Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LSV protiv da veronauka postane obavezni predmet u školama  (Pročitano 29717 puta)
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Qtek 666
Ма ја радим у много озбиљној школи, то се код нас не ради. Е, видиш, и ја бих то одговорила и сви моји најбољи осмаци су тако одговорили, њих 5 који су уместо 20 заслужених, имали 19. Окупила се деца да им објасним што одговор под е није тачан, и шта да им кажем? Не будем лења, напишем господи питање и они ми одговоре, а онда прочитам то деци и заједно се исмејасмо. И онда се појави пар стотина деце у Београду која су "знала" тачан одговор на то питање и имала 20 поена. Да ли смо ми глупи или ту нешто смрди  Smile?
Не, хајде да се бавимо веронауком, она је проблем. Smile
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Biće da je ipak u tome stvar, ova škola u kojoj sam ja radio je krajnje neozbiljna - još nisu skinuli petokraku s krova, a direktora zovu Šuca (i deca i nastavnici, verujem da 75% njih nema pojma kako se stvarno zove).
Tja, nisam bio siguran za e) ali sam ga ipak zaokružio... gomilu poena sam tako izgubio i na takmičenjima. Smile I posle kad ja kažem da je Beograd privilegovan, prozovu me kompleksašem... kako da ne.
A što se tiče veronauke, prijatno sam iznenađen stavom Crkve (ne Irineja, nego iz onog zvaničnog saopštenja) - i veronauka i građansko su bitni i pozitivni uticaji, oba treba da postoje. Krajnje korektno i razumno.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
zasto se bira izmedju veronauke i gradjanskog?
ako si vernik nisi gradjanin?
i obrnuto
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Zbog fonda časova, deca i ovako imaju više časova nego što je predviđeno nedeljno, još samo fale i veronauka i građansko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
zbog fonda casova neko dobije versku indoktrinaciju a neko drugi politicku?
bolesno
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Čekaj bre, prvo kažeš zašto ne oba, a sad kažeš da ne bi trebalo nijedno? Daj odluči se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Kakva bre indoktrinacija na veronauci i gradjanskom?  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
nijednom nisam rekao da bi trebala oba.

smatram da bi drzava trebala da pripremi decu na politicki zivot, ne nuzno putem predmeta kakav je gradjansko. cak mislim da bi taj predmet trebalo ukinuti, mada nisam potpuno siguran.

sa druge strane mislim da drzava ne treba da se petlja u religijska posla. i obrnuto. sto znaci da ne zelim veronauku u drzavnim skolama. cak sam istakao da je trenutna praksa neustavna: clan 11.

u privatnim moze, ako zadovolje osnovne zahteve koje drzava postavi za ostale predmete

u vezi sa opterecenoscu:
"U proleće 1929, američki školski nadzornik Frenk D. Bojnton je nekolicini nas svojih prijatelja i kolega poslao svoju analizu programa državnih škola u SAD. Njegova teza je bila da uvek postoji pritisak da se nastavnom programu dodaju novi predmeti (časovi posvećeni bezbednosti, zdravlju, štednji i slično), ali da nikad nema predloga da se neki predmet izbaci iz programa. Svoj tekst je zaključio izazovom: “Čikam vas da izbacite bilo šta od ovog gradiva”. To me je podsetilo na čuveno Makendruovo poređenje nastavnog programa američkih osnovnih škola sa tavanom poslovične porodice Džouns, koja već 50 godina ništa nije izbacila iz svoje kuće.

Odgovorio sam Bojntonu dugačkim pismom na osam strana, sa mojim predlogom šta po mom mišljenju može da se izbaciti iz nastavnog programa. Navodim dva pasusa iz tog pisma:

„Pre svega, čini mi se da u osnovnim školama previše vremena gubimo na baktanje sa stvarima koje bi trebalo izostaviti ili odložiti dok deci ne budu potrebne. Ja bih iz prvih šest razreda izostavio aritmetiku. Možda bih pustio da deca vežbaju razmenjivanje novca služeći se tobožnjim novcem – jer kada bi dete od 11 godina inače koristilo aritmetiku?

Mislim da je besmisleno osam godina terati decu da rešavaju aritmetičke zadatke. Kakvu potrebu desetogodišnje dete može imati za deljenjem? Ceo predmet aritmetike mogao bi da se odloži do sedmog razreda, a onda bi ga prosečno dete savladalo za dve godine.“"

u istoriji sam najkompetentniji i apsolutno sam ubedjen da je najveci deo gradiva 6. razreda, srednji vek, beskoristan i nepotreban
« Poslednja izmena: 13. Jan 2016, 20:24:25 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
zasto se bira izmedju veronauke i gradjanskog?
ako si vernik nisi gradjanin?
i obrnuto

Šta si onda ovde hteo da kažeš, ne razumem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
hteo sam da kazem da ako oba predmeta postoje, da nema opravdanja za to da se izmedju njih bira. oba se bave izuzetno vaznim ali potpuno razlicitim stvarima. izborom se stvara iluzija o ideoloskoj suprotstavljenosti dva koncepta, verskog i gradjanskog.

smatram da to nanosi stetu decijem pogledu na svet cak i ako sve to ne shvataju ozbiljno
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.