Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSV protiv da veronauka postane obavezni predmet u školama  (Pročitano 28919 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
U SFRJ je Božić ukinut i onaj 25. Decembra  i onaj 7. Januara.I umesto njih narodu se nametnula proslava Nove Godine 31. Decembra.A u kraljevini s enova godina uvek svečano obeležavala 13. januara,religiozno je izbegavana ona 31. Decembra,pitaj nekogg malo starijeg pa će da ti kaže,ko je u kraljevini slavio ovu novu godinu 31. Decembra  Smile

SPC koristi julijanski kalendar, znaci... uvek se slavi 25. decembra.  A, da stvar bude apsurdnija u kraljevini Srbiji se slavio i 6. i 7. po gregorijanskom kalendaru...

Opet, NG se obelezavala na dvoru i gradovima, nikada medju citavim narodom... mrzi me da trazim, ali mislim da je sve pocelo sa Mihailom...

S druge strane, oni koji su i do tada slavili Bozic, nastavili su i dalje... tako da ne vidim problem sa Sv. Nikolom/Bozic Batom/Deda Mrazom...

Ono preseravanje po kafanama za 13. januar je bilo zaista preseravanje... i teranje maka na konac beskicmenjaka... koji su se protiv vlasti boli u zatvorenoj kafani... mozes misliti..

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 04. Nov 2015, 23:08:39
 Nisam učio ni sociologiju ni psihologiju i slične korisne predmete jer je neko smatrao da nisu potrebni za moju profesiju. Političare koje si tako lepo opisao stalno navodim jer su takvi kavi su jedini koji trenutno mogu da utiču na naš život (žalosna činjenica) a oni su samo jedan od primera kakvi su se ljudi formirali bez poznavanja veronauke. Bar bi naučili da ne kradu ako ništa drugo.

Ja uostalom zagovaram njihov princip koji bi se ovako ružno mogao opisati kao zakon ponude i potražnje. Ako ima zainteresovanih nastava će postojati a ako nema neće i tu je kraj priče. Gospoda koja zagovaraju konkurenciju žele nešto sasvim drugo jer su sami produkt eksperimenta koje su uveli i sproveli njihovi preci. Konkretno sam čanak o kom se zna šta je i kakav je. Na jega arčim tastauru samo kad baš moram.

Ne razumem što sad odjednom pravite tu tezu da je uzrok problema koji nas danas muče, to što do pre 10-12 godina nismo imali veronauku u školama. Da je to tako jednostavno kako se čini, to onda znači, npr, da kada bi svako dete na svetu pročitalo 10 božjih zapovesti, zavladao bi mir u svetu ili bi se prepolovio kriminal. Mislim ne može tako da se gleda.

Nisu Tadić, Čeda, Dačić, Alek i ostali postali političari zato što kad su bili tinejdžeri, nije bilo nikog da im kaže da nije lepo krasti. Nego zato što su svi oni i njima slični rođeni sa falinkama u glavi što znači da možeš do sutra da im pričaš i objašnjavaš ali će oni i dalje raditi po svome. Ili su prosto povukli komplekse i traume u detinjstvu, pa su zato odlučili da se ižive i osvete kad porastu.

Dakle nema to veze sa veronaukom. Nije ta veronauka neka mašina koja prima nevaljale učenike pa ih ispegla i pretvori u radne i poštene ljude. Uostalom, pogledaj i sam na šta liče generacije koje su maturirale posle tzv. ''reforme školstva'' i slušanja veronauke pa sam proceni da li će one sutra biti bolje nego Tadić, Čeda, Dačić i Vučić.

