Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 16:29:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ljudska dusa sa ateisticke strane...  (Pročitano 23634 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@Dopud
Ko su "mocnici"?
Jel ti to dragi Dopude pokusavas da mi kazes da sam kriv sto se bavim filozofijom zato sto sve dok to radim ja nemam snage i vremena da obaram sistem?
I kakve veze imaju pare, filozofija, i patnja naroda?
A drugo kako ti znas da ima smisla boriti se protiv mocnika ako nisi filozofirao?
P.S. nisi mi odgovorio da li glagol "leprsati" koristis u nekom odredjenom smislu ili si samo odvalio neku nedefinisanu rec...

@who cares
Ako dusa postoji (idemo tom pretpostavkom )onda je nemoguce izgubiti je za zivota...I niko nije rekao da dusa uvek tera coveka da cini dobro, postoje i zle duse...Ali opet kazem i pas moze biti dobar i zao a nema dusu...Dakle dusa je ono  sto nam omogucava da volimo i mrzimo, da cinimo dobro i zlo...a u stvari sve ovo cini mozak  =>   mozak=dusa

IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Kako pas moze biti dobar ili zao? Pa on u odsustvu inteligencije samo prati svoje instinkte i neke druge nagone.
Malo se otislo u offtopic.
Neki ljudi tvrde da se secaju dogadjaja iz prethodnih zivota. Ako postoji reinkarnacija, sta se to prenosi?
Jeste culi za indigo decu? Neki od njih se navodno secaju da su birali roditelje po boji njihove aure. Jedan trogodisnji decak iz Brazila je napisao knjigu "Dosao sam sa sunca".
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile  Smile  Smile  Smile

Molim za oprostaj, ali je bilo jace od mene.

Caruros
Ja u klin ti u plocu. Ja svoje ti svoje, i neka - tako i treba.
Sto mislis da se dusa ne moze izgubiti za vrjeme zivota? Znas onu "Dusu vragu prodao". Sto bi bilo nemoguce izgubiti je a ostati zivjeti bez nje? Ako neko moze da vjeruje da je besmrtna, sto onda neko ne bi mogao da vjeruje da je smrtna? Da se i ona jadna napati i umori i da mozda cak umre i prije fizickog tjela?

Pedjanbg
Citat
Neki ljudi tvrde da se secaju dogadjaja iz prethodnih zivota.
A neki opet tvrde da je to samo de ja vu.
Citat
Ako postoji reinkarnacija, sta se to prenosi?
Dusa, naravno. Smiley
Citat
Jeste culi za indigo decu?
Ne, jel' mozes da kazes nesto o njima, osim sto su birali svoje roditelje!!! Mislis pre samoga rodjenja?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@Pedjanbg
"Ako postoji reinkarnacija, sta se to prenosi?"
To je sasvim nova tema ali reinkarnacija mi je 1000% apsurdna.
Kako dusa putuje ( potrebna je neka sila da bi bilo sta moglo da putuje )?Zasto putuje?Kako bira telo...
"Kako pas moze biti dobar ili zao? Pa on u odsustvu inteligencije samo prati svoje instinkte i neke druge nagone."
Pa i covek ne moze biti zao, on radi isto kao i pas samo sto je mnogo prefinjeniji...Kao komp iz 60-ih i ovaj danasnji.
Niko ne moze biti namerno zao.Svako radi ono sto misli da je ispravno, ako gresi onda gresi iz neznanja...

