Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 16:53:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljudska dusa sa ateisticke strane...  (Pročitano 24219 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mozda i jesam. Mozda ja sve to pogresno kontam. Mozda ... ?

P.S. 'Oces li me, molim te, prestati oslovljavati u muskom rodu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
who cares-i

O, izvini, molim te, nisam znao da je u pitanju jedna dama. Zaista. Ali cini mi se da se to nije moglo ni vidjeti iz tvojih postova, barem onih koje sam ja citao. Ne, zaista nisam imao nikakvu zlu namjeru. Izvinjavam se. Zaista.

A, to, da li pogresno ili nepogresno kontas, moraces rijesiti sama sa sobom: nema drugog nacina!

Ja sam siguran u sebe, siguran da dobro kontam!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
It's ok.  Smile

Sad mozemo dalje "ljudski" da diskutujemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Draga moja who cares, sve je to bilo ljudski. Bas sve.

Sem boga. I duse. Tih necuvenih podvala ljudskom rodu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@Dopud
"Nemam pojma se moli i trazi boga dok narod praznog stomaka trazi koricu hljeba, a Uros filozofira i trazi smisao dok, isto tako, jadni narod trazi koricu hljeba."
Pa jel ja otimam nesto tom narodu dok filozofiram?Jel trazim ja da ti meni nesto das?Ja trazim smisao za sebe i zaista ne vidim kakve veze sa narodom to ima.Ako ti vidis aj molim te podeli to sa nama.
P.S.    Evo ti jedan smajli ako ne shvatis tekst odozgo ... Smile
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@who cares
Ljudi koji siluju i ubijaju imaju razum samo sto razum ne funkcionise kako treba.On je i dalje ima um ali zbog velike komlpikovanosti covekove psihe moze da dodje do kvara(kao sto meni win XP radi ali "puca" na 20 min...).Dakle mozak=um=dusa
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Urke. Mocnici ovoga svijeta - kroje kapu!

Oni su te prisilili da trazis smisao. Trazeci smisao ti si, za njih, bezopasan.

Ali, ajde, dodi pred mocnike i trazi - pare!

Njih ne zanima smisao, njih zanimaju samo pare. Dok god ti trazis smisao, oni te nece dirati. Ali ako budes trazio pare, e tada ce nastati problemi.

Ne govorim ja to sada kako je smisao u parama, nego kako oni koji traze smisao nemaju snage. Pogadaju oni kako ih mocnici nece "dirati" dok traze smisao.

Kako ce naci smisao onaj koji nije u stanju naci - pare! doci do para!  A to je, mislis li i ti tako, lakse, to mislim, naci pare, nego smisao; lakse je doci do para, nego do smisla? Jelda, dragi Urke? Zar nisi siguran u to?

Nemati snage pa traziti i naci pare, sto je tako lako i jednostavno, a, pri tom, htjeti traziti i naci smisao, sto je tako tesko? Kako neko moze imati snage za ovo drugo, koje je mnogo teze, a da nije imao snage za ovo prvo, koje je mnogo lakse?

Trazi ti smisao kol`ko oces - kazu mocnici - samo im ne diraj pare!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Caruros
Imaju ga (idemo sa tom pretpostavkom) ali onda definitivno nemaju dusu (al' su jos zivi - nekako). Jer je mozda bas ta dusa ta sitna spona koja razdvaja te bezdusnike kojih um tako dobro i ne sluzi i nas ostale.

dopud
A sta je sa onima koje te pare uopste ne interesuju? Sa onima koji bas zadovoljstvo nalaze u trazenju smisla? Pa cak i po cjenu zivota bez luksuza. Sta ce ti pare ako nemas smisao?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Draga moja, who cares, mocnici ce se sloziti sa svim mogucim smisao-ima, samo neka smisao ne bude - traziti pare!

Danas njima, mocnicima dakle, crkva ne smeta, jer ona uci ljude da budu pokorni, da se ne bune protiv silnika, da je ovaj zivot nevazan, u onom smislu nevazan, da se ne treba toliko "primati" na njega itd. - to je zaista ono sto silnicima odgovara u potpunosti! Kada bi crkva ucila ljude da ne budu pokorni, da ne popustaju pred silnicima, da se treba uzivati u ovom zivotu, itd., to silnicima ne bi odgovaralo, i oni bi uradili sve da uniste takvu crkvu. Crkva to zna. Zato ona, crkva, glumi gladnima kako je na njihovoj strani, a mocnicima ne treba nista glumiti, posto oni znaju u cemu je stvar. I, iz toga, gleda da izvuce korist za sebe.

Isto je i sa filozofijom. Danas mocnicima filozofija ne smeta. Ona upucuje na ljepote iluzornog duha, dusevnosti, i sa prezrenjem gleda na tijelo i tijelesna zadovoljstva. Sta je filozofija uradila od svijesti covjeka danas? Proglasila je primitivnim, i dakle, nepozeljnim, prezrenja vrijednim, itd. sva ona htijenja covjeka koja proizilaze iz tjelesnih htijenja. Itd. A uzdigla ona duhovna, ona koja traze smisao, ne osvrcuci se na mocnike. Savrseno. Za mocnike, mislim.

Dakle, upravo kao i crkva, tako i filozofija, stvara u covjeku danasnjice onakvu svijest koju hoce, koja odgovara - mocnicima!

Lukave su to lisice, ta religija i ta filozofija: postavile su se izmedu mocnih i slabih, pa od obadvoje uzimaju pare: slabima uzimaju pare tako sto glume kako su na njihovoj strani, a mocnici ih placaju da tom glumom sprecavaju - bunt naroda!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Danas njima, mocnicima dakle, crkva ne smeta, jer ona uci ljude da budu pokorni, da se ne bune protiv silnika, da je ovaj zivot nevazan, u onom smislu nevazan, da se ne treba toliko "primati" na njega itd. - to je zaista ono sto silnicima odgovara u potpunosti! Kada bi crkva ucila ljude da ne budu pokorni, da ne popustaju pred silnicima, da se treba uzivati u ovom zivotu, itd., to silnicima ne bi odgovaralo, i oni bi uradili sve da uniste takvu crkvu. Crkva to zna. Zato ona, crkva, glumi gladnima kako je na njihovoj strani, a mocnicima ne treba nista glumiti, posto oni znaju u cemu je stvar. I, iz toga, gleda da izvuce korist za sebe.

Ovo je, ja mislim, prva stvar na kojoj cu te potpuno podrzati (ako zatreba- naravno Wink).
Jasno je i meni sta i kako sa te strane. Cak vjerujem da je politika i crkva usko povezana u jednom cilju, da vladaju zajedno (a i nisu daleko). Naravno da je crkva kao religijska ustanova, davno skrenula sa svoga prvobitnog (ako je on uopste i bio ljudski) puta. Sada jedino ne vidim kako filozofija ima veze sa tim, jer za razliku od crkve neki filozofi su tvrdili da nema Boga, da je sve sto je ljudsko nesto sto treba da se prevazidje, da su ljudi sami sebi natovarili breme na svoja ledja itd. I da budemo realni, znatno je manji broj onih koji citaju i razumiju filozofiju, nego onih koji vjeruju crkvi i njenim idejama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 16:53:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.