Ako mene pitaš, bićemo srećni ako ne budu gori od njih...
« Poslednja izmena: 04. Nov 2015, 23:36:25 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
значи атеисти имају потпуно право уз наравно сву подршку напаћених мањина,без последица да пљују по православљу или било каквој идеји врха српске православне цркве,пуна подршка вучку и демократији у србији  Smile

легенда Smile

-напаћене мањине-исфрустрирани припадници националних мањина,међу којима има чак и припадника срба друге вероисповести који користе сваку прилику да пљују по свему српском и православном
gotovo svaki put kada nekome smetaju manjine, manjine nisu krive.

a za prvi pasus - sloboda govora
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
[ukinuto zbog provociranja]

Nismo imali veronauku od 1945-te i to je bilo dovoljno za promene kod ljudi. Ne kažem da bi svi odjednom postali kao N.Flanders ali bar bi se zadržao kakav takav kriteijum. Ne bi predstavnik SPC koju čine ljudi koji takođe mogu dapolude terao audi ili mečku ili bio nem kao član komisije RRA dok gleda farmu na primer. Niti bi svako ovde krao samo kad bi imao priliku jer je to normalno, prihvatljivo i poželjno. Veleizdaju nema smisla pominjati jer su se braća koja se smenjuju na vlasti pobrinula da to izbace iz zakona.

Rambo je to ipak najbolje opisao, nama ostake da pamtimo ko je šta uradio. Smile
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 00:00:49 od Anea »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 04. Nov 2015, 23:38:41

Nismo imali veronauku od 1945-te i to je bilo dovoljno za promene kod ljudi. Ne kažem da bi svi odjednom postali kao N.Flanders ali bar bi se zadržao kakav takav kriteijum.

srbi su bili jednako skloni politickoj i privrednoj korupciji pre 1945 kao i posle. stav da je ucenje veronauke izvor drustvenog morala je vrlo naivan. govori da ne znas zasto su ljudi moralni kada jesu, a zasto nisu kada nisu.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Veronauka je postojala pri SPC, kako lazete, jbt...  Smile

Ko je hteo, mogao je da ide... i na veronauku, i na hor, i na bogosluzenje, i da slavi slavu, i da se krstava i vencava...

To sto su neki oportunisti videli interes da se iskobeljaju iz licnog kala tako sto ce odbaciti crkvu i nalepiti "bog ne postoji", ne znaci da SPC, katolicka crkva ili rijaset i rabinski savet nisu postojali...

To samo znaci da su neki ljudi obicni oportunisti.

Bas letos pricam sa zenom koja je 1952. godiste, isla kod mog dede na nedeljnu skolu i deciji hor pri crkvi... Ja sam sa 7-8 godina dobila reprint predratnog katihizisa i bibliju za decu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
pretpostavljam da se misli na veronauku kao predmet u drzavnoj skoli
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
To je apsolutno nebitno.

Ako pogledas Nusica i Copica, videces da je i tada to bio jedan jako smesan i nebitan predmet... A i to sam cula od tog istog dede... i baba... i rodjaka...
Sve sto znaju o veri naucili su u kuci i na horu, od lokalnog prote... bla..bla...

Ako zele neku veru, neka je praktikuju u svom sopstvenom domu. Zaista ne mogu nekoga ko 2 puta godisnje udje u crkvu, ako i toliko, da smatram vernikom i slusam kako peni sto se verske slobode brane.

Hoces da budes vernik? Nikakav problem. Pridrzavaj se moralnih pravila, zivi bogougodno, posecuj hramove, postuj praznike, ne pravi mrsnu slavu kada je post (jer ti je prota rekao da moze -bullshit), vaspitaj dete u hriscanskom duhu, daj mu dobar ljudski i moralni primer, posalji ga na hor i nedeljnu skolicu...

I onda ti zaista nece biti problem to sto ti neko kaze da je verskoj nastavi mesto u crkvi, gde je oduvek i bila.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Nisu ovde problem ni veronauka ni gradjansko vaspitanje kao predmeti u skoli.

Ovde je problem velika kriza nacionalnog identiteta koja otvara vrata polemici kakava u ozbiljnom drustvu koje drzi do sebe i svoje nacije, ne bi trebalo da je prisutna.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Ko ima krizu nacionalnog identiteta, ocigledno isti nikada nije ni imao...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.