Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSV protiv da veronauka postane obavezni predmet u školama  (Pročitano 29053 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Citat
Тако да пре комуниста имамо генерације изузетно креативних људи и стваралачких генија (научника, песника, архитеката, сликара, писаца), дакле сви знаменити Срби су тад ишли у школе, а као резултат комунистичког образовања имамо разне Анее, Чанкове, Чеде Јовановиће, Драшковиће, Томе Николиће, Вучиће, Тадиће и сл. прогресивне екс пионире.

Jao, strasno... Smiley

Da nije bilo komunista, baba bi ti se udala sa 14, a keva radila kao domacica kod nege gradske gospodje...  Smile
Dedine i caletove kosti bi verovatno bile rasute od Triglava do Soluna, jer bi opet ratovali..

Cinjenica je da bi ti imao mozda gimnaziju, a vise obrazvanje bi stekao ili ako bi imao para ili ako bi te finansirao neki crkveni odbor\humanitarna organizacija ... ili ako bi postao pop\oficir, ali i to slabo...

Takodje, gro tih arhitetka\umetnika\naucnika ili nije bila iz Srbije, ili se skolovala van Srbije, ili ih je Srbija tako dobro pazila, da su umirali bolesni i u nemastini, a za zivota su bili smatrani trutovima i neradnicima  Smile

« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 10:56:02 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
E jeseteee  Smile

Da nije bilo komunista mi bi svi pocrkali  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Ne bi svi pocrkali, ali gomila ljudi iz ruralnih sredina ne bi imalo sansu.
I ne samo iz ruralnih, vec i iz gradova. Jer, ruku na srce... zivelo se i u gradovima bedno... u smislu obrazovanja i svega ostalog...

Ono sto se prenebregava je da su ljudi dobijali osnovne stvari - vodu, struju, put, telefon... preko veze...
Neki XY je zapicio sa parom gaca i parom carapa, postao neko mudo u NOB, pa se cada je bio na poziciji setio da pomogne svoje selo... I tako su dolazile fabrike, poslovi, bolji zivot i obrazovanje...
E, to ne pise u citanki i svi se prave da i tada nisu postojale veze i vezice...

Meni ni iz dzepa ni u dzep, moja porodica je bila dobrostojeca i kod kralja i kod Tita...  Smile
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 11:02:27 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
E sad sam guglo "jestastvenica"  Smile kul,trebali bi da uvedemo ove neke stare reči,čisto malo da nerviramo ove okolo da ne mogu da nas razumeju  Smile

Meni je ovaj gander lik,mislim očigledno je malo stariji i pogodio ga je onaj vrhunac komunizma i kao fazon "vidite vi kakvu smo mi strašnu propagandu i indoktrinaciju trpeli",a on proizvod te "propagande" pljuje po njima za sve pare...pa ti si druže najbolji dokaz da oni baš nisu dobro posao radili...  Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Kad ispusis zivot, moras da se ljutis...

I uvek je neko drugi kriv... kralj, komunisti, Tito, partija, Milosevic, Djindjic, Dacic,  Vucic, Klinton, Seselj, Ceda, .... nastavi niz...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung Galaxy S2
E jeseteee  Smile

Da nije bilo komunista mi bi svi pocrkali  Smile

Ne bi imao kompletnu infrastrukturu koju imas danas.

EPS, Skole (osnovno/srednje/visoko obrazovanje), Bolnice, Obavezno - drzavno zdravstveno, Telekom,
obdanista, puteve.

Znas sve to monarhu... ne treba... monarhu trebaju samo poslusni i policija.

Kraljevina je bila jedna najobicnija kaljuga i nista vise od toga.

Uz to imajuci u vidu kakav je sadasnji "prestoLOLOLOnasledik" mozemo da ocenimo kakvi
su "genijii" njegovi pretci bili.

Veronauka je postojala pri SPC, kako lazete, jbt...  Smile

Веронаука је постојала у свакој српској школи, од оснивања савремене српске државе до доласка комуниста на власт.

kada su komunisti dosli na vlast, vrlo veliki broj stanovnika srbije je jos uvek bio nepismen

Мислиш велики број становника Југославије, нарочито босанско-црногорско-крајишких гудура и катуна?  Smile
...

Ne misli na samu Srbiju

O zdravstvu za vreme kraljevine bolje da ni ne pricamo, u stvari i nema sta da se prica jer ga nije ni bilo.

« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 11:46:02 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Ovo sto Anea kaze ima smisla itekako... Ravnomernost razvoja je dobijena komunizmom. Sve ostalo bi manje vise bilo slicno Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
У доба комуниста, школство постаје присилно, што је рађено не из жеље за просвећивањем народних маса, већ ради ефикаснијег испирања мозга и индоктринације (а примере тога видимо на сличицама од горе).

