.000 po redu, njen mentor je 20.000 i ima manju zaradu od nje! Visina zarade ne zavisi od hronologije uključivanja!!!! Dakle, nije piramida!.

Nema onog smeška što se valja po patosu. Tako bi najbolje iskomentarisao ovu nebulozu. Činjenica: Svi ti mentori, treneri, sponzori i slični ubeđuju na prezentacijama i sastancima da se što pre zauzumu pozicije. Nemoj sad da mi prodaješ ono za bubrege, to što si mi ispričao je tipična budalaština, namenjena da uteši jadnike pri dnu. Za svaki MLM, za svaku piramidu važi isto: što je veći broj budala ispod, time su i pare veće.
I odakle potiče taj podatak ? Da nije možda od tvog mentora, da te malo uteši ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Ja se izvinjavam, ali... ko je ta osoba?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung 
1. Članarina se ne plaća

2. Nema obaveze kupovine robe.
    a) u istoj prodvnici možeš da kupiš robu pod bilo kojim drugim uslovima, ček, keš, kartica, kredit....
    b) cena je ista kao za gotovinsko plaćanje, pod istim uslovima... svakako nije veća, može samo da bude ista ili manja. Dodatni popust ne važi samo na extra popuste što je jasno istaknuto (kad je popust 40 posto....)
    v) nema uslova kupovine određene vrste/količine/cene robe. I CocaCola i Pepsy, cigare Philip Moris i druge... sve što ima u prodavnici što može da kupi bil koji drugi kupac...

3. ni ovde nema nikakvog uslova. Učlaniš se preko sajta, dobiješ poštom karticu. Nisi nikom u liniji, tj. niko nema koristi od tvoje kupovine. Nikom ne pričaš da si se učlanio, nikad nikog ne učlaniš i imaćeš benefite, tj. povraćaj para od svoje potrošnje.

Što se nebuloze tiče... ti učlaniš Aneu, ona njih 36, tih 36 učlane još njih 100... učlanim se ja kao član sa rednim brojem 150, recimo. Učlanim drugara koji je vrh potrošač.... Samo on i ja imamo ozbiljnu zaradu i povraćaj para! Vas 149 iznad nas nemate ništa od nas dvoje!!!!!! Gde je ovde piramida?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 126
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
1. Laž. Plaćaš 10 € po osobi ako želiš da širiš mrežu. Onaj famozni paket dobrodošlice.

2. Obavezan si da platiš (uložiš) u pozicije ako hoćeš zaradu. Obavezan si da dovodiš i ubeđuješ druge da i oni ulažu i dovode druge. Ako to ne radiš označen si kao lenština i neradnik od strane mentora. Svi branioci Lyoness-a se drže tog izgovora: "Nisu radili dovoljno i zato su nezadovoljni."
Niko van Lyoness-a može da kupi te pozicije u binarnoj matrici. Tako da postoji uslov koji može biti ispunjen samo članstvom u Lyoness-u.

3. Laž. Poenta učlanjena u Lyoness je ZARADA ! Niko neće hteti da gleda kako mu se vraća sitan procenat od trošenja po radnjama. Ljudi hoće pasivnu zaradu, a Lyoness svo vreme u prvi plan izbacuje zaradu, a ne uštedu.

Primer opet nebulozan. Svaki član ima nekog iznad sebe. U Lyoness ne možeš ući bez preporuke. Treba ti sponozor aka mentor. Što znači da je neko iznad moje mreže od 136, i neko iznad tvoje mreže od vas dvoje.
I svi se oni spajaju pri vrhu. Šta ako se moj sponzor i tvoj spajaju u jednog velikog mentora ? Nije nemoguće, jer svako može da ima samo dva direktna saradnika. Ako moja mreža od 135 ne može da popuni matricu, znači da kao sponzor nisam bio dovoljno ubedljiv da ih navučem da daju pare za pozicije. Dok si ti sa svojim drugarom ubedio druge da pljunu pare na pozicije. Mentora iznad nas to mnogo ne interesuje, on profitira na tebi dok će na meni da poradi, da se izvuku pare od onih 135. Je li ti sad jasno ? UVEK ima neko IZNAD. Piramida bato.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.