@who cares
Ljudi kazu "ispustio dusu" za coveka koji je umro ( vidi nas, ko neke babe...).
Sad ako smo vec prihvatili da imamo dusu:
Gde je? Od cega je? Kako je nastala? Kako nas napusta? Sta je uopste dusa?
"Ja u klin ti u plocu. Ja svoje ti svoje, i neka - tako i treba. "
Pa nemoj tako svi iznosimo svoje stavove ali tolerantno...mozda i prihvatimo tudje...
  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@who cares
Oprosteno ti je.  Smile
Tema je dusa sa ateisticke strane. Naravno da ne znamo da li tako nesto postoji, i sta je ako postoji. Ali jos niko nije davao bilo kakvu ideju ili pretpostavku. Ja sam nesto pisao ali te poruke su daleko iza i mrzi me da ponavljam.
Sto se tice secanja na prethodne zivote neki su neumorno tvrdili da se secaju, i cak govorili ko su bili. Naravno da nema dokaza za to, ili bar ja ne znam za njih.
Postoji jedna zanimljiva teorija koja glasi: covek umre, bude sahranjen, sjedini se sa zemljom, tu izraste sargarepa, neko drugi je pojede, i desi se da mu se nekako prenese neko secanje pokojnika. Mozda misli zaista nekako ostanu sacuvane u nama.
Kada sam pitao sta se to prenosi, podrazumevao sam ono sto ti zoves dusa, ali sta je to zapravo?
Kada su indigo deca u pitanju, prvo na sta treba obratiti paznju je to da su oni indigo deca. To se skoro pojavilo, kao novi, napredniji covek. Ima ih na desetine hiljada u evropskim zemljama, Americi, Kini...
Ta deca navodno mogu da vide ljudsku auru (sta god to bilo), odnosno njene boje. Aura obicnog coveka sadrzi sve boje od kojih neka preovladjuje, zavisno od pojedinca. Oko glave je plavo, i spusta se ka crvenom. Aura indigo dece je potpuno plava. Kao da misle i osecaju celim telom. Aura je u vezi sa telom. Zdravstveni poremecaji izazivaju poremecaje u auri. Vecina te dece se secaju momenata pre nego sto su se rodila. Kako su birali roditelje, i kako nisu bila sputana telom i materijom uopste. Zato mnoga od njih maltene zive na sokovima i laganoj hrani. Retko jedu tesku i cvrstu hranu bas zbog tih secanja na potpunu slobodu.
Davno sam gledao emisije o tome.
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Jel to pouzdano?Zvuci mi sumnjivo ali nikad se ne zna...Sta uopste znate o auri?Nikad nisam to shvato i prihvatao...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Tjelo je u vremenu i prostoru, dusa je samo u vremenu. Tjelo je dokaz samo po sebi, ali dusa je nevidljiva i samim tim kod dosta ljudi neprihvatljiva.Dusa je produkt tjela ili je tjelo je produkt duse? Samo zato sto je nesto fizicki prisutno u nasem svjetu, znaci da i postoji???
Dusa - ona vitalnost u ljudima.
Dusa - kod nekoga je to razum, kod nekoga emocije, osjecanja i zelje, kod nekoga sposobnost da reaguje.

Pedjanbg - kako je ovo za jednu pretpostavku? Jako diskutabilno Smile

Caruros
Citat
Pa nemoj tako svi iznosimo svoje stavove ali tolerantno...mozda i prihvatimo tudje...

Naravno, zato i jesmo ovdje - da zajedno pokusamo da odgonetnemo jos jedno cudo prirode.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@who cares
Jedan TESLA je tvrdio da prica sa mrtvima, tako da ja necu nista tvrditi, pogotovo ne opovrgavati. Dusu treba traziti u kvantnoj fizici. Mislim da ce u buducnosti covek doci do tacke kada ce duhovnost biti podjednako cenjena kao nauka. Zasto? E, pa zato sto ce shvatiti da su neke stvari van domena ljudskog uma. Mnoge stvari ce covek uspeti da objasni, ali neke ce svesno morati da prihvati takve kakve su. Morace da nauci da zivi u skladu sa njihovim postojanjem, bez da ih objasni.
@Caruros
Mozda je neko ko se ovde igrao u davnoj proslosti ponovo uzeo da se igra. Misli o tome.  Smile
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pedjan

To sto je Tesla tvrdio,tvrdili su i mnogi drugi (neki manje neki vise poznati ljudi) ali ni to nista ne dokazuje.
Citat
Dusu treba traziti u kvantnoj fizici.
Ako je nadjes tim putem, molim te javi nam. Smiley

Nema potrebe da se obracas Caruros-u u siframa. Malo mi je to onako --- bez-veze. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@who cares
Naravno da nista ne dokazuje, ali Tesla je bio jedan od najinteligentnijih ljudi ikada, pa sam njega uzeo za primer koji bi isao u prilog tome da nesto kao sto je dusa ipak mozda postoji. Ako postoji, objasnjenje za to treba traziti u nauci kao sto je kvantna fizika, ali ono najbitnije pise u mojoj prethodnoj poruci, da se ne ponavljam.
Ovo sto sam napisao Carurosu vezano je za nasu raspravu na temi "Kako je nastalo covecanstvo".  Smile
« Poslednja izmena: 05. Jan 2006, 22:13:20 od Pedjanbg »
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 16:29:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.