Присилно школство Smile

И први пут у животу чујем да су неког образовали да би му лакше испирали мозак Smile
Зар није логичније да неписмену и неуку будалу лакше индоктринишеш него писменог човека који зна да размишља својом главом? Smile

Citat
Тако да пре комуниста имамо генерације изузетно креативних људи и стваралачких генија (научника, песника, архитеката, сликара, писаца), дакле сви знаменити Срби су тад ишли у школе, а као резултат комунистичког образовања имамо разне Анее, Чанкове, Чеде Јовановиће, Драшковиће, Томе Николиће, Вучиће, Тадиће и сл. прогресивне екс пионире.

Наравно...за време комуниста нису постојали песници, сликари, архитекте, писци Smile
Е та мржња је управо оно зашто смо и заслужили све ово што нам се и дешава.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
Samsung 111111
Citat
Ne bi imao kompletnu infrastrukturu koju imas danas.
EPS, Skole (osnovno/srednje/visoko obrazovanje), Bolnice, Obavezno - drzavno zdravstveno, Telekom,
obdanista, puteve.

Smile

Da nije bilo komunizma, mi Srbi bi ziveli u govnima a za autobus  bi culi devedestosme  Smile
Jel to onda mozgu znaci da Srbi zive lose jer je sad demokratija i kapitalizam  Smiley
Ili samo zato sto saradjujemo sa EU Smiley

Da nije bilo naseg druga tite Srbija bi bila najjaca drzava na balkanu Smiley Hrvati ne bi mogli etnicki ociste Srbe jer bi granica tu odavno bila zakucana.
Ne bi bilo ratova jer ne bi ziveli sa raznim nacijama.
Da li bi zivot ljudi socijalno i ekonomski bio bolji .. Ja ne znam, jer nisam baba vanga, imam zdrav razum koji mi kaze da ne mogu da pretopstavljam u toj velicini nesto sto se nije desilo.
Dakle moze da se nasluti neka gruba stvar.

Sto se tice ovo mozga koji na jednoj temi trubi o slobodi govora a na drugoj mu se svidja titova diktatura necu da ulazim u tu bolest  Smile
Ali jedno jeste jasno..Najgori socijalizam je bolji od najboljeg kapitalizma Smiley

Sto se tice misljenja da veronauka ne treba da bude u skoli...jedno ljud moraju da znaju..a to je da je to izborni predmet Smiley
Dakle ovo misljenje je dato da bi se digla prasina Smiley I ne kapiram kako ovako mala i bedna stranka ima ovako velik medijsku paznju. Smiley
Dakle ako roditelji iz LSV nacisticke stranke smatraju da njihova deca ne trebaju da slusaju predmet.Nije nikakav problem jer je izborni i ne moraj da ga slusaju Smiley
Cak sta vise mislim da je njihov politici otac Djindjic ovo uveo u skole.

LSV bi morala da bude zabranjena zbog podsticanja verske netrpeljivosti.Promasili su drzavu u kojoj je nacizam dozvoljen.
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 13:16:28 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
LG G3
Komunizam je bio dobra za čobanina iz Like koji je kao naordni heroj i prvoborac postao beograđanin i elita,pa im danas potomci brane komunizam iz sve snage  Smile

Čuj veronauka bila dozvoljena u SFRJ  Smile Klasična teza komunističke dece ko Vam branio da slavite slavuz i Božić,crkve bile otvorene,samo što si na putu od crkve do kuće mogao da nestaneš bez traga to nema veze  Smile

Čuj komunističko obrazovanje,horde KV radnika metalske struke,krovopokrivača i ostalih elitnih i visokoumnih zanimanja  Smile

A da umetnička sloboda je bila izuzetno izražena u SFRJ i KPJ je inače poznata po sluhu za umetnost i kreativnost  Smile kako beše partizan je uvek bio lep i dobar sin,a u četnike išao alkoholičar i ružan,sin kog se svi stide   Smile partizanke oličenje lepote,morala  Smile

Što se tiče teme,deci je bolje da imaju jedan čas lepog ponašanja gde će izučavati bonton,nego da uče o nebulozama.

Baš su Srbi hrišćani,toliki su hrišćani da im je hrišćanstvo stiglo uz pomoć ognja i mača,tolke horde kakoih Stefan Nemanja nazivao jeretika su morale da budu nasilno pokrštavane da
bi Srbi postali branioci krtsa i Hrista.

Srećom većina ljudi se sve više vraća rodoverju iskonskoj veri Srba  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.