Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 18:51:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljudska dusa sa ateisticke strane...  (Pročitano 24199 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pedjanbg

Imam osjecaj da se ovo nase "trla baba lan" moze nastavidi do "sudnjega" dana a ni tada necemo znati sta je dusa. Mozda smo mi ipak toliko nesvjesni svoje svjesti da nikada necemo ni znati sta je to sto zivi u nama, sto je nasa glavna materija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
who cares-u

"Necemo znati...", kazes.

A ja kazem: "Kako ko!"

Dusa je isto sto i bog: filozofija je isto sto i religija: djeca iste majke, onog iluzornog dobra-vrhunskog zla: a nauka -zlo na djelu - nastala iz incesta religije i filozofije, iliti duse i boga!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
E ljudi ...

Nije lako raspravljati o necemu za sta niko nije nikada dao valjane potvrde da postoji. Ne znam da li ste upoznati sa "The Allegory of the Cave" od Plato-a ali to ti je u sustini to. Ali isto tako nije u redu ne-prihvatiti nesto. Osjecanja, npr. sta sa njima? Njih ne vidimo ali ih osjecamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@who cares
Brate, vec sam napisao (ko zna koliko puta), da ako dusa i Bog postoje, sasvim su objasnjivi i prirodni. Tacno, ne treba nista odbacivati, to bi bilo isuvise arogantno od strane jednog coveka. Slazem se ja sa tobom.
Glupo mi je da radim copy/paste. Ako hoces pogledaj moj poduzi post (odgovor 45), koji nisam pisao uduvan (ma kako da se cini).
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@who cares
"Sad ti postavljas tezu da je dusa um, a nije. "
Kako bre nije?Pa svi nasi zakljuci potezi i sve nase zelji i potrebe dolaze iz uma.Znaci Um=Dusa
@Dopud
Kakve veze imaju
vatra-komp.
voda-komp.
trava-komp.
...
Pa ti izlomi prste cukajuci po njemu.A sto se tice isterivanja zlog duha, samo je jedan ovde tvrdio da je nasao VRHUNSKO ZLO.Smile Budi pozdravljen Smile
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam pojma, pardon, htio sam reci, Urke, nista te nisam skvatio.

Zasto si ti, prethodnim postom, pobacao rijeci na gomilu - ko drva!

Uporedbe su ti ko u - jaslicama!

"...samo je jedan ovde tvrdio..." - zaista ne kontam sta oces reci.

Iz ovog tvoga posta jasno mi je samo ono: "Budi pozdravljen" i smajliji. Nista drugo. Zajista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Caruros

Citat
"Sad ti postavljas tezu da je dusa um, a nije. "
Kako bre nije?Pa svi nasi zakljuci potezi i sve nase zelji i potrebe dolaze iz uma.Znaci Um=Dusa

Nije bolan to isto. Dusu imaju i oni koji nemaju um/razum. Dusu imaju i oni koji ubijaju, siluju, nanose svjesno zlo drugima ali na zalost nemaju razuma koji bi ih sprecio u pocinku istih zlocina. Nemoj da se mjesaju ta dva pojma. Sad i ti sa filozofske tacke razmisljas. Prije ce biti da je mozak=um a dusa je jos neodgonetnuta za nas obicne smrtnike.
« Poslednja izmena: 05. Jan 2006, 00:42:07 od who cares »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nemam pojma se moli i trazi boga dok narod praznog stomaka trazi koricu hljeba, a Uros filozofira i trazi smisao dok, isto tako, jadni narod trazi koricu hljeba.

I bog i smisao su protiv naroda. Potrebno je zadovoljiti narod, a ne izmisljenog boga i izmisljeni duh.

Duh i bog, isto je to. Zlo po narod.

Kako podlo, kako samo podlo htijenje, to, mislim, traziti boga i smisao, a ne traziti nacin kako - da nestane glad! i da nestanu gladni!

Kada bi se svi oni koji traze boga i svi oni koji traze smisao udruzili oko toga da nestane glad - gladnih vise ne bi ni bilo!

Ako nas nekada bude vrednovala neka druga civilizacija, sve sto ce zakljuciti o nasoj civilizaciji bice - kako podlo! kako samo podlo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa dopud, sto ne kazes da si humanista?!
Mozes se ti boriti za ljudska prava i bez vjere u nesto, to bar jos nikoga nije zaustavilo. Samo da dodam, treba samo da vjerujes u sebe - samo tako ce drugi poceti da ti vjeruju.
« Poslednja izmena: 05. Jan 2006, 00:43:09 od who cares »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
who cares-u

Nisi ti to ispravno skvatio, dragi moj. Nije tu pojenta moj humanizam ili nehumanizam. Ne, ne.

Pojenta je u tome da se pokaze kako je potraga za bogom nehumana.

Pojenta je u tome da se vidi kako je potraga za smislom nehumana.

Dakle, uz to sto su lazne, podmetnute covjeku, svjesno mu podmetnute, sa zlom namjerom, namjerom da ga iskoristavaju, porobe, okuju, i sve u tom smislu - te podvale o traganiji za izmisljenim bogom i izmisljenim duhom su i nehumane!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 18:51:34
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.