Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 00:50:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Лустрација СПЦ  (Pročitano 5586 puta)
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
BlackBerry Torch

За Хрвате сам ти већ рекао. Они такође живе у заблуди, као и ми да им без Цркве нема ништа, а та иста Црква је гушила сваки покушај хрватских интелектуалаца да се отргну из Хабзбуршке монархије.

Ne mogu da odolim pa moram reći - za ovo si apsolutno u pravu.
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
...
Сребрни,

Неписменост је била стопроцентна и пре доласка Турака. Народ је такође био у тешком положају, пре доласка Турака. Само због феудалног система, чији је ослонац била Црква. Кад си већ поменуо остатак Европе, мораш знати и чињеницу, да су они слушали Цркву мислили би и даље да је Земља равна плоча. Укратко Црква је била препрека сваком напретку.

За Хрвате сам ти већ рекао. Они такође живе у заблуди, као и ми да им без Цркве нема ништа, а та иста Црква је гушила сваки покушај хрватских интелектуалаца да се отргну из Хабзбуршке монархије.
Jeste, ali su Turci došli na Balkan u 13. veku, a tad je nepismenost bila normalna stvar svuda na svetu. Kasnije je diljem Evrope počelo da nastaje ono što se danas naziva obrazovni sistem, dok Srbe kao raju niko nije imao nameru da obazuje. Jedini pismeni ljudi u Srbiji su praktično bilo sveštenici. I feudalna države ja opet država, a Crkva nije tu da je ruši, nego podržava. Crkva jeste često bila prepreka promenama, što je i normalno. Koja bi to religija opstala kad bi podržavala rušenje državnog sistema? Koja bi država to tolerisala? Ja ti lepo kažem da je posao Crkve da podržava državu, ma koje da je uređenje u pitanju. Jesi ti nekad čuo da je Crkva huškala protiv komunista u Srbiji? Ili protiv Miloševića, Tadića ... bilo koga?
Austrija je bila primadona RKCa i imala je apsolutnu zaštitu i opet podršku RKC, te je i bilo za očekivati da se Crkva suprotstavljala buđenju nacionalne svesti kod Hrvata. Vidi međutim u poslednjem ratu, a ako hoćeš i tokom NDH, dal je RKC to podržavao. Uključi malo mozak Smile, koja bi to država dozvolila religiju koja se bori protiv iste države? Zato svakom revolucionarnom pokretu Crkva izgleda kao problem, međutim to je njena normalna uloga. Kad revolucionari pobede, i krenu sa stvaranjem države, Crkva će stati i iza njih. Ne radi se o nekom oportunizmu, nego o tome da posao religije nije da ruši sisteme, nego da ih podržava. Jbge, nosiocima i promoterima promena može to da izgleda problematično, al kasnije im ista Crkva itekako dobro dođe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Емпти, већина српског народа је везана за СПЦ, али не смемо се одрећи ни једног заборављеног Србина западно од Дрине... 

Везано за покатоличене и потурчене Србе, њих треба једном дуууугорочном и стрпљивом политиком вратити под окриље СПЦ. Али то је сада у домену теорије, да не трошим бајте непотребно.

Па ако баш гледаш јужне суседе, они управо користе наше писмо. Кад су им комунисти састављали језик хтели су да их одвоје од Бугара, чију су верзију ћирилице до тад користили. Наравно пошто би онда били сувише близу Србима, онда су им увели и нову националност.

Другар, одакле ти идеја да Македонци користе наше писмо, да су им комунисти састављали језик и да су користили бугарску верзију ћирилице?? Споменућу ти само Климента Охридског и браћу Ћирила и Методија, па ти даље види сам.

Поздрав.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung D780

Другар, одакле ти идеја да Македонци користе наше писмо, да су им комунисти састављали језик и да су користили бугарску верзију ћирилице?? Споменућу ти само Климента Охридског и браћу Ћирила и Методија, па ти даље види сам.

Поздрав.

Pogledaj malo temu o Makedoniji. Tamo su postavljeni dokumenti kojima su komunisti formirali makedonsku cirilicu. Mnogi dokumenti su ranije pisani bugarskom cirilicom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Значи ЕУ је католичка и протестантска? А шта ћемо са оним силним Грцима, Румунима, Бугарима?

Мешате ствари људи... Једно је држава и народ а нешто тотално друго вера као лично опредељење сваке индивидуе...

Ајде кад тема иде у 101 правцу, као и иначе, да прокоментаришем ово.
ЕУ јесте католичка и протестантска, као што је и романо-германска, иако нису само те земље у њој. Не само зато што се зна ко води главну реч, већ зато што цела цивилизација има за основу фаустовско хришћанство. Чак се и настанак те северњачке (касније западњачке) културе поклапа са шизмом 1054. Само мало раније су од Викинга постали Нормани, па су ови за кратко време поставили крунисане главе скоро свуда.
Међутим, савремена цивилизација је секуларна, што је природно јер она одумире... Али то је чист протестантски секуларизам. У Америци то видимо јасније, рецимо у заклетви у којој се ККК екстремисти у истој реченици позивају на "једну нацију пред Богом и одвојеност цркве од државе". Како је то могуће? Jesus loves America, ето како! Док он благосиља Америку може бити и православац, добро је... Ипак према не-протестантима су увек подозриви.

Дакле, иако вера не одређује све у ЕУ, а директно не одређује скоро ништа, она је у неком основу. Народи западњачког погледа на свет су скоро сви протестанти и европски католици (Јужна Америка ту не спада)... И ко ту још спада, Јапан и Јужна Кореја, мада не у потпуности.
Они нас и Русе виде као нешто друго. Грчка је одавно интегрисана у Запад због културолошког значаја и географског положаја који је одговарао Енглезима (мада се и Грци стално нешто буне). Бугаре и Румуне су примили само да би одсекли Русију од Балкана. Као Хитлерови савезници они су им се топло препоручили.
А нама не верују јер смо убијали крунисане главе, јер смо диктаторима говорили не - јесте да је ЊИМА то тада одговарало, али су извукли закључак какви су Срби -> непослушни. Зато би нас условљавали све и Чедомир Јовановић да је премијер Smile
Не мора неко да буде не знам какав православац да би то схватио... Ја не верујем у те догме, кад хоћу да поштујем богове Египта поштујем Ма'ат, Ра и Амона Smile а не извитоперене копије... Али не може се порећи другачији поглед на свет и то да нас не гледају као своје. Ма колико се ми овде трудили, копирали их...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
sve u svemu treba da dodje do lustracije u SPC
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
cak ni tad nece legalizovati gej brakove.    Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
буахахахаха Smile
Али зато да је онај први Немањић остао католик, па онда да нису дошли Турци, па да је неко од Немањића (или неке друге лозе) пожелео да се разведе, а папу му то недао...
Е онда геј бракови не би били изненађење ни у Србији.  Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Сад је "лустрација" фенси израз. Ја тај процес знам под именом "чистка". 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Сад је "лустрација" фенси израз. Ја тај процес знам под именом "чистка". 

Добри стари руски термини...
Оно лустрација звучи лепршаво и позитивно - а то није.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 00:50:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: cistka spc

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.154 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.