Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSV protiv da veronauka postane obavezni predmet u školama  (Pročitano 28850 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
u istoriji sam najkompetentniji i apsolutno sam ubedjen da je najveci deo gradiva 6. razreda, srednji vek, beskoristan i nepotreban

Molim te, nemoj više da budeš kompetentan. Već vidim: "I deco, tako je propalo Zapadno Rimsko carstvo. A onda je Kolumbo otkrio Ameriku". Srednji vek jeste bio mračan, ali zato smo odavno upalili svetlo, da ne bauljaš po mraku.

A i ti predlozi koje su dotični Amerikanci predlagali su očigledno bili vrlo pametni, zato su ih i usvojili.

A ako se i veronauka i građansko bave bitnim stvarima, kako onda smatraš da su suvišni?
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
zavrsio sam istoriju i voleo bih da sa jos jednim istoricarem pricam o tome sta je za decu bitno i korisno, sta bi trebalo vise da uce a sta manje. ali to je posebna tema

gradjansko se moze izucavati preko drugih predmeta, izmedju ostalih i istorije.
jedna da je nazovemo neutralna veronauka takodje preko drugih predmeta, izmedju ostalih istorije
pristrasna veronauka je za verske organizacije a ne drzavu (prema ustavu itd)

skola nema samo obrazovnu nego i diskriminativnu ulogu, tako da skolski program, a narocito matematika, sluze za posredno razdvajanje ucenika po sposobnostima....
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
skola nema samo obrazovnu nego i diskriminativnu ulogu, tako da skolski program, a narocito matematika, sluze za posredno razdvajanje ucenika po sposobnostima....

A ti smatraš da je to dobro ili loše?

Inače, ako smatraš da je za decu najbolje da 1000 godina istorije jednostavno preskoče, onda nemamo o čemu da pričamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Citat

A ti smatraš da je to dobro ili loše?

Inače, ako smatraš da je za decu najbolje da 1000 godina istorije jednostavno preskoče, onda nemamo o čemu da pričamo.
u idealnom drustvu, bar po meni idealnom, diskriminatorna funkcija skole bi bila jos izrazenija... na ustrb veza i bogatstva kao izvora drustvenog statusa

ne smatram da treba preskociti tih 1000 godina, nisam to ni rekao. ima tu stvari o kojima sam sa ucenicima poduze i na obostrano zadovoljstvo pricao
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Svaki period istorije ima stvari koje se nepotrebno duboko izučavaju, nije to samo do srednjeg veka (recimo uređenje Dubrovačke republike, obavezna lekcija iz Novog veka, ili Grčka kolonizacija u Starom veku).

Citat
u idealnom drustvu, bar po meni idealnom, diskriminatorna funkcija skole bi bila jos izrazenija... na ustrb veza i bogatstva kao izvora drustvenog statusa

Okej, u tome se znači slažemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
ocemo novu temu ili pm-ovima?

ili nikako?
« Poslednja izmena: 13. Jan 2016, 21:28:13 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Samsung SGH-E590
"Ja sam ateista i svi trebaju da budu ateisti"...

I onda kazu da nisu sektasi i smeta im sto crkva namece svoje verovanje na druge. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Može pm-ovima, samo ako kasnim s odgovorima to je jer trenutno radim nešto, da ne misliš da oduglovlačim ili ignorišem.

@Roki - *treba

Ja sam gramar naci i svi treba da budu gramar naciji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49973
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
mob
Samsung Galaxy S24
"Ja sam ateista i svi trebaju da budu ateisti"...

I onda kazu da nisu sektasi i smeta im sto crkva namece svoje verovanje na druge. Smile

Али да бар постоји кишобран па да можеш да се заштитиш од њих...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Qtek 666
Постоји једно много лако решење целе ситуације. Из описа предмета обавезан изборни предмет треба избацити ово обавезан и оставити предмете. Уколико су они заиста потребни и занимљиви деци, деца ће на њих ићи. Нпр. моја додатна није обавезна и не терам децу да иду на такмичења, а пошто немам кад да је држим због преоптерећености, ја закажем у термину кад имају грађанско и веронауку, сналазим се, шта ћу. Баш синоћ, њих седморо је побегло са веронауке и грађанског и дошло код мене јер их ти предмети не занимају, а из српског би да науче још више. Наравно, имам толерантне колеге, па им то нико није замерио, чак им је било симпатично да деца беже са обавезних часова да би ишли на необавезне додатне активности. Smile